Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νοσηλεια μεγαλου...τι θα κανω με το θηλασμο??

Recommended Posts

Κοριτσια μια βοηθεια παρακαλω οσο πιο αμεσα μπορειται.Πρεπει αυριο το πρωι να μπει ο μεγαλος μου νοσοκομειο για καποιο θεμα που προεκυψε.Ο μικρος 50 ημερων θηλαζει αποκλειστικα.Τι θα κανω με το θηλασμο?Και ξενο να δωσω θα πρεπει να βγαλω το δικο μου να μη παθω εγω τπτ.Δεν εχω ιδεα απο θηλαστρα και αντλησεις.Τι πρεπει να εχω μαζι μου...καθε ποτε αντλησεις?Σας παρακαλω οποιαδηποτε πληροφορια χρησιμη...γιατι τα εχω παιξει...

Διαφημίσεις

Ωχ μωρε Νικη,ευχομαι να ειναι ολα καλα και περαστικα με το παιδακι σου.:(

Οσον αφορα τον θηλασμο,θα σου ελεγα να νοικιασεις το symphony της medela διπλης αντλησης και να βγαζεις το γαλα σου ανα 2ωρο το αργοτερο απο 10-15 λεπτα η καθε αντληση.

Με το μωρακι αν δεν εχεις αντλημενο δικο σου θα σου ελεγα να του δωσεις υποαλλεργικο.

Αν θες εχω τα τηλ της κα Αγλαιας του κου Παπαβεντση να στα στειλω με ΠΜ,θα σε βοηθησουν και καλυτερα.

Ευχομαι να πανε ολα καλα και να βγειτε αμεσως.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Αρχικά περαστικά σας!!!καλό θα ήταν να βγάζεις το γάλα σου με το θήλαστρο κάθε 3 με 4 ώρες, αρχικά η άντλησει του γάλακτος να αρχίζει με αργό ρυθμό απο το στήθος σου και μετά με πιο γρήγορο ρυθμό για να μιμίσε τις θηλαστικές κινήσεις του μωρού σου,διάρκεια σε κάθε στήθος το πολύ 15 λεπτά!επίσης το γάλα σου διατηρείται στο ψυγείο 24ώρες!καλή συνέχεια,εύχομαι όλα να πάνε καλα!!!και αν δεν μπορέσεις να τα καταφέρεις με το θήλαστρο μπορείς να ζητήσεις βοήθεια απο τις μαίες να σου δείξουν τον τρόπο, εάν υπάρχει μαιευτικό τμήμα στο νοσοκομείο που θα νοσηλευτήτε!

Δεν υπάρχει ασχήμια στην εγκυμοσύνη διότι, δεν υπάρχει ασχήμια στη μητρότητα.!

Με δεδομένο ότι αύριο είναι Παρασκευή, θα έλεγα να πάρει ο άντρας σου μια μέρα άδεια από τη δουλειά και να συνοδεύσει εκείνος το παιδί στο νοσοκομείο. Μετά, μέσα στο ΣΚ θα δείτε πώς θα πάει το πράγμα. Γιαγιάδες έχετε διαθέσιμες, έτσι ώστε να αλλάζετε βάρδιες, να κάνει κανένα μπάνιο όποιος συνοδεύει το παιδί στο νοσοκομείο κλπ κλπ. :?:

Αρκεί να του έχεις εμπιστοσύνη ότι θα συνεννοείται όπως χρειάζεται με τους γιατρούς, ότι θα στηρίζει το παιδί και θα επικοινωνεί καλά με εσένα, αν αλλάξετε βάρδιες μεταξύ σας.

Μη νομίζεις και οι μπαμπάδες στα νοσοκομεία τη σήμερον ημέρα δεν είναι είδος που σπανίζει. Βέβαια στη διανυκτέρευση μένουν κυρίως μαμάδες.

Το μεντέλα δεν ξέρω πόσο άμεσα το παραδίδουν... Μέχρι αύριο το πρωί; Δες και αν μπορείς να βγάλεις γάλα με το χέρι. Ίσως να υπάρχει κάποιο βίντεο στο ιντερνετ... Εγώ πάντως δεν το κατάφερα αυτό ποτέ...

Μια άλλη κάπως εξτρήμ λυση αν δεν μένετε μακριά από το νοσοκομείο και έχετε καμιά γιαγιά πολύ πρόθυμη και με κατανόηση είναι μήπως λέω μήηηηηπως μπορεί να συνεργαστεί με το μπαμπά και να σου πηγαινοφέρνουν το μωρο με αυτοκίνητο να το θηλάζεις στο αυτοκίνητο για κάποια από τα γεύματα; Ή ακούγεται πολύ εξτρήμ ε; Τώρα πάντως, ως ξεψαρωμένη μαμά, αν είχα διαθέσιμο άτομο θα το σκεφτόμουν και αυτό... Αν πρόκειται για λίγες μέρες και αν το μωρό δεν κάνει πάρα πολλά γεύματα μέσα στο 24ωρο.

Επισης οποιο γαλα κι αν πινει κατα την απουσια σου καλο θα ηταν να το πινει με το calma της medela για να μην παθετε συγχιση θηλων.

http://www.medela.com/IW/en/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html

Είχα πάρει και εγώ το calma αλλά εάν διαβάσετε τις οδηγιες γράφει πως πρέπει να εδραιωθεί ο θηλασμός για την χρήση του..:rolleyes::rolleyes:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

Μου εφερε η συνυφαδα μου το medela mini electric...ειναι ενα διπλο θηλαστρο.Το εβαλα για δοκιμη τωρα.Γενιακ εχουμε θεμα υπερπαραγωγης και περιμενα οτι θα εβγαζα με ευκολια...αλλα μου πηρε κανα μισαωρο να βγαλω 100 μλ.δεν ξερω πως θα τα καταφερω μεσα στο παιδων να αντλω και νααποστειρωνω.

Εχω παρει και ξενο στην αναγκη να πιει αυτο το παιδι και τι να πω...εχομαι να μη χρειαστει να λειψω πολυ και να μαθει το μπιμπερο και να μη δεχεται μετα στηθος γιατι ειμαι που ειμαι χαλια...αυτο θα με αποτελειωσει.

Τη λυση να μυ φερνουν το μωρο εκει τη σκεφτηκα κι εγω...και μου φαινεται πιο ευκολο αυτο απο το να καθομαι να αντλω...θα δειξει.

Να παει ο αντρας μου το παιδι μονος του στο νοσοκομειο δεν ειναι ευκολο.Ειναι μικρος και θ θελει τη μαμα του.Ηδη το οτι εφυγα και τον αφησα 3 μερες για να παω να γεννησω του δημιουργησε αρκετες φοβιες...δε μπορω να το αφησω ετσι στο νοσοκομειο μονο του.

Να φευγω για λιγο να ερχμαι να ταιζω καποια γευματα το μικρο και να επιστρεψω μπορει να το δεχτει...θα δω.

Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις.

Νίκη, περαστικά στο παιδάκι σου!

Συμφωνώ με αυτά που σου γράφει η ΜαρίαΧ. και η Αθηνά!

Για τις ώρες που δεν θα μπορούν να σου το φέρνουν και αν δεν βγάζεις αρκετό γάλα για να στέλνεις, πάρε υποαλλεργικό, αλλά εσύ να αντλείς κανονικά, ανά δίωρο, για να μη μειωθεί το γάλα σου, άσχετα πόσο βγάζεις. Το στήθος δηλ. να συνεχίσει να δέχεται ερέθισμα.

Αν έχεις αποστειρωτή παρ' τον στο νοσοκομείο, είναι εύκολο να αποστειρώνεις εκεί τα μπουκάλια-θήλαστρο, αλλιώς, μπορείς να ζητήσεις να τα βράζεις στην κουζίνα τους σε μια κατσαρόλα, ρώτα στο δωμάτιο όταν πάτε και θα σε βοηθήσουν.

Η μεταφορά του αντλημένου γάλακτος γίνεται με παγοκύστες σε θερμομονωτικό τσαντάκι και εννοείται ότι μέχρι τότε το διατηρείς στο ψυγείο. Μπορείς να αναμείξεις γάλα διαφορετικών αντλήσεων αφού τα έχεις βάλει πρώτα και τα δύο στο ψυγείο και έρθουν στην ίδια θερμοκρασία.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Τη λυση να μυ φερνουν το μωρο εκει τη σκεφτηκα κι εγω...και μου φαινεται πιο ευκολο αυτο απο το να καθομαι να αντλω...θα δειξει.

Να φευγω για λιγο να ερχμαι να ταιζω καποια γευματα το μικρο και να επιστρεψω μπορει να το δεχτει...θα δω.

Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις.

Νικι αυτο που γραφεις παραπανω ειναι μια λυση.Ουτε κι εγω θα αφηνα το μεγαλο μονο του στο νοσοκομειο,θελει τη μαμα του κι αυτο :(.

Το θηλαστρο που λες δεν το ξερω,αλλα δεν εχω εμπιστοσυνη στα μικρα,ισως με ενα μεγαλο να βγαζεις περισσοτερη ποσοτητα.

Το παιδακι σου πως ειναι τωρα?Το ξαναεκανε?

Ευχομαι αυριο βραδυ να μας πεις ευχαριστα νεα και να μην εχει τιποτα το αγορακι σου.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Στην ηλικία που είναι το μικρό σου υπάρχει και η περίπτωση να μη δεχτεί το μπουκάλι. Αν υπάρξει τέτοιο πρόβλημα, μπορεί κάποιος να "ταϊσει" το γάλα με το κουταλάκι. Στην κόρη μου συνέβαινε αυτό, η οποία ήθελε μόνο τη μαμά... Δώσε τέτοια οδηγία, μόνο αν ζοριστεί κάποιος με το μπουκάλι, γιατί νομίζω ότι με το κουταλάκι, παρόλο που προτείνεται αν δεν θέλει κάποιος να δώσει καθόλου μπουκάλι, πιστεύω ότι το παιδί παίρνει λιγότερο γάλα ως συνολικό γεύμα.

Αν δεν υπάρχει αποστειρωτής για τα σύνεργα, μπορεί κάποιος να τα βράσει στην κατσαρόλα.

Διαφημίσεις

Ο μεγαλος μου διαγνωστηκε με επιληψεια...εχω γραψει στο αλλο θεμα...οποτε δυστυχως δεν εχω το χρονο ουτε και τον τροπο στο παιδων για αποστειρωσεις,φυλαξη μητρικου κλπ.Βγαζω εγω με θηλαστρο...προσπαθω καθε δυωρο και δυστυχως το πεταω.Ερχομαι 1-2 φορε τη μερα σπιτι και τον θηλαζω για να κραταει την επαφη...τα υπολοιπα γευματα ξενο.

Εχω μια ερωτηση...Η πεθερα μου που τον κραταει το βραδυ για να μην καθεται σε καθε γευμα λεει να φτιαχνει γαλα...το ετοιμαζει στα μπουκαλια και το φυλαει στο ψυγειο.Ειναι σωστο αυτο βρε κοριτσια?Το σωστο δεν ειναι να κραταει στα μπουκαλια μονο το αποστειρωμενο νερο και τη σκονη να τη ριχνει τη στιγμη που ειναι να ταισει το μωρο?

Ο μεγαλος μου διαγνωστηκε με επιληψεια...εχω γραψει στο αλλο θεμα...οποτε δυστυχως δεν εχω το χρονο ουτε και τον τροπο στο παιδων για αποστειρωσεις,φυλαξη μητρικου κλπ.Βγαζω εγω με θηλαστρο...προσπαθω καθε δυωρο και δυστυχως το πεταω.Ερχομαι 1-2 φορε τη μερα σπιτι και τον θηλαζω για να κραταει την επαφη...τα υπολοιπα γευματα ξενο.

Εχω μια ερωτηση...Η πεθερα μου που τον κραταει το βραδυ για να μην καθεται σε καθε γευμα λεει να φτιαχνει γαλα...το ετοιμαζει στα μπουκαλια και το φυλαει στο ψυγειο.Ειναι σωστο αυτο βρε κοριτσια?Το σωστο δεν ειναι να κραταει στα μπουκαλια μονο το αποστειρωμενο νερο και τη σκονη να τη ριχνει τη στιγμη που ειναι να ταισει το μωρο?

Αυτο που λεει η πεθερά σου το κάνουν σε πολλα νοσοκομεια που εχουν νεογνα.Φτιαχνουν γάλα και το βάζουν στο ψυγειο και λιγο πριν το δώσουν το βάζουν σε μπεν μαρι.

Για εμενα καλύτερα να βαλει αποστιρωμένο νερο στο ψυγειο και την σκόνη μετά όπως λες και εσυ.

tnDpp3.png

77l3p3.png

οχι σος μην το κανει αυτο με το γαλα. στο 1ο μου παιδι το χε κανει η πεθερα μου κ μενα κ τρεχαμε 10μερες διαροια ειχε το παιδι ειχε ρεψει ακομα της το κοπαναω της πεθερας μου. εμεις πιναμε αλμιρον κ το γραφει κ πανω σε 1 ωρα πρεπει να χει φαγωθει απαξ κ το φτιαξεις-ουτε ψυγεια ουτε τπτ ειχα ρωτησει κ την παιδιατρο. εκτος αν λεει κατι αλλο η δικη σας σκονη. προσεξε το γιατι αναπτυσει μικροοργανισμους..περαστικα να ναι για τον μεγαλο.

οταν πηγαινεις σπιτι κ δινεις το ενα στηθος στον μικρο αμεσως μετα κανε αντληση απ το αλλο αφου εχετε αποστειρωμενα μπουκαλια σπιτι κ ατου αλλο 1 γευμα δικο σ.

Μια χαρά σωστό είναι αυτό που κάνει, κι εμείς έτσι το κάναμε από νεογέννητο, κανένα πρόβλημα! Το γράφουν και οι οδηγίες ότι μπορείς να το κάνεις. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να έχεις αποστειρώσει σωστά τα μπιμπερό, να έχεις φτιάξει το γάλα με βρασμένο νερό, να μην το διατηρείς στο ψυγείο πάνω από 24 ώρες, η θερμοκρασία του ψυγείου σου να είναι καλή (ιδανικά γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου) και αφού το βγάλεις από το ψυγείο και το ζεστάνεις, το γάλα να καταναλωθεί μέσα σε μία ώρα το αργότερο.

Αν κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν τηρείται ή αν η πεθερά σου δεν έχει καλές συνθήκες υγιεινής στην κουζίνα (πχ δεν πλένει τα χέρια της πριν φτιάξει το γάλα, δεν βάζει πάντα το καπάκι στο κουτί κλπ) τότε καλύτερα να φτιάχνει το γάλα με τον τρόπο που λες εσύ. Αλλά αν τηρεί όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό που κάνει.

Μου φαίνεται καλά το πάτε με το θηλασμό... Κυρίως οι στόχοι είναι να μη χάσει το μωρό την επαφή με το στήθος και να διατηρηθεί η γαλουχία σε καλά επίπεδα, έτσι ώστε να συνεχίσετε σε λίγες μέρες όπως πριν. Όσο για το ότι το μωρό δεν παίρνει το γάλα και αναγκάζεσαι να το πετάς, δεν πειράζει και τόσο. Έχετε και άλλα στο κεφάλι σας ήδη...

Εύχομαι να στρώσει η κατάσταση και το άλλο που αντιμετωπίζετε τώρα και να είστε σύντομα καλά...

Και ο δικός μου είχε κάτι επεισόδια, αλλά ήταν άλλου τύπου, πιο αθώα... Τα ξεπέρασε σχεδόν αμέσως, αλλά ήταν άλλου τύπου, τα εμφάνισε συνοδεία πυρετού. Μια νοσηλεία την είχαμε όμως. Τώρα θέλω να δω και από το βιβλιάριο, γιατί σαν να μου φαίνεται ότι είχαμε τότε μια πρόσφατη δόση από κάτι και εμείς.

Να πω την αληθεια εκεί πήγε πρώτα το μυαλό μου, έχοντας δει αρκετά βιντεάκια στο youtube, αλλά είπες ότι είχε τις αισθήσεις του το παιδί. Δηλαδή είχε πλήρη επαφή με εσάς; Τέλος πάντων, το έχετε υπό έλεγχο τώρα και θα δείτε...

Καταρχήν περαστικά στο παιδάκι σου, όλα να πάνε καλά εύχομαι!

Το καλοκαίρι που νοσηλεύτηκε η κόρη μου στο παίδων, ήταν μια κοπελίτσα στο ίδιο δωμάτιο με μας που έβγαζε γάλα με το θήλαστρο κάθε 2-3 ώρες. Είχε τον αποστειρωτή της, έβαζε το γάλα στα μπιμπερό της και τα φύλαγε στο ψυγείο του ορόφου. Έγραφε και το όνομά της πάνω στο μπιμπερό σε αυτοκόλλητα χαρτάκια, και μάλιστα της είχαν πει να τα βάζει μέσα σε σακούλα να μη φαίνονται... Ερχόταν ο σύζυγός της, έπαιρνε το μπιμπερό με το γάλα μαζί με παγοκύστες και το πήγαινε στο σπίτι στο μωρό.

Νικη μου περαστικα σας κ ευχομαι γρηγορα να ειστε παλι ολοι μαζι στο σπιτακι σας!!! εγω ξερω οτι το ξενο γαλα πρεπει να το φτιαχνεις εκεινη την ωρα κ να καταναλωνεται μεσα σε 1 ωρα αλλιως πεταμα..το γραφει κ πανω στο κουτι του αν το δεις...ουτως η' αλλως το γαλα μετα απο καποια ωρα μυριζει κ χαλαει..

Xc60p3.png ghL0p3.png