Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

EKTAKTEΣ ΣΥΣΤΟΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Δε ξέρω αν έχετε αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα στην εγκυμοσύνη συνήθως το έχουν οι περισσότερες αλλά εμένα μου εμφανιστηκε κυρίως με τη διακοπή του θηλασμού. Πάντα υπέφερα από έκτακτες συστολές και πριν μείνω έγκυος μετά τη διακοπή του θηλασμού όμως η κατάσταση χειροτέρεψε πολύ. Μια μέρα έφτασα να κάνω έκτακτη κάθε πεντάλεπτο!!Ίσως φταίνε τα ξενύχτια η απότομη πτώση βιταμινών και ορμονών δε ξέρω. Το αντιμετωπίζει καμιά αυτό?

Ο καρδιολόγος βρίσκει τη καρδιά μου απόλυτα φυσιολογική χωρίς κανένα πρόβλημα όμως αυτό το 'φτερούγισμα' στο στήθος είναι πολύ ενοχλητικό και σε κάνει να φοβάσαι. Έχω βέβαια μια μικρή πρόπτωση μιτροειδούς αλλά είναι ανευ σημασίας καθώς το έχουν πολλές νεαρές γυναίκες.

Διαφημίσεις

Κι εμένα κάνει έκτακτες.Μήπως σε πειράζει ο καφές;Η σοκολάτα,κοκακόλα;Εμένα σε ένα παρόμοιο επεισόδιο ανακάλυψα πως με πείραζε το χαμομήλι.Βέβαια εκείνη την εποχή έπινα δύο ημερισίως τουλάχιστον γιατί είχα κόψει τον καφέ.Σταμάτησαν την ίδια μέρα που το έκοψα.Δεν ξαναήπια ποτέ.Έχω αλλά όχι εκείνο το χάλι κάθε τρία-τέσσερα λεπτά.δεν είναι επικίνδυνες αλλά ενοχλούν και τρομάζουν οι άτιμες.

NVVvp2.png

Δεν ξερω τι ακριβώς εννοείς αλλα κάτι φτερουγίσματα τα είχα κι εγώ για λίγα λεπτά, αραιά και που...ούτε καν το είπα στο γιατρό μου να φανταστείς. Νομίζω πριν την γέννα σου κάνουν και καρδιογράφημα πάντως.

Το χαμομήλι???Είσαι σίγουρη?γιατί το χαμομήλι υποτίθεται οτι έχει ηρεμιστικές ιδιότητες. Δε ξέρω τι να πω καφέ έχω να πιω από πριν την εγκυμοσύνη και κοκα κόλα με τις έκτακτες έκοψα και τη σοκολάτα μα τίποτα. Κάποιες μέρες δεν έχω πολλές αλλά είναι κάτι μέρες που με τρελαίνουν. Και γω έχω ακούσει ότιδεν είναι επικίνδυνες είναι όμως φοβερά εκνευριστικό σου χαλάνε τη μέρα καθώς σκέφτεσαι τι μπορεί να έχεις και σε σταματάνε από δραστηριότητες!!

Δε ξέρω σκέφτομαι μήπως φταίει που έπαιρνα σίδηρο και μαγνήσιο στην εγκυμοσύνη και τα έκοψα μετά απότομα..

Ναι,το χαμομήλι.για την yogini το λέω:Τις έκτακτες εγώ δεν τις νοιώθω μόνο σαν φτερουγίσματα αλλά και σαν γροθιά στο στήθος.Μερικές φορές διπλώνομαι προς τα εμπρός από το ξάφνιασμα και μετά σκέφτομαι,έκτακτες.

Μαγνήσιο έχω πάρει κάποιες φορές.Η έλλειψή του προκαλεί αρρυθμίες.Και η κούραση και το στρες το καταναλώνουν.Δοκίμασε μήπως σε βοηθήσει.η γνώμη μου για λίγο να κόψεις κάθε βραστάρι,ρόφημα κ.λ.π. πλην χυμών.Και η αναιμία προκαλεί έκτακτες.περαστικά.

NVVvp2.png

Διαφημίσεις

επικίνδυνες οι έκτακτες δεν είναι, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητήσεις από τον καρδιολόγο σου να σου γράψει ένα 24ώρο holter ρυθμού για περαιτέρω αξιολόγηση.

παλμούς και αρτηριακή υπέρταση πόσο έχεις?

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

καλησπέρα,

ναι έχω κλείσει τώρα ραντεβού για χόλτερ. γενικά παλαιότερα έκανα ταχυπαλμίες τώρα όμως όχι πια. Γύρω στους 70-80 παλμούς έχω το λεπτό.αλλά με προβληματίζει που τους 2 μήνες τελευταίους μετά το θηλασμό μου έχει παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα. Έχω υπόταση περί 9-10 η μεγάλη και 5-6 η μικρή.

• 4 weeks later...

Να ρωτήσω κάτι: Σας συμβαίνει να νιώσετε ότι η καρδιά δεν αντέχει άλλο κατά τη διάρκεια έντονης προσπάθειας, π.χ. τρέχοντας φορτωμένη να προλάβεις το λεωφορείο ή ανεβαίνοντας σκάλες φορτωμένη; Δεν εννοώ γενικά κόπωση, αλλά ειδικά για την καρδιά. Σας συμβαίνει και εκτός εγκυμοσύνης;