Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κινητικότητα λίγο πριν τον τοκετό;

Recommended Posts

Καλησπέρα και πάλι...Ή μάλλον καλημέρα...ΘΑ ήθελα απλά να κάνω μια ερώτηση... Πόση κίνητικότητα είχε το μωράκι σας λίγο πριν τον τοκετό; Είμαι στις 12 μέρες πριν τον τοκετό (να κλείσω τις 40 βδομάδες δλδ) και η μικρή εκεί μέσα δεν σταματάει να κουνιέται. Υποτίθεται ότι λόγω μεγέθους (και είμαστε και φυσιολογικά, δεν είναι ότι είναι πιο μικρή) στην φάση που είναι, η κίνησή της είναι περιορισμένη...η κοιλιά μου όμως πάει κι έρχεται σχεδόν ΟΛΗ μέρα. Μήπως της συμβαίνει κάτι εκεί μέσα και έχει δυσφορία;;;;

Μπορεί να είναι χαζό αυτό που με απασχολεί, αλλά ξαναλέω υποτίθεται πως σε αυτήν την φάση περνάνε πολλές ώρες ήσυχα και κοιμούνται...τουλάχιστον αυτό έχω διαβάσει...Εγώ γιατί νιώθω λες και προσπαθεί να με ξεχειλώσει;

VSslp3.png

Διαφημίσεις

Καλό είναι να μη ρωτάς εδώ και να το πείς άμεσα του γιατρού σου.

Εμένα τουλάχιστο μου είχε πεί αν νιώθω το μωρό να κουνιέται ασταμάτητα, ή αν δε το νιώθω καθόλου, να τον ενημερώσω. Θα σου εξηγήσει και τον λόγο για να μη σε αγχώνω εγώ.

Λογικά δε θα είναι τίποτε και μάλλον υπερβάλεις, αλλά γύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά. Πάντως είναι πολύ βασικό, δώσε βάση και ρώτα τον. Αμεσα.

ΑΝ έχει δυσφορία το παιδί πρέπει να το πάρει.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Καλό είναι να μη ρωτάς εδώ και να το πείς άμεσα του γιατρού σου.

Εμένα τουλάχιστο μου είχε πεί αν νιώθω το μωρό να κουνιέται ασταμάτητα, ή αν δε το νιώθω καθόλου, να τον ενημερώσω. Θα σου εξηγήσει και τον λόγο για να μη σε αγχώνω εγώ.

Λογικά δε θα είναι τίποτε και μάλλον υπερβάλεις, αλλά γύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά. Πάντως είναι πολύ βασικό, δώσε βάση και ρώτα τον. Αμεσα.

ΑΝ έχει δυσφορία το παιδί πρέπει να το πάρει.

Η αλήθεια είναι ότι από τον 6ο και μετά έτσι είναι. Και σε κάθε επίσκεψη με ρωτάει αν κουνιέται το μωρό, του λέω "συνέχεια" και δεν μου είπε ποτέ τίποτα αρνητικό...ούτε στις 26/9 που με είδε...ίσα ίσα που φαίνεται ικανοποιημένος...Απλά μου φαίνεται λίγο παράξενο...Θα τον πάρω το πρωί...είπαμε...δεν τον βρίσκω κι εύκολα στο τηλέφωνο...

VSslp3.png

Α εντάξει παιδί μου πες έτσι! Τότε εσύ υπερβάλεις λίγο και με τρόμαξες! Μάλλον κουνιέται φυσιολογικά "διαρκώς" αφού έτσι είπε ο γιατρός!

Δεν θα είναι τίποτε αλλά πες του το να είσαι ΟΚ κι σύ.

Βασικά όταν νιώσεις κάτι διαφορετικό να προβληματίζεσαι.

Αλλά είπαμε πες του το, δε χάνεις και τίποτε! Τώρα πια λίγο θα σε ανεχτεί, ξέσκισε τον παιδί μου στις ερωτήσεις! Που κάθεσαι και ξενυχτάς κι έχεις έννοιες έγγυος γυναίκα ετοιμόγεννη! Αντε καλό ξημέρωμα κούκλα! :-D

Μια ερώτηση, ΝΣΤ kardiotokogr;afhma έχετε κάνει?

Διαφημίσεις

Α εντάξει παιδί μου πες έτσι! Τότε εσύ υπερβάλεις λίγο και με τρόμαξες! Μάλλον κουνιέται φυσιολογικά "διαρκώς" αφού έτσι είπε ο γιατρός!

Δεν θα είναι τίποτε αλλά πες του το να είσαι ΟΚ κι σύ.

Βασικά όταν νιώσεις κάτι διαφορετικό να προβληματίζεσαι.

Αλλά είπαμε πες του το, δε χάνεις και τίποτε! Τώρα πια λίγο θα σε ανεχτεί, ξέσκισε τον παιδί μου στις ερωτήσεις! Που κάθεσαι και ξενυχτάς κι έχεις έννοιες έγγυος γυναίκα ετοιμόγεννη! Αντε καλό ξημέρωμα κούκλα! :-D

Μια ερώτηση, ΝΣΤ kardiotokogr;afhma έχετε κάνει?

XAXAXAXAXAXA...σε ανησύχησα ε;;; Πλάκα πλάκα, έχω την εντύπωση ότι όταν σκάσει μύτη η μικρή θα κοιμάται συνέχεια με τόση κίνηση εκεί μέσα...Θα γεννηθεί και θα είναι εξαντλημένη...

Τώρα πέρα από την πλάκα...δεν ξέρω κι εγώ τι πάει να πει "φυσιολογικό"...Πρώτη εγκυμοσύνη...εγώ μπορεί να του λέω ότι κινείται όλη την ώρα κι εκείνος να μου λέει καλά, αλλά μου αφήνει και περιθώριο να του το πω πιο περιγραφικά...;;;;; κάθε φορά που του λέω με αντιμετωπίζει σαν χωριατοπούλα που δεν ξέρει που παν τα τέσσερα...Εδώ κάποια στιγμή που ήμουν στο ιατρείο του και μ'εξέταζε μου βάρεσε κλωτσιά η μικρή στο νεφρό και ξεράθηκα, κι εκείνος με κατσάδιασε, γιατί λέει δεν είναι σωστό να "δουλεύω" τον κόσμο ότι πονάω...είναι απλά μια ενόχληση....:twisted: Και ότι είναι γιατρός 30 χρόνια...μου'ρθε να τον ρωτήσω..."και πόσες φορές ήσασταν έγκυος;;;"...Θεωρεί πως ο μόνος πόνος που θεωρείται μέτρο σύγκρισης είναι αυτός της γέννας...

Τέλος πάντων...επειδή οι συμβουλές σας με έχουν ηρεμήσει γενικά, θα ακολουθήσω και αυτή την φορά...Αύριο που θα πάρω για το ραντεβού θα του το πω...Την δικιά μου κοριτσάρα μου η αλήθεια είναι δεν σκέφτηκα να την πάρω, αλλά τέτοια ώρα δεν θέλω να πάρω..

Το NST βγήκε μια χαρά!!! Είχε πλάκα γιατί σε κάποια φάση η μικρή κλώτησε δυνατά ακριβώς πάνω στον δέκτη και το μηχάνημα τρελάθηκε...

VSslp3.png

χαχαχαχαχ εμ καλά θα του έλεγες, σκέψου όμως να σου έλεγε πως ΚΑΙ έχει κυοφορήσει, αλά Σβαρτζενέγκερ στην ταινία με τον ντεβίτο! Κάγκελο εσύ :lol::lol:

Βασικά άμα γεννήσεις με το καλό δώστου μια κλωτσιά, μεταφορικά. Προσωπικά θα του έδινα και κυριολεκτικά! Είναι και γνωστός σας, έπρεπε να σε αντιμετωπίζει πιο οικεία βρε παιδί μου!

Αλλά μερικοί έτσι είναι, αρκεί να είναι καλοί επιστήμονες. Εμένα έτσι ήταν ο υπερηχογραφιστής μου, αλλά επειδή ξέρω πως είναι από τους καλύτερους παράπονο δεν έκανα. Βέβαια τον είδα 3 φορές όλεςκι όλες! Τον γιατρό μας όμως τον βλέπουμε διαρκώς...

Τεσπα υπομονή, τελειώνεις, παρτον 750 τηλέφωνα να πάρεις το αίμα σου πίσω, και μετά σε κόβω να σε πηγαίνει με πρόκληση :lol: Ελά φιλάκια, μην προβληματίζεσαι για να μη χρειάζεται να σε καθυσηχάζουμε, απόλαυσε τις τελευταίες ανέμελες στιγμές με το μωρό σου. Μετά θα είσαι στο τρέξιμο :lol: Θα αναπολείς τις κλωτσιές!;)

κοιμησου οσο προλαβαινεις τωρα που ακομα κλωτσαει. :P

οταν βγει θα εχεις λιγο υπνο και λογω του πιο γλυκου νιαουρισματος στον κοσμο συν τα λιγο δυσκολα ωραρια στο θηλασμο αρχικα που θα σε κανουν να σκεφτεις οτι οι τελευταιες μερες πριν τον τοκετο ηταν ξεκουσατες παρα τις κλωτσιες

εμενα κουνιοτανε συνεχεια αντε να σταματαγε κανα μισαωρο τη μερα και ποτε δεν μου ειπε κατι γι αυτο ισα ισα χαιροτανε, αν ηταν υποτονικο θα μας ανησυχουσε

Εμενα ο δικος μου δεν σταματησε να κλωτσαει ουτε οταν ειχα συσπασεις.Νομιζω γυρω στο 5-6 διαστολη σταματησε.Αρχισε να κατεβαινει για αυτο χαχαχα.Λοιπον και εγω ετσι σαν εσενα.Κλωτσαγε ολη μερα στην κοιλιτσα μου.Πολυ ζωηρος.Και μου ελεγε ο γιατρος μου ακομα και μια μερα πριν γεννησω.Θελουμε ενα κινητικο και ζωηρο παιδι ολη μερα.Το μονο κακο ειναι ζωηρος και εξω απο την κοιλιτσα :P

Αντε με το καλο να την κρατησεις αγκαλιτσα και καλο κουραγιο.

lo5lp3.pngtumhp3.png

Διαφημίσεις

καλημερα!!κ ο πρωτος κ ο δευτερος μπεμπουλης με κλωτσοβαρανε διαρκως!μεχρι που μπηκα να γεννησω αυτο το τροπαριο!κ χωρις να θελω να σε απογοητευσω...οσο κινητικος ηταν εντος ο πρωτος, αλλο τοσο ηταν κ εκτος....ακουραστο το μαναρακι μ!οποτε ειμαι προετοιμασμενη κ για τον δευτερο!!!

καλα μας κουραγια!!!

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Βρε κορίτσια να είστε ΟΛΕΣ καλά...με κάνατε και γέλασα έως και ανησύχησα λίγο...για το θέμα της κινητικότητας μετά! Περιμένω πως και πως να την κρατήσω και λέω μέσα μου ¨Παναγία μου κάνε να βγει λίιιιιιιιγο κουρασμένη με τόσο κούνημα εκεί μέσα, γιατί αν είναι τέτοιο σκαθαράκι και χειρότερα την πάτησα...¨Να φανταστείτε ο άντρας μου έχει από τώρα αποφασίσει να την μάθει Αϊκίντο...θα τρώω πολύ ξύλο...Αλλά κατά βάθος μου αρέσει...είμαι κι εγώ καθαρματάκι ( έτσι με λέει ο ταλαίπωρος ο άντρας μου) και ξέρω ότι θα περάσουμε καλά!!!!

Πάντως το ωράριο έχει ήδη φτιάξει εδώ και 3 μήνες...Ξυπνάω αναγκαστικά κάθε 2ωρο με 3ωρο λόγο κλωτσομπουνιδιών και συχνοουρίας...βάλτε και την δίψα...Έχω κάνει και λοκατζής ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕ

VSslp3.png

• 4 months later...
Να σας ζήσει!!! :)

Ευχαριστώ πολύ γλυκειά μου! Δεν είχα κοιτάξει τις τελευταίες δημοσιεύσεις, γιατί όπως αντιλαμβάνεσαι, λίγες ώρες μετά την τελευταία δημοσίευση φύγαμε για μαιευτήριο...Ασταμάτητη η μικρή μέχρι την γέννα σχεδόν...Ευτυχώς προς το παρόν είναι ένα σχετικά ήρεμο μωράκι :D

VSslp3.png