Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διακοπη κυησης λογο υψηλου ζαχαρου.

Recommended Posts

Καλησπερα σας.

Συγχαρητηρια για την εξαιρετικη σας δουλεια και την συμπαρασταση που προσφερετε.

Θελω να μοιραστω μαζι σας αυτο που βιωσα αυτες τις μερες.

Ειχα καθυστερηση εκανα το τεστ θετικο εμαι εγκυος 8 εβδομαδων..ομως λογο των υψηλων τιμων σακχαρου στο αιμα ο διαβητολογος σε συννενοηση με τον γυναικολογο μου ειπαν να διακοψουμε την κυηση για τον λογο μην τυχον κυνδινευει το μωρο απο το υψηλο ζακχαρο.

Προσπαθουσαμε πολυ καιρο με τον συζηγο και ενιωσα πως ηρθε ως θειο δωρο και τωρα πρεπει να αποφασισω το καλυτερο γιαυτο.

Δεν μπορω να επιτρεψω να διακυνδυνευσω την ζωη του μωρου αν τυχον επειρεαστηκε απο το σακχαρο διοτι θα εχει σοβαρα προβληματα υγειας αλλα και την εκτρωση την νιωθω πολυ βαρος στην συνειδηδη μου.

Περιμενω να πεσει το ζαχαρο με ινσουλινη και μετα να μπω στην ''διαδικασια'' .

Ρωτησα μηπως υπαρχει καποια εξεταση που θα μπορουσαμε να κανουμε τωρα και ο γιατρο μου ειπε οτι δεν υπαρχει καμια εξεταση που να μας δειξει τωρα αν υπαρχει προβλημα η οχι.

Με πολυ πονο ψυχης γραφω καθε γνωμη σας ειναι ευπροσδεκτη.

Σας ευχαριστω.

Διαφημίσεις

τι να πω βρε κοριτσι μου.αν επαιρνες μια δυο γνωμες ακομα?δεν γνωριζες το ζαχαρο σου?πρωτη φορα ακουω διακοπη κυησης λογω ζαχαρου.ευχομαι το καλυτερο απτην καρδια μου

7Ggjp2.png

πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο ειλικρινά. Έχουμε ακούσει τόσες και τόσες φορές για διαβήτη και σάκχαρο αλλά να σου προτείνουν (???) διακοπή κύησης πρώτη φορά το ακούω και ας με συγχωρέσει όποια κοπέλα μπορεί να έχει βρεθεί στην θέση σου που αυτή τη στιγμή αμφιβάλλω τόσο πολύ για την αξιοπιστία & των δύο γιατρών!Στην θέση σου θα έπαιρνα όχι μία δεύτερη αλλά και τρίτη και τέταρτη γνώμη αν χρειαζόταν. Προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι αυτό πρέπει να κάνεις..και για να μην παρεξηγηθώ ,είχα διαβήτη κύησης & έκανα και ινσουλίνη.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο ειλικρινά. Έχουμε ακούσει τόσες και τόσες φορές για διαβήτη και σάκχαρο αλλά να σου προτείνουν (???) διακοπή κύησης πρώτη φορά το ακούω και ας με συγχωρέσει όποια κοπέλα μπορεί να έχει βρεθεί στην θέση σου που αυτή τη στιγμή αμφιβάλλω τόσο πολύ για την αξιοπιστία & των δύο γιατρών!Στην θέση σου θα έπαιρνα όχι μία δεύτερη αλλά και τρίτη και τέταρτη γνώμη αν χρειαζόταν. Προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι αυτό πρέπει να κάνεις..

συμφωνώ...συγνώμη αλλά κι γω πρώτη φορά το ακούω.

Θα το τσέκαρα άπειρες φορές πρίν προβώ σε οποιαδήποτε ενέργεια. Δηλαδή πάσχεις από διαβητη και δεν το γνώριζες? Θέλεις να μας πείς λεπτομέρεις τί σου είπαν?

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Είχες από πριν διαβήτη ή το ανακάλυψες τώρα; Ποιες επιπλοκές φοβούνται για το μωρό; Είναι κάτι που δεν μπορεί να διαπιστωθεί αργότερα αν το μωρό όντως έχει κάποιο πρόβλημα ή όχι; Ρωτάω γιατί στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει κάποια διάγνωση πάνω στο έμβρυο, αργότερα όμως θα μπορεί να γίνει κάποιος έλεγχος και να πάρεις τότε μια απόφαση. Αναρωτιέμαι δλδ με ποιο σκεπτικό θεωρούν ότι πρέπει να διακοπεί τώρα η κύηση, χωρίς να υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις για το ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Καλησπέρα!

Κι εγώ όπως και οι κοπέλες πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο... Ο διαβήτης ρυθμίζεται και πάρα πολλά παιδάκια έχουν γεννηθεί χωρίς πρόβλημα. Σου συμβαίνει κάτι πολύ ειδικό; Κι αν ναι, δε θα έπρεπε να σας το εξηγήσουν οι γιατροί και να γνωρίζετε λεπτομέρειες;

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αποφασίζουν για άμβλωση, η δουλειά τους είναι να σας εξηγήσουν τους ιατρικούς κινδύνους και να δώσουν μια πρόγνωση (που κι αυτή δεν ξέρω πόσο ασφαλής είναι, πολλές φορές ακούμε για ανίατες καταστάσεις και τελικά όλα πάνε μια χαρά). Το αν θα συνεχίσετε την εγκυμοσύνη είναι δικό σας καθαρά θέμα εφόσον ενημερωθείτε και αποκτήσετε γνώση για τους κινδύνους επακριβώς και για σένα και για το μωράκι. Και φαίνεται πως δεν έχουν κάνει κάτι τέτοιο γιατί κάτι παραπάνω θα γνωρίζατε.

Νομίζω πως θα πρέπει να πάρετε οπωσδήποτε και 2η γνώμη πριν αποφασίσετε για οτιδήποτε και να το ψάξετε!

Εύχομαι όλα να πάνε καλά!

jp0Lp3.pngA0Yxp3.png

δεν ειμαι καθολου ειδικος στο θεμα,ομως η ξαδερφη μου ειχε ''κληρονομικο ζαχαρο απο τη μαμα της ,δυσκολευτηκε πολυ να μεινει εγκυος και στην πρωτη εγκυμοσυνη με προβληματα γεννησε ενα μωρακι που δυστυχως λογω ζαχαρου πεθανε 8 μηνων.:-( επειτα εμεινε παλι εγκυος ,προφανως με καποιες θεραπειες και παρακολουθηση και γεννησε ενα υγιεστατο πλεον νηπιο.

προφανως ο γιατρος σου σου εχει πει καποιες αλλες λεπτομερειες για την περιπτωση σου.παντως σιγουρα ειναι καλο να παρεις κ αλλη γνωμη.

δεν ειμαι καθολου ειδικος στο θεμα,ομως η ξαδερφη μου ειχε ''κληρονομικο ζαχαρο απο τη μαμα της ,δυσκολευτηκε πολυ να μεινει εγκυος και στην πρωτη εγκυμοσυνη με προβληματα γεννησε ενα μωρακι που δυστυχως λογω ζαχαρου πεθανε 8 μηνων.:-( επειτα εμεινε παλι εγκυος ,προφανως με καποιες θεραπειες και παρακολουθηση και γεννησε ενα υγιεστατο πλεον νηπιο.

προφανως ο γιατρος σου σου εχει πει καποιες αλλες λεπτομερειες για την περιπτωση σου.παντως σιγουρα ειναι καλο να παρεις κ αλλη γνωμη.

Ας μην τρομάζουμε την κοπέλα.Προφανώς δεν είχε ρυθμίσει το σάκχαρο της ή μπορεί και να το είχε ρυθμίσει και να υπήρχαν και άλλα προβλήματα. Ωστόσο το σάκχαρο ρυθμίζεται εύκολα όταν έχεις έναν γιατ΄ρο που σε παρακολουθεί και ξέρει πέντε πράγματα και έναν επίσης καλό διαβητολόγο ειδικό σε διαβήτη κύησης -το τονίζω γιατί δεν είναι όλοι ειδικοί στο θέμα.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

oneiraki δεν θελω να τρομαξω την κοπελα γιαυτο ξεκιναω λεγοντας ΄δεν ειμαι καθολου ειδικος' ,ομως της παραθετω ενα πραγματικο γεγονος που εχει συμβει.το να τρομαζουμε ειναι λιγοτερο επικινδυνο απο το να παροτρυνουμε καποιον σε κατι χωρις να γνωριζουμε το πληρες ιατρικο του ιστορικο και φυσικα αν δεν ειμαστε ειδικοι.

ευχομαι να το ψαξει με ειδικους και να την βοηθησουν να παρει τις σωστες αποφασεις.

Διαφημίσεις

και εγω πρωτη φορα το ακουω να πρεπει να γινει διακοπή κύησης γι'αυτο τον λογο... υπάρχουν πολλές έγκυες γυναίκες που μπορει να έχουν σάκχαρο αυξημένο και μέχρι να κάνουν την καμπύλη σακχάρουν να μην το ξέρουν καν... αλλα και να το μαθουν μετά αρχικα προσπαθούν να το ρυθμίσουν με την διατροφή και μετά με ινσουλίνη.. μήπως πριν αλλά και κατά την διάρκεια της σύλληψης και μέχρι να καταλάβεις ότι έμεινες έγκυος έπαιρνες καμία θεραπεία για το σάκχαρο? το είχες από πριν δηλαδή ή έκανες τις πρώτες εξετάσεις που κάνουμε και από εκεί το είδαν? το να παρεις και δεύτερη γνώμη σαφώς στο προτείνω και εγώ...

δεν ειμαι καθολου ειδικος στο θεμα,ομως η ξαδερφη μου ειχε ''κληρονομικο ζαχαρο απο τη μαμα της ,δυσκολευτηκε πολυ να μεινει εγκυος και στην πρωτη εγκυμοσυνη με προβληματα γεννησε ενα μωρακι που δυστυχως λογω ζαχαρου πεθανε 8 μηνων.:-(επειτα εμεινε παλι εγκυος ,προφανως με καποιες θεραπειες και παρακολουθηση και γεννησε ενα υγιεστατο πλεον νηπιο.

στην πρώτη όμως είχε παρακολούθηση? Η ενώ είχε κληρονομικότητα δεν το είχε επισημάνει του γιατρού της? Η μήπως ήταν ζαμανφού γιατί δεντο θεωρούσε σημαντικό? Τις οδηγίες του γιατρού της της ακολουθούσε κατά γράμμα?

Η ανάπτυξη των παιδιών διαβητικής μάνας, όταν αυτό έχει διαγνωστεί και κοντρολαριστεί, είναι συνήθως ίδια με των υπόλοιπων. Κι αν δεν είναι τότε παίρνουν το παιδί νωρίτερα.

Γενικά υπάρχουν τα μέσα και οι μέθοδοι αρκεί να παρακολουθείται το παιδί και η έγγυος.

dimmi στους γιατρους ετρεχε παντα γ αυτο το θεμα την παρακολουθουσαν,το δικο της οπως γραφω ειναι κληρονομικο.εκανε καποια θεραπεια και υστερα πηγαν ολα καλα.επισης εχασε και καποια κιλα γιατι ειχε παραπανισια.

Σε όλους τους ανθρώπους είναι κληρονομικό συνήθως, είναι κληρονομική πάθηση από όσο γνωρίζω. Κι αν κάποιοι νομίζουν ότι δεν την είχε άλλος στο σόι τους ας ρωτήοσυν τους παπούδες τους αν ήξεραν τότε για αυτές τις εξετάσεις...

Αφού λες έτρεχε από πάντα με διαβήτη, μάλλον με τη λέξη θεραπέια εννοείς την δια βίου σωστή διατροφή ή και ενέσεις.

Τα κιλά ( το χάσιμο τους) είναι το αποτέλεσμα της διατροφής.

Κι αφού και λύσαμε αυτά να σου πω τη γνωμη μου επί της ξαδέλφης σου?

Σε βλέπω σχετικά άσχετη (και καλά κάνεις δεν όφειλες να τα ξέρεις) αλλά να είσαι σίγουρη πως κάτι δεν κατάλαβες καλά και αφού το παρακολουθούσε αυτό από το οποίο έπασχε δεν έχασε το παιδί από αυτό, αλλά από συνδιασμό άλλων λόγων.

Οπότε ναι θα συμφωνήσω κι γω με την oneiraki, ας μην τρομοκρατούμε την κοπέλα.

oneiraki δεν θελω να τρομαξω την κοπελα γιαυτο ξεκιναω λεγοντας ΄δεν ειμαι καθολου ειδικος' ,ομως της παραθετω ενα πραγματικο γεγονος που εχει συμβει.το να τρομαζουμε ειναι λιγοτερο επικινδυνο απο το να παροτρυνουμε καποιον σε κατι χωρις να γνωριζουμε το πληρες ιατρικο του ιστορικο και φυσικα αν δεν ειμαστε ειδικοι.

ευχομαι να το ψαξει με ειδικους και να την βοηθησουν να παρει τις σωστες αποφασεις.

δεν παροτρυναμε σε τίποτε, δεν γνωριζουμε κανένα ιστορικό, δεν πρόλαβε καν να μας πεί η κοπέλα, για αυτό σου είπαμε να μην την τρομοκρατείς και την κόβεις. 2 γνώμες παραπάνω κακό δεν κάνουν, να τρομάξει ίσως την οδηγήσει σε βιαστική επιλογή...Καλό σας ξημέρωμα, δεν έχει νόημα να συνεχίζεται αυτό αφού δε μας απαντά η θεματοθέτρια...

Διαφημίσεις

dimmi αφου εσυ εισαι σχετικη και κρινεις εμενα ως ασχετη σιγουρα θα εισαι γιτρος και μαλιστα διαβητολογος...αν θελεις να ξερεις ο διαβητης δεν ειναι παντοτε κληρονομικος .

η κοπελα ζηταει να μαθει γνωμες δεν ηθελα να της χαιδεψω τα αυτια,αυτο που της εγραψα ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ γεγονος και συνεβη.δεν προτεινουν ετσι απλα οι γιατροι μας διακοπη κυησης κατι παραπανω θα ξερουν.

υ.γ.αν ποτε σου απευθυνθεις στο προσωπο μου θα σε παρακαλουσα πολυ να προσεχεις πως εκφραζεσαι.

Ο διαβήτης κύησης δεν είναι κληρονομικός,αυτό είχε η ξαδέρφη σου? Αυτό που ήθελα να πω εγώ είναι ότι

α) έχουμε σαφώς ακούσει για ενδομήτριους θανάτους λόγω σακχάρου ρυθμισμένου ή αρίθμηστου -ακόμη και σε μένα φυσικά τέθηκε αυτό ως ενδεχόμενο - αλλά όχι για θάνατο βρέφους από σάκχαρο επομένως ίσως να ήτανε συνδυασμός πραγμάτων και όχι αυτή καθ'αυτή η αιτία και αυτό πιθανόν να το ξέρει μόνο η ίδια η μάνα που έχασε το παιδί της και όχι όλος ο περίγυρος -και επειδή επίσης ξέρω πως πάνε αυτά ίσως να κατέληξε σπασμένο τηλέφωνο η ιστορία

β) δεν είναι δουλειά κανενός γιατρού να σου προτείνει τι θα κάνεις με την εγκυμοσύνη σου όπως είπε και μία κοπέλα παραπάνω. Ο κάθε γιατρός σου παραθέτει τις επιλογές που έχεις μαζί με τις συνέπειες της κάθε επιλογής και αποφασίσεις εσύ. Επομένως προσωπικά αν ο γιατρός μου πρότεινε κάτι τέτοιο σίγουρα θα έπαιρνα και άλλη-ες γνώμη-ες μέχρι να νιώσω ασφαλής με τον γιατρό -και δεν εννοώ να βρω γιατρό να μου προτείνει κάτι άλλο αλλά να με πείσει ότι ξέρει τι μου λέει

Η κοπέλα επίσης θα μπορούσε να μας πει ή και να ρωτήσει η ίδια τον γιατρό της..με ποια λογική περιμένουν να στρώσει πρώτα το σάκχαρο με ινσουλίνη και μετά να μπούνε στην "διαδικασία"??Επειδή είδα σε άλλο θέμα ότι αναζητούσε γιατρό γιατί είχε σάκχαρο προ εγκυμοσύνης ίσως θα έπρεπε να δει και κάποιον ακόμη.

Edited by oneiraki
color

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Εχεις διαβητη τυπου1;

Μεχρι στιγμης κανεις κατι για ρυθμιζεις το σακχαρο;

Παρε σιγουρα και μια άλλη γνωμη

Ευχομαι να μην ειναι οπως τα λεει ο γιατρος σου

p7z6p3.pngsQqep3.png

Είναι ό,τι πιο κουφό έχω ακούσει τελευταία.....

Δεν κατάλαβα....

Είχες πρόβλημα από πριν με το ζάχαρο ή τώρα το ανακάλυψες με την κύηση;

Και αν το ανακάλυψες τώρα γιατί πρέπει να διακόψεις την κύηση;

Δεν μπορείς με ινσουλίνη να ρυθμιστείς;

Πάρε οπωσδήποτε δεύτερη και τρίτη και τέταρτη γνώμη!

Να σημειώσω ότι τρεις εγκυμοσύνες έχω περάσει και στις 2 τελευταίες έκανα διατροφή για διαβήτη κύησης. Και μπόρεσα και το ρύθμισα έτσι....

Ψάξτο κορίτσι μου....

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Κορίτσια μην μπερδεύεστε. Άλλο πράγμα είναι ο διαβήτης κύησης και άλλο να έχεις σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2, να μην το ξέρεις και να μένεις έγκυος χωρίς να έχεις μπορέσει να ελέγξει το ζάχαρό σου. Στη δεύτερη περίπτωση, ναι, είναι πιθανό το μωρό να έχει σοβαρό πρόβλημα. Πόσο πιθανό και πόσο σοβαρό φαντάζομαι εξαρτάται από την περίπτωση και την τύχη. Εμείς ενώ δεν ξέρουμε καν τις τιμές του ζαχάρου της θεματοθέτριας, ούτε το ιστορικό της, ούτε είμαστε γιατροί, έχουμε βγάλει τους γιατρούς τρελλούς χωρίς δεύτερη σκέψη...

Syliak, γνώμη μου είναι να πάρεις μια δεύτερη γνώμη, ίσως και από εμβρυολόγο πριν αποφασίσεις.

Δείτε και εδώ τι λέει: http://www.diabetes.niddk.nih.gov/dm/pubs/pregnancy/

How Diabetes Can Affect You and Your Baby

High blood glucose levels before and during pregnancy can

• worsen your long-term diabetes complications, such as vision problems, heart disease, and kidney disease
  • increase the chance of problems for your baby, such as being born too early, weighing too much or too little, and having low blood glucose or other health problems at birth
  • increase the risk of your baby having birth defects
  • increase the risk of losing your baby through miscarriage or stillbirth

A baby's brain, heart, kidneys, and lungs form during the first 8 weeks of pregnancy. High blood glucose levels are especially harmful during this early part of pregnancy.

Έχει δίκιο η little monkey: άλλο ο διαβήτης κύησης και άλλο ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι και ΙΙ:

Α. ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 1 Η ΤΥΠ0Υ 2 ΚΑΙ ΚΥΗΣΗ Ένα επαναστατικό και χαρμόσυνο γεγοvός που έχει συντελεστεί την τελευταία 20ετία στη θεραπευτική αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη (ΣΔ) είναι η δυνατότητα των γυναικών με ΣΔ τύπου 1 ή με ΣΔ τύπου 2 να γίνουν μητέρες.

Υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες που όλες έχουν δείξει ότι η καλή ρύθμιση του σακχάρου κυρίως πριν όπως και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επιτρέπει στις μητέρες με ΣΔ να γεννήσουν φυσιολογικά υγιή παιδιά, όπως συμβαίνει και με όλες τις άλλες μητέρες.

Ο τρόπος για να πετύχει αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα κάθε γυναίκα με ΣΔ τύπου 1 ή 2 είναι μόνο ένας: ο προγραμματισμός της εγκυμοσύνης.

Αυτό σημαίνει ότι μόλις η γυναίκα αποφασίσει ότι επιθυμεί να γίνει μητέρα, πρέπει να απευθυνθεί σε θεράποντα γιατρό που ασχολείται με τον ΣΔ, ή καλύτερα σε ειδικά κέντρα παρακολούθησης εγκύων διαβητικών γυναικών, ώστε έγκαιρα και με τη βοήθεια της θεραπευτικής ομάδας να ρυθμίσει το σάκχαρο της όσο το δυνατόν πλησιέστερα στα φυσιολογικά όρια και μετά να μείνει έγκυος.

Η επιμονή στην ανάγκη του προγραμματισμού της κύησης οφείλεται στην εξής απλή διαπίστωση: όταν μια γυναίκα αντιλαμβάνεται ότι είναι έγκυος, ήδη φέρει στη μήτρα της ένα έμβρυο ηλικίας 6-8 εβδομάδων που έχει πλέον σχηματίσει τα βασικά όργανα του σώματος του. Είναι πλήρως αποδεδειγμένο ότι αν το έμβρυο σχηματισθεί μέσα στη μήτρα σε ένα περιβάλλον με πολύ σάκχαρο, που θα προέρχεται από το αυξημένο σάκχαρο της μητέρας, έχει σημαντικές πιθανότητες (3-4 φορές περισσότερες από ότι συμβαίνει στον γενικό πληθυσμό) να γεννηθεί με συγγενείς ανωμαλίες (δηλαδή με βλάβες σε κάποια όργανα όπως η καρδιά, τα αγγεία, τα νεφρά κλπ.)

Αν όμως η υποψήφια μητέρα έχει ήδη ρυθμίσει το σάκχαρο της έγκαιρα πριν τη σύλληψη, τότε το μωρό δεν αντιμετωπίζει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

Επίσης στη διάρκεια του προγραμματισμού θα γίνει και ο πλήρης έλεγχος για πιθανές επιπλοκές του ΣΔ, ώστε με την έγκαιρη αντιμετώπιση τους, να προχωρήσει με ασφάλεια η μητέρα στη μελλοντική εγκυμοσύνη (π.χ. αν υπάρχει παραγωγική αμφιβληστροειδοπάθεια θα προχωρήσει σε φωτοπηξία με laser και στη συνέχεια μπορεί να προχωρήσει στην εγκυμοσύνη). Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις όπου η ύπαρξη σοβαρών επιπλοκών δεν θα επιτρέψουν σε μια γυναίκα με ΣΔ τύπου 1 να προχωρήσει σε εγκυμοσύνη (π.χ. καρδιοπάθεια).

Παράλληλα προχωρούμε σε διακοπή φαρμάκων που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης συγγενών ανωμαλιών στο έμβρυο (π.χ. στατίνες, αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου). Επίσης η φάση αυτή παρέχει ιδανική ευκαιρία για διακοπή του καπνίσματος.

Οι γυναίκες με ΣΔ τύπου 2 πρέπει πριν να προχωρήσουν σε εγκυμοσύνη να αντικαταστήσουν τα αντιδιαβητικά δισκία με ινσουλίνη, επειδή τα δισκία μπορεί να βλάψουν το έμβρυο.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι σήμερα ο κανόνας είναι ότι οι έγκυες γυναίκες με ΣΔ τύπου 1 παρακολουθούνται τακτικά (κάθε 1-2 εβδομάδες) στο εξωτερικό ιατρείο και δεν χρειάζεται να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, όπως γινόταν παλαιότερα.

Ναι, φυσικά και είναι διαφορετικό πράγμα ο διαβήτης κύησης και ο ζαχαρώδης διαβήτης τύπου I ή II.

Δεν μας εξηγεί όμως η φίλη....

Αν προυπήρχε το πρόβλημα και το ανακάλυψε τώρα με την εγκυμοσύνη....τότε ναι, είναι διαφορετική η κατάσταση.....Πρέπει πρώτα να ρυθμίσει τον εαυτό της και μετά να προχωρήσει σε εγκυμοσύνη.....

qwlrp3.png

Ναι, φυσικά και είναι διαφορετικό πράγμα ο διαβήτης κύησης και ο ζαχαρώδης διαβήτης τύπου I ή II.

Δεν μας εξηγεί όμως η φίλη....

Αν προυπήρχε το πρόβλημα και το ανακάλυψε τώρα με την εγκυμοσύνη....τότε ναι, είναι διαφορετική η κατάσταση.....Πρέπει πρώτα να ρυθμίσει τον εαυτό της και μετά να προχωρήσει σε εγκυμοσύνη.....

Όπως και να έχει, αν έχεις υψηλό ζάχαρο τις πρώτες 6-8 βδομάδες της κύησης, υπάρχει πρόβλημα. Είτε το ζάχαρο οφείλεται σε σακχαρώδη διαβήτη, είτε σε διαβήτη κύησης, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η τιμή του ζαχάρου, αυτή δεν την ξέρουμε αλλά η θεματοθέτρια μας είπε ότι είναι "υψηλή".

Ο διαβήτης κύησης συνήθως εμφανίζεται το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο: http://www.diabetes.org.uk/gestational?gclid=CPKNlsjR-LICFcjKtAodgkoAIg

Gestational diabetes mellitus (GDM) is a type of diabetes that arises during pregnancy (usually during the second or third trimester).

In some women, GDM occurs because the body cannot produce enough insulin to meet the extra needs of pregnancy. In other women, GDM may be found during the first trimester of pregnancy. In these women, the condition most likely existed before the pregnancy.

In most cases, Gestational diabetes comes to light during the second trimester of pregnancy. Since the babyʼs major organs are fairly well developed at this stage, the risk to the baby is lower than for women with Type 1 or Type 2 diabetes.

However, babies of women who had blood glucose problems that were undiagnosed before pregnancy, have a higher risk of malformations. The degree of risk depends on how long blood glucose levels have been high and on how high the levels have been.

Όπως και να έχει, αν έχεις υψηλό ζάχαρο τις πρώτες 6-8 βδομάδες της κύησης, υπάρχει πρόβλημα. Είτε το ζάχαρο οφείλεται σε σακχαρώδη διαβήτη, είτε σε διαβήτη κύησης, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η τιμή του ζαχάρου, αυτή δεν την ξέρουμε αλλά η θεματοθέτρια μας είπε ότι είναι "υψηλή".

Ο διαβήτης κύησης συνήθως εμφανίζεται το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο: http://www.diabetes.org.uk/gestational?gclid=CPKNlsjR-LICFcjKtAodgkoAIg

Gestational diabetes mellitus (GDM) is a type of diabetes that arises during pregnancy (usually during the second or third trimester).

In some women, GDM occurs because the body cannot produce enough insulin to meet the extra needs of pregnancy. In other women, GDM may be found during the first trimester of pregnancy. In these women, the condition most likely existed before the pregnancy.

In most cases, Gestational diabetes comes to light during the second trimester of pregnancy. Since the babyʼs major organs are fairly well developed at this stage, the risk to the baby is lower than for women with Type 1 or Type 2 diabetes.

However, babies of women who had blood glucose problems that were undiagnosed before pregnancy, have a higher risk of malformations. The degree of risk depends on how long blood glucose levels have been high and on how high the levels have been.

Πολύ σωστά!

Το ζήτημα που προκύπτει τώρα ωστόσο είναι μάλλον ηθικό απ' ότι έχω καταλάβει......

qwlrp3.png

Διαβήτη κύησης με χρήση ινσουλινης περασα και στις δυο μου εγκυμοσύνες.

Δεν είχα πρόβλημα σακχάρου πριν (ούτε μετα) την καθε εγκυμοσύνη.

Οταν εμαθα οτι ειμαι εγκυος τη δευτερη φορά, επειδή προεκυψε τυχαία η εγκυμοσύνη και δεν το ειχα καταλαβει (ήμουν σχεδον 10 εβδομαδων οταν το καταλαβα, θηλαζα τον γιο μου και ειχα αμηνορρια) η πρωτη εξεταση που με εβαλε επειγόντως ο ενδοκρινολόγος να κανω ήταν η γλυκοζυλιωμενη αιμοσφαιρίνη. Μ' αυτήν την εξεταση θα βλεπαμε αν το σακχαρο ειχε ξεφυγει τις προηγουμενες εβδομαδες, τις τοσο σημαντικες για το εμβρυο αφού αφορουν την περιοδο της οργανογέννεσης. Η τιμη της ευτυχώς ήταν μεσα στα φυσιολογικά όρια.

Μετά την αυχενική διαφάνεια πηγα στο Ωνασειο και εκανα ντοπλερ καρδιάς εμβρύου. Εκεί η καρδιολόγος μου εξήγησε ότι εχει μια ανησυχια, γιατί ειναι πολύ σημαντικό το σάκχαρο να ειναι σε φυσιολογικά επιπεδα κατα τον σχηματισμό της καρδιάς του μωρού. Μεχρι να γεννήσω εκανα 3 ντόπλερ για να σιγουρευτούμε ότι όλα ειναι καλά, βεβαια μας καθησυχαζε και η φυσιολογική γλυκοζυλιωμενη (παρεμεινε φυσιολογική σε όλη την εγκυμοσύνη). Και όλα αυτά λόγω του ιστορικού του διαβητη κύησης στην πρωτη εγκυμοσύνη.

Δυστυχως δε μπορούμε να ξερουμε ποσο εχει επηρεαστεί ενα εμβρυο από το αρρύθμιστο σάκχαρο. Όμως ουσιαστικά παίζουμε με τις πιθανότητες, γιατί ούτε οι γιατροί μπορούν να ξερουν με σιγουριά αν το μωρό εχει πρόβλημα ή όχι. Γιατί να πρεπει να διακοψεις την εγκυμοσύνη τώρα, που τιποτα δεν ειναι καθορισμένο? Δε θα μπορούσες να περιμενεις μεχρι την 12η εβδομαδα ας πουμε, που θα εχουν οι γιατροί καλύτερη εικόνα του εμβρύου? Δε λεω, ειναι πολύ δύσκολο να αποχωριστείς ενα μωρό όσο μεγαλώνει, αλλά δεν ειναι και κρίμα να το αποχωριστείς χωρίς να είσαι σιγουρη?

EXXQp3.pngAIzKp2.png