Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αραιωμένο γιαούρτι αντί για γάλα σκόνη

Recommended Posts

Γειά σας

Κάποιες γνωστές μου που τα παιδιά τους είχαν αλλεργία στο αγελαδινό τους αραιώναν γιαούρτι με νερό. Αυτό απο τον μήνα. Το έχετε ξανακούσει; Μού είπαν ότι και οι κολικοί σταμάτησαν και οι δυσκοιλιότητες κτλ

Διαφημίσεις

Γειά σας

Κάποιες γνωστές μου που τα παιδιά τους είχαν αλλεργία στο αγελαδινό τους αραιώναν γιαούρτι με νερό. Αυτό απο τον μήνα. Το έχετε ξανακούσει; Μού είπαν ότι και οι κολικοί σταμάτησαν και οι δυσκοιλιότητες κτλ

κατι τέτοιο ποτέ... νομίζω πως πρέπει να ρωτήσεις καλύτερα την/τον παιδιατρό σου αυτός θα ξέρει σίγουρα

Για την δυκοιλιοτητα σιγουρα σταματησε.. Μηπως ομως περασαν στο αντιθετο ακρο??

Υπερβολικο το βλεπω για την εποχη μας το γιαουρτι. Υπαρχουν γαλατα ειδικα..

To μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το παραδοσιακό γιαούρτι είναι προϊόν ζύμωσης και περιέχει πάρα πολλά προβιοτικά, τα οποία είναι ωφέλιμα για το έντερο και τη λειτουργία του.

Παρόλα αυτά όντως ρώτα τον παιδίατρό σου....

FLcUp3.png0BQfp3.png

πρωτη φορα το ακουω,πιστευω πως δεν ειναι καθολου μα καθολου ωριμο το πεπτικο συστημα ενος νεογνου να δεχτει τετοια τροφη.οι στερεες αρχιζουν αργοτερα μετα τον εκτο συμπεριλαμβανομενου και του γιαουρτιου.το καλυτερο ''φαρμακο'' ειναι το γαλα της μαμα του,απο εκει και περα στο εμποριο κυκλοφορουν τα καταλληλα για αυτην την περιπτωση γαλατα.

Διαφημίσεις

Κατά καιρούς κυκλοφορούν κάτι τέτοιες μόδες, π.χ. στην Αμερική ορισμένοι δίνουν στα νεογέννητα "γάλα" σόγιας αγνοώντας τις συστάσεις των παιδιάτρων. Και παλιότερα ακούγαμε για παιδιά που είχαν μεγαλώσει με γάλα κατσικίσιο ή γαϊδουρινό. Κάτι τέτοια πειράματα μπορεί να είναι όμως επικίνδυνα για την υγεία του παιδιού. Αν ένα μωρό δεν τρέφεται με μητρικό γάλα, πρέπει να τραφεί με ένα υποκατάστατο που θα υποδείξει ο γιατρός, και όχι με οτιδήποτε. Τα υποκατάστατα μητρικού γάλακτος έχουν π.χ. τροποποιημένη πρωτεϊνική και λιπιδική σύσταση που προσεγγιζει το μητρικό, είναι εμπλουτισμένα με απαραίτητες βιταμίνες που λείπουν από τα άλλα γαλακτοκομικά του εμπορίου κτλ.

η φορμουλα δεν ειναι απλως αγελαδινο γαλα, ειναι "φορμουλαρισμενο" ωστε η συσταση του να πλησιαζει το μητρικο οσο περισσοτερο γινεται. Δε νομιζω οτι το αραιωμενο γιαουρτι ατυο καθ'αυτο θα πειραξει το μωρο, αλλα πιστευω πως δε θα παιρνει τα απαραιτητα συστατικα. Επειτα αν εχει αλεργια στο αγελαδινο για ποιο λογο το αγελαδινο γιαουρτι να μην προκαλεσει αλεργια;

Εγω για διαφορα προβληματα που ειχαμε εμ τη φορμουλα εδωσα (με τη συμβουλη του γιατρου) κατσικισιο, αλλα και αυτο ηταν φορμουλα, οχι απλο κατσικισιο

σε θεματα αλλεργιας δε παιζουμε ποτε μα ποτε με τη διατροφη του μωρου ακουγοντας απο εδω και εκει τι κανει ο καθενας αλλα πηγαινοντας στον αλλεργιολογο,,,,εχει το μωρο διεγνωσμενη αλλεργια??σε τι επιπεδο???ποιος σας παρακολουθει ειδικος αλλεργιολογος ή απλα παιδιατρος???θηλαζεις???αν ναι κανεις ειδικη διατροφη???αν το παιδι εχει αλλεργια στο αγελαδινο καταρχην η εισαγωγη του στις στερεες ειναι πολυ διαφορετικη απο οτι αλλων βρεφων,,,,ειδικα το γιαουρτι ακομη και σε παιδια χωρις αλλεργια δε το δινουνε τοσο νωρις (5μιση μηνων) ,,,,επειδη ειμαστε πολλες καμενες με το θεμα αλλεργια στο γαλα και σε αλλα καλυτερα να συμβουλευτεις μονο εναν ειδικο ,,,,,πχ εμεις οχι γαλα αγελαδινο δε δεχοτανε ουτε καν με εμρικως υδρολυμενη πρωτεϊνη γαλακτος,,,ειχαμε πεσει στο πολυ εξεδικευμενο γαλα-φορμουλα,,,και ουτε γιαουρτι δεν μπορουσε να φαει ουτε μοσχαρι ουτε κρεμες εννοειτε εμποριου (καλα αυτες δεν ηθελα και εγω να της δωσω) ουτε πολλα φρουτα,,,το κατσικισιο γαλα το δεχτηκε πολυ μετα των δωδεκα μηνων,,,,πχ,,,,

επειδη καθε παιδακι ειναι μοναδικο καλυτερα μονο ο ειδικος

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Κατά καιρούς κυκλοφορούν κάτι τέτοιες μόδες, π.χ. στην Αμερική ορισμένοι δίνουν στα νεογέννητα "γάλα" σόγιας αγνοώντας τις συστάσεις των παιδιάτρων. Και παλιότερα ακούγαμε για παιδιά που είχαν μεγαλώσει με γάλα κατσικίσιο ή γαϊδουρινό. Κάτι τέτοια πειράματα μπορεί να είναι όμως επικίνδυνα για την υγεία του παιδιού. Αν ένα μωρό δεν τρέφεται με μητρικό γάλα, πρέπει να τραφεί με ένα υποκατάστατο που θα υποδείξει ο γιατρός, και όχι με οτιδήποτε. Τα υποκατάστατα μητρικού γάλακτος έχουν π.χ. τροποποιημένη πρωτεϊνική και λιπιδική σύσταση που προσεγγιζει το μητρικό, είναι εμπλουτισμένα με απαραίτητες βιταμίνες που λείπουν από τα άλλα γαλακτοκομικά του εμπορίου κτλ.

Εδω υπαρχει γαλα σογιας 1ης βρεφικης ηλικιας και απο γνωστες/διεθνης μαρκες.

καταρχην να διευκρινισουμε οτι οταν υπαρχει αλλεργια στο αγελαδινο κανονικα δεν κανει να φας ουτε γιαουρτι ουτε τυρια

οταν υπαρχει δυσανεξια στη λακτοζη, αυτο ειναι αλλο, συνηθως το προβλημα εξαντλειται στο γαλα, οποτε γιατι οχι το γιαουρτι που εχει υποστει και ζυμωσεις?θελω να πω το γιαουρτι τις περισσοτερες φορες δεν πειραζει οσους εχουν δυσανεξια στην λακτοζη λογω των ζυμωσεων οπως και καποια τυρια

αλλα καμια φορα η δυσανεξια στην λακτοζη παρουσιαζεται και στο γιαουρτι, ο γιος μου δεν μπορει να φαει ουτε γαλα ουτε γιαουρτι παρα μονον τυρια

και φυσικα απ οταν το ανακαλυψαμε μπορει να πιει και γαλα φρεσκο ολυμπος με 100% καθολου λακτοζη, που εννοειται δεν το πειραζει

μην μπερδευουμε την αλλεργια στο αγελαδινο με την δυσανεξια στην λακτοζη

Διαφημίσεις

η φίλη μου έχει παιδάκι που θήλαζε μέχρι 13 μηνών για αυτό το λόγο, η δική του αλεργία εκδηλωνώταν με αίμα στα κακά.

πέρασε ένα χρόνο χωρίς να φάει ούτε πτιμπερ παπαδοπούλου, γιατί περιείχε γάλα, ούτε σοκολάτα γάλακτος δεν έτρωγε... μόνο έτσι δεν είχαν αίμα...

σταμάτησε τον θηλασμό όταν η μικρή είχε αρχίσει να δέχεται την πρωτείνη και να πίνει αγελαδινό, και όταν τα ούλα της είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν από την εξάντληση (ταλαιπωρημένος οργανισμός με αναιμία, εφτασε στα 45 κιλά)

αν η συγκεκριμένη δεν έτρωγε ουτε σοκολατάκι, το γιαούρτι νομίζω θα είναι μια βόμβα αγελαδινής πρωτείνης...

s-age.png

η φίλη μου έχει παιδάκι που θήλαζε μέχρι 13 μηνών για αυτό το λόγο

................................

σταμάτησε τον θηλασμό όταν η μικρή είχε αρχίσει να δέχεται την πρωτείνη και να πίνει αγελαδινό, και όταν τα ούλα της είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν από την εξάντληση (ταλαιπωρημένος οργανισμός με αναιμία, εφτασε στα 45 κιλά) ..........

:shock: :shock: :shock:

υπάρχουν κοπέλες που κάνουν τρομερές αποχές για να θηλάσουν παιδιά με αλλεργίες για 2-3 έτη και δεν έχουν πάθει απολύτως τπτ!!!!!!!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

υπάρχουν κοπέλες που κάνουν τρομερές αποχές για να θηλάσουν παιδιά με αλλεργίες για 2-3 έτη και δεν έχουν πάθει απολύτως τπτ!!!!!!!!!!!!!!

είπαμε, η κοπέλα έχει θέματα με αναιμίες κτλ κτλ κτλ, δεν θυμάμαι τα 18 χρόναι που την ξέρω να ήταν ποτέ εντελώς υγειής...

s-age.png

βρε κορίτσι μου το γιαούρτι αγελαδινό δεν είναι ή είμαι άσχετη? αν λοιπόν έχει αλλερργία στο αγελαδινό γάλα έχει και στο γιαούρτι που φτιάχνεται από το γάλα αυτό...

άσε που το γιαούρτι είναι "ζωντανή" τροφή όχι σαν το σκονόγαλα!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

δεν ειναι ολοι οι οργανισμοι ιδιοι ομως, δε μπορουμε να ξερουμε τι ακριβως συμβαινει στη συγκεκριμενη γυναικα

Διαφημίσεις

βρε κορίτσι μου το γιαούρτι αγελαδινό δεν είναι ή είμαι άσχετη? αν λοιπόν έχει αλλερργία στο αγελαδινό γάλα έχει και στο γιαούρτι που φτιάχνεται από το γάλα αυτό...

άσε που το γιαούρτι είναι "ζωντανή" τροφή όχι σαν το σκονόγαλα!

το γιαουρτι μπορει να ειναι προβειο ή κατσικισιο. Δε θελω να λεω πολλα επειδη πρωτη φορα το ακουω αυτο και δεν το εχω ψαξει καθολου, αλλα θεωρω οτι σε ενα μωρο με αλλεργια στο αγελαδινο πρεπει να γινουν τεστ πριν του δωθει γαλακτοκομικο οποιασδηποτε πηγης, ωστε να εξακριβωθει ακριβως σε τι εχει αλλεργια (στη λακτοζη; στην καζεινη; ειναι αλλεργια ή δυσανεξια; ειναι το εντερο του μωρου αρκετα ωριμο να δεχτει τα βακτηρια που περιεχει το γιαουρτι; κλπ κλπ κλπ)

Γειά σας

Το έδιναν σαν βασική τροφή;Ή σαν βοήθημα;Κι εγώ τα προβιοτικά σκέφτομαι.

Επίσης το πρόβειο γάλα δεν ενοχοποιείται τόσο όσο το αγελαδινό και το γιαούρτι ακόμα λιγότερο.Όμως χωρίς παιδίατρο...

NVVvp2.png

καταρχην να διευκρινισουμε οτι οταν υπαρχει αλλεργια στο αγελαδινο κανονικα δεν κανει να φας ουτε γιαουρτι ουτε τυρια

ασχετο με το υπολοιπο θεμα, οταν εχεις αλλεργια μονο στο αγελαδινο μπορεις να τρως προβειο ή κατσικισιο γιαουρτι κ τυρι.

για την ερωτηση της θεματοθετριας, το γιαουρτι ειναι προιον ζυμωσης και δεν το συνιστα κανενας παιδιατρος σε βρεφη κατω των 5 μηνων που δεν εχουν αλλεργια, σε περιπτωσεις αλλεργιας αναλογα το βαθμο της μπορει να γινει εισαγωγη πολυ αργοτερα, ισως και μετα το χρονο.

εμενα ο μικρος μου εκανε αλλεργια στα προιοντα αγελαδινου γαλακτος που καταναλωνα εγω. κρεμα εμποριου με γαλα του δινω καμια φορα αλλα αφου εκλεισε τους 12 μηνες. γιαουρτι δε θελει ουτε τυρι -μονο σε πιτες- ουτε γλυκα με κρεμες, παγωτα κλπ. στην κρεμα εμποριου δεν εκανε αλλεργια. ουτε στο κατσικισιο και το αγελαδινο γαλα που του εδωσα για να δοκιμασει ομως εκανε αλλεργια σε τραχανα με προβειο γαλα και μαλιστα τα συμπτωμαατ πολυ πιο εντονα απο αυτα που ειχε στο αγελαδινο.

το προβλημα ειναι οτι τα περισσοτερα μωρα ειδικα αν η αλλεργια δεν εμφανιστει απο την αρχη δεν δεχονται ευκολα τα ειδικα γαλατα γιατι βρωμανε.

ασχετο με το υπολοιπο θεμα, οταν εχεις αλλεργια μονο στο αγελαδινο μπορεις να τρως προβειο ή κατσικισιο γιαουρτι κ τυρι.

για την ερωτηση της θεματοθετριας, το γιαουρτι ειναι προιον ζυμωσης και δεν το συνιστα κανενας παιδιατρος σε βρεφη κατω των 5 μηνων που δεν εχουν αλλεργια, σε περιπτωσεις αλλεργιας αναλογα το βαθμο της μπορει να γινει εισαγωγη πολυ αργοτερα, ισως και μετα το χρονο.

εμενα ο μικρος μου εκανε αλλεργια στα προιοντα αγελαδινου γαλακτος που καταναλωνα εγω. κρεμα εμποριου με γαλα του δινω καμια φορα αλλα αφου εκλεισε τους 12 μηνες. γιαουρτι δε θελει ουτε τυρι -μονο σε πιτες- ουτε γλυκα με κρεμες, παγωτα κλπ. στην κρεμα εμποριου δεν εκανε αλλεργια. ουτε στο κατσικισιο και το αγελαδινο γαλα που του εδωσα για να δοκιμασει ομως εκανε αλλεργια σε τραχανα με προβειο γαλα και μαλιστα τα συμπτωμαατ πολυ πιο εντονα απο αυτα που ειχε στο αγελαδινο.

το προβλημα ειναι οτι τα περισσοτερα μωρα ειδικα αν η αλλεργια δεν εμφανιστει απο την αρχη δεν δεχονται ευκολα τα ειδικα γαλατα γιατι βρωμανε.

και παλι ομως δεν ειναι απολυτο,,,εμενα ουτε τυρι δεχοτανε ουτε γιαουρτι ουτε κατσικισιο στην αρχη ουτε προβειο,,,,πολυ μετα το χρονο αρχισε να δεχεται,,,,με τη βοηθεια του αλλεργιολογου παντα,,,τραχανα ομως εμενα ετρωγε!!!(για να καταλαβεις οτι καθε παιδι τελικα με αλλεργια δε μπορεις να το πιασεις πουθενα,,,καθενα ειναι μοναδικο)

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

• 2 months later...

Ειναι ισως λιγο παρατημενο θεμα εδω και 3 μηνες, αλλα θα ποσταρω γιατι πριν μια εβδομαδα ακουσα ακριβως αυτο!Μια αδερφη της γιαγιας μου που με επισκεφτηκε, τουλαχιστο 90 χρονων, μου ειπε τα παρακατω: Θηλασε την κορη της το 1951 και τα διδυμα αγορια της το 1953. Επειδη δεν ειχε αρκετο γαλα για τα διδυμα ο παιδιατρος της ειπε να αραιωνει γιαουρτι με ριζονερο, πρωτα πολυ ριζονερο και σιγα σιγα να αυξανει την ποσοτητα γιαουρτιου. Τοτε προφανως δεν υπηρχε φορμουλα. Αυτο το εκανε απο 2 μηνων στα μωρα, σαν συμπληρωμα στο θηλασμο. Εφτιαχνε γιαουρτι δυο φορες τη μερα για να ειναι φρεσκο. Μονο που δε ρωτησα απο τι γαλα ηταν, αλλα η θεια μου ζουσε σε χωριο οποτε δεν πιστευω οτι ειχαν αγελαδα...νομιζω οτι το γαλα θα ηταν μαλλον προβειο η κατσικισιο. Οι γιοι της τωρα 60 χρονων ειναι μια χαρα. Οποτε κοριτσια ειναι μια πρακτικη με βαση, ομως με παρακολουθηση απο γιατρο, ακομη και τοτε το 1953...Και δεν παμε να παρουμε οτι γιαουρτι ναναι να το δωσουμε στο μωρο. Παντως σημερα οι παιδιατροι εχουν περισσοτερες επιλογες σε αυτα τα θεματα.

age.png

Ου, αν διαβάσεις ιστορικές μελέτες για την παιδική ηλικία, θα δεις και χειρότερα, π.χ. αραιωμένο αλεύρι με μέλι. Το μωρό στο οποίο αναφέρεται η διήγηση επέζησε. Ευτυχώς τώρα υπάρχει η νεστλέ.

Ου, αν διαβάσεις ιστορικές μελέτες για την παιδική ηλικία, θα δεις και χειρότερα, π.χ. αραιωμένο αλεύρι με μέλι. Το μωρό στο οποίο αναφέρεται η διήγηση επέζησε. Ευτυχώς τώρα υπάρχει η νεστλέ.[/QUOTE]

Ποσο συμφωνω.Στις αρχές της δεκαετίας του 30 η γιαγιά μου είχε πάθει δηλητηρίαση και ο παππούς μου τάιζε τα νεογεννητα δίδυμα με κουρκουτι από αλεύρι και επέζησαν από θαυμα, πεθάνανε όμως γιατι τα θηλασε αμεσως μολις έγινε καλα και επειδη δεν είχε πετάξει το πρώτο γάλα.