Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΥΨΗΛΗ ΡΗΞΗ ΑΜΝΙΑΚΟΥ ΣΑΚΟΥ, HELP!!!

Recommended Posts

Γειά σας,

βρίσκομαι στη 28η εβδομάδα και τη περασμένη Τετάρτη (12/09) ενώ δεν είχα κάποιο ξεκάθαρο σύμπτωμα εκτός απο κάποια πονάκια-τσουξίματα στον κόλπο, πήγα στο γιατρό μου και διαπίστωσε πως το αμνιακό υγρό ήταν πολύ μειωμένο! Επειδή και ο αιματοκρίτης μου βρισκόταν στα κατώτερα φυσιολογικά όρια (λόγω στίγματος) με κράτησε για νοσηλεία χορηγώντας μου αίμα, ορούς και αντιβίωση. Με προειδοποίησαν για πρόωρο τοκετό αλλά δεν έκαναν κάποια ένεση κορτιζόνης. Ο γιατρός με ενημέρωσε πως δεν έχει ξεκινήσει τοκετός απλά υπάρχει η περίπτωση (είχα πανηκοβληθεί). Έκανα αναλύσεις αίματος και κολπικές. Το CRP βγήκε ανεβασμένο (νομίζω γύρω στο 13 τη πρώτη φορά) αλλά οι κολπικές ευτυχώς ήταν καθαρές. 5 μέρες μετά στο CRP ήταν 11 και το αμνιακό υγρό είχε φτάσει σε φυσιολογικά επίπεδα (11 cm) έτσι με άφησε να έρθω στο σπίτι μου για ξεκούραση με λήψη αντιβίωσης. Την Τρίτη που μας πέρασε έκανα ξανά εργαστηριακές οι οποίες έδειξαν CRP 8.66 και το φυσιολογικό υγρό ακόμη πιο αυξημένο. Έτσι κάπως ηρέμσα. Σήμερα όμως έκανα ξανά αναλύσεις αίματος και το CRP έχει ανέβει στο 10,53 ξανά :-( Θα πάω αύριο στο γιατρό μου αλλά με έχει πιάσει μια σχετική ανησυχία. Εντωμεταξύ σχετικά με την απώλεια υγρών επειδή πάντα έχανα υγρά απο την αρχή της εγκυμοσύνης δεν μπορώ να καταλάβω αν χάνω αμνιακό υγρό!!! Υπάρχει κάποια κοπέλα με παρόμοια περίπτωση για να ξέρω την εξέλιξη; Δεν θέλω να γεννήσω τόσο νωρίς :-(:-(:-(:-(

Διαφημίσεις

κ εγω εχω αυτη τη φοβια.μετα την αμνιο ειδα υγρα κ η crp απο 5.9 πηγε 8 αλλα ευτυχως κατεβηκε .πηρα αντιβιωση βεβαια κ τωρα θα ξανακανω εξετασεις .τωρα ειμαι 23 εβδ πολυ λιγο δηλ.στο μαιευτηριο με μια εξεταση με ταινια δεν ειδαν οτι ειναι αμνιακο αλλα ξερω απο φιλη μου που εχανε κ δεν εδειξε η εξεταση.στον υπερηχο φαινονται ολα οκ αλλα μπορει να προλαβαινει να αναπληρωθει.κ μονο η ιδεα ομως σε κανει να μην κινεισαι φυσιολογικα!

στη χειροτερη περιπτωση σκεψου οτι πλεον ειναι βιωσιμο το παιδι κ οσο μπορεις το προχωρας πιο μακρια χωρις να σημαινει οτι δεν θα φτασεις κ στον 9ο..

• 2 weeks later...

εμενα σπασανε τα νερα στις 26 εβδομαδες, με κρατισαν στο νοσοκομειο για 2 εβδομαδες με ορο και αντηβιωση και μετα με εστειλε σπιτι παιρνοντας αντηβιωση απο το στομα.ερχοταν η μικροβιολογοσ σπιτι μερα παρα μερα να παρει αιμα για crp . σε μια εβδομαδα ακριβος δλδ 29 εβδομαδων ξυπνησα και δεν ακουγα καθολου το μωρο, πηγα αμεσως μαιευτηριο οπου καναμε υπερηχο, το μωρο ηταν καλα αλλα δεν κουνιοταν κι μου ειπε η μαια αρα ζοριζετε το μωρο οποτε πρεπει να μου κανουν αμεσως καισαρικη. εν το μεταξυ εκανα crp την ιδια μερα νωρις το πρωι κι δεν ειχα παρει ακομα αποτελεσματα.( κι τις 3 εβδ. ηταν αρνητικο). με βαζουν χειρουργειο αμεσως, πανε ολα καλα, το μωρο ηταν καλα 1.300 ο παιδιατρος ειπε ειναι σαν τελειομηνο δεν χρειαζετε καν οξυγονο.εκεινη την ωρα πηρε τηλ την μαια η μικροβιολογος και ειπε οτι ειναι πολυ αναβαζμενο το crp .( γιαυτο και δεν κουνιοτανε το μωρο ειχε μολυνθει) δεν μου το εοιπε βεβαιβαι ο γιατρος!! αυτο το ανακαληψα μονη μου!! το κοριτσακι μου εζησε 12 ωρες!!:( :( γιατι ολοι ξερουν οτι τα μωρα δεν αντεχουν τα μικροβια!!! ηταν καθαρα λαθος γιατρου μου, δεν επρεπε να με στειλει στο σπιτι με τετοιο κυνδηνο, αφου καθησα στο νοσοκομειο 2 εβδ κι πηραμε βαρος για να ειναι βιωσημο επρεπε να μου το παρει και οχι να με στειλει σπιτι με τετοιο κυνδινο!!! θα ζουσε το μωρακι μου!! θελω να πω πιο ειναι το νοημα να κανεις crp?? δλδ μια μερα μου ανεβηκε και στοιχησε την ζωη του παιδιου μου. και μου κανει εντυπωση που εσενα μια ανεβαινε μια κατεβαινε. συγνωμη εαν ενοχλησα...

• 4 weeks later...

Κορίτσια όσες έχετε ανεβασμένη crp μην το αφησετε.Εγω 1 εβδομάδα πριν γεννήσω είδα υγρα.Νομιζα μου έσπασαν τα νερα ,πηγα στο νοσοκομείο βαλαν την ταινία αλλά δεν είδαν τίποτα.6 μερες μετα γέννησα.Αλλά τη μέρα που γέννησα το μωράκι δεν κουνιόταν καθόλου.Μολις γεννήθηκε το βρήκαν λίγο ανεβασμένη τη crp και το κράτησαν στην εντατική και του δωσαν και οξυγόνο.Ευτυχως το νεογνολογικό στο Αλεξάνδρας ειναι καλό και το εκαναν εξονυχιστικό έλεγχο το μωρο και βγηκε μια χαρα απο το μαιευτήριο.Οι καλιεργειες που του κάναν μέσα ήταν αρνητικές.Ακόμα έχω την απορία αν μολυνθηκε μεσα στη μήτρα (αυτό το ισχυρίζονται οι νεογνολόγοι),ο γιατρος επιμένει οτι ήταν τυχαιο κ ότι τότε που πιστεψα οτι έχασα αμνιακό υγρο ήταν η ιδέα μου.Δεν ξέρω που είναι η αλήθεια απλά δοξαζω το Θεό που εγινε καλά το μωράκι μου.