Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπέρηχος Εγκεφάλου και ΝΟΚ(υπέρηχος ουροποιητικού)

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Η μπέμπα μας γεννήθηκε οριακά προωράκι 2420γρ 36 εβδομάδων και 5 ημερών. Βγαίνοντας από το ΡΕΑ μας είπανε πως μετά απο 3 εβδομάδες πρέπει να κάνει υπέρηχο Εγκεφάλου και υπέρηχος ΝΟΚ(ουροποιητικού) υπάρχει λόγος ή είναι υπερβολές ;

Διαφημίσεις

Σου ειπαν οτι ειναι υποχρεωτικο? Εμεις γεννηθηκαμε 32η εβδομαδα περιπου και ποτε δεν μας ειπαν να κανουμε εξετασεις τετοιου ειδους. Και ηταν κατω απο δυο κιλα το μωρο.

Μου είπαν να την κάνω την εξέταση μετά απο 3 εβδομάδες. Στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού το προσωρινό του ΡΕΑ γράφει κάπου στις εξετάσεις ότι στον υπέρηχο εγκεφάλου που έγινε στις 23/8 μια μέρα μετά την γέννηση της " ήπια ομοιογενείς επίταση τριγώνων, χωρίς ουσιαστικά παθολογικά ευρήματα - επανεκτίμηση"

και στην καρτέλα Λοιμώδη νοσήματα γράφει τις τιμές:

WBC= 15.970 PLT 183.000 CRP=0,02 ουρία=15 κρεατ=0,63 Ca=9,6

Σου ειπαν οτι ειναι υποχρεωτικο? Εμεις γεννηθηκαμε 32η εβδομαδα περιπου και ποτε δεν μας ειπαν να κανουμε εξετασεις τετοιου ειδους. Και ηταν κατω απο δυο κιλα το μωρο.

να σου πω την αληθεια δεν θα χαρακτηριζα σε καμμια περιπτωση το μωρακι σου προωρο...36 και 5 ημερων ειναι τελειομηνο μωρο:-P

η κορη μου γεννηθηκε στις 35 εβδομαδες και ποτε δεν μας ειπαν να κανουμε τετοιες εξετασεις.

υπαρχει καποιο αλλο θεμα μηπως και για αυτο σας προτεινουν την εξεταση. θα μπορουσες να ρωτησεις τον παιδιατρο σου.

να σας ζησει η μικρη:D

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Μου είπαν να την κάνω την εξέταση μετά απο 3 εβδομάδες. Στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού το προσωρινό του ΡΕΑ γράφει κάπου στις εξετάσεις ότι στον υπέρηχο εγκεφάλου που έγινε στις 23/8 μια μέρα μετά την γέννηση της " ήπια ομοιογενείς επίταση τριγώνων, χωρίς ουσιαστικά παθολογικά ευρήματα - επανεκτίμηση"

και στην καρτέλα Λοιμώδη νοσήματα γράφει τις τιμές:

WBC= 15.970 PLT 183.000 CRP=0,02 ουρία=15 κρεατ=0,63 Ca=9,6

Να σου ζησει!Αυτο που σου γραφουν οτι βρηκαν στον εγκεφαλο μια μερα μετα τη γεννηση ειναι κατι που επι το πλειστον φτιαχνει λιγες μερες μετα γι αυτο προφανως θελουν την επανεξαταση ,για το ουροποιητικο δεν ξερω.Μη στεναχωριεσαι κανε τα για να εισαι σιγπυρη,ετσι κι αλλιως οι υπερηχοι δεν εχουν ακτινοβολια..Εγω για σιγουρα θα τους εκανα στο Παιδων..Ολα καλα θα ειναι!

Διαφημίσεις

Nai αν το ζητησαν να κανεις οτι πρεπει, ετσι και αλλιως οι υπερηχοι ειναι ανωδυνοι για το παιδι Ευχομαι απλα να ειναι τυπικο το θεμα αλλα να κανεις οτι χρειαζεται.

Γεια σου ....και η δικη μου μπεμπα γενηθηκε 36+2 και μας ζητηθηκε και εμας να κανουμε υπερυχο εγκεφαλου προληπτικα μετα απο περιπου 1 μηνα ,την ημερομηνια που και καλα θα επρεπε να γεννηθει.........την πηγαμε σε μια πολυ καλη γιατρο που μας ειχαν υποδειξη και ηταν τελειως ανωδυνος...