Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ?

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα.Ο γιος είναι 5,5 ετών και πριν λίγες ημέρες ξεκινήσαμε νηπιαγωγείο.Η άρθρωση του δεν είναι ακόμα εντελώς καθαρή και συγκεκριμένα δεν λέει το ρ (το λέει λ) και κάποιες φορές το δ και το θ(όταν του δείξεις τον τρόπο τα λέει ,όμως στην ροή του λόγου λέει το δ ως ζ και το θ ως σ).Κατόπιν της συμβουλής της δασκάλας του το καλοκαίρι στο τέλος της χρονιάς και δικής μου ανησυχίας, έχουμε αύριο ραντεβού στο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο της περιοχής μας ώστε να περάσει αξιολόγηση και να έχουμε επίσημη γνωμάτευση στα χέρια μας για να ξακινήσουμε λογοθεραπεία και να παίρνουμε κάποια χρήματα πίσω από το ταμείο μου.

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:Σε πόσο καιρό αρχίζει να αποδίδει η λογοθεραπεία?Δηλαδή πότε θα μπορέσει να προφέρει αυτά τα σύμφωνα?Σίγουρα κάθε παιδί διαφέρει αλλά με προβληματίζει ότι όταν προσπαθώ να του δείξω εγώ τον τρόπο , έχει άρνηση, προφανώς έχει καταλάβει το άγχος μου.Επίσης οι λογοθεραπευτές εστιάζουν σε συγκεκριμένα προβλήματα ή κάνουν γενικότερα πράγματα πάνω στην ομιλία?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

Διαφημίσεις

Αυτό θα το συζητήσεις με το λογοθεραπευτή.

Υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές προσέγγισης του πρβλήματος.

Επίσης, ο λογοθεραπευτής θα σου δώσει και μία ενδεικτική εικόνα του πόσο θα διαρκέσει η θεραπεία.