Recommended Posts

    ναι δες τι θα σου πει γιατι αν μειωσεις το χαπι λογικα θα κατεβει και η ft3 και ft4. Και δεν εχεις αυτο το περιθωριο ;)

     

    οποτε χεσε μεσα πολυχρονη,,,,,,,

    αν δεν ειχα αυτο το θεμα με το συκωτι δεν θα εσκαγα

    πολυ υπουλο πραγμα οι θυροειδιτιδες τελικα

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    μου ειχε πει ενας ενδοκρινολογος οτι ειναι καλυτερα να μετραμε τις ελευθερες Τ3 και Τ4 παρα τις ολικες.

    Αν εχεις φυσιολογικες ft3 και ft4 λοιπον, για εμενα δεν εχεις προβλημα με τον θυρεοειδη αλλα με κατι αλλο. και αυτο το αλλο επηρρεαζει και το tsh σου.

    δεν παιρνεις Τ4 τωρα ετσι δεν ειναι??

    πηγαινε σε αυτον τον γιατρο, ειναι καλος. Και πιστεψε με εχω παει σε πααααααρα πολλους

    Η ανεβασμενη γGT ισως ειναι απλα απο την τοσο χαμηλη TSH

     

    αν παίρνεις χάπι για τον θυρεοειδή οπωσδήποτε πρέπει να μετρήσεις την ft4(για την 3 δεν γνωρίζω) διότι αν θέλεις να μετρήσεις την μη free πρέπει να διακόψεις για λίγο (πόσο δεν ξέρω) το χάπι

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κορίτσια έκανα εξετάσεις προληπτικές στην κόρη μου (28 μηνών) και της βγήκε η ΤSH 3,71. Δεν είναι λίγο ψηλή ή είναι φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία? Εχω και εγώ χασιμότο χρόνια τώρα. Δεν έχω μιλήσει ακόμη με την γιατρό μου.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ειναι μεσα στα φυσιολογικα ορια!!! Σε αυτην την ηλικια εξαλλιυ οι μετρησεις αλλαζουν ευκολα. Ft3 και ft4? Αν καποια στιγμη θες να κανεις ολοκληρωμενο ελεγχο, εξετασε tsh, ft3, ft4, anti tpo, anti tpg και κανε και εναν υπερηχο ;)

    Παντως μια χαρα δειχνει η εξεταση πιυ εκανες.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Thanx Λαιδα..

    Αλλοι θεωρούν το 4 για όριο και άλλοι το 5 για αυτό αγχώθηκα λίγο. Η γιατρός μου λείπει και θα μιλήσω δευτέρα μαζί της. Εγραψε μόνο εξετάσεις για Τsh και T4, τίποτα άλλο. Η Τ4 βγήκε μια χαρά. Εσύ πιο όριο θεωρείς για αυτή την ηλικία?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Εγω φιλη μου αν οι αλλες εξετασεις ηταν οκ, και η tsh μεχρι το φυσιολογικο που κατα κανονα ειναι το 5 δεν θα ανησυχουσα. Η ανιψια μου ειχε 5.5 για 2-3 χρονια...το παρακολουθουσε. Εκανε εξετασεις καθε χρονο. Ξαφνικα πηγε 7 ε, εκει πηρε χαπι. Εμεις βεβαια οιοκγενειακως εχουμε κληρονομικοτητα με προβληματα στο θυρεοειδη.

    πιο νωρις οι δυο γιατροι που μιλουσαμε δεν εδιναν χαπι, και εγω συμφωνω με αυτην την τακτικη. Πρωτον γιατι αυτο το νουμερο , το 5.5, δεν δημιουργουσε κανενα προβλημα στο παιδι, δευτερον για να δουμε μηπως παρει μπροστα ο θυρεοειδης με διατροφη και τριτον επειδη σε αυτες τις ηλικιες καμια φορα παιζει ρολο καποια ιωση η η αναπτυξη που εχει το παιδι....οποτε περιμεναμε.... Ε στο 7 της εδωσε χαπακι, Τ4 ;)

    Αληθεια, η προσληψη ιωδιου στο παιδακι σου ειναι ικανοποιητικη?? τρωεει ψαρακια και θαλασσινα??

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Oχι, δεν τρώει ψαράκια και θαλασσινά.. δεν θέλει ούτε να τα μυρίσει. Δεν ήξερα ότι η πρόσληψη ιωδίου παίζει ρόλο στον θυρεοειδή. Αλλες τροφές που περιέχουν ιώδιο ποιές είναι?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπερα περυσι τετοια εποχη ειχα ταχυκαρδιες , εντονες εφιδρωσεις και απωλεια βαρους, αφου πηγα σε ενδοκρινολογο και εκανα υπερηχο μου βρηκε οζωδης βρογχοκηλη αλλα τους οχους τους χαρακτηρισε μικρους και ασημαντους, στις αιματολογικες η tsh στα κατωτα φυσιολογικα και η τ3 τ4 στα ανωτατα φυσιολογικα, ο ενδοκρινολογος μου ειπε οτι κατα πασα πιθανοτητα περασα μια θυροειδιτιδα και το αφησαμε ετσι χωρις αγωγη για επανελεγχο. Σημερα ξαναεκανα ελεγχο αιματολογικο η tsh 0,4 με φτ 0,4-4,5 η ft3 3,40 με φτ 1,4-4,2 και η ft4 1,07 με φτ 0,8-1,9 ο ενδοκρινολογος λειπει αυτες τις μερες θα τα δει οταν γυρισει. λετε να χρειαζεται κατι λογω της tsh η αφου ειναι στο οριο του φυσιολογικου δεν εχω θεμα?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Εκανα τις συνηθισμένες μου εξετάσεις θυρεοειδούς. Η ΤSH βγήκε 0,01, στην ουσία μηδενική. Πριν έξι μήνες ήταν πάλι 0,01 παρ'όλο που ο γιατρός μου μείωσε το χάπι. Τώρα από το 75αρι και ένα 88αρι με κατεβάζει στο 50αρι και μου λέει ότι αν δεν αυξηθεί σε δύο μήνες που θα μετρηθώ πάλι, τότε θα μου κόψει το χάπι. Και λέω ΄΄γίνεται΄΄? Ναι, σπάνιο, αλλά γίνεται.

    Για αυτό και είχα όλους αυτούς του μήνες τα συμπτώματα τα φοβερά, κόπωση, αδυναμία, ζαλάδες , τάσεις λιποθυμίας, ταχυκαρδίες.. Πώς γίνεται να μην ρυθμίζεται η ΤSH και να παραμένει μηδενική? Λάθος δόση ίσως? Αλλά αφού μου μείωσε το χάπι, δεν θα έπρεπε ίσως να ανέβει λίγο?

    Λάιδα, τι λες για αυτό?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γινεται και δεν πιστευω οτι γινεται σπανια. Αν ειχες προβλημα στον θυρεοειδη προν μεινεις εγκυος, συνηθως, παραμενει το πρπβλημα. Αν παρουσιαστηκε στην εγκμοσυνη, συνηθως, επανερχεται στα φυσιολογικα η λειτουργια του αδενα.

    Ενας αλλος λογος που μπορει μα χρειαζεσαι λιγοτερη θυροξινη ειναι τα κιλα. Αν αδυνατισες , συνηθως, παιρνεις μικροτερο χαπι,

    Λεω συνηθως γιατι αν εχεις τον αδενα και δεν εχεις κανει αφαιρεση ειναι πιο περιπλοκο το ποσο θυροξινη χρειαζεσαι.... Ο αδενας λειτουργει, εστω υπολειτουργει και δεν μπορεις να ξερεις ποσο λειτουργει και για ποσο καιρο ;)

    Αν δεν εχεις τον αδενα λες παιρνω τοση ορμονη ανα κιλα και πανω κατω εκει μενεις αν δεν αυξομειωσεις το βαρος σου η αν δεν εχεις αλλες ενδοκρινολογικες αλλαγες.

    Οι αλλες εξετασεις του θυρεοειδη ηταν καλες;

    Παντως μην αγχωνεσαι :) ... Εισαι σε καλο δρομο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα σας έκανα εξετάσεις για θυροειδη μετα απο εντονη τριχοπτωση πέρσι τα αποτελέσματα ειναι τα εξής:

    T3 1.12 με όριο 1.90

    Τ4 8.1. Με όριο 12

    Ft3.3.14 με όριο 4,2

    Ft4 1,20 με όριο 1,76

    TSH 3,24 με όριο 4,5

    ΑΘΑ-μ 369

    Anti-TPO 395

    TG 1,0 με όριο 50

    Δεν έκανα καμία θεραπεια κ η τριχοπτωση σταμάτησε φέτος όμως το καλοκαιρι ξανάρχισε έκανα εξετάσεις τις ίδιες

    TSH 5,09

    Ft3 2,96

    Ft41,23

    Anti-TPO 371

    TG 2,5

    Ο ενδοκριν με έβαλε σε θεραπεια t4 των 50 ειμαι στην 5 μέρα κ ξεκίνησαν διαφορα συμπτώματα όπως να ζεσταίνομαι στο πρόσωπο να ειμαι κατακόκκινη να με τραβάει λίγο ο λαιμός μ σαν να εχω πυρετο:cry:

    Κ η τριχοπτωση ειναι απεριγραπτη

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Για την τριχοπτωση προτεινω πολλες πρωτεινες στην διατροφη σου.....κρεατικα, θαλασσινα και ψαρια, αυγα....θα δεις μεγαλη διαφορα!

    Το 50 αρι χαπι ιςως ειναι πολυ......αν σε ξεκινουσε με 25αρι, μαλλον δεν θα ειχες αυτα τα συμπτωματα. Συζητησε το με τον γιατρο σου.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Παίρνω το 50αρι μέρα παρα μέρα τωρα!

    Να σε ρωτήσω κάτι κ οποία άλλη κοπέλα γνωρίζει σας παρακαλώ να με ενημερώσετε στην εξής ερώτηση:έχει παρατηρήσει κάποιος κάποια η θυροξινη να προκαλει τριχοπτωση ως παρενεργεια;;;γτ εχω διαβάσει πολλά φορουμ εξωτερικού κ εχω τρομοκρατηθεί εχω που εχω να μην γίνω κ χειρότερα είδη βλέπω αραιωση δυστηχως δεν το αντέχω αλλο αυτο το μαρτύριο!

    Η μπορει η θυροξινη να βοηθήσει στην τριχοπτωση μου η οποία οφείλεται κ λίγο απο τον θυροειδη???

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Καλησπέρα,εδώ και 4 χρόνιαπου αανακάλυψα ΤΟ χασιμοτο παίρνω τ4 των 25 και η tsh είναι πάντα μέσα στα όρια κ μερικές φορές λίγο παραπάνω...φέτος Έλα να εξετασεις και η tsh μου είναι 0,09.Γιατί έτσι ?τι λέτε να είναι να ανησυχησω? Το 2011 είχα παλι πολύ χαμηλή tsh ο.ο1 και είχα κάνει θεραπεία με unimazole και ανέβηκε. Ευχαριστώ πολύ!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα