Recommended Posts

    Θελω να σας κανω μια ερωτηση γιατι τηλεφωνω στο γιατρο και δεν τον εχω βρει ακομα.Η κορη μου εχει στρεπτοκοκκο και παιρνει αντιβιωση για 10 μερες.Αφου την τελειωσει μετα απο 2 μερες εχω ραντεβου για αιμοληψια στο ΙΥΠ,γνωριζετε αν δεν κανει να γινει ελεγχος θυρεοειδους λογω της αντιβιωσης;


    Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

    Κικέρων

    Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Klaricid για 10 μερες!


    Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

    Κικέρων

    Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    τωρα το ειδα το μηνυμα.... εγω δεν θα εκανα εξετασεις, θα περιμενα καμια εβδομαδα....Δεν ξερω για την συγκεκριμενη αλλα ειναι αρκετα τα φαρμακα που μπορει να προκαλεσουν αλλοιωσεις στα αποτελεσματα, τουλαχιστον κατα τον γιατρο μου.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Λαΐδα τελικα βρηκα το γιατρο και μου ειπε ακριβως το ιδιο σε ευχαριστω για την απαντηση παντως!

    Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

    Κικέρων

    Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Είναι φτηνός! Νομίζω μαζί με της μητέρας μου ήταν 40 ευρώ! Αθήνα κέντρο.

    (πάει καιρός πολύς όμως, μην ήταν 20 όλα μαζί? Θυμάμαι το 20, άρα λογικά 20 ο ένας, δε νομίζω και οι δύο...)


    ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Πήρα και ρώτησα και μου είπαν 40 ευρώ οι περισσότεροι, άλλοι 50. Αυτή την εξέταση μπορεί να στην γράψει ενδοκρινολόγος?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    τρεχει αυτη τη στιγμη προσφορα με 15 ευρώ,

    επειδη μαλλον θα το κοψουν αν το γραψω το site,

    πατα στο google ''υπερηχος θυρεοειδους 15'' και θα το δεις......

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Πήρα και ρώτησα και μου είπαν 40 ευρώ οι περισσότεροι, άλλοι 50. Αυτή την εξέταση μπορεί να στην γράψει ενδοκρινολόγος?

     

    ναι βεβαια στη γραφει ενδοκρινολογος κ την κανεις σε συμβεβλημενα εργαστηρια.ετσι κανω τοσα χρονια.εχω βρογχοκηλη χωρις να χρειαζομαι αγωγη ομως.τωρα θα κανει κ ο μεγαλος γιατι το παρατηρησε ο ωρλ.


    NRNSp2.pngsMstp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Eμένα ο γιατρός μου είναι στο ΙΑΣΩ και δεν μπορεί να μου την γράψει. Αν κλείσω ραντεβού σε συμβεβλημένο ιατρό θα μου την γράψει ή χρειάζεται να με παρακολουθεί? Τι να του πώ? Οτι με παρακολουθεί άλλος και χρειάζεται να κάνω αυτή την εξέταση? Θα δεχτεί??? Δεν έχω ιδέα, μπορείτε να με διαφωτίσετε?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Eμένα ο γιατρός μου είναι στο ΙΑΣΩ και δεν μπορεί να μου την γράψει. Αν κλείσω ραντεβού σε συμβεβλημένο ιατρό θα μου την γράψει ή χρειάζεται να με παρακολουθεί? Τι να του πώ? Οτι με παρακολουθεί άλλος και χρειάζεται να κάνω αυτή την εξέταση? Θα δεχτεί??? Δεν έχω ιδέα, μπορείτε να με διαφωτίσετε?

     

    ναι θα σε κοιταξει κ εκεινος κ θα του πεις το ιστορικο σου


    NRNSp2.pngsMstp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    κορίτσια να ξέρετε ότι αν σας τον γράψει τον υπέρηχο θυρεοειδούς παθολόγος ή ενδοκρινολόγος ή γενικός ιατρός του ΕΟΠΥΥ θα πληρώσετε μόνο συμμετοχή περίπου 1.50ευρώ και θα το κάνετε φυσικά σε όποιο διαγνωστικό κέντρο επιθυμείτε!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    λατρεμενη μου λαιδα

    εχω χασιμοτο αλλα η tsh ειναι στο 0,004 τωρα

    ανεβασα γ-γτ συκωτιου και η ηπατολογος λεει οτι εμαι υπερθυροειδικη και να το ρυθμισω

    ο μπικας με ξενερωσε γιατι ειδα οτι το τραβαει πολυ στα ακρα με τους υποθυροειδικους φτανοντας μας στα ορια μας

     

    επισης εχω εναν οζο στο συκωτι αλλα το συκωτι λειτουργει μια χαρα θα επαναλαβω βεβαια μαγνητικη και αιμα σε 3μηνες να δουμε

     

    πρεπει ομως να ρυθμισω θυροειδη για να δουμε γιατι μονον η γ-γτ ειναι τσιμπημενη

    δεν μπορω να σε σου στειλει πμ αν ειναι επιλογη σου να μην παιρνεις πμ οκ αν οχι κοιτα το γιατι ειναι μπλκαρισμενα τα εισερχομενα σου

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Oσο υψηλή είναι η TSH τόσο ανεβαίνει η δόση στο χάπι για να κατέβει? Εμένα ήταν 4,40 και μου αύξησε το χάπι στα 88 από 75.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    λατρεμενη μου λαιδα

    εχω χασιμοτο αλλα η tsh ειναι στο 0,004 τωρα

    ανεβασα γ-γτ συκωτιου και η ηπατολογος λεει οτι εμαι υπερθυροειδικη και να το ρυθμισω

    ο μπικας με ξενερωσε γιατι ειδα οτι το τραβαει πολυ στα ακρα με τους υποθυροειδικους φτανοντας μας στα ορια μας

     

    επισης εχω εναν οζο στο συκωτι αλλα το συκωτι λειτουργει μια χαρα θα επαναλαβω βεβαια μαγνητικη και αιμα σε 3μηνες να δουμε

     

    πρεπει ομως να ρυθμισω θυροειδη για να δουμε γιατι μονον η γ-γτ ειναι τσιμπημενη

    δεν μπορω να σε σου στειλει πμ αν ειναι επιλογη σου να μην παιρνεις πμ οκ αν οχι κοιτα το γιατι ειναι μπλκαρισμενα τα εισερχομενα σου

    Δεν ειναι επιλογη μου...καποια βλακεια εχω κανει! :oops:

    Θα το ψαξω. Ακου αν εχεις τοσο χαμηλο TSH πρεπει οπωσδηποτε να κανεις εξετασεις για Ft3 και ft4. Αν και αυτα ειναι υψηλα, βουρ για αντιθυρεοειδκα! Αν ειναι υψηλα βεβαια και παιρνεις Τ4, πολυ απλα κοβεις το Τ4 και ξανακανεις εξετασεις σε ενα μηνα. Ισως φταιει αυτο.

    SGOT kai SGPT εχεις κανει?

    Anti TPO και Anti tpg?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Oσο υψηλή είναι η TSH τόσο ανεβαίνει η δόση στο χάπι για να κατέβει? Εμένα ήταν 4,40 και μου αύξησε το χάπι στα 88 από 75.

    περιεργο...οι ft3 και ft4 πως ειναι??

     

    Να εξηγηθω καταρχην πριν μου κρεμασουν κουδουνια , οτι δεν ειμαι γιατρος αλλα τα βασικα οσον αφορα τη λειτουργια του θυρεοειδη τα ξερω καλα μια που ειμαι παθουσα χρονια.;)

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Δεν ειναι επιλογη μου...καποια βλακεια εχω κανει! :oops:

    Θα το ψαξω. Ακου αν εχεις τοσο χαμηλο TSH πρεπει οπωσδηποτε να κανεις εξετασεις για Ft3 και ft4. Αν και αυτα ειναι υψηλα, βουρ για αντιθυρεοειδκα! Αν ειναι υψηλα βεβαια και παιρνεις Τ4, πολυ απλα κοβεις το Τ4 και ξανακανεις εξετασεις σε ενα μηνα. Ισως φταιει αυτο.

    SGOT kai SGPT εχεις κανει?

    Anti TPO και Anti tpg?

     

    λοιπον t3 και τ4 ειναι στην μεση των φυσιολογικων

    ολες οι τρανσαμινασες του συκωτιου ειναι τελειες πλυν της γ-γτ που ειναι 75

     

    τελος εχω αντισωματα χασιμοτο υψηλα

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    λοιπον t3 και τ4 ειναι στην μεση των φυσιολογικων

    ολες οι τρανσαμινασες του συκωτιου ειναι τελειες πλυν της γ-γτ που ειναι 75

     

    τελος εχω αντισωματα χασιμοτο υψηλα

    μου ειχε πει ενας ενδοκρινολογος οτι ειναι καλυτερα να μετραμε τις ελευθερες Τ3 και Τ4 παρα τις ολικες.

    Αν εχεις φυσιολογικες ft3 και ft4 λοιπον, για εμενα δεν εχεις προβλημα με τον θυρεοειδη αλλα με κατι αλλο. και αυτο το αλλο επηρρεαζει και το tsh σου.

    δεν παιρνεις Τ4 τωρα ετσι δεν ειναι??

    πηγαινε σε αυτον τον γιατρο, ειναι καλος. Και πιστεψε με εχω παει σε πααααααρα πολλους

    Η ανεβασμενη γGT ισως ειναι απλα απο την τοσο χαμηλη TSH

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    μου ειχε πει ενας ενδοκρινολογος οτι ειναι καλυτερα να μετραμε τις ελευθερες Τ3 και Τ4 παρα τις ολικες.

    Αν εχεις φυσιολογικες ft3 και ft4 λοιπον, για εμενα δεν εχεις προβλημα με τον θυρεοειδη αλλα με κατι αλλο. και αυτο το αλλο επηρρεαζει και το tsh σου.

    δεν παιρνεις Τ4 τωρα ετσι δεν ειναι??

    πηγαινε σε αυτον τον γιατρο, ειναι καλος. Και πιστεψε με εχω παει σε πααααααρα πολλους

    Η ανεβασμενη γGT ισως ειναι απλα απο την τοσο χαμηλη TSH

     

    παιρνω τ4 των 88 ισως πρεπει να το μειωσω

    αυριο ειχα κανονισει ραντεβου με μια αλλη αλλα θα παω σιγουρα και στον δικο σου

    θα παρω γνωμες απο 2 και με οποιον νοιωσω καλυτερα θα κατσω

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    περιεργο...οι ft3 και ft4 πως ειναι??

     

    Να εξηγηθω καταρχην πριν μου κρεμασουν κουδουνια , οτι δεν ειμαι γιατρος αλλα τα βασικα οσον αφορα τη λειτουργια του θυρεοειδη τα ξερω καλα μια που ειμαι παθουσα χρονια.;)

     

     

    Η FT4 είναι 0.9. Δεν μου είπε κάτι για αυτήν αλλά θεώρησε αυξημένη την TSH (στα 4,40) και από 75 πήγα στο 88. Γιατρός δεν είσαι, αλλά πες την γνώμη σου από τις εμπειρίες σου. Εντωμετάξύ πριν την γέννα έπαιρνα ένα 25άρι και τώρα έφτασα στα 88? Και αντί να κατεβαίνω εγώ ξανανεβαίνω σε δόση?? Κάπως μου κάθισε άσχημα αυτό. Εχω εμπιστοσύνη στον γιατρό, με γλίτωσε στην άσχημη εγκυμοσύνη μου, αλλά δεν θα επανέλθω ποτέ?

    Επίσης πεσμου σε ποιόν γιατρό πηγαίνεις και πόσο σου παίρνει επίσκεψη. Είναι μόνο ιδιωτικά ή και σε κάποιο νοσοκομείο ιδιωτικό?

    Είναι μόνο ενδοκρινολόγος? Γιατί αυτός που βλέπω είναι και διαβητολόγος λόγω διαβήτη κύησης.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Η FT4 είναι 0.9. Δεν μου είπε κάτι για αυτήν αλλά θεώρησε αυξημένη την TSH (στα 4,40) και από 75 πήγα στο 88. Γιατρός δεν είσαι, αλλά πες την γνώμη σου από τις εμπειρίες σου. Εντωμετάξύ πριν την γέννα έπαιρνα ένα 25άρι και τώρα έφτασα στα 88? Και αντί να κατεβαίνω εγώ ξανανεβαίνω σε δόση?? Κάπως μου κάθισε άσχημα αυτό. Εχω εμπιστοσύνη στον γιατρό, με γλίτωσε στην άσχημη εγκυμοσύνη μου, αλλά δεν θα επανέλθω ποτέ?

    Επίσης πεσμου σε ποιόν γιατρό πηγαίνεις και πόσο σου παίρνει επίσκεψη. Είναι μόνο ιδιωτικά ή και σε κάποιο νοσοκομείο ιδιωτικό?

    Είναι μόνο ενδοκρινολόγος? Γιατί αυτός που βλέπω είναι και διαβητολόγος λόγω διαβήτη κύησης.

    Καταρχην να σου πω οτι στην αρχη εκανα λαθος :oops: Νομιζα σου μειωσε την δοση για αυτο εγραψα οτι ειναι περιεργο.

     

    οι φυσιολογικες τιμες των ft3 και ft4 ειναι

    ft3 1.5-5

    ft4 0.7-2

     

    Φτ4 λοιπον εχεις χαμηλη και ειναι κατι που 'ταιριαζει' με την υψηλη tsh σου.

    Σωστα σου ανεβασε την δοση.

    Μπορει καποια στιγμη να λειτουργησει καλυτερα ο θυρεοειδης σου, δυσκολο βεβαια. Μεγαλωνοντας δυσκολα φτιαχνει κατι.

    Μην ανησυχεις ομως. Το Τ4 δεν ειναι φαρμακο. Ειναι η ορμονη που σου λειπει ;)

    παρε το χαπακι και ολα θα δουλευουν καλυτερα στον οργανισμο σου.

     

    Σου στελνω πμ για τον γιατρο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    παιρνω τ4 των 88 ισως πρεπει να το μειωσω

    αυριο ειχα κανονισει ραντεβου με μια αλλη αλλα θα παω σιγουρα και στον δικο σου

    θα παρω γνωμες απο 2 και με οποιον νοιωσω καλυτερα θα κατσω

    ναι δες τι θα σου πει γιατι αν μειωσεις το χαπι λογικα θα κατεβει και η ft3 και ft4. Και δεν εχεις αυτο το περιθωριο ;)

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα