Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προνηπιο ή παιδικος?

Recommended Posts

η μικρη πηρε τελικα την επιδοτηση για παιδικο.... ταυτοχρονα ομως, κληρωθηκε και στο προνηπιο...

και τωρα τι κανουμε?

ο παιδικος ειναι δοκιμασμενες.. καλος, αλλα σχετικα μακρυα απο το σπιτι μας, γυρω στο 10λεπτο/15λεπτο απο το σπιτι

το νηπιο, αγνωστο αλλα σχεδον διπλα απο το σπιτι... στο ενα λεπτο με το αμαξι,λιγοτερο απο 10λεπτο με τα ποδια

και στα 2, δεν θα την αφηνα μεχρι αργα... μεχρι την 1 στον παιδικο, μεχρι τις 12.30 στο νηπιο

φιλους εχει και στα 2

η δασκαλα (που την υπερλατρευε στον παιδικο) δεν θα ειναι η ιδια φετος, αν παει ξανα τελικα εκει..

η κορη μου μολις εκλεισει τα 4, παει τουαλεττα κανονικα μονη της, αλλα στον παιδικο οπως και να το κανουμε τα προσεχουν περισσοτερο... να τους πλυνουν χερακια, να τους βαλουν/βγαλουν μπουφαν κλπ..

στο προνηπιο απο την αλλα, θεωρω οτι παει ενα βημα παραπανω... οχι μονο πλαστελινες και ζωγραφιες, χορο και τραγουδι... νομιζω οτι η κορη μου εινια ετοιμη για το λιιιιιιγο παραπανω.. απο την αλλη ομως, μηπως πιεστει? (εχω την εντυπωση οτι προνηπια/νηπια εινια στην ιδια ταξη)

πρεπει να εχω αποφασισει μεχρι αυριο βραδυ..

καθε συμβουλη και σκεψη, δεκτη:-P

Διαφημίσεις

Λες και είσαι στο μυαλό μου φιστικάκι.....

Τα ίδια και εμείς με τη διαφορά ότι το νήπιο είναι 3 λεπτά με τα πόδια και ο παιδικός που πηγαίναμε και πέρισυ και θα είναι και οι φίλοι της και οι δασκάλες της οι δύο, είναι 10 λεπτά με το αυτοκίνητο....

Με τα παιδιά από το παιδικό που γνωρίζεται ήδη δε θα είναι και του χρόνου γιατί είναι σε άλλο δήμο, ενώ στο προνήπιο θα είναι μαζί και του χρόνου.

Στο νήπιο θα τη παίρνω στις 4 παρά 15 ενώ στο παιδικό ό,τι ώρα θέλω....

Αλλά μου αρέσει αυτό το κάτι παραπάνω που θα κάνει στο νήπιο...που θα ανεξαρτοποιηθεί...που θα μάθει πράγματα που θα την βοηθήσουν για του χρόνου...νιώθω λες και θα είναι έτοιμη στο νήπιο αν πάει εκεί φέτος...

Μπερδεμένη αρκετά λοιπόν και εγώ και πρέπει να αποφασίσω με το συναίσθημα ή με τη λογική;

Εμείς θα πάμε στον αγιασμό να δουμε τι θα μας πουν και θα αποφασίσω μετά...εσύ γιατί πρέπει μέχρι αύριο βράδυ;Ξεκινάτε τη Δευτέρα παιδικό κιόλας;

Πάντως στο παιδικό που πηγαίναμε πέρισυ τα κάνανε έτσι και αλλιώς όλα μόνα τους....ακόμα και το νερό στο μπουκάλι τα βάζαν μόνα τους....χέρια, τουαλέτα όλα μόνα τους....άρα αυτό μη σε φοβίζει καθόλου!

δευτερα ξεκινανε στον παιδικο, την τριτη αγιασμος στο νηπιο...

βεβαια απο την αλλη, σκεφτομαι οτι στον παιδικο εχει λιγοτερες απεργιες, λιγοτερες αργιες...

στον δικο μας παιδικο αν και δημοσιος, τα προσεχαν παρα πολυ τα μικρα.. χερια, σκουπισμα στην τουαλεττα.. (βεβαια ηταν και θεμα δασκαλας, την οποιια ΔΕΝ θα εχει φετος η μικρη)

Για μένα το θέμα είναι συναισθηματικό, θα είναι πάλι με τους φίλους της και τις δασκάλες της που τους αναζητάει όλο το καλοκαίρι....αλλά νιώθω ότι θα δεθεί περισσότερο αν είναι 2 χρόνια μαζί τους και μετά πάει στο νήπιο, ενώ θα είναι πιο εύκολο τώρα να τους ''ξεχάσει''...

Πολύ μπερδεμένη και εγώ αλλά τείνω προς το νήπιο.....γιατί αυτό το κάτι παραπάνω που θα κάνουν το βλέπω σαν ερέθισμα για τη κόρη μου που τα αναζητάει και η ίδια...

Πρέπει να υπογράψεις τη Δευτερα δηλαδή την εντολή τοποθέτησης;Πότε σε ειδοποίησαν κιόλας;

Για μένα το θέμα είναι συναισθηματικό, θα είναι πάλι με τους φίλους της και τις δασκάλες της που τους αναζητάει όλο το καλοκαίρι....αλλά νιώθω ότι θα δεθεί περισσότερο αν είναι 2 χρόνια μαζί τους και μετά πάει στο νήπιο, ενώ θα είναι πιο εύκολο τώρα να τους ''ξεχάσει''...

συμφωνω

Πρέπει να υπογράψεις τη Δευτερα δηλαδή την εντολή τοποθέτησης;Πότε σε ειδοποίησαν κιόλας;

δεν με ειδοποιησε κανεις απο τον παιδικο, στο ιντερνετ ειδα τις καινουργιες λιστες με τις επιδοτησεις

οχι, νομιζω δεν υπογραφουμε αμεσως, αλλα δεν θελω να μπερδεψω τη μικρη με 2 σχολεια, αγιασμους, κλπ κλπ... μια και καλη, να την παω δευτερα παιδικο ή τριτη νηπιο, σε οτι αποφασισουμε

Διαφημίσεις

Κοίτα, εγώ της έχω ήδη πει οτι θα πάμε σε άλλο σχολείο, ξέρει και σε ποιο θα πάμε μιας και είχαμε πάει μαζί για την αίτηση τον Ιούνιο....της έχουμε πει ότι μεγάλωσε και θα πάει στο πιο μεγάλο σχολείο φέτος...

Θα παμε Αγιασμό τη τρίτη να δω τις δασκάλες, τις τουαλέτες, το χώρο γενικά, να τσεκάρω και αντιδράσεις της μικρής και αναλόγως θα πράξω...

Θα πάρω βέβαια τον παιδικό τη Δευτέρα να δω τι θα μου πουν για να μη χάσω ημερομηνίες.

Δε μπορείς να κάνεις και εσύ το ίδιο;

λες ε?

μακαρι ρε μαριτακι παντως, τετοια προβληματα να εχουμε παντα και τετοια διλληματα:D

Μακάρι δε λες τίποτα!!!

Δε θέλω να γκρινιάζω γιατί υπάρχουν και μανούλες που δε πέρασαν πουθενά το παιδί τους. Σήμερα έβλεπα τα αποτελέσματα από το Εσπα και έλεγα ας μην έχουμε περάσει πουθενά!όχι πάλι διλήμματα....αλλά και πάλι ευχαριστώ λέω!

Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά μας, θα ανταπεξέλθουν σε όλα, είμαι σίγουρη!Καλή σχολική χρονιά να έχουμε!!!

η μικρη πηρε τελικα την επιδοτηση για παιδικο.... ταυτοχρονα ομως, κληρωθηκε και στο προνηπιο...

και τωρα τι κανουμε?

ο παιδικος ειναι δοκιμασμενες.. καλος, αλλα σχετικα μακρυα απο το σπιτι μας, γυρω στο 10λεπτο/15λεπτο απο το σπιτι

το νηπιο, αγνωστο αλλα σχεδον διπλα απο το σπιτι... στο ενα λεπτο με το αμαξι,λιγοτερο απο 10λεπτο με τα ποδια

και στα 2, δεν θα την αφηνα μεχρι αργα... μεχρι την 1 στον παιδικο, μεχρι τις 12.30 στο νηπιο

φιλους εχει και στα 2

η δασκαλα (που την υπερλατρευε στον παιδικο) δεν θα ειναι η ιδια φετος, αν παει ξανα τελικα εκει..

η κορη μου μολις εκλεισει τα 4, παει τουαλεττα κανονικα μονη της, αλλα στον παιδικο οπως και να το κανουμε τα προσεχουν περισσοτερο... να τους πλυνουν χερακια, να τους βαλουν/βγαλουν μπουφαν κλπ..

στο προνηπιο απο την αλλα, θεωρω οτι παει ενα βημα παραπανω... οχι μονο πλαστελινες και ζωγραφιες, χορο και τραγουδι... νομιζω οτι η κορη μου εινια ετοιμη για το λιιιιιιγο παραπανω.. απο την αλλη ομως, μηπως πιεστει? (εχω την εντυπωση οτι προνηπια/νηπια εινια στην ιδια ταξη)

δυσκολο να διαλεξεις ετσι??

εαν ημουν στην θεση σου(που θα βρεθω του χρονου τετοιο καιρο) θα επελεγα με χιλια παιδικο σταθμο....για τους εξης λογους....

1.λιγοτερες με ελαχιστες απεργειες...

2.τα νηπιαγωγεια λειτουργουν με το προγραμμα της πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης δλδ εναργη 11 σεπτεμβριου με 15 ιουνιου, περισοτερες ημιαργειες και αργειες( παραμονες μεγαλων εορτων πχ 25ης ματριου,28 οκτωβριου, 17 νοεμβρη κτλ που λειτουργουν ελαχιστες ωρες και κλειστα των 3 ιεραρχων) σεμιναρια ,εκλογες και συνελευσεις των νηπιαγωγων (τουλαχιστων 2 με 3 φορες καθε ετος),αλλοι παραγοντες: περυσι με τις διπλες εκλογες ηταν κλειστα τα νηπιαγωγεια την παρασκευη πριν τις εκλογες και την δευτερα μετα τις εκλογες...και

3. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ 3 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕς ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.....και για μια εργαζομενη μητερα καθε καλοκαιρι ειναι ενας εφιαλτης εαν δεν εχεις που να αφησεις το παιδι-παιδια σου.....

οποτε κατα την δικη μου αποψη καλυτερα το παιδι να παει παιδικο σταθμο (για τελευταια χρονια αλωστε) γιατι ολα τα παραπανω δεν τα γλιτωνεις οταν το παιδι θα παει νηπιαγωγειο και δημοτικο...

αυτα απο εμενα....

δυσκολο να διαλεξεις ετσι??

εαν ημουν στην θεση σου(που θα βρεθω του χρονου τετοιο καιρο) θα επελεγα με χιλια παιδικο σταθμο....για τους εξης λογους....

1.λιγοτερες με ελαχιστες απεργειες...

2.τα νηπιαγωγεια λειτουργουν με το προγραμμα της πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης δλδ εναργη 11 σεπτεμβριου με 15 ιουνιου, περισοτερες ημιαργειες και αργειες( παραμονες μεγαλων εορτων πχ 25ης ματριου,28 οκτωβριου, 17 νοεμβρη κτλ που λειτουργουν ελαχιστες ωρες και κλειστα των 3 ιεραρχων) σεμιναρια ,εκλογες και συνελευσεις των νηπιαγωγων (τουλαχιστων 2 με 3 φορες καθε ετος),αλλοι παραγοντες: περυσι με τις διπλες εκλογες ηταν κλειστα τα νηπιαγωγεια την παρασκευη πριν τις εκλογες και την δευτερα μετα τις εκλογες...και

3. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ 3 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕς ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.....και για μια εργαζομενη μητερα καθε καλοκαιρι ειναι ενας εφιαλτης εαν δεν εχεις που να αφησεις το παιδι-παιδια σου.....

οποτε κατα την δικη μου αποψη καλυτερα το παιδι να παει παιδικο σταθμο (για τελευταια χρονια αλωστε) γιατι ολα τα παραπανω δεν τα γλιτωνεις οταν το παιδι θα παει νηπιαγωγειο και δημοτικο...

αυτα απο εμενα....

ωχχχχχχ μανα'μ..

πανω που εκλεινα υπερ προνηπιου

Διαφημίσεις

Κι εγω το προνηπιο θα σου προτεινα για να εχει συνηθισει και να εχει προετοιμαστει καλυτερα για το νηπιο...αλλα ετσι που τα ειπε η Κλαρα με επεισε και εμενα!

ωχχχχχχ μανα'μ..

πανω που εκλεινα υπερ προνηπιου

εαν η δουλεια σου ειναι τετοια ωστε να σου επιτρεπει να την προσαρμοσεις στο ωραριο του νηπιαγωγειου (σχολανε 12.15 ή 4 στο ολοημερο ) ή εχει μαμαδοπερεθες να κανουν τα δρομολογεια σχολειο-σπιτι... και κσπιοες φορες να το αφηνεις στις 8 και να πας για να το παρεις στις 10 τοτε καλλως να επειλεξεις το προνηπιο γιατι το παιδι κανει ενα βημα μπροστα ...(οχι οτι ομως θα μεινει και πισω αν ξαναπαει παιδικο) αν ομως η δουλεια σου δεν στο επιτρεπει...για εναν χρονο ακομα θα εισαι υσηχη για την μικρη σου..

Συμφωνώ με Κλάρα κ μόνο ότι είναι η τελευταία χρόνια στον παιδικό (κλείνει ένα κεφάλαιο δλδ) είναι από μόνος του σοβαρός λόγος. Μην βιάζεστε να δουν τα παιδιά σας το "μεγάλο" σχολείο, γερά να 'ναι, έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους για αυτό. Άσε που ακόμα κ στον παιδικό θα είναι σε τμήμα προνηπιων, όλο κ κάτι παραπάνω κάνουν!

Εγώ δεν θα είχα δίλημμα, παιδικός σταθμός δαγκωτό! Καλή αρχή!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Κι εγω το προνηπιο θα σου προτεινα για να εχει συνηθισει και να εχει προετοιμαστει καλυτερα για το νηπιο...αλλα ετσι που τα ειπε η Κλαρα με επεισε και εμενα!

αχ..ξερεις ποσες φορες καποια πρωινα εμενα με το παιδι στο χερι επειδη ειχε απεγεια και οι δασκαλες δεν μας το ελεγαν απο την προυγουμενη ημερα( η απεργεια δεν θα ειχε επιτυχια εαν εγω το ηξερα και δεν ξυπνουσα το παιδι για να το ντυσω και να το παω μεσ την παγωνια στο σχολειο..:mad:)..και σντε εγω δεν δουλευα τοτε...αν επρεπε να παω στην δουλεια..??

οσο για την προετοιμασια που λες δεν ισχυει..προνηπια και νηπια ειναι μαζι στο ιδιο τμημα σε μια ομαδα...

Να δεις καλά το θέμα του ωραρίου, και των αργιών.

Από θέμα παιδιού, δε θα έχεις πρόβλημα. Και στα δύο θα προσαρμοστεί καλά. Στα παιδιά αρέσουν και τα δύο. ;)

Άρα θα σου έλεγα να επιλέξεις ανάλογα με το τι βολεύει εσένα. (ωράριο, μετακίνηση, κτλ κτλ)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Το αναρωτήθηκα κι εγώ αυτό - γύρω στα 2 λεπτά είναι η αλήθεια, γιατί έχω θέμα με το ωράριο, οπότε η απάντηση ήταν προφανής: παιδικός. Γενικά συμφωνώ με κλάρα.

Και να ρωτήσω και κάτι, γιατι έχω βαθιά αγνοια: δηλαδή στον παιδικό, στο τμήμα των τετράχρονων, δεν τους κάνουν "προνηπιακό" πρόγραμμα; Αν όχι, δεν θα έπρεπε;

Στον παιδικό που πήγαιναν τα παιδιά μου (δημόσιο) κάνουν "προνηπιακό πρόγραμμα" στην αντίστοιχη ηλικία. Και παράλληλα έχουν τη δυνατότητα των άλλων δραστηριοτήτων του παιδικού (παιχνίδια στην αυλή, τσουλήθρες, κουβαδάκια κτλ) καθώς και μαγειρευτού φαγητού και ευέλικτου ωραρίου.

Δεν πιστεύω πως "έχασε" κάτι που δεν πήγε προνήπιο. Στο κάτω κάτω, υπάρχουν παιδιά που πάνε απευθείας στο νηπιαγωγείο και πάλι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ούτε χρειάζεται να ξέρουν κάτι εκ των προτέρων για να είναι "προετοιμασμένα".

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

και τωρα τι κανουμε?

φιλους εχει και στα 2

ΠΡΟΝΗΠΙΟ!!!!!!!!!!! με τα χίλια

για να παρει μια σειρα στο ιδιο σχολειο, που φανταζομαι θα παει νηπιο και δημοτικο.

δεν τα πιεζουν...

αχχχχχ τυχερη εισαι που κληρώθηκε. εκμεταλεύσου το!

age.png

Φυς... Όπως κατάλαβες, άλλες λένε προνήπιο και άλλες παιδικό. Έχουν ήδη αναφερθεί τα υπέρ και τα κατά.

Εγώ θα πω το εξής. Σκέψου εσύ τι ανάγκες έχεις. Δουλεύεις; Τι ώρες; Είναι πρόβλημα η μετακίνηση; Πόσο μεγάλο; Χρειάζεσαι περισσότερες ώρες; Μπορείς να την κρατάς στο σπίτι κάθε τρεις και λίγο;

Νομίζω πως δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί το "παραπέρα" του παιδιού γιατί -μεταξύ μας- δε νομίζω πως οπωσδήποτε το προνήπιο προσφέρει κάτι παραπάνω στην εξέλιξη των παιδιών. Παίζει ρόλο ποιος είναι ο παιδικός και ποιο το προνήπιο...

Φαντάζομαι πως εσύ έχεις εικόνα.

Άρα, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και πάρε την απόφασή σου. Καλή σχολική χρονιά σε κάθε περίπτωση!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Τουλάχιστον έχετε την ίδια άποψη με το μπαμπά σας φυστικάκι; Γιατί εμείς μέσα σε τόσα που έχω να σκεφτώ για να αποφασίσω έχουμε και διαφορετική άποψη με τον σύζυγο....γκρρρ!Και αυτό φυσικά δε βοηθάει αλλα δυσκολεύει την απόφαση.

Εγώ τείνω τελικά προς το προνήπιο αλλά περιμένω και τις νηπιαγωγούς του φόρουμ που ευελπιστώ θα μας απαντήσουν αύριο. Αν και ξέρω ότι θα ειναι υπέρ του προνήπιου, θα ήθελα να τις ρωτήσω για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου....τι κάνουν δηλαδή εκτός από τα να μάθουν τα γράμματα κτλ., τι δραστηριότητες, και πόσο χαλαρό είναι το πρόγραμμα.

Όσες μανούλες έχω ρωτήσει, μου έχουν πει πάντως, ότι το προνήπιου του παιδικού σταθμού είναι πιο ''χαλαρό'' από το νηπιαγωγείο...πιστεύω ότι το προνήπιο δίνει αυτό το κάτι παραπάνω που λέμε με το φυστικάκι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ένα παιδί που δε θα πάει προνήπιο θα μείνει πίσω. Θεωρώ, ίσως λανθασμένα, ότι το παιδί μου στο προνήπιο θα πάει λίιιγο μπροστά και θα είναι πιο έτοιμη του χρόνου.

Τώρα δε ξέρω τι είναι καλύτερο....να πάει πάλι στην ασφάλεια των δασκάλων της στο παιδικό ή να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να πάει στο νήπιο;Και αν δε τα καταφέρει; Αν απογοητευτεί και χάσει τον ενθουσιασμό του σχολείου; Ουφ!όσο τα γράφω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι....

Αν και πάλι τείνω προς το προνήπιο....

υγ. δεν έχει υπάρξει μία μανούλα που να έχει στείλει το παιδί προνήπιο να μου πει πως το μετάνιωσε...ενώ όλες όσες το έστειλαν παιδικό δε το μετάνιωσαν βέβαια αλλά μου προτείνουν το προνήπιο....από τον περίγυρό μας εννοώ...τώρα τι να συμπεράνω;;;;

Εγώ δεν το πολυσκέφτηκα!

Έμεινα τόσο πολύ ευχαριστημένη με τον δημόσιο παιδικό σταθμό, που έχει και υπέροχες εγκαταστάσεις και χωρίς να το ψάξω πολύ θα τον ξανά πάω εκεί.

Το προνήπιο είναι 1 λεπτό με τα πόδια και ο σταθμός 3 λεπτά με το αυτοκίνητο, παρόλαυτα προτιμάω να τον πάω εκεί όπου δοκιμασμένα έμεινα πολύ ευχαριστημένη.

Η δασκάλα μας μου είπε πως θα κάνουν και στον σταθμό τα μαθήματα των προνηπίων στα παιδάκια αυτής της ηλικίας.

Εμένα με βόλεψε και πάρα πολύ που όλο τον Ιούλιο λειτουργεί ο παιδικός και το πρωί που δούλευα δεν είχα θέμα που να τον αφήσω.

εγω δουλευω απογευμα, οποτε ειτε παιδικος ειτε προνηπιο, το ιδιο ειναι για μενα.. το πρωι ειμαι παντα σπιτι, δεν επηρεαζομαι δηλαδη απο απεργιες

ο συζυγος εχει αφησει σε μενα την αποφαση ('οτι πεις εσυ στρατηγε' γκρρρρρ)

χτες ελεγα νηπιο, σημερα παλι λεω παιδικο..

σημερα αυριο το αργοτερο πρεπει ν αποφασισω, δεν ειναι δικαιο να κραταω τη θεση στον παιδικο, πρεπει να παρουν σειρα κι οι επιλαχουσες

Η δική μου εμπειρία λέει προνήπιο σε δημόσιο σχολείο με κλειστά τα μάτια. Είχαμε δύο νηπιαγωγούς και τα πρόσεχαν εξίσου, όπως και στον παιδικό - άσε που οι δραστηριότητές τους ήταν κλάσεις ανώτερες, πήγαν και εκδρομές, θέατρο, βιβλιοθήκη, έφτιαξαν μηλόπιτα, έβαψαν αυγά το Πάσχα, ένα σωρό. Για τον μικρό μου, που είναι να πάει του χρόνου, πρώτα ο Θεός, θα το παλέψω με νύχια και με δόντια. Αρκεί να μην είναι μεγάλο τμήμα (25 παιδιά πχ) με μία μόνο νηπιαγωγό. Έχεις τσεκάρει νηπιαγωγούς, αίθουσα, αυλή; Για να είμαι ειλικρινής, στη θέση σου θα έκανα αυτό που είπε και η κοπέλα παραπάνω...θα πήγαινα στον Αγιασμό να κόψω κίνηση κι ύστερα θα αποφάσιζα. Δε χάθηκε ο κόσμος για καναδυο μέρες.

βρε κοριτσια να κανω μια χαζη μαλλον ερωτηση?????

ποια η διαφορα του παιδικου σταθμου με το προνηπιο? νομιζα πως ειναι το ιδιο ακριβως κ αναφερεται σε παιδια 4 ετων. εγω ξερω τον βρεφικο τον παιδικο κ μετα νηπιαγωγειο. για πειτε μου τι μου διαφευγει?

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Υποτίθεται πως είναι μαζί με το νηπιαγωγείο, (που είναι πλέον υποχρεωτική εκπαίδευση) επομένως είναι ανώτερο από τον παιδικό σταθμό. Δεν έχω εικόνα των δημόσιων παιδικών σταθμών αλλά στην περιοχή μου οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, στο τμήμα 3-4 ετών (μια χρονιά πριν τα προνήπια δηλαδή) θεωρώ πως ήδη κάνουν εξαιρετικά πράγματα. Γι αυτό είπα και πριν. Είναι τι θα διαλέξεις εις βάρος ποιου; Πρέπει να έχεις εικόνα και απ τα δυο.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png