Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Περιέργεια για το πιπί της και το "πιπί" του αδερφ

Recommended Posts

Εχω ένα κοριτσάκι τριών και κάτι και ένα αγοράκι ενός και κάτι...Από τότε που γεννήθηκε ο μικρός και για να προλάβω το θέμα ζήλιας το οποίο μπορεί να προέκυπτε με την μικρή μου την είχα πάντα μαζί μου, κοντά μου, όταν φρόντιζα τον μικρό μου.. Να τον ταϊσουμε, να τον κάνουμε μπάνιο, να τον αλλάξουμε κλπ κλπ.. Το ότι μεγαλώνω τα μωρά εντελώς μόνη μου όταν ο άντρας μου λείπει στην δουλειά ήταν ακόμα ένας λόγος πρακτικός για να τα έχω και τα δυο κοντά μου οταν κάνω μπάνιο το ένα ή το άλλο και στις διάφορες φάσεις φροντίδας και των δυο.. Η μικρή όπως ήταν φυσικό βέβαια δεν άργησε να παρατηρεί το "πιπί" του αδερφού της.. Μεγαλώνοντας το κοιτούσε πολύ επίμονα και της εξηγησα οτι το "πιπί" του Πάνου μας είναι διαφορετικό από το δικό μας επειδή είναι αγοράκι.. Την άφησα να το ακουμπίσει μια φορά για να δει πως είναι και να μην την τρομάζει η διαφορετικότητα. Από μικρή την άφηνα να παρατηρεί το σώμα της και το δικό μου σώμα (όχι όμως του μπαμπά της), ώστε να εξοικειώνεται, να αισθάνεται άνετα με αυτό και να μην ντρέπεται για αυτό.. Δεν ξέρω αν καλώς επραξα έτσι. Θεωρώ την περιέργεια φυσιολογικό στάδιο της ανάπτυξης του παιδιού και πόσο μάλλον την εξοικείωση με το ίδιο του το σώμα.. Το πρόβλημά μου ξεκίνησε πριν λίγες μέρες και έχει δυο σκέλη:

1) Το οτι συχνά πυκνά επιδιώκει να πιάσει πάλι το "πιπί" του αδερφού της. Της εξήγησα ότι δεν πιάνουμε το "πιπί" των άλλων ανθρώπων ακόμα και αν πρόκειται για την μαμά ή τον αδερφό μας. Το παρόν θέμα είναι κάτι που ελέγχεται μια και είμαι πάντα μπροστά όταν είναι γυμνός ο μικρός. Αλλά καλώς την αποτρέπω ή θα πρέπει να την αφήσω να το παρατηρήσει όσο θέλει μέχρι να της φύγει η περιέργεια??

2) Και πιο σημαντικό και επικίνδυνο μια και είναι αρκετά μεγάλη.. Οταν την ετοιμάζω για μπάνιο και είναι γυμνή ανοίγει το πιπί της και βλέπει μέσα και χθες πήγε να βάλει το δακτυλάκι της.. Της έχω πει πάρα πολλές φορές οτι δεν κάνει να ανοιγουμε το πιπί γιατί θα αρρωστήσουμε και θα πονάει πάρα πολύ, αλλά συνεχίζει να το κάνει.. Να την μαλώσω ή θα λειτουργήσει ανάποδα και θα μου έρθει μπούμερανγκ?? Εχει κάποια κοπέλα καποια ανάλογη εμπειρία??

phzU.jpgwddf.jpg

Διαφημίσεις

sugarmama δες αυτό,

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1008

είμαι σίγουρη οτι θα καταλαγιάσει έστω και λίγο τις ανησυχίες σου χειρίζοντας το θέμα που σε απασχολεί με σωστό τρόπο.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Της έχω πει πάρα πολλές φορές οτι δεν κάνει να ανοιγουμε το πιπί γιατί θα αρρωστήσουμε και θα πονάει πάρα πολύ, αλλά συνεχίζει να το κάνει..

και επίσης αυτό μην το λές.

(εξάλλου δεν είναι αλήθεια και κάτι τέτοιο και θα της δημιουργήσει φόβους ή ακόμα περισσότερη περιέργεια).

το τόπικ που έβαλε το κικνάκι τα λέει όλα, όσον αφορά τι να κάνεις.

διάβασε όλες τις σελίδες.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.