Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εκμεταλλευση ανθρωπων που αναζητουν εργασια

Recommended Posts

Ο αντρας μου φρεσκος ανεργος βρηκε μια δουλεια σε ταβερνα στην κουζινα

ιδιοκτητης του λειε να ερθει να τον'δοκιμασει"

Πηγαινει λοιπον 11 το πρωι και κανει αυτα που ξερει παντα με τη συμφωνη γνωμη του μαγειρα(ο οποιος ηταν πολυ απροθυμος )

Να μην πολυλογω η ωρα παει 7 και κατι ...βρισκει τον ιδιοκτητη και του λεει "τι θα γινει τελικα" Αυτος του λεει να ξαναπαει στις 21.00..

Ξαναπαει 21.00 μεχρι 1.00 τα ξημερωματα

Και τελικα του λεει να ξαναρθει την επομενη παλι δοκιμαστικα και θα δουμε

Στο μεταξυ μαθαινουμε απο γνωστους οτι ο συγκεκριμενος ιδιοκτητης εχει συστημα να απασχολει ατομα για 3,4 μερες και μετα να τους διωχνει (αν δεν φευγουν μονοι τους φρικαρισμενοι απο την αχαρακτηριστη συμπεριφορα του μαγειρα και του ιδιου) Συνολικα για 3,4 μερες τους δινει 25 ευρω !!!!(μιλαμε για 12ωρα!!!) 25 ευρω το 3ημερο η 4 ημερο αν δεν καταλαβατε!!!!

Πηγαινει λοιπον την επομενη γνωριζοντας ολα αυτα και του λεει απλα οτι δεν θα μεινει στη δουλεια και ζηταει την αμοιβη του για το 12ωρο την περασμενης μερας

εκεινος του δινει 25 ευρω(παλι καλα γιατι οπως εγραψα πριν αυτα τα δινει για 3ημερα και 4ημερα)

Ο αντρας μου του λεει ειναι λιγα 25 ευρω για 12ωρς(που δουλεψε με το παραπανω)

Εκεινος του απαντα οτι κανονικα δεν επρεπε να πληρωθει καθολου αφου ηταν υπο δοκιμη !!!

Τελικα τον απειλει ο δικος μου(μπροστα σε πελατες) ηρεμα αλλα ψαρωτικα με επιθεωρηση εργασιας και υγειονομικο(η κουζινα και η σαλατες του ειναι δημοσιος κινδυνος)

Ποιο ειναι το θεμα

Ο αντρας μου παιρνει επιδομα ανεργιας. Αν τον καταγγείλει παιζει να του κοπει το επιδομα;(να θεωρηθει δηλαδη εργαζομενος για μια ημερα)

Βεβαια το μονο σιγουρο ειναι οτι η επιθεωρηση εχει πολυ δουλεια εκει μεσα αφου ολοι σχεδον ειναι ανασφαλιστοι αλλα και χωρις βιβλιαρια υγειας που υποχρεουνται να εχουν οσοι δουλευουν σε τετοιες επιχειρησεις

Οσο για το υγειονομικο...ΔΕν φανταζεστε τι κιμας και τι σαλατα εβγαινε εξω (λυπαμαι αυτους που τρωνε και οι περισσοτεροι ειναι παραθεριστες)

Παιδια ειλικρινα εχω αηδιασει...με την ολη κατασταση ...θελω να πληρωσει τις μαλακιες του και αυτος και ολοι οσοι μας πηδανε ετσι

p7z6p3.pngsQqep3.png

Διαφημίσεις

φοβαμαι πως υπαρχει πιθανοτητα να κοψουν το επιδομα απ τον αντρα σου.γιατι δεν ειδοποιει το υγειονομικο καλυτερα?παντως σιγουρα πρεπει να βαλει μυαλο το καθικι που εκμεταλευται τον κοσμο τετοιες εποχες.

Και εγω για το επιδομα φοβαμαι μην το κοψουνε , αλλα γιατι δεν ρωτατε ενα δικηγορο που ασχολειτε με το εργατικο δικαιο καλυτερα ?

παντως η συμπεριφορα ειναι απλα απαραδεκτη και σιγουρα πρεπει και να τιμωρηθει και να υποστει ολες τις νομιμες κυρωσεις που αξιζει . Γιατι δεν ειδοποιειτε ανωνυμα οτι στο ταδε μαγαζι εχετε δει να γινονται διαφορα και οτι εχει ανασφαλιστους και κακης ποιοητητας φαγητο κτλ ....δεν 3ερω αμα γινεται αλλα ψαξτετο λιγο , πραγματικα ας μην αφηνουμε ατιμωριτους τετοιους ανθρωπους πλεον γιατι ειναι εις βαρος ολων μας .

QRyOp2.png

Αν το πάρουμε με την λογική...για μια μέρα δεν μπορεί να κοπεί το επίδομα ανεργίας καθώς δεν μπορεί κανείς από τους 2 να αποδείξει ότι δούλευε εκεί ο άντρας σου από την στιγμή που δεν έχει γίνει εγγραφή στην επιθεώρηση και στο ικα.Εγώ αυτό που θα έκανα είναι μια καταγγελία στο ικα (μπορείς νομίζω και ανωνυμα) και αργότερα στο υγεονομικό αφού είναι επικινδυνο το φαγητό εκεί.Και άμα έχεις και πολλά κέφια κάνε και μια καταγγελία στην εφορία..Τι στο καλό..κάτι θα του βρούν.

Γενικά όμως αυτό με τις δοκιμαστικές περιόδους έχει παραγίνει.Υπάρχουν επιχείρησεις που ανθίζουν οικονομικά απασχολώντας άτομα για 3-4 μέρες, ανασφάλιστους και εννοείται χωρίς μισθό.Μετά πάλι από την αρχή.Εκμεταλλευόμενοι πάντα την επιθυμία και την ανάγκη για δουλειά.Και έτσι όπως είναι οι μέρες τώρα...είναι αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιοι εργοδότες-σκουπίδια.Κάνε ότι μπορείς να του δείξεις γιατί δεν έπρεπε να φερθεί έτσι.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Για να θεωρηθεί εργαζόμενος και να κοπεί το επίδομα, πρέπει να έχει ένσημα!!!!

Αφού ήταν υπό δοκιμή δεν είχε ένσημα.... Άρα δε θεωρείται εργαζόμενος.

Συνεπώς, μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

...για μια μέρα δεν μπορεί να κοπεί το επίδομα ανεργίας καθώς δεν μπορεί κανείς από τους 2 να αποδείξει ότι δούλευε εκεί ο άντρας σου από την στιγμή που δεν έχει γίνει εγγραφή στην επιθεώρηση και στο ικα.

Ακριβώς αυτό!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Μπορεί πολύ απλά να πάρει τηλ. στον οαεδ και να ρωτήσει αν στην δοκιμαστική περίοδο σε μια εργασία, επι πληρωμής, κόβεται η κάρτα και το επίδομα...

Δεν θα αναφέρει ότι ήδη το έχει κάνει, απλά ρωτάει για να ξέρει...

Νομίζω όμως πως δεν του κόβεται απο τη στιγμή που δεν του έχουν κάνει πρόσληψη... εγώ δούλεψα 15 μέρες σε ενα μαγαζί, με πληρωμή, χωρίς πρόσληψη ούτε υπογράφοντας κανένα χαρτί για αυτές τις λίγες μέρες και δεν έγινε τίποτα...

Αν το πάρουμε με την λογική...για μια μέρα δεν μπορεί να κοπεί το επίδομα ανεργίας καθώς δεν μπορεί κανείς από τους 2 να αποδείξει ότι δούλευε εκεί ο άντρας σου από την στιγμή που δεν έχει γίνει εγγραφή στην επιθεώρηση και στο ικα.Εγώ αυτό που θα έκανα είναι μια καταγγελία στο ικα (μπορείς νομίζω και ανωνυμα) και αργότερα στο υγεονομικό αφού είναι επικινδυνο το φαγητό εκεί.Και άμα έχεις και πολλά κέφια κάνε και μια καταγγελία στην εφορία..Τι στο καλό..κάτι θα του βρούν.

Γενικά όμως αυτό με τις δοκιμαστικές περιόδους έχει παραγίνει.Υπάρχουν επιχείρησεις που ανθίζουν οικονομικά απασχολώντας άτομα για 3-4 μέρες, ανασφάλιστους και εννοείται χωρίς μισθό.Μετά πάλι από την αρχή.Εκμεταλλευόμενοι πάντα την επιθυμία και την ανάγκη για δουλειά.Και έτσι όπως είναι οι μέρες τώρα...είναι αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιοι εργοδότες-σκουπίδια.Κάνε ότι μπορείς να του δείξεις γιατί δεν έπρεπε να φερθεί έτσι.

Σωστό αυτό.

Παρόλα αυτά με βάση αυτά που ξέρω από παλιά, αν γίνει οικειοθελής αποχώρηση από τον εργαζόμενο σταματάει κ η καταβολή του υπόλοιπου επιδόματος.

Αν γίνει απόλυση, συνεχίζει κανονικά το υπόλοιπο επίδομα.

Παρόλα αυτά ξανά, ο σύζυγός σου κανονικά έχει ας πούμε υποχρέωση με βάση οτι έχει υπογράψει, να δηλώσει στον οαεδ έστω κ την ΜΙΑ ΜΕΡΑ απασχόλησης.

Αν έγινε μεγάλη φασαρία κ ο μαγαζάτωρ τα πήρε στο κρανίο, τον έβαλε στον μάτι το δικό σου, μπορεί να του κάνει ζημιά με τον εξής τρόπο: θα καταθέσει το ένα ένσημο κ παράλληλα θα στείλει κ την οικειοθελή αποχώρηση του συζύγου σου (με μαρτυρία).

Κάτι που αν αποδειχθεί δηλ. αναγκάζει τον σύζυγο σου να επιστρέψει το ποσό του επιδόματος από την ημέρα του ενσήμου κ μετά.

Δεν νομίζω να φτάσει μέχρι εκεί το θέμα.

υγ: πόσες είναι τώρα οι μέρες πλαφόν για την αναγγελία πρόσληψης?

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Επειδη φοβαμαι τα αντιποινα ..και δεν προκειται να χασω το οτιδηποτε αλλο απο αυτον τον λιμοκοντορο...θα οργανωθω και θα "χτυπησω " σε 3 μηνες περιπου...ανωνυμα ή και επωνυμα αλλα χωρις να φαινεται ο αντρας μου κι εγω πουθενα

Δεν τον ξεχναω θα πληρωσει σιγουρα

Απο εδω και περα οποιοι μας αδικουν θα πληρωνουν...γιατι εχει παραγινει

p7z6p3.pngsQqep3.png