Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπάρχει μη παρεμβατικός γυναικολόγος στο ΕΛΕΝΑ που να προωθεί τον ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ;;;

Recommended Posts

Ήμουν πολύ ευχαριστημένη με τον γυναικολόγο που είχα βρει στο Έλενα μέχρι χθες που συζητήσαμε ξανά τις λεπτομέρειες της γέννας (έχω μπει πλέον στον ένατο). Σημειωτέον ότι στην πρώτη αναγνωριστική μας συνάντηση είχαν τεθεί οι ίδιοι όροι.

Του είχα πει ότι δεδομένου των θετικών συνθηκών (κι όχι αν οι καταστάσεις είναι επικίνδυνες) δεν θέλω καισαρική, επισκληρίδιο, χορήγηση φαρμάκων στον ορό κλπ. κλπ. Καθώς λοιπόν τα επαναλάμβανα χθες μου είπε ότι λίγη ωκυτοκίνη θα μου βάλει. (Το προηγούμενο μωρό μου το γέννησα με πρόκληση, χωρίς επισκληρίδιο και η ωκυτοκίνη έγινε το κόκκινο πανί μου:evil: -όχι δεν είμαι Ταυρίνα, αλλά καταλάβατε- οι πόνοι που φέρνει η χορήγηση της ορμόνης δεν είναι οι φυσιολογικοί κι αναμενόμενοι της ωκυτοκίνης που παράγει το σώμα μας:shock:).

Έτσι του ξαναείπα ότι κάτι τέτοιο είναι ενάντια στις επιθυμίες μου, να μην σας το πολυλογώ σε ότι κι αν έλεγα για να υποστηρίξω την θέση μου εκείνος επέμενε χωρίς ιδιαίτερη επιχειρηματολογία ότι "όχι θα σου βάλω" αποτελειώνοντας με, με το αποστομωτικό "στην τελική θα κάνουμε αυτό που λέω εγώ, γιατί θέλω έναν ήσυχο τοκετό".:confused:

Μιας που θα γεννήσω εγώ κι όχι εκείνος, και μιας που γνωρίζω από αυτά που βίωσα τις συνέπειες της χορήγησης ωκυτοκίνης (και δεν είναι ένας θεωρητικός φόβος) ψάχνω εναγωνίως να βρω έναν γιατρό στο Έλενα που θα σεβαστεί τις επιθυμίες μου για φυσικό τοκετό. (δεν ζητώ και τίποτα παράλογο!!!)

Μπορείτε να με βοηθήσετε;;;

Διαφημίσεις

Ο κ. Αλεξάτος στο Ελενα ειναι υπερ του εντελως φυσιολογικου τοκετου. Εγω διανυω την 34η εβδομαδα και εχουμε συμφωνησει να γινουν ολα φυσιολογικα Θεου θελοντοσ βεβαιωσ. Εσυ ποιον γυναικολογο ειχεσ?

Ρουλάκια ο φυσιολογικός με τον φυσικό τοκετό δεν είναι το ίδιο πράγμα.

σου παραθέτω τα εξής από το http://toketos.wordpress.com/faq/:

Ένας τοκετός λέγεται φυσικός όταν δεν υπάρχει καμία ιατρική παρέμβαση στην διάρκεια του (οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την πρόκληση του τοκετού, το σπάσιμο των νερών, τη χρήση φαρμάκου για επιτάχυνση του τοκετού ή αναισθησία, τη χρήση βεντούζας ή εμβρυουλκών, τη καισαρική τομή), το σώμα της γυναίκας ξεκινά αυτόματα τον τοκετό και με τους δικούς του ρυθμούς καταλήγει στη γέννα του νεογνού από τον κόλπο.

Πιο επίσημα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει τον παρακάτω ορισμό:

Φυσικός τοκετός είναι ο τοκετός που ξεκινά αυθόρμητα μεταξύ της 37ης και της 42ης συμπληρωμένης εβδομάδας της κύησης. Από την έναρξη έως το τέλος του δεν έχουμε εμφανής κινδύνους. Το παιδί γεννιέται με κεφαλική προβολή και μετά το τοκετό η μητέρα και το παιδί είναι σε καλή κατάσταση. Θα πρέπει να υπάρχει σοβαρή ένδειξη ώστε να παρέμβουμε στη φυσιολογική διαδικασία του τοκετού. (WHO – Care in Normal Birth: practical guide p.4)

Πρέπει να τονίσουμε τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο φυσιολογικό και το φυσικό τοκετό, αφού πολλές φορές οι δυο αυτοί όροι συγχέονται μεταξύ τους. Φυσιολογικός είναι ο τοκετός κατά τον οποίο το νεογνό γεννιέται από τον κόλπο της μητέρας του (όχι με καισαρική τομή). Ενώ φυσικός, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, είναι ο τοκετός χωρίς παρεμβάσεις. Ένας φυσιολογικός τοκετός μπορεί να γίνει φυσικός αν η μητέρα επιλέξει να γεννήσει ακολουθώντας τα ακούσματα της φύσης, έτσι όπως γεννούν όλα τα θηλαστικά πάνω στη γη.

Στις ιδιωτικές κλινικές και τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας οι φυσιολογικοί τοκετοί δεν είναι φυσικοί, εκτός από κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις γυναικολόγων – μαιευτήρων που αναλαμβάνουν να κάνουν φυσικό τοκετό.

Αβραμίδου Ειρήνη – Αθηνά,

Μαία

Αυτές τις σπάνιες εξαιρέσεις γυναικολόγων - μαιευτήρων έψαχνα να βρω για το Έλενα συγκεκριμένα. Οι μέχρι τώρα έρευνες μου κατέληξαν ότι είναι το μαιευτήριο τόσο παρεμβατικό που "δεν επιτρέπει" έναν εντελώς φυσικό τοκετό.

Δεν είχαμε τον ίδιο γιατρό αλλά σύμφωνα με τους κανόνες του forum είναι παράνομο να αναφέρω το όνομα του ακόμα και σε προσωπικό μήνυμα.

Ελπίζω ο δικός σου να σεβαστεί τις επιθυμίες σου και να έχεις την γέννα που ονειρεύεσαι. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσεις τι θες και τι έχετε συμφωνήσει για τον τοκετό σου.

Μπορείς να βρεις εδώ ένα ενδεικτικό αν και δύσκολα εφαρμόσιμο πλάνο τοκετού για να πάρεις μία ιδέα.

Να πάνε όλα καλά!

αφου δεν ειναι ο πρωτος σου τοκετος,μπορεις πολυ απλα να περιμενεις να σπασουν τα νερα και να ξεκινησουν οι πονοι και να παρουσιαστεις στο ελενα.....δεν νομιζω να προλαβει καποιος να σου δωσει κατι που δεν θες......

Είναι κ αυτή μια καλή λύση σε περίπτωση που δεν βρεις κάποιον. Είτε σπάσουν τα νερά είτε όχι δεν πας στο νοσοκομείο από την αρχή, από το πρώτο πονάκι δηλαδή. Σου έχω στείλει κ π.μ.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Πόσο εύκολο είναι να αποτρέψεις την πρόκληση όταν επιλέγεις να γεννήσεις σε ένα δημόσιο μαιευτήριο με συγκεκριμένο γιατρό?

Δεν το ρωτάω ειρωνικά, πραγματικά έχω απορία. Υποτίθεται ότι πας στο εκάστοτε εφημερεύον νοσοκομείο όταν σε πιάσουν οι πόνοι και γεννάς με γιατρό της βάρδιας. Όταν θες να γεννήσεις με συγκεκριμένο γιατρό, δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να "προγραμματίσεις" τον τοκετό ώστε να "τύχει" σε ημέρα εφημερίας και να έχεις τον γιατρό που έχεις επιλέξει?

Καταλαβαίνω κάτι λάθος?

Πόσο εύκολο είναι να αποτρέψεις την πρόκληση όταν επιλέγεις να γεννήσεις σε ένα δημόσιο μαιευτήριο με συγκεκριμένο γιατρό?

Δεν το ρωτάω ειρωνικά, πραγματικά έχω απορία. Υποτίθεται ότι πας στο εκάστοτε εφημερεύον νοσοκομείο όταν σε πιάσουν οι πόνοι και γεννάς με γιατρό της βάρδιας. Όταν θες να γεννήσεις με συγκεκριμένο γιατρό, δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να "προγραμματίσεις" τον τοκετό ώστε να "τύχει" σε ημέρα εφημερίας και να έχεις τον γιατρό που έχεις επιλέξει?

Καταλαβαίνω κάτι λάθος?

Καλημέρα. Όταν έχεις συγκεκριμένο γιατρό που σε παρακολουθεί σε δημόσιο νοσοκομείο, όταν σε πιάσουν οι πόνοι τον ειδοποιείς τηλεφωνικά και έρχεται στο νοσοκομείο ανεξάρτητα από το αν έχει εκείνη την ημέρα εφημερία. Όπως ακριβώς κάνεις αν ο γιατρός σου είναι σε ιδιωτικό μαιευτήριο.