Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πάνες και βάρος οκ, πηγαίνουν όμως όλα καλά με το θηλασμό?

Recommended Posts

Καλησπέρα σας

Έχω ένα αγοράκι 2 μηνών. Τρέφεται με αποκλειστικό θηλασμό και σύμφωνα με την παιδίατρο πηγαίνει καλά σε βάρος. Επίσης από βρεγμένες πάνες είμαστε οκ. Στο διάστημα των 2 μηνών διάβασα παρά πολυ το φόρουμ και έπαιρνα κουράγιο όταν ειχα κατά καιρούς αμφιβολίες. Πήρα την απόφαση να γράψω κι εγώ γιατί δε μπορώ να σταματήσω να αμφιβάλλω για το αν πηγαίνουν όλα καλά με το θηλασμό ή όχι. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω πότε το μωρό μου πεινάει, πότε και αν χορταίνει και συνεχώς αμφιβάλλω για το αν του φτάνει το γάλα μου και για το αν θηλάζουμε σωστά.

Η καθημερινότητα μας έχει ως εξής: στη διάρκεια της ημέρας το μωράκι θέλει συνεχώς αγκαλίτσα για να κοιμηθεί και μάλιστα θέλει και να καθόμαστε σε μια κουνιστή πολυθρόνα. Μόλις κοιμηθεί και πας να τον αφήσεις στο κρεβατάκι ξυπνάει αμέσως, ή το πολύ μετά από μερικά λεπτά και κλαίει. Αν το ξαναπάς στην κουνιστή πολυθρόνα ξανακοιμάται. Εκεί στην κουνιστή πολυθρόνα έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσε να κάθεται με τις ώρες, ξεχνώντας ακόμα και να φάει. Έτσι αυτό που κάνω είναι όταν πλησιάζουν 2-3 ώρες από το προηγούμενο γεύμα του τον αφήνω στο κρεβατάκι του έτσι ώστε να ξυπνήσει και μετά τον ταίζω. Όταν τρώει σπάνια είναι ξεκάθαρο το πότε και αν χόρτασε. Κάποιες φορές φαίνεται να θέλει κι άλλο αλλά να μην έχω, κι άλλες πάλι αποκοιμιέται συνεχίζοντας όμως το πιπίλισμα. Τα γεύματα μας μπορεί να διαρκούν από 20 λεπτά μέχρι και 1 ώρα, οπότε και δεν αντέχω άλλο και πηγαίνω ξανά στην κουνιστή πολυθρόνα! Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα βασικά να μην ξέρω τι μου γίνεται! Ειδικά όταν πηγαίνουμε κάπου βόλτα και κλάψει δεν ξέρω τι θέλει, θέλει την κουνιστή πολυθρόνα, θέλει να φάει, άγνωστο… Επίσης όταν τον ταίζω έξω αφού δεν φαίνεται να σταματάει εκείνος σταματάω όταν βαρεθώ μια που δε θέλω να έχω βγει κάπου έξω και να περάσω όλη την ώρα κρυμμένη κάπου και να θηλάζω. Έτσι δεν καταφέρνω τίποτα, το μωράκι μου μπορεί να ηρεμήσει για λίγο ή και καθόλου.

Το περίεργο-ευχάριστο σε αυτήν την κατάσταση είναι ότι όλα είναι διαφορετικά το βράδυ! Μόλις κάνουμε το βραδινό μας μπανάκι και μετά τον θηλάσω, πέφτει ξερός και κοιμάται για ένα τετράωρο σίγουρα. Μετά μέσα στη νύχτα πάλι τον ταίζω και κατευθείαν πεφτει για ύπνο.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Να κόψω την πολυθρόνα γιατί είναι εις βάρος των γευμάτων του? Φοβάμαι κιόλας μήπως αρχίσει το γάλα μου να μην επαρκεί επειδή λόγω αυτής της κατάστασης είναι σαν να έχω βάλει στο μωράκι από μονη μου κάποιο πρόγραμμα στα γεύματα του.

Θα ήθελα εδώ να προσθέσω κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που θηλάζουμε. Βασικά δεν είμαι ποτέ σίγουρη ότι το μωράκι πιάνει σωστά, από την άλλη δεν πονάω και ούτε πονούσα και τις πρώτες μέρες. Επίσης όταν ξεκινάει να πίνει, οπότε και είναι το γάλα πολύ και η πείνα του έντονη, κατεβάζει μεγάλες γουλιές μετά κάνει το κεφάλι του πίσω και αφήνει τη θηλή παίρνει ανάσες και μετά πιάνει πάλι. Αυτό γίνεται κάμποσες φορές στην αρχή, μοιάζει να παλεύουμε μιας και γενικώς πίνει με πάθος, τεντώνει τα ποδαράκια του και κάνει διάφορες κινήσεις με τα χεράκια του.

Ελπίζω να μην κούρασα με την πολυλογία μου, αλλά θέλω να περιγράψω ακριβώς την κατάσταση.

Διαφημίσεις

εγω δεν θηλασα αποκλειστικα οποτε δεν ξερω να σου απαντησω. αλλα οπως το περιγραφεις μου φαινεται φυσιολογικο ολο αυτο. και εμενα με θηλασμο και συμπληρωμα ετσι εκανε. μολις τον αφηνα εκλαιγε. εινια πολυ μωρο ακομα, θελει συνεχως να τρωει και να κοιμαται. ευτυχως που κοιμαται το βραδυ και ξεκουραζεσαι.

Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι η συμπεριφορά του μωρού σου είναι απόλυτα φυσιολογική. Και το δικό μου μωράκι σ'αυτή την ηλικία αυτά έκανε, θήλαζε με τις ώρες, τον έπαιρνε ο ύπνος και μόλις πήγαινα να τον ακουμπήσω στο κρεβατάκι του ξυπνούσε - και πάλι απ'την αρχή! Κάνε λίγη υπομονή σε ένα-ενάμησι μήνα που θα αρχίσει να παρατηρεί το περιβάλλον του θα απασχολείται και με άλλα πράγματα και θα είναι και πιό εύκολο να πηγαίνεις έξω βολτούλες και μέσα στο σπίτι δεν θα είναι κολλημένος στο στήθος σου όσο είναι τώρα! Όσο για το αν πιάνει καλά αφού βάζει βάρος και βρέχει τις πάνες που πρέπει μην ανησυχείς!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Καλημέρα zemar. Όλα αυτά που γράφεις μου θύμησαν εμένα. Ο μπέμπης μου τώρα είναι 4μιση μηνών. Οπότε είναι όλα πολύ έντονα. Το μπεμπακι σου είναι μικρό γιαυτό και θέλει συνέχεια στήθος. Ακόμη 1 μήνα άντεξε και θα δεις τεράστια διαφορά. Κγω με τις ώρες το είχα στο στήθος. Βεβαια το δικό μου ήταν μόλις 2κιλά και κάναμε πολύωρο θηλασμό μέχρι να χορτάσει η τουλάχισον έτσι πίστευα εγώ. Τα είχα όλα αυτά που περιγράφεις εκτός απο την κουνιστή πολυθρόνα:D.

όσο για τον ύπνο (το ίδιο και σε μένα ήταν) είχε χτυπήσει ο μπαμπάς μας και ήταν 1μιση μήνα στο κρεβάτι οποτε το μικρούλη έκανε κάτι ύπνους έπανω στον μπαμπά του ξαπλωμένο για να μπορώ κγω να ξεκουράζομαι και να συμμαζεύω λίγο το σπίτι, αφού ξύπναγε αμέσως στο κρεβατάκι του.

Για να σε καθυσηχάσω ο μικρός μου με το που έκλεισε τους 3 μήνες κοιμάται 12ωρο το βράδυ!!!Δηλαδή όρισε μόνο του ωράριο. Κατά τις 9 και μέχρι τώρα που σου γράφω τώρα τον ακούω να κουνιέται. Όλα θα φτιάξουν και θα απολαμβάνεις καλύτερα τον θηλασμό.

Θα σου πω εγώ τι έκανα για τις εξόδους και κάνω ακόμη δηλαδή. Ταίζω το μικρό, μπαίνω για μπάνιο ετοιμάζομαι και πριν φύγουμε ξαναδοκιμάζω τον μπέμπη που σίγουρα θα θέλει να συμπληρώσει. Άσε που θηλάζω και στο αυτοκίνητο κάποιες φορές πριν φτάσουμε όταν δεν έχω προλάβει να το κάνω στο σπίτι.

Όσο για τον τρόπο που τρώει που πίνει λαίμαργα, τραβιέται πίσω, παίρνει ανασα και πάλι απ' την αρχή πολλές πολλές φορες εμεις ακόμη το κάνουμε.

Να σου ζήσει το μωράκι σου

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Ξέρω ότι η υπομονή είναι το μυστικό ;)

Λοιπόν αυτή τη στιγμή που γράφω ο μπεμπούλης μου κοιμάται :shock: πράγμα σπάνιο για τέτοια ώρα!

Πάντως αποφάσισα να μειώσω πάρα πολύ την κουνιστή πολυθρόνα και να την αντικαταστήσω με στήθος. Έτσι τουλάχιστον θα ξέρω ότι ενεργοποιώ και το στήθος να παράγει όσο θέλει ο μπεμπούλης. Ήδη το ξεκίνησα από εχθές και τον είχα πολύ συχνότερα στο στήθος και για περισσότερη ώρα, και ίσως αυτό είναι που σήμερα τον έκανε να κοιμάται παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι φάνηκε να πίνει και περισσότερο.

Διαφημίσεις

Καλημέρα zemar. Όλα αυτά που γράφεις μου θύμησαν εμένα. Ο μπέμπης μου τώρα είναι 4μιση μηνών. Οπότε είναι όλα πολύ έντονα. Το μπεμπακι σου είναι μικρό γιαυτό και θέλει συνέχεια στήθος. Ακόμη 1 μήνα άντεξε και θα δεις τεράστια διαφορά. Κγω με τις ώρες το είχα στο στήθος. Βεβαια το δικό μου ήταν μόλις 2κιλά και κάναμε πολύωρο θηλασμό μέχρι να χορτάσει η τουλάχισον έτσι πίστευα εγώ. Τα είχα όλα αυτά που περιγράφεις εκτός απο την κουνιστή πολυθρόνα:D.

όσο για τον ύπνο (το ίδιο και σε μένα ήταν) είχε χτυπήσει ο μπαμπάς μας και ήταν 1μιση μήνα στο κρεβάτι οποτε το μικρούλη έκανε κάτι ύπνους έπανω στον μπαμπά του ξαπλωμένο για να μπορώ κγω να ξεκουράζομαι και να συμμαζεύω λίγο το σπίτι, αφού ξύπναγε αμέσως στο κρεβατάκι του.

Για να σε καθυσηχάσω ο μικρός μου με το που έκλεισε τους 3 μήνες κοιμάται 12ωρο το βράδυ!!!Δηλαδή όρισε μόνο του ωράριο. Κατά τις 9 και μέχρι τώρα που σου γράφω τώρα τον ακούω να κουνιέται. Όλα θα φτιάξουν και θα απολαμβάνεις καλύτερα τον θηλασμό.

Θα σου πω εγώ τι έκανα για τις εξόδους και κάνω ακόμη δηλαδή. Ταίζω το μικρό, μπαίνω για μπάνιο ετοιμάζομαι και πριν φύγουμε ξαναδοκιμάζω τον μπέμπη που σίγουρα θα θέλει να συμπληρώσει. Άσε που θηλάζω και στο αυτοκίνητο κάποιες φορές πριν φτάσουμε όταν δεν έχω προλάβει να το κάνω στο σπίτι.

Όσο για τον τρόπο που τρώει που πίνει λαίμαργα, τραβιέται πίσω, παίρνει ανασα και πάλι απ' την αρχή πολλές πολλές φορες εμεις ακόμη το κάνουμε.

Να σου ζήσει το μωράκι σου

12ωρο το βράδυ:?::!: Τέλεια, μου δίνεις πολύ κουράγιο! Και αυτό γίνεται με το βραδινό γεύμα θηλασμό? Αχ μακάρι να φτάσουμε κι εμείς εκεί! Δε θέλω 12ωρο, και με λιγότερο είμαι ικανοποιημένη, αλλά να κοιμάται και λίγο την ημέρα ;)

Καλημέρα και από μένα,είναι λογικό να έχεις τόσες απόρίες ,είναι νωρίς ακόμα,θα βρείτε τους ρυθμούς σας σιγά-σιγά με το μωρό,στα λεώ εγώ που είχα σχεδόν μόνιμα το μωρό στο στήθος,να φανταστείς έιχα πάρει μια φορά και τηλ,το γιατρό να τον ρώτήσω γιατί ο μπέμπης ήταν σχεδόν 3 ώρες στο στήθος εκει να δεις γέλια..βέβαια υπήρχαν εξηγήσεις για όλα αυτά:

είχε κολικούς,ελαφριά παλινδρόμηση,και για αυτό και ήθελε να κοιμάται αγκαλία και να τον κουνάω γιατί με τον που τον έβαζα στην κούνια παρτον όρθιο,μετά ανασήκωσα την κούνια, το στήθος τον ηρεμούσε,και έτσι χαλάρωσα και εγώ και θηλάζαμε παντού και με τις ώρες δεν του είχα βάλει ποτέ πρόγραμμα,ή όταν έκλεγαι ήταν στο στήθος,ακόμα και έξω,χωρίς να κρύβομαι,δεν είχα τέτοια κόμπλεξ.......και θηλασαμε αποκλειστικά 16 μήνες και το ευχαριστηθήκαμε,και οι δύο ,βέβαια το κούνημα το θέλουμε ακόμα για να κοιμηθούμε......

12ωρο!!!!κάθε μέρα εδώ κ 1μιση μήνα.και δεν του φτάνει:!: ξυπνάει τον ταίζω παίζουμε καμια ωρίτσα στο κρεβάτι κ όταν πεινάσει πάλι τον ταίζω κ σε 10 -15 λεπτά έχει κοιμηθεί πάλι.Στις αρχές κοιμότανε 4ωρο:shock::shock::shock: αλλά τώρα έχει αλλάξει. μπορεί να ξυπνήσει στην μια ωρα ή και 2. Σήμερα ούτε μια ώρα. και πάει λέγοντας. ξυπνάμε ΟΤΑΝ πεινάσει πίνει το γάλα του παίζουμε και ξανά γαλατάκι και ύπνο.ο ύπνος της ημέρας μπορεί να είναι κ μισή ώρα την φορά εκτός από τον πρωινό αλλά και πάλι ξεκουράζομαι κγω λίγο.Μπορεί να πάει και μια ώρα.Έκει κάνω πάρτι.Και λέω όταν πεινάσει γιατί στις αρχές με το που ξύπναγε το τάιζα ενώ είναι καλύτερα να το αφήνεις να ζητάει το γάλα.γτ με είχε κάνει πιπίλα και του το έκοψα σιγά σιγα.θα το καταλάβεις αν και βέβαια είναι μικρούλης τώρα.σε 1 μήνα θα το δεις στην πράξη αυτό που σου λέω τώρα.

Α και ο μικρούλης μου κοιμάται μόνο με στήθος οπότε όπως καταλαβαίνεις θέλει αγκαλίτσα.Σιγά σιγά θα βρεις πρόγραμμα. Ακόμη είναι μικρούλη το δικό σου.

• 2 weeks later...

Χρειάζομαι ξανα βοηθεια! Οι αμφιβολίες μου γιγαντωνονται!

Όπως είχα γράψει τελευταία, μείωσα την κουνιστή πολυθρόνα και αύξησα το στήθος. Αυτό φαίνεται να ήταν προς την σωστή κατεύθυνση γιατί το γάλα μου μάλλον αυξήθηκε, ο μπεμπούλης τρωει περισσότερο, και γενικώς πιστεύω ότι το κούνημα και η αγκαλιά εκεί τον αποβλάκωνε και ξεχνουσε να φαει. Εκεί λοιπόν που πίστευα ότι όλα βελτιώνονται ναʼ σου πάλι τα παραξενα! Έχει τωρα μερικες μέρες που σε κάποια γεύματα παλεύουμε! Στην αρχή πίνει λίγο και μετα αρχίζει να τραβάει το κεφάλι του πίσω, να “δαγκώνει” τη θηλή και να τραβιέται πίσω, και γενικώς δεν πιάνει καθόλου σωστά για να πιει. Αν πάω να τον σταματήσω και να τον σηκώσω γκρινιάζει. Είναι σαν να θέλει να πιει και να μην ξέρει πως ή να μην έχει γάλα. Όμως κανα δυο φορές που άφησε τη θηλή κι εγώ τη ζούληξα εκείνη τη στιγμή για να δω αν έχει γάλα, αυτό πετάχτηκε! Αυτό γινόταν τα τελευταία απογεύματα και προς στιγμήν νόμιζα πως είναι ο απογευματινός εκνευρισμός που λένε. Όμως εχθές το έκανε και στο βραδινό του γεύμα που ήταν το τελευταίο μου προπύργιο! Πάντα στο βραδινό τρώγαμε ήρεμα και ωραία, και μετά κοιμόταν. Σήμερα επίσης το ξεκίνησε από νωρίς, μόνο το πρωί έφαγε ωραία.

Έχω αρχίσει επίσης να έχω αμφιβολίες για την αύξηση του βάρους του. Παρακάτω παραθέτω όλα τα σχετικά στοιχεία.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

40

Β. Το φύλο του βρέφους

αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

22/06 Βάρος γέννησης: 3840 (ζυγαριά κλινικής)

25/06 Βάρος εξόδου από την κλινική: 3680 (ζυγαριά κλινικής)

28/06: 3540 (ζυγαριά παιδιάτρου)

02/07: 3650 (ζυγαριά παιδιάτρου)

12/07: 3850 (ζυγαριά παιδιάτρου)

24/07: 4100 (ζυγαριά παιδιάτρου)

06/08: 4420 (ζυγαριά παιδιάτρου)

21/08: 4750 (ζυγαριά παιδιάτρου)

05/09 σημερα: 5000 (δική μας εκτιμηση, ζυγιστηκα κρατωντας τον, η ζυγαρια μας ειναι ψηφιακη με ακριβεια 100 γρ.)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Περίπου 10, από αυτα τα περισσοτερα πλησιαζουν τη 1 ωρα σε διάρκεια και κάποια την ξεπερνάνε.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

-

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

-

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Έχω προσπαθησει μερικε φορες με ένα χειροκίνητο της medela. Έχω καιρο να το ξαναδοκιμάσω.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Σίγουρα πολλες. Τον αλλάζω σχεδον πριν από κάθε γευμα και είναι εμφανως κατουρημενες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Συνήθως μια με αρκετή ποσοτητα. Μερικές μέρες μπορεί να κάνει παραπάνω φορες.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Όλα τα παραπάνω… συν ότι δεν είμαι σίγουρη αν όλο αυτόν τον καιρό θηλάζουμε σωστά και αν πιάνει σωστά τη θηλή. Το στόμα του δεν είναι συνήθως πάρα πολύ ανοιχτό ακόμα και όταν ακούγεται ότι καταπίνει καλές γουλιές. Επίσης συχνά η θηλή μου βγαίνει λίγο πατικωμένη (σαν να πάει να μοιάσει σε πιπίλα), γεγονός που κάπου διάβασα ότι δείχνει ότι δεν πιάνει σωστά. Να προσθέσω τέλος ότι η παιδίατρος όταν τον πρωτοείδε τις πρώτες μέρες τις ζωής του μας είπε ότι έχει λίγο κοντό χαλινό αλλά το πρόβλημα δεν είναι έντονο και ότι θα το παρακολουθούμε. Στη συνέχεια μας είπε ότι η εικόνα του βελτιώθηκε και ότι μάλλον δε θα χρειαστεί επέμβαση. Πρόσφατα διάβασα ότι σχετίζεται και αυτό με την ποιότητα του θηλασμού.

Νομίζω οτι με το βάρος του μωρού πάνε όλα καλά,για να δαγκώνει την θηλη πιθανον κατι το ζορίζει,ίσως καποιοι κολικοι ή ίσως κάτι που τρως αυτές τισ μέρες του προκαλουν νευρικότητα,μήπως αλλαξες κάτι στην διατροφή σου?Πάντως μην αγχώνεσαι τόσο και προσπάθησε το μωρό σου να ανοίγει πολύ το στοματακι του .εμένα η σύμβουλος μητρικού θηλασμού μου έλεγε να πέρνει μέσα όλο το στήθος όχι μονο την θηλη αλλά και το καφε γύρω γύρω,και το κάτω χείλος του όταν θηλαζει να είναι γυρισμένο προς τα κάτω αλλιως πέρνει πολύ αερα και του προκαλει δυσφορια.Ειμαι σίγουρη ότι θα το ξεπεράσετε.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

Διαφημίσεις

Εμένα τα κάνει αυτά όταν θέλει να "αεριστεί". Μπορεί όλο το γεύμα να χαλάσει αν δεν "αεριστεί". όταν λέω χαλάσει εννοώ ότι η περισσότερη ώρα θα είναι τεντώματα, χαζέματα, ξανά τεντώματα...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Χρειάζομαι ξανα βοηθεια! Οι αμφιβολίες μου γιγαντωνονται!

Όπως είχα γράψει τελευταία, μείωσα την κουνιστή πολυθρόνα και αύξησα το στήθος. Αυτό φαίνεται να ήταν προς την σωστή κατεύθυνση γιατί το γάλα μου μάλλον αυξήθηκε, ο μπεμπούλης τρωει περισσότερο, και γενικώς πιστεύω ότι το κούνημα και η αγκαλιά εκεί τον αποβλάκωνε και ξεχνουσε να φαει. Εκεί λοιπόν που πίστευα ότι όλα βελτιώνονται ναʼ σου πάλι τα παραξενα! Έχει τωρα μερικες μέρες που σε κάποια γεύματα παλεύουμε! Στην αρχή πίνει λίγο και μετα αρχίζει να τραβάει το κεφάλι του πίσω, να “δαγκώνει” τη θηλή και να τραβιέται πίσω, και γενικώς δεν πιάνει καθόλου σωστά για να πιει. Αν πάω να τον σταματήσω και να τον σηκώσω γκρινιάζει. Είναι σαν να θέλει να πιει και να μην ξέρει πως ή να μην έχει γάλα. Όμως κανα δυο φορές που άφησε τη θηλή κι εγώ τη ζούληξα εκείνη τη στιγμή για να δω αν έχει γάλα, αυτό πετάχτηκε! Αυτό γινόταν τα τελευταία απογεύματα και προς στιγμήν νόμιζα πως είναι ο απογευματινός εκνευρισμός που λένε. Όμως εχθές το έκανε και στο βραδινό του γεύμα που ήταν το τελευταίο μου προπύργιο! Πάντα στο βραδινό τρώγαμε ήρεμα και ωραία, και μετά κοιμόταν. Σήμερα επίσης το ξεκίνησε από νωρίς, μόνο το πρωί έφαγε ωραία.

Έχω αρχίσει επίσης να έχω αμφιβολίες για την αύξηση του βάρους του. Παρακάτω παραθέτω όλα τα σχετικά στοιχεία.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

40

Β. Το φύλο του βρέφους

αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

22/06 Βάρος γέννησης: 3840 (ζυγαριά κλινικής)

25/06 Βάρος εξόδου από την κλινική: 3680 (ζυγαριά κλινικής)

28/06: 3540 (ζυγαριά παιδιάτρου)

02/07: 3650 (ζυγαριά παιδιάτρου)

12/07: 3850 (ζυγαριά παιδιάτρου)

24/07: 4100 (ζυγαριά παιδιάτρου)

06/08: 4420 (ζυγαριά παιδιάτρου)

21/08: 4750 (ζυγαριά παιδιάτρου)

05/09 σημερα: 5000 (δική μας εκτιμηση, ζυγιστηκα κρατωντας τον, η ζυγαρια μας ειναι ψηφιακη με ακριβεια 100 γρ.)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Περίπου 10, από αυτα τα περισσοτερα πλησιαζουν τη 1 ωρα σε διάρκεια και κάποια την ξεπερνάνε.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

-

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

-

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Έχω προσπαθησει μερικε φορες με ένα χειροκίνητο της medela. Έχω καιρο να το ξαναδοκιμάσω.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Σίγουρα πολλες. Τον αλλάζω σχεδον πριν από κάθε γευμα και είναι εμφανως κατουρημενες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Συνήθως μια με αρκετή ποσοτητα. Μερικές μέρες μπορεί να κάνει παραπάνω φορες.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Όλα τα παραπάνω… συν ότι δεν είμαι σίγουρη αν όλο αυτόν τον καιρό θηλάζουμε σωστά και αν πιάνει σωστά τη θηλή. Το στόμα του δεν είναι συνήθως πάρα πολύ ανοιχτό ακόμα και όταν ακούγεται ότι καταπίνει καλές γουλιές. Επίσης συχνά η θηλή μου βγαίνει λίγο πατικωμένη (σαν να πάει να μοιάσει σε πιπίλα), γεγονός που κάπου διάβασα ότι δείχνει ότι δεν πιάνει σωστά. Να προσθέσω τέλος ότι η παιδίατρος όταν τον πρωτοείδε τις πρώτες μέρες τις ζωής του μας είπε ότι έχει λίγο κοντό χαλινό αλλά το πρόβλημα δεν είναι έντονο και ότι θα το παρακολουθούμε. Στη συνέχεια μας είπε ότι η εικόνα του βελτιώθηκε και ότι μάλλον δε θα χρειαστεί επέμβαση. Πρόσφατα διάβασα ότι σχετίζεται και αυτό με την ποιότητα του θηλασμού.

Δοκίμασε να θηλασεις με την πλατη σου γυρμενη σε μαξιλάρια μήπως τον ενοχλεί η ροή αφου λες ότι το γάλα πετάγεται. Επίσης μπορείς να τον βάλεις καθιστό καβάλα στο πόδι σου να θηλασει.

Η τελευταία μέτρηση δεν ειναι αξιόπιστη λόγω αλλαγής ζυγαριάς αλλα και τύπου ζυγαριάς.

Απο τις πάνες φαίνεται ότι τρέφεται καλα.

Τα υπόλοιπα που περιγράφεις (σχήμα θηλής, στόμα μωρου κτλ) ειναι εμφανές ότι ευθύνεται ο χαλινος. Καλο θα ήταν να το εξετάσει ένας ωρλ.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Δοκίμασε να θηλασεις με την πλατη σου γυρμενη σε μαξιλάρια μήπως τον ενοχλεί η ροή αφου λες ότι το γάλα πετάγεται. Επίσης μπορείς να τον βάλεις καθιστό καβάλα στο πόδι σου να θηλασει.

Η τελευταία μέτρηση δεν ειναι αξιόπιστη λόγω αλλαγής ζυγαριάς αλλα και τύπου ζυγαριάς.

Απο τις πάνες φαίνεται ότι τρέφεται καλα.

Τα υπόλοιπα που περιγράφεις (σχήμα θηλής, στόμα μωρου κτλ) ειναι εμφανές ότι ευθύνεται ο χαλινος. Καλο θα ήταν να το εξετάσει ένας ωρλ.

Δυστυχώς το ζύγισμα που κάνουμε σπίτι με αυτόν τον τρόπο συνήθως συμβαδίζει με της παιδιάτρου. Όμως θα φροντίσω να περάσω μια βόλτα από την παιδίατρο, σήμερα - αύριο να τον ζυγίσει.

Λες δηλαδή όντως να έχουμε πρόβλημα με το χαλινό ε? Παρόλο που τόσο καιρό θηλάζουμε και οι θηλές μου δε με ενόχλησαν ποτέ? Σε ωρλ θα πρέπει να πάω για παιδιά φαντάζομαι... υπάρχει κάποιος να μου προτείνετε?

Δυστυχώς το ζύγισμα που κάνουμε σπίτι με αυτόν τον τρόπο συνήθως συμβαδίζει με της παιδιάτρου. Όμως θα φροντίσω να περάσω μια βόλτα από την παιδίατρο, σήμερα - αύριο να τον ζυγίσει.

Λες δηλαδή όντως να έχουμε πρόβλημα με το χαλινό ε? Παρόλο που τόσο καιρό θηλάζουμε και οι θηλές μου δε με ενόχλησαν ποτέ? Σε ωρλ θα πρέπει να πάω για παιδιά φαντάζομαι... υπάρχει κάποιος να μου προτείνετε?

Ακόμα και σωστη να είναι η μέτρηση το βάρος ειναι καλο!

Δεν λέω ότι είναι πρόβλημα, λέω ότι ευθύνεται για το ότι δεν ανοίγει καλα το στόμα. Επειδη δεν έχεις πληγές πιθανόν να μην είναι τόσο κοντός ώστε να δημιουργεί πρόβλημα αλλα επειδη το εντόπισε κι ο παιδιατρος καλο θα ήταν να σας δει ένας ωρλ για να εκτιμήσει αν χρειάζεται να κανεις κάτι γι αυτο ή όχι.

Νομίζω σε κανονικο ωρλ, δεν ξέρω αν υπάρχει για παιδια.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Τον πήγα σήμερα στην παιδίατρο για ζύγισμα. Είναι 5080 οπότε μπαίνει και αυτό στα δεδομένα.

06/09: 5080

Ηρεμώ λίγο και συνεχίζω την προσπάθεια :-)

Όσο για το χαλινό θα το τσεκάρω.

Διαφημίσεις