Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εκανε κανείς βάπτιση πρόσφατα στην Αγία Μαρίνα Θησείου?


elena76

Recommended Posts

Πραγματικά είμαι πολύ στεναχωρημένη!

Στην εκκλησία αυτή παντρευτήκαμε και είπαμε να βαπτίσουμε εκεί το 2ο παιδάκι μας!

Αφού βγάλαμε τα χαρτιά που χρειάζονται πήγαμε να βρούμε τον παπά και να οριστηκοποιήσουμε την βάτιση για 6/10. Αντιμετωπίσαμε τα εξής θέματα:

 

1. Η νονά είναι 14χρονών και ο παπάς δεν την δέχεται ως νονά. Όταν είπαμε να το βαπτίσει μαζί με τη μαμά ή το μπαμπά πάλι αρνήθηκε.

 

2. Τα ρούχα του μωρού ζήτησε να είναι λευκά. Σημειωτέον ότι το παιδάκι μου είναι αγόρι. παγωτατζή θα τον ντύσω? ημαρτον.

 

3. Στολισμοί δεν επιτρέπονται πουθενα, ουτε κολυμπήθρες ουτε τίποτα. καλά αυτό δεν με αποσχολεί!

 

έχει κανείς παρόμοια εμπειρεία από βάπτιση στην συγκεκριμένη εκκλησία?

 

Σκέφτομαι να την ακυρώσω τη βάπτιση όμως το πρόβλημα μου είναι πως δεν θα βρώ ημ/νία εύκολα σε άλλη εκκλησία για την συγκεκριμένη περίοδο.

tMGVp2.png bg1132613.jpg
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα καλή μου.

 

Να ρωτήσεις στην τοπική σου ενορία, δεν χρειάζεται να ξεσπιτωθείτε. Και, να θυμάσαι, ότι όταν κάτι από την αρχή δεν πάει καλά να μην το κουράζεις. Ο στόχος της ημέρας αυτής είναι να πάρει το παιδάκι σου τη θεία χάρη και να είστε όλοι ήρεμοι και χαρούμενοι. 'Ολα τα υπόλοιπα είναι απλώς κοινωνικά ζητήματα. Χαλάρωσε και ευχαριστήσου το.

 

Καλοφώτιστο το παιδάκι σας.

Link to comment
Share on other sites

Οποιοσδήποτε Ορθόδοξος Χριστιανός μπορεί να γίνει ανάδοχος ανεξάρτητα από την ηλικία του, πόσο μάλλον ένας έφηβος 14 ετών που έχει αντίληψη της θρησκείας του σε μεγάλο βαθμό. Δε στηρίζεται πουθενά η άρνηση του ιερέα να δεχτεί τη νονά, ζητήστε του να την αιτιολογήσει θεολογικά-δε μπορεί! Τα ρούχα σύμφωνα με όσα ισχύουν για το μυστήριο του βαπτίσματος πρέπει να είναι λευκά καθώς το χρώμα αυτό συμβολίζει την αναγέννηση και την καθαρότητα του νέου χριστιανού που μόλις βγήκε από το νερό της κολυμβήθρας. Στα λευκά ντύθηκε και ο γιος μου και πίστεψέ με, όχι μόνο δεν έμοιαζε με παγωτατζής αλλά τα ρούχα της βάφτισης του τα φόρεσα αρκετές φορές σε άλλες περιστάσεις. Δεν ήταν το κατάλευκο του χιονιού, το γιλεκάκι είχε και μια υποψία αχνού σιέλ σε κάποια σημεία, τα καταστήματα είναι γεμάτα πανέμορφα ρουχαλάκια που ικανοποιούν τις απαιτήσεις τόσο της μαμάς όσο και του λισως παράξενου ιερέα! Με το καλό η βάφτιση-αλλά στο θέμα της νονάς καμία υποχώρηση γιατί δεν έχει δίκιο ο παπάς.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

 

Ο παπάς είπε: "Η νονά 14 χρόνων δεν μπορεί να εγγυηθεί για το δικό της πιστεύω, πως θα εγγυηθεί για το μωρό που θα βαπτίσει?"

tMGVp2.png bg1132613.jpg
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

 

Ο παπάς είπε: "Η νονά 14 χρόνων δεν μπορεί να εγγυηθεί για το δικό της πιστεύω, πως θα εγγυηθεί για το μωρό που θα βαπτίσει?"

 

Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που αφορά εσένα και όχι τον ιερέα. Έχουν "χαλάσει" κουμπαριές και κουμπαριές άσχετα με την ηλικία του νονού ή της νονάς. Άλλωστε, η οικογένεια είναι αυτή που περνάει τα πιστεύω, ο νονός μόνο επικουρικά.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γιατί δηλαδή, αν ο νονός είναι 30 ετών ποιος εγγυάται στον παπά ότι είναι και καλός χριστιανός; Μπορεί να είναι άθεος, απλά να είχε βαπτιστεί μικρός. ΔΕΝ στέκει αυτό που λέει ο παπάς, δεν μπορεί να σας αναγκάσει να αλλάξετε νονά. Ρώτα στην μητρόπολη, αρχιεπισκοπή, δεν ξέρω που υπάγεται η ενορία αυτή, να δεις τι θα σου πουν. Αποκλείεται χριστιανός από συμμετοχή σε μυστήριο της Εκκλησίας λόγω ηλικίας; Έλεος! (Και μην μου πείτε για το γάμο, εκεί είναι άλλη ιστορία γιατί δεν μπορεί να παντρευτεί ένα παιδί).

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...