Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΥΡΩΔΙΑ ΜΟΥΧΛΑΣ: ΠΩΣ ΦΕΥΓΕΙ;


sissie

Recommended Posts

Καλημέρα! Έχω το εξής θέμα, το υπόγειο του σπιτιού που χρησιμοποιώ σαν αποθήκη πήρε νερό από βροχή και έβγαλε πολλή υγρασία. Αποτέλεσμα να μουχλιάσουν κάποια παπούτσια που είχα εκεί. Τα σαπούνισα και ευτυχώς η μούχλα έφυγε, όχι όμως η μυρωδιά της. Ξέρετε τι μπορώ να κάνω; Μιλάμε για γυναικεία παπούτσια πέδιλα, γόβες, και ένα παιδικό αθλητικό ζευγάρι. Επίσης, πως να φύγει αυτή η μυρωδιά από το υπόγειο;;;

Qep5p3.pngrWtbp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα φίλη μου,

 

Πριν από χρόνια, το 2002 συγκεκριμένα, όταν ήμουν έγκυος στην κόρη μου η Αθήνα, αν θυμάσαι, είχε πήξει στο χιόνι για 1 εβδομάδα! Το αποτέλεσμα ήταν ότι η ντουλάπα του σπιτιού που μέναμε τότε η οποία ήταν εντοιχισμένη στον βορεινό τοίχο της μίας κρεβατοκάμαρας έπιασε μούχλα από το χιόνι. Αφού δοκίμασα ό,τι υπήρχε στο εμπόριο από μόνη μου σκέφτηκα να βάλω φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι στην ντουλάπα και...έπιασε!!!!! Πήρε μερικές μέρες αλλά το αποτέλεσμα ήταν άψογο. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και την κανέλα που έχει έντονη μυρωδιά (σε μπαστουνάκια).

 

Καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

Τρίψε με ξυδάκι λευκό ότι έχει μουχλιάσει και θα φύγει η μυρωδιά. Κάπου τώρα θα υπάρχει μούχλα, πίσω από έπιπλο ή κάπου αλλού και δεν το έχεις βρει. Μόλις τη βρεις και την καθαρίσεις αμέσως θα ξεμυρίσει.

Το είχα πάθει κι εγώ αλλά όχι από νερά βροχής, από συμπύκνωση υδρατμών κι ήταν μούσκεμα τα πάντα. Μόλις έφυγε και το τόσο δα μουχλοσημείο αμέσως έφυγε η μυρωδιά.

Τα παπούτσια μου εγώ τα είχα σαπουνίσει αλλά δεν τα έσωσα. Εσύ μάλλον πρόλαβες... αλλοιώθηκε το χρώμα τους και σάπισαν. Οτι φόρεσα άντεξε μάξιμουμ μια μέρα, διαλύθηκε αμέσως.

Link to comment
Share on other sites

Είχαμε πάθει ακριβώς το ίδιο πράγμα στην αποθήκη μας..αφού την καθαρίσαμε καλά βάλαμε ακαβούρδιστους σπόρους καφέ σε ένα ταψί για να τραβήξουν τη μυρωδιά και είχαμε όσο πιο πολλές ώρες την ημέρα γινόταν έναν ανεμιστήρα αναμμένο για να δημιουργεί ρεύμα αέρα ώστε να στεγνώσει εντελώς ο τοίχος. Πήρε αρκετό καιρό αλλά ξεμύρισε τελείως.

S02fp3.png

 

 

LnVyp3.png

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για να συνοψίσουμε λοιπόν, βάζω σπόρους καφέ (πολύ μου άρεσε αυτή η ιδέα!) στην αποθήκη για να ξεμυρίσει ή εναλλακτικά φλούδες πορτοκαλιού (αυτό μάλλον θα το κάνω για μέσα στην ντουλάπα). Τα παπούτσια τα τρίβω με λευκό ξύδι. Κι εγώ έχασα αρκετά ζευγάρια φίλη xena, και στεναχωρέθηκα κυρίως για των παιδιών, δυστυχώς πέταξα αρκετά ζευγάρια γιατί δεν σωζόταν με τίποτα:( Πάντως ανακουφίστηκα που δεν είμαι η μόνη με το πρόβλημα, γιατί το είχα πάρει προσωπικά, τόση "μανία" με την καθαριότητα και να μου μουχλιάσει η αποθήκη:rolleyes::rolleyes::rolleyes: Να είστε καλά κορίτσια

Qep5p3.pngrWtbp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 month later...

Εγώ είχα ένα συρτάρι που μύριζε μούχλα, και είχα διαβάσει ένα έντυπο για οικονομικούς και οικολογικούς τρόπους καθαρίσματος, είχα μια πρόταση που την δοκίμασα με επιτυχία, βράζεις λίγο γάλα και το κλείνεις μες στο χώρο που μυρίζει μούχλα για μια - δυο ώρες. Έφυγε εντελώς η μυρωδιά.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...