Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ταχυκαρδία-ταχυπαλμία σε 6χρονο αγοράκι

Recommended Posts

Γειά σας!

Σας παρακαλώ αν είχε καμιά μανούλα παρόμοια περίπτωση, ας με βοηθήσει!!!

Ο γιός μου σε ένα μήνα γίνεται 6 χρονών και πρίν λίγες μέρες μου παραπονέθηκε ότι "ακούει την καρδιά του πολύ δυνατά"- έτσι μου το παρουσίασε -. Μετά από επικοινωνία με την παιδίατρό μας μου είπε ότι δεν είναι ανησυχητικό (οι παλμοί 110 το λεπτό είναι φυσιολογικοί για τα παιδιά) και επειδή με είδε πολύ ταραγμένη μου είπε να πάω σε καρδιολόγο για να μου φύγει το άγχος.Τον πήγα στον καρδιολόγο, τον κάνανε καρδιογράφημα και όντως ο γιατρός είδε κάποια ταχυκαρδία η οποία δεν οφείλεται μου λέει στην καρδιά, να τον δεί παιδίατρος. Τον πήγα στην παιδίατρο και δεν μπόρεσε να βρεί το λόγο της ταχυκαρδίας. Μου είπε να το παρακολουθώ και να δούμε πως θα πάει. Τον έκανα εξετάσεις για θυροειδή και βγήκαν εντάξει. Πάντως έχουν περάσει 2 βδομάδες και κάπως είναι καλύτερα.Απο κεί που μου παραπονιούνταν τη μέρα 2 φορές τώρα παραπονιέται στις 2 μέρες μια φορά. Λέω να τον κάνω και ένα υπέρηχο καρδιάς για να σιγουρευτώ.Εσείς τι λέτε; Τι άλλο να κάνω, και από τι να προέρχονται οι ταχυκαρδίες;

:)Τρίτεκνη μαμά:)

Διαφημίσεις

Ο καρδιολόγος που πήγες ήταν παιδοκαρδιολόγος, ή για ενηλίκους? Αν δεν ήταν εγώ για να ήμουν σίγουρη θα απευθυνόμουν σε παιδοκαρδιολόγο. Το πιθανότερο είναι να είναι να τα πράγματα όπως σου τα έχουν πει μέχρι τώρα, αλλά επειδή και με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν καλύτερα να έχεις την πιο εξειδικευμένη γνώμη. Επίσης, κράτα το παιδί ξεκούραστο όσο γίνεται χωρίς να τρέχει πολύ και να κουράζεται.

Δεν ήταν παιδοκαρδιολόγος. Η παιδίατρος μου είπε ότι αν συνεχίσουν τότε θα πάμε και σε παιδοκαρδιολόγο.Προς το παρόν περιμένω.

:)Τρίτεκνη μαμά:)

Εγώ στη θέση σου θα τον πήγαινα κατευθείαν σε εξειδικευμένο παιδοκαρδιολόγο. Δε θέλω να σε τρομάξω, αλλά μόνο με τον υπέρηχο θα βεβαιωθείτε για το αν κρύβεται κάτι ανησυχητικό πίσω από τις ταχυκαρδίες ή όχι. Γιατί να ζεις με την αγωνία; Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όσο νωρίτερα το ανακαλύψετε, τόσο καλύτερα θα είναι κι αν δεν υπάρχει (που στο εύχομαι ολόψυχα), δε θα στερείται το παιδί το παιχνίδι του καλοκαιριάτικα για το τίποτα!

• 2 weeks later...

Και εγώ θέλω να πάμε σε παιδοκαρδιολόγο για ένα πιο ειδικό check up. Ξέρετε να μου συστήσετε κάποιον καλό παιδοκαρδιολόγο που να εξετάζει σε ιδιωτικό ιατρείο (όχι σε νοσοκομείο)?? Με βολεύει προς στα βόρεια αφού μένουμε Νέα Ιωνία.

Διαφημίσεις

Έχω ακούσει για κάποιον αλλά τελικά δε χρειάστηκε να πάω όταν ο μικρός μου ήταν μηνών. Απλά ξέρω 2 διαφορετικές παιδιάτρους που τον σύστησαν. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου πω το όνομά του με πμ

Έχω ακούσει για κάποιον αλλά τελικά δε χρειάστηκε να πάω όταν ο μικρός μου ήταν μηνών. Απλά ξέρω 2 διαφορετικές παιδιάτρους που τον σύστησαν. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου πω το όνομά του με πμ

Ναι, σε παρακαλώ πες μου, γιατί δεν ξέρω κανένα.. Ευχαριστώ

• 4 weeks later...

Τελικά πήγαμε στον Χαραλαμπόπουλο Κωνσταντίνο και ήταν όλα καλά. Ήταν πολύ καλός και εξηγούσε στο παιδάκι τι κάνει και για ποιό λόγο, η εξέταση ήταν αρκετά λεπτομερείς, με καρδιογράφημα και υπέρηχο, και κράτησε 40 λεπτά + 10 λεπτά για να γράψει τη γνωμάτευση και τις βεβαιώσεις που ήθελα (δεν έχει γραμματέα). Πήρε ?80 με κανονική απόδειξη.