Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξαφνικά δε θέλει να κοιμηθεί παρά μόνο αγκαλιά μου!

new mum in town

Recommended Posts

Έχω ένα αγοράκι 6 μηνών. Μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε ιδιαίτερα θέματα με τον ύπνο. Θηλάζω και με το στήθος λαγοκοιμόταν και τον έβαζα στο κρεββατάκι του στο δικό του δωμάτιο. Και με την μητέρα μου όμως όταν τον άφηνα, αποκοιμιόταν με λίγο κούνημα και αγκαλίτσα.

Επειδή πλέον θέλω να σταματήσω να θηλάζω προσπαθώ να μην τον κοιμίζω με στήθος, αλλά να τον παίρνω αγκαλίτσα, να τον κουνάω λίγο και μετά να τον βάζω στο κρεββάτι του. Το αποτέλεσμα είναι να κλαίει και να φωνάζει. Αποκοιμιέται μόνο στην αγκαλιά μου και αναγκάζομαι να τον βάζω κοιμισμένο στην κούνια μετά από πολλή προσπάθεια, ενώ και με την μητέρα μου τώρα όταν είναι δεν κοιμάται με τίποτα. Σήμερα π.χ. που της τον είχα αφήσει το μεσημέρι για να τον κρατήσει, δεν κοιμήθηκε καθόλου και ήθελε συνέχεια αγκαλίτσα αλλιώς έκλαιγε.

Μου δίνει την αίσθηση ότι παρόλο που κουράζεται αρνείται να κοιμηθεί με αποτέλεσμα να τον πιάνει υπερένταση και να κλαίει. Τι να κάνω; Πώς να τον κάνω να καταλάβει ότι όταν κάποιος νυστάζει κοιμάται; Έχω τρελαθεί...:-(

Διαφημίσεις

Δεν έιμαι σίγουρα η κατάλληλη να σου δώσω συμβουλές μια που ο γιος μου είναι δεκαπέντε μηνών κ κοιμάται μόνο θηλαζοντας αλλα μήπως έτσι σου δείχνει ότι ίσως ακόμη δν είναι έτοιμο το μωρακι σου να απιχωριστει την αγκαλιά κ το στήθος της μανουλας του;τώρα αν είσαι σίγουρη για την απόφαση σου μήπως να δοκιμαζες να τον κοιμισεις στο καρότσι;η στο ριλαξ με λίγο κουνημα κ μετα να τον βάλεις στην κούνια;Να σου ζήσει κιόλας:-)

Εμένα το έκανε αυτό όταν θήλαζα αποκλειστικά επειδή πεινούσε και ήθελε να έχει το στήθος εύκαιρο(μην απομακρυνθεί).

Nothing you would take... Everything you gave...

Το έχω σκεφτεί ότι μπορεί να νιώθει ανασφάλεια γιατί όπως και να έχει, είχε συνηθίσει να κοιμάται με στήθος ή/και αγκαλιά τόσο καιρό. Αγχώνομαι όμως γιατί κάποιες φορές θα πρέπει να λείψω και δε ξέρω πως θα κοιμάται, μιας και δείχνει ότι δε θέλει να κοιμηθεί σε καμία άλλη αγκαλιά παρά μόνο στη δική μου. Φοβάμαι μη γίνει νευρικός, γιατί κατά τ' άλλα είναι ήσυχο μωράκι, μόνο στον ύπνο έχουμε θέμα, που κλαίει πολύ αυτές τις μέρες όταν πάμε να τον βάλουμε στην κούνια του.

Επίσης να προσθέσω ότι πολλές φορές πλέον κοιμάται στην αγκαλιά μου ή στο στήθος, τον αφήνω στην κούνια και μετά από μισή ώρα περίπου ξυπνάει κλαίγοντας. Μόλις πάω δίπλα του εγώ ή ο πατέρας του ηρεμεί και με αγκαλίτσα κοιμάται ξανά. Κι αυτό συνήθεια των τελευταίων ημερών είναι, πιο πριν δεν είχαμε τέτοιο θέμα. Γιατί όμως το παθαίνει; Γίνεται από τόσο μικρός να έχει ανασφάλεια και άγχος αποχωρισμού; Πώς να το αντιμετωπίσω η δόλια μάνα; :?

Διαφημίσεις

μήπως βγάζει δοντάκια; ή μήπως περνάει κανένα άλμα ανάπτυξης και έχει ανάγκη να θηλάζει και να είναι αγκαλίτσα; το περάσαμε κι εμείς περίπου στους 6 μήνες και άρχισαν να σκάνε τα δοντάκια. Επίσης, άρχισε να κάνει διάφορα τύπου να γυρίζει μπρούμυτα και να θέλει να καθίσει πολύ κοντά σε εκείνη την περίοδο. Απ'όσο ξέρω στα μεγάλα κατορθώματά τους νιώθουν ανασφάλεια και χρειάζονται περισσότερο μαμά και αγκαλιά γενικώς.

jTosp2.png

Γεια σας κοριτσια κι εγω να σας πω την εμπειρια μου αλλα με διδυμα αγορακια!!!

Το αν θα μαθει το παιδι μας αγκαλια εξαρταται ΜΟΝΟ απο εμας.Τα παιδια ακομη και να μην βλεπουν, αισθανονται και καταλαβαινουν τα ΠΑΝΤΑ!

Οσο και να πεις, ειχα επιλογη να κανω τα ''πειραματα'' μου, αφου ηταν ολα επι 2!

Σας πληροφορω πως, οτι τους εδινα πολυ, το θεωρουσαν δεδομενο και οτι τους το εκοβα το δεχοντουσαν τελειως καποια στιγμη. Κι ομως ρε κοριτσια πως καταλαβαιναν τα παντα, τα μικρουτσικα μου!

Το θεμα με τον υπνο φυσικα ειναι δυσκολο γιατι δεν ξερουμε τι συμβαινει την ωρα που κλαινε, αλλα σιγα σιγα αρχιζουμε να καταλαβαινουμε το καθε κλαμα για τι λογο ειναι πχ.πονος, γκρινια, πεισμα κλπ

Παντως εγω, επειδη ηξερα οτι δεν θα εχω βοηθεια προσπαθησα να το κανω και το πετυχα. Τα παιδια μου τα επερνα συνεχεια αγκαλια, αλλα οταν επρεπε.Τα επεζα συνεχεια, αλλα με αγκαλιες καθιστη, να ειναι ξαπλωμενα σε κουβερτουλα στο πατωμα ή στον καναπε...αυτο που λεω ειναι οτι δεν στερηθηκαν τιποτε , ουτε εγιναν νευρικα κι εγω πετυχα αυτο που ηθελα.Μπορει να εκλαιγαν το βραδυ καποιες μερες, κοιτουσα να τσεκαρω ολα οσα μπορει να τους ενοχλουσαν + την ζεστη (γιατι τα μωρα ζεσταινονται διπλασια απο εμας) και μετα τους χτυπουσα ρυθμικα στην πλατη ή στο μπουτακι, και παλι οχι για πολυ (παντα λιγο απο ολα στα παιδια) και εφευγα.Μπορει να το εκανα 8 φορες συνεχομενα αλλα ολο και πιο αραια και ετσι τους εδινα να καταλαβουν οτι αυτο ειναι, τους εδινα το μηνυμα μου κι οσο περνουσαν οι μερες τοσο πιο πολυ το ''πιανανε''.

Το κάνει πολύ καιρό; Και μένα στα δόντια πάει ο νους μου γιατί ο γιος μου έκανε τα ίδια (αρνιόταν να μπει στην κούνια, ήθελε να κοιμηθεί μόνο δίπλα μου, ξύπναγε τη νύχτα και έπρεπε να τον πάρουμε στο κρεβάτι μας για να αποκοιμηθεί ξανά) μια φορά που έβγαζε πολλά δοντάκια μαζί. Και δεν ήταν θέμα στήθους ή θηλασμού γιατί πλέον πάνε μήνες που έχουμε σταματήσει να θηλάζουμε. Μόλις σκάσαν τα δοντάκια και ηρέμησε (μετά από 5-10 μέρες), επέστρεψε στις παλιές του συνήθειες.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Μακάρι να είναι τα δοντάκια. Τώρα όσον αφορά το θεμα των κατορθωμάτων, ξεκίνησε αυτές τις μέρες να στέκεται στηριζόμενος βέβαια σε τραπέζι ή σε εμάς (ναι είναι μικρός για να στέκεται αλλά μου φαίνεται ότι θα μας βγει αρκετά ζωηρός και σε λίγους μήνες θα μας τρέχει). Οπότε μπορεί να είναι και αυτό.

Δε με πειράζει να τον έχω πολύ αγκαλίτσα, απλά αγχώνομαι γιατί άμα λείπω και τον κρατάει η μητέρα μου, δεν κοιμάται, με αποτέλεσμα να τον πιάνει υπερένταση και γκρίνια και μόλις επιστρέψω και τον βάλω για 2 λεπτά στο στήθος αποκοιμιέται.

Κι εγώ σκέφτομαι που θα πάω στη δουλειά σε βδομάδες και πρέπει να μένει με το μπαμπά του 8 ώρες πώς θα κοιμάται. Δεν ξέρω, ευελπιστώ ότι αφού δεν θα είμαι εκεί θα βρουν μια φόρμουλα οι δυο τους... Αν όχι τη βάψαμε...

Πάντως αυτό πρέπει να είναι δόντακια σε συνδυασμό με καινούργια κατορθώματα... Να σου ζήσει...

:-)

jTosp2.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...
Επίσης να προσθέσω ότι πολλές φορές πλέον κοιμάται στην αγκαλιά μου ή στο στήθος, τον αφήνω στην κούνια και μετά από μισή ώρα περίπου ξυπνάει κλαίγοντας. Μόλις πάω δίπλα του εγώ ή ο πατέρας του ηρεμεί και με αγκαλίτσα κοιμάται ξανά. Κι αυτό συνήθεια των τελευταίων ημερών είναι, πιο πριν δεν είχαμε τέτοιο θέμα. Γιατί όμως το παθαίνει; Γίνεται από τόσο μικρός να έχει ανασφάλεια και άγχος αποχωρισμού; Πώς να το αντιμετωπίσω η δόλια μάνα; :?

αχ!!!!!!!!!!!!!!τι μου λες τωρα?τα ιδια κ εμεις. ο μικρουλης μου σχεδον 5 μηνων σε 6 μερες εχει 3 εβδομαδες θελει να κοιμαται μονο αγκαλια μου.μεχρι τωρα κοιμοταν παντου κ τον νανουριζα με διαφορους τροπους.τωρα μονο με το στηθος κοιμαται οταν θελει να φαει.οταν δεν θελει να φαει τον κοιμιζω αγκαλια.τι αλλαξε στα ξαφνικα?κολλαμε απο τον ιδρωτα και κοιμαται σαν ς τελικο.κ εγω?????αυπνη αυπνη αυπνη.ποσο να αντεξω ετσι?συν το γεγονος οτι δεν θελει πιπιλα κ την ημερα ειναι κ ζωηρος.τωρα κοιμαται πανω μου.ολο στριφογυρναει.τι μπορω να κανω?πειτε μου κοριτσια

Seminouli σε καταλαβαίνω απόλυτα! Ο δικός μου κάπως έφτιαξε από μόνος του και άρχισε να κοιμάται πιο εύκολα και μόνος του κάποιες φορές (χωρίς αγκαλία ή στήθος). Πήγαμε, όμως, μια εβδομάδα διακοπές και κοιμόμασταν μαζί και τώρα ξανάγύρισε στα παλιά και θέλει να κοιμάται πάλι μόνο με αγκαλιά ή στήθος. Απ' ότι έχω καταλάβει τα μωρά αν συνιθίσουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο να κοιμούνται μετά θέλει χρόνο για να ξεμάθουν, συν του ότι όλο φάσεις περνάνε. Υπομονή κι ελπίζω από μόνα τους να αρχίσουν να μαθαίνουν να κοιμούνται.

Αν βρεις κανα τρόπο αποτελεσματικό (και χωρίς κλάμα) πες μου!