Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΗΤΡΙΑΙΑ ΑΡΤΗΡΙΑ ΣΤΟ DOPPLER Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια, σε 3 μέρες μπαίνω και γω επισήμως στην 24η εβδομάδα και στο τρίτο τρίμηνο!

Στις 22 εβδ.+ 4 ημ. έκανα β' επιπέδου. Στα αποτελέσματα γράφει στο τέλος "Η εξέταση doppler έδειξε φυσιολογικές αντιστάσεις στην ομφαλική και στην αριστερή μητριαία αρτηρία και υψηλή αντίσταση στην δεξιά μητριαία αρτηρία (πλακούντας αριστερά πλάγιος).

Συνιστάται παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης της μητέρας και του ρυθμού ανάπτυξης του εμβρύου".

Συγκεκριμένα οι τιμές ήταν:

Μητριαία αρτηρία

PI αριστεράς : 1,00

PI δεξιάς : 1,49

Μέση τιμή : PI 1,25

Εντύπωμα : όχι κόμβος

Ομφαλική αρτηρία

PI : 0,99

EDF : θετικό

Έχω ραντεβού με το γιατρό μου σε 10 μέρες. Είχε καμία κάποιες παρόμοιες τιμές? Είναι κάτι ανησυχητικό? Από μέρους μου μπορώ να κάνω κάτι, να προσέξω? Στο κέντρο που μας έκαναν τη β' επιπέδου μας είπαν ότι όλα είναι γενικά καλά, οπότε να μην ανησυχούμε και να δει ο γιατρός μας τα αποτελέσματα. Το βάρος του εμβρύου ήταν 479 γραμμάρια (22+4).

Θα γεννήσω τελικά στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, γιατί τελευταία έμαθα για κάτι περιπτώσεις που υπήρχε πρόβλημα στον τοκετό και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Ιπποκράτειο, οπότε θα πάω μία και καλή εκεί για ασφάλεια, παρόλο που δεν μένω Θεσσαλονίκη (ε'ιχα αλλάξει γνώμη για το πού θα γεννήσω πολλές φορές, ελπίζω να έκανα την καλύτερη επιλογή)!

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσι μου πιεσομετρο εχεις ?καλο θα ειναι να μετρας την πιεση σου πρωι βραδυ.Γιατρος δεν ειμαι αλλα το θεμα πιεσης στην εγκυμοσυνη καθως και το βαρος του μωρου ειναι σημαδια προεκλαμψιας και θελει προσοχη.Να εισαι υποψιασμενη και να μιλησεις με τον γιατρο σου.Εγω απο προσωπικη μου εμπειρια θα σου πω να κοιτας και τα πρωινα σου ουρα εαν εχουν λευκωμα.(δηλαδη πολλα κομματακια ασπρα μαζι με τα ουρα )και να ενημερωσεις τον γιατρο σου.Δεν ειναι κατι που πρεπει να ανησηχεις (γιατι η ανησηχια και το αγχος ανεβαζει την πιεση!!) αλλα πρεπει να προσεχεις.Εαν ειναι αυτο , αντιμετοπιζεται μην ανησηχεις.

Για τις τιμές δεν ξέρω να σου πω, πάντως ναι, είναι ανησυχητικό και θέλει παρακολούθηση. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί λόγω της αντίστασης που παρατηρείται στην μητριαία αρτηρία να μην αιματώνεται επαρκώς ο πλακούντας και να μην θρέφεται σωστά το παιδί. Ο γιατρός σου θα σου εξηγήσει περισσότερα. Χρειάζεται να παρακολουθείς την πίεσή σου και επίσης να παρακολουθείτε το μωρό με τακτικούς υπέρηχους (μία φορά το μήνα ή συχνότερα, θα σου πει ο γιατρός). Ίσως σου δώσει προληπτικά ασπιρίνη.

Πάντως μην αγχώνεσαι. Δεν είναι σπάνια επιπλοκή και οι γιατροί ξέρουν πώς να την αντιμετωπίσουν.

Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι τις τελευταίες 3 εβδομάδες το χω ρίξει στο φαί (αλμυρά γλυκά), αλλά μιλάμε για τρελές ποσότητες!

Μαχαίρι κομμένα όλα! Μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό και να αντιμετωπίζεται. Θα φροντίσω νασ πηγαίνω τακτικά στο γιατρό και θα κάνω όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Στα ούρα δεν έχω προσέξει διαφορά. Και πίεση πάντα είχα χαμηλή προς κανονική, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι τον τελευταίο μήνα.

sLvDp3.png

Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι τις τελευταίες 3 εβδομάδες το χω ρίξει στο φαί (αλμυρά γλυκά), αλλά μιλάμε για τρελές ποσότητες!

Μαχαίρι κομμένα όλα! Μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό και να αντιμετωπίζεται. Θα φροντίσω νασ πηγαίνω τακτικά στο γιατρό και θα κάνω όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Στα ούρα δεν έχω προσέξει διαφορά. Και πίεση πάντα είχα χαμηλή προς κανονική, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι τον τελευταίο μήνα.

tsarli , οταν λεμε πιεση ενοουμε την δικη σου πιεση προ εγκυμοσυνης.Για παραδειγμα αν ειχες πριν 7 και 10 και τωρα ειναι 8 και 12 που ειναι το φυσιολογικο , για σενα που ειχες χαμηλη πιεση προ εγκυμοσυνης ειναι πιεση δεν ειναι normal.Αν δεν εχεις πιεσομετρο καλο θα ειναι να πηγαινεις σε ενα φαρμακειο να στην μετρανε τουλαχιστον μια φορα την ημερα!

και κοψε το αλατι και γενικα οτι εχει νατριο μεσα!βαζε μπαχαρικα στο φαγητο αντι για αλατι για να παρουν γευση και ξυδι η λεμονι στις σαλατες αντι για αλατι!

Διαφημίσεις

Καλύτερα να μην κάνουμε τους γιατρούς, αλλά έχω την εντύπωση ότι μπορεί η αντίσταση που έχεις στη μητριαία αρτηρία να προκαλεί πίεση και όχι το αντίστροφο. Συζήτησέ το με το γιατρό σου να σου πει. Τα πολύ αλμυρά και τα πολλά γλυκά έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν καλό, οπότε ας τα περιορίσεις ;)

Είχα κι εγώ το ίδιο και ποτέ δεν είχα λεύκωμα στα ούρα, οπότε μην το δένεις και κόμπο. Και δεν έτρωγα ούτε αλμυρά ούτε γλυκά. Σίγουρα είναι καλό να παρακολουθείς την πίεσή σου στο δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης - αν δεν έχεις πιεσόμετρο, πήγαινε σε ένα φαρμακείο - και αν παρατηρήσεις κάτι στα ούρα (ή οτιδήποτε άλλο ανησυχητικό) κατευθείαν τηλέφωνο στο γιατρό για ενημέρωση. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και ο πιο κατάλληλος να κρίνει τι πρέπει να κάνεις είναι ο γιατρός.

Ναι βρε, δεν το είπα για σένα, αλλά για μένα και γενικώς. Μην διαβάσει κάτι η κοπέλα εδώ και είτε επαναπαυθεί, είτε ανησυχήσει υπερβολικά. Απ' ό,τι έχω καταλάβει το θέμα με τις μητριαίες αρτηρίες είναι αρκετά πολύπλοκο και θέλει παρακολούθηση από γιατρό (και όχι άγχος, όπως είπες κι εσύ).

Το σίγουρο είναι ότι είναι αντιμετωπίσιμο. Λόγια του γιατρού μου αυτά, τα μεταφέρω επακριβώς :cool:

Θα πάω και στον γιατρό που με παρακολουθεί από την αρχή εδώ στην πόλη μου αλλά και σε αυτον που θα βρω για να με ξεγεννήσει (θέλω να γεννήσω στο Ιππικράτειο, ο δικός μου δεν ξεγεννάει εκεί). Έχω ακούσει για τον Μαμόπουλο και τον Ρούσο.

Θα αρχίσω να μετριέμαι, έχω και στι σπίτι πιεσόμετρο. Τελικά το άγχος δεν τελειώνει ποτέ..πάνω που είπα ότι θα κάνω τη β' επιπέδου και αν όλα πάνε καλά θα το γλεντήσω, εμφανίστηκε αυτό! Πότε θα ηρεμήσουμε επιτέλους?

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

tsarli , οταν λεμε πιεση ενοουμε την δικη σου πιεση προ εγκυμοσυνης.Για παραδειγμα αν ειχες πριν 7 και 10 και τωρα ειναι 8 και 12 που ειναι το φυσιολογικο , για σενα που ειχες χαμηλη πιεση προ εγκυμοσυνης ειναι πιεση δεν ειναι normal.

Νομίζω ότι έχει δίκιο σε αυτό που λέει η Μαρκέλα (τώρα το είδα). Το τι καθιστά "πίεση" εξαρτάται από την πίεσή σου προ εγκυμοσύνης. Επίσης το πόσο θα ανησυχήσει ο γιατρός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (π.χ. άλλο είναι να έχεις πίεση + λεύκωμα + πρήξιμο και άλλο σκέτη πίεση).

Τελικά το άγχος δεν τελειώνει ποτέ..πάνω που είπα ότι θα κάνω τη β' επιπέδου και αν όλα πάνε καλά θα το γλεντήσω, εμφανίστηκε αυτό! Πότε θα ηρεμήσουμε επιτέλους?

Σε 18 χρόνια περίπου... μην σου πω σε 35 και σε αγχώσω :P

Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη..φυσικά δεν έχω πει τίποτα στους γονείς μου γιατί θα τρελαθούν. Θέλω να δω πρώτα τι θα μου πει ο γιατρός.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Mετα απο το ιστορικο προεκλαμψιας που ειχα στην δευτερη εγκυμοσυνη μου, στην τριτη μετρουσαν και εμενα τις αντιστασεις στις μητριαιες αρτηριες.

Εμενα λογω του ιστορικου μου ειχαν κοψει το αλατι, την ζαχαρη, μου εδιναν χαπακι για την πιεση (ειχα κανει και στην τριτη εγκυμοσυνη καποιες αιχμες) και ημουν σε κατασταση ηρεμιας. Ο γιατρος μου μου ειχε πει οτι και το σπιτι να παρει φωτια εγω θα κανω σαν να μην τρεχει τιποτα.

Καλο ειναι να μετρας την πιεση σε κατασταση ηρεμιας, οχι δηλαδη αφου εχεις ανεβει σκαλια ή εχεις κουραστει.

Φυσικα ο γιατρος σου ειναι αυτος που θα σε συμβουλευεσει καταλληλα.

Ολα θα πανε καλα.

Καλη συνεχεια!!! Με το καλο το μωρο σου.

Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη..φυσικά δεν έχω πει τίποτα στους γονείς μου γιατί θα τρελαθούν. Θέλω να δω πρώτα τι θα μου πει ο γιατρός.

Καλά κάνεις. Εμένα οι γονείς μου από το άγχος τους με έκαναν χειρότερα. Είχα και νευροπίεση... άστα να πάνε! Καλύτερα να μην ξέρουν, άλλωστε δεν μπορούν να σε βοηθήσουν σε κάτι.

Από άγχος και από νεύρα πάντως...άλλο τίποτα!! Θα με σκάσουν καμιά μέρα, μια ο άντρας μου, μια οι δικοί μου. Αφού καμιά φορά σκέφτομαι ότι αν ήμουν σε ένα έρημο νησί για 9 μήνες, θα ήμουν η πιο τυχερή έγκυος. Και μετά σου λένε "..πολλά νεύρα έχεις". Ε, μ' αυτά τα κουφά που μου λέτε, πού να μην έχω?? Τώρα θα φωνάζω...το πιεσόμετρο παρακαλώ!

sLvDp3.png

tsarli, παρε τηλ το γιατρο σου από τώρα, και πες του τα αποτελέσματα... εγώ δεν είμαι της άποψης να τριγυρνάς με ένα πιεσόμετρο, γιατί έτσι και καλά να είσαι, θα ανεβάσεις σίγουρα πίεση! και εγώ που έχω ελαφρώς ανεβασμένη πίεση (8-12 ή 8-13), την ελέγχω μια φορά το μήνα στο γιατρό μου...

το να την ελέγχω καθημερινά δεν νομίζω ότι θα με βοηθήσει...

καλή επιτυχία εύχομαι!

Μαρία-Χρήστος-μπέμπα

Από άγχος και από νεύρα πάντως...άλλο τίποτα!! Θα με σκάσουν καμιά μέρα, μια ο άντρας μου, μια οι δικοί μου. Αφού καμιά φορά σκέφτομαι ότι αν ήμουν σε ένα έρημο νησί για 9 μήνες, θα ήμουν η πιο τυχερή έγκυος. Και μετά σου λένε "..πολλά νεύρα έχεις". Ε, μ' αυτά τα κουφά που μου λέτε, πού να μην έχω?? Τώρα θα φωνάζω...το πιεσόμετρο παρακαλώ!

Το πρώτο τους εγγόνι είναι;

ο γιατρος σου θα σου πει οτι ειπε ο γιατρος που εκανε το β επιπεδου.

θελει καλη παρακολουθηση απο εξειδικευμενο ιατρο στην εμβρυομητρικη και ειδικη αγωγή

και δε φταις εσυ σε κατι

,,,,,,,?

Πρόκειται για το πρώτο εγγόνι.

Τότε η συμβουλή μου είναι να μην τους πεις τίποτα. Έχουν περισσότερο άγχος από εσένα και όσο πιο πολύ αγχώνονται, τόσο πιο πολύ θα σου σπάνε τα νεύρα...

Για τον γιατρό δεν ξέρω να σου πω. Ψάξε όμως στο φόρουμ να δεις αν έχει ειπωθεί κάτι.