Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απρεπής ? σεξουαλική συμπεριφορά νηπίων

Recommended Posts

Έχω θέμα με τον μεγάλο μου γιο.

Πάντα είχε αδυναμία στον δεύτερο από τους διδύμους. Τον τελευταίο καιρό όμως, μιλάμε για 2-3 μήνες, τον παρενοχλεί σεξουαλικά.

Να εξηγήσω: του κατεβάζει το βρακάκι και του πιάνει το πουλάκι ή τον κώλο του. Συνέχεια είναι από πάνω του και λέει μωρουδίστικα αχ ένα γατάκι και του βάζει χέρι. Τον έχω δει πολλές φορές να τρίβεται κιόλας πίσω του.

Με κάθε ευκαιρία βγάζει ο ίδιος το βρακί του. Πχ λέω πάμε για μπάνιο, γδύνεται μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, και αρχίζει να μας επιδεικνύει χορεύοντας τα αποκρυφά του. Πιάνει των μικρών τα πουλιά. Όταν κάνουν τσίσα, πάει κι αυτός μαζί να κάνει για να τους ¨δει¨. Τους τα πιάνει τελοσπάντων καταλάβατε μην πω κι άλλα δημοσίως. Επίσης μιλάει συνεχώς για σκατούλες, κλανιές κτλ. Σήμερα ο ένας μικρός λερώθηκε λίγο από την τουαλέτα και τον έπλενα και ξέχασα να πατήσω το καζανάκι και πήγε και κοιτούσε τις βρωμιές και φώναζε και τον άλλον και χαιρότανε.

Ο ίδιος αυνανίζεται κανονικότατα χωρίς βέβαια να τελειώνει από τα 4,5.

Έχουμε πάει σε παιδοψυχολόγο και μας είπε ότι δεν του λέμε τίποτα.

Το θέμα είναι ότι εγώ πιστεύω ότι το παιδί παίζει και μας μιμέίται ως προς τια αγκαλιές μια που ο μικρός είναι αγκαλίτσας.

Ο άνδρας μου όμως όπως καταλαβαίνετε έχει μεγάλο θέμα και με έχει φορτώσει πολύ συναισθηματικά. Φτάσαμε σε σημείο να τον μαλώνουμε και να τον τιμωρούμε (απομάκρυνση για 5 λεπτά στο δωμάτιο του). Δεν είδαμε φως και τώρα μαλώνω τον μικρό να μην κάθεται να χαϊδεύεται με τον μεγάλο. Δεν μου αρέσει καθόλου πού τους μαλώνω αλλά με έχει σκάσει ο άνδρας μου. Είναι μια κατάσταση που δεν ξέρω να διαχειριστώ πραγματικά.

Δεν ζητώ να κατακρίνετε την πλέον στάση μου αλλά αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Σκέφτομαι και τον ψυχολόγο αλλά νομίζω ότι πάλι θα μου πει μην ασχολείσαι. Ναι εγώ να το κάνω αλλά ο άνδρας μου και οι καυγάδες μας όταν εγώ λέω έλα μωρέ μικρά είναι. Κι αυτό κακό δεν κάνει στα παιδιά;

Διαφημίσεις

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Θα πω καθαρά την γνώμη μου χωρίς να έχω καμιά εμπυρια.Μπορεί να είμαι σωστή μπορεί και λάθος.Εγώ νομίζω ότι το κάνει από περιέργεια και όλα αυτά του φαίνονται αστεία.Είναι κάτι φυσιολογικό γι'αυτόν τώρα,δεν ξέρει ότι αυτά που κάνει είναι άσχημα στα μάτια των άλλων γιατί στα δικά.του φαίνονται σαν παιχνίδι.Θυμάμαι,όσο μπορώ δηλαδή,όταν ειμασταν και εμείς μικρά κάναμε κάτι τέτοια,μας φαινόταν περίεργα.Δεν έχω κάποια λύση να προτείνω απλά ίσως περάσει μόνο του μετά από καιρό.Ο μεγάλος σου πόσο είναι τώρα?Έχετε κάτσει να μιλήσετε μαζί του ήρεμα εξηγώντας του ότι αυτά που κάνει δεν είναι ωραία η απλά συζητώντας?

αποτι καταλαβα ο γιος σου ειναι 4,5.θα σου φερω ενα παραδειγμα ενος μωρου κοντα στα τρια κοριτσακι της καλυτερης μου φιλης που το εζησα προσφατα.το κοριτσι τριβοταν συνεχεια μα συνεχεια πανω μας με καθε ευκαιρια και μας ζητουσε να της γαργαλησουμε το πιπι της.η μαμα της κατευθειαν ενημερωσε την παιδιατρο και παιδοψυχολογο οι οποιοι τη συμβουλεψαν να μην ασχολειται καν και οτι θα το κοψει μονη της γιατι ετσι το πονηρευει.το προσπαθησε αλλα επεμενε.και μια μερα αφου δεν αντεχε αλλο εφερε το θεμα της υγιεινης και το παιδι τρομαξε.θα τσουζει αμα συνεχισεις,θα ποναει και θα κλαις και τοτε φοβηθηκε και σταματησε τελειως.υπομονη και μην δινεις σημασια στον αντρα σου γιατι το βαρος πεφτει σε σενα.μη σε τρελανει κιολας.

w7ENp3.png

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Κι εγώ όπως και ο ψυχολόγος για το άλλο θέμα αυτό θεωρώ σωστό.

Λογομαχώ όμως συχνά με τον άνδρα μου ο οποίος σε αυτό το θέμα έχει γίνει πολύ άξεστος να το πω. Μιλάει άσχημα στο παιδί, εγώ παίρνω το μέρος του και έχουμε σόου. Του έχω μιλήσει και μόνοι μας τίποτα....

Όποια έχει να προτείνει κατι για να το κόψει ή τουλάχιστον να το ελαττώσει θα με βοηθούσε πάρα πολύ.

Διαφημίσεις

Αυτό είναι το θέμα ότι έχω δοκιμάσει τα πάντα.

Του έχει μιλήσει πολλές φορές. Τον έχω ρωτήσει γιατί το κάνει και ότι ο αδελφός του δυσανασχετεί. Μου απάντησε ότι του αρέσει και δεν ξέρει γιατί το κάνει. Προσπαθώ να τον αποσπάσω. Δεν έχω καταφέρει τίποτα.

Και σκέφομαι μην πάει στο σχολείο και ξεβρακώσει κανέναν συμμαθητή του.

Τί θα κάνω;

αν εκανες αυτο που εκανε η φιλη μου?

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ.Να του εξηγήσεις με ότι επιχειρήματα πιστεύεις ότι θα πιάσει ότι δεν πρέπει να τα κάνει αυτά.Συζήτησε το μαζί του

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ.Να του εξηγήσεις με ότι επιχειρήματα πιστεύεις ότι θα πιάσει ότι δεν πρέπει να τα κάνει αυτά.Συζήτησε το μαζί του

Εξηγώ και πιο πάνω. Τό έχω ήδη κάνει πολλές φορές και έχω θίξει και το θέμα της υγιείνής άλλες τόσες. Δεν πτοείται με τίποτα.

Α ναι και κάτι ακόμα που δεν είναι βέβαια και τόσο κακό.

Κάθε βράδυ κοιμούνται στα κρεβάτια τους και κάθε πρωί τον βρίσκω στο κρεβάτι του μικρού.

Τον άκουσα τώρα γι'αυτό το θυμήθηκα.

Διαφημίσεις

θα παει νηπιαγωγιο τωρα ε?εκει θ στρωσει θελει δε θελει.απλα εκει τωρα ειναι ο μεγαλος της υποθεσης και κανει το μικρο οτι θελει.στο σχολει θα μιμειται τα συνομηλικα.

εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να θελει να σας τραβηξει την προσοχη ετσι?μηπως επειδη εχεις την τεραστια ευθυνη των διδυμων αυτο νιωθει οτι παραγκωνιζεται και το κανει για να ασχοληθεις μαζι του???

w7ENp3.png

Τον μεγάλο μου γενικά δεν τον λες και ήσυχο παιδί.

Κατά καιρούς έχουμε θέματα και αυτό της γκρίνιας και του να απαιτεί συνέχεια πράγματα είναι μόνιμο.

Ξέρεις όμως ό,τι κι αν κάνει το ρίχνουμε στη ζήλια και στο ότι απαιτεί την προσοχή μας. Μπορεί να συμβαίνει και αυτό αλλά με το να το λέω έχω αφήσει προβλήματα να επιμένουν. Δεν θα τον δικαιολογώ πλέον.

Τα μικρά είναι πολύ ριγμένα σε σχέση μ αυτόν.

Αυτό επιπλέον που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι την πέφτει μόνο στον έναν δίδυμο. Τον άλλον τον έχει στο φτύσιμο.

Θα κάνω μια ερώτηση και ας είναι χαζή αλλά το είπες και αναρωτήθηκα...ο μεγάλος σου πως τους ξεχωρίζει δηλαδή και ξέρει ποιος ποιος είναι??

Το πιο πιθανό είναι ότι θα περάσει μόνο του αλλά μέχρι τότε?Δεν νομίζω ότι το κάνει για να τραβήξει την προσοχή γιατί μόνος του σου έδωσε την απάντηση ότι απλά του αρέσει να το κάνει.

αν επελεγα με βαση τα δικα μου πιστευω.θα τον τρομαζα.θα του το απαγορευα απολυτα.ετσι εκανε η μητερα μου τη μικρη μου αδερφη σε παρομοια κατασταση και δεν της βγηκε σε κακο.μιλαω για φωνη και σοβαρη τιμωρια και προσωρινη απορριψη.τωρα αν ειναι σωστο?????δεν ξερω.στη μικρη επιασε.δεν κανει να πονηρευονται τοσο μικρα.και οπως ειπες αμα το κανει σε αλλα παιδια?οσο για την προτιμηση αδυναμιες ειναι αυτες.δεν κανει μονο αυτο στο μικρο.κοιμαται μονο μαζι του επισης και αλλα.ειναι απλα αδυναμια.θα μπορουσε να ειναι οποιοδηποτε .

w7ENp3.png

Θα κάνω μια ερώτηση και ας είναι χαζή αλλά το είπες και αναρωτήθηκα...ο μεγάλος σου πως τους ξεχωρίζει δηλαδή και ξέρει ποιος ποιος είναι??

Το πιο πιθανό είναι ότι θα περάσει μόνο του αλλά μέχρι τότε?Δεν νομίζω ότι το κάνει για να τραβήξει την προσοχή γιατί μόνος του σου έδωσε την απάντηση ότι απλά του αρέσει να το κάνει.

μπορει ναμην ειναι ι διοι.αλλα και παλι.ζουν στο ιδιο σπιτι.τους φωναζει ολη μερα η μαμα τους.τους ξεχωριζει απο πολλα..:-D:grin::-D:grin:

w7ENp3.png

Διαφημίσεις

Τί εννοείς πώς τους ξεχωρίζει; Δεν μοιάζουν τα μικρά. Αντίθετα ο μικρός που του έχει αδυναμία είναι ίδιος ο μεγάλος. Από πολύ μωρό τον έλεγε ο μικρός Αλέξανδρος, το όνομά του, χωρίς να του έχουμε πει εμείς τίποτα.

real thing αυτό που λες κάνει ο πατέρας του και πάλι δεν γίνεται τίποτα.

Είσαι και εγκυούλα; Με το καλό!

Σήμερα μόλις έφυγε ο πατέρας του από το σπίτι πήγε να ξεβρακωθεί και του το απαγόρευσα ρητά. Μόλις πήγα λίγο στην κουζίνα ανέβηκε πάνω στο μικρό πάλι.

Τί εννοείς πώς τους ξεχωρίζει; Δεν μοιάζουν τα μικρά. Αντίθετα ο μικρός που του έχει αδυναμία είναι ίδιος ο μεγάλος. Από πολύ μωρό τον έλεγε ο μικρός Αλέξανδρος, το όνομά του, χωρίς να του έχουμε πει εμείς τίποτα.

real thing αυτό που λες κάνει ο πατέρας του και πάλι δεν γίνεται τίποτα.

Είσαι και εγκυούλα; Με το καλό!

Σήμερα μόλις έφυγε ο πατέρας του από το σπίτι πήγε να ξεβρακωθεί και του το απαγόρευσα ρητά. Μόλις πήγα λίγο στην κουζίνα ανέβηκε πάνω στο μικρό πάλι.

Νόμιζα ότι μοιάζουν γι'αυτό ρώτησα :rolleyes:

Όταν είναι με αλλά παιδάκια με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται??

ο μικρος πως αντιδρα?

Του μικρού του αρέσει γιατί το βλέπει σαν παιχνίδι.

Κάποιες φορές δυσανασχετεί όμως, κάποιες κλαίει και κάποιες ερεθίζεται :(

Νόμιζα ότι μοιάζουν γι'αυτό ρώτησα :rolleyes:

Όταν είναι με αλλά παιδάκια με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται??

Με τα άλλα παιδάκια παίζει γενικά είναι πολύ κοινωνικός και όπου κι αν πάμε βρίσκει αμέσως φίλους.

Τους 2 τελευταίους μήνες όμως παίζει σκληρά. Δηλ. πέφτει πάνω στα παιδιά, τα πειράζει όπως κάνει και με τα αδέλφια του και φυσικά σε εκείνα δεν αρέσει εκτός κι αν κι εκείνα έχουν μεγαλύτερα αδέλφια :rolleyes:.

Πριν 2 μήνες μια φίλη μου που βγάιναμε πολύ με το παιδί της με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ο δικός μου του χτύπησε το χέρι και του έμαθε τη λέξη κλανιά κι εκείνη παρεξηγήθηκε με το παιδί μου.

καταρχην απο οτι ξερω τα περισσοτερα παιδακια σε αυτην την ηλικια ασχολουνται με τις κλανιτσες και τα κακακια και χασκογελανε κιολας γιατι ξερουν οτι ειναι κατι απαγορευμενο οπως και οι βρισιες. ειναι μεσα στα πλαισια της αναπτυξης τους, οσο περιεργο κι αν σου φαινεται

πρεπει να αντιδρας οπως και με τις βρισιες δηλαδη σαν να μην τα ακουσες ποτε. αμα νιωσει οτι προκαλει με αυτα που λεει, εννοειται οτι θα τα συνεχισει

οσο αφορα το ξεβρακωμα επειδη το κανει και ο ανηψιος μου παρεα με την διδυμη αδερφη του (4,5 ετων) εξηγησαμε και στους δυο οτι αν παθουν κατι στα πιπακια τους θα πρεπει να τους παμε στον παιδοχειρουργο ξανα για επεμβαση. ο ανηψιος μου εκανε προσφατα βουβωνοκηλη και ξερει το εστι βερυκοκο.... και η ανηψια μου κλεινει το παπι της και της το ανοιγει ο παιδοχειρουργος οποτε κι αυτη ξερει τι γινεται...) οποτε εκει το μετριασαν αρκετα

επισης τους ελεγαν οτι αν το μαθουν οι δασκαλες στο σχολειο δεν θα τους θελει να κανουν παρεα με τα αλλα παιδια...

οσο για τον αυνανισμο τριβεται κανονικοτατα και το επιδεικνυει κιολας σε οποιον απο τους οικειους του ειναι κοντα του. :oops::oops:

ποτε ομως δεν το εκανε σε ξενο παιδι ή μπροστα σε ξενους

ενα θα σου πω. ο ανηψιος μου μια μερα στο παρκο πετυχε κατι μεγαλυτερα αγορια που εκανα διαγωνισμο ποιος θα κατουρησει πιο μακρια :lol::lol::lol: ε πηγε κι αυτος και κουρντιστηκε διπλα τους να συμμετεχει :lol::lol::lol:

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να δείτε ψυχολόγο ΑΜΕΣΑ! Το ότι σου είπε για τον αυνανισμό, άστον θα του περάσει, δεν σημαίνει ότι θα σου πει το ίδιο γι αυτό που γίνεται τώρα, γιατί υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ανάμεσα στις δύο καταστάσεις: ο αυνανισμός αφορά μόνο το ίδιο το παιδί που το κάνει, ενώ το να κάνει τέτοιες χειρονομίες στο άλλο σου παιδί, αφορά και το άλλο παιδί, δηλαδή ένα άλλο πρόσωπο. Είναι λοιπόν απαραίτητο να σου πει το ψυχολόγος, γιατί γίνεται αυτό και πώς θα αντιμετωπίσετε από κοινού με τον άντρα σου το πρόβλημα, διότι έχετε αυτή τη στιγμή δύο "μέτωπα": την ψυχολογία του μεγάλου σου παιδιού αλλά και την ψυχολογία του μικρού. Αποκλείεται να σου πει ψυχολόγος, άστον θα του περάσει. Γιατί ναι μεν μπορεί να του περάσει του μεγάλου, αλλά μέχρι τότε τι ψυχισμό μπορεί να έχει δημιουργήσει στο άλλο σου παιδί;;;;;;; Εμένα η κατάσταση που περιγράφεις μου φαίνεται αρκετά σημαντική, και χωρίς να είμαι ψυχολόγος, αντιλαμβάνομαι ότι θέλει επαγγελματικό και πολύ λεπτό χειρισμό. Το βρίσκω πολύ επικίνδυνο το ότι ο άντρας σου τον αντιμετωπίζει τόσο έντονα, αλλά και εξίσου επικίνδυνο να αφήσετε την κατάσταση έτσι.

Από το απλό στάδιο της ηλικίας που τα πιάνει μια μανία με κακά-τσίσα-πουλάκι, μέχρι το να παρενοχλεί σεξουαλικά το αδελφάκι του (σύμφωνα με όσα περιγράφεις στο ποστ σου), υπάρχει μεγάλη απόσταση. Φυσικά ο πανικός δεν βοηθάει σε τίποτα και κανέναν. Όμως πρέπει να ενεργήσεις άμεσα και σωστά.

Επίσης έχεις απόλυτο δίκιο να ανησυχείς για όταν πάει σχολείο, εφόσονδεν ξέρεις πώς μπορεί να λειτουργήσει κι εκεί.

Το σημαντικό είναι ότι ξέρεις αυτό που γίνεται και ότι έχεις όλη την καλή διάθεση να το ψάξεις και να βρεις την άκρη. Όταν δεν κλείνουμε τα μάτια μπροστά στα θέματα που προκύπτουν, πάντα βρίσκονται οι λύσεις. Καλή συνέχεια...

σου γραφω για να σου πω υπομονη,συμβουλη δε ξερω να δωσω περα ισως απο την αδιαφορια.

μπορει τωρα που θα αρχισει σχολειο να στραφει αλλου το ενδιαφερον του.

αν και νομιζω οτι πιο δυσκολο ειναι να χειριστεις τον αντρα σου παρα το μικρο που θα το ξεπερασει και θα το ξεχασει.

αν ηταν ο δικος μου ο αντρας αστα βραστα θα με επρηζε στη κυριολεξια.

καλη συνεχεια.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Ταζ81 τί ανακουφιστικό πού είναι το μήνυμά σου!

Ο δικός μου βέβαια δεν καταλαβαίνει τίποτα από γιατρούς και τα σχετικά.

ανεμώνη έχεις απόλυτο δίκαιο γι'αυτό και άνοιξα το θέμα. Να δω αν έχετε κάποια συμβουλή. Θα πάμε πάλι σε ψυχολόγο απλώς περιμένω να ανοίξει το σχολείο μήπως και αλλάξουν τα δεδομένα.

Και ακριβώς αυτό είναι που με ενοχλεί ότι αυτό που κάνει επηρεάζει και τον αδελφό του.

Και να πω ότι τους πιάνω εκεί....μόνο στα γρήγορα όταν τα πλένω.

Τιγράκι μου σε ευχαριστώ για την απάντηση απλά φοβάμαι ότι αν κάνω υπομονή πλώς θα χάσω πολύτιμο χρόνο.

Ο μεγάλος άνδρας του σπιτιού απλώς ασχολίαστος....

Κοιτάξτε πού ένα ένα μου έρχονται τώρα.

Ο μεγάλος μου επίσης δεν χάνει ευκαιρία να βάλει και σε μένα χέρι.

Μου πιάνει το.... αυτό και το στήθος και καλά κατά λάθος.

Προχθές στις κούνιες ήρθε κάτι να μου πει και έπιασε και τα 2 μου στήθη και τα έκανε πάνω κάτω. Του έβγαλα αμέσως τα χέρια και όλες οι μαμάδες γελούσαν κι αυτός χάρηκε....

Προσπαθεί να ξαπλώνει ανάμεσα στα πόδια μου.

Ουφ τί θα γίνει αυτό το παιδί άραγε;

Εννοείται ότι του μιλάω και του εξηγώ ότι αυτό δεν μου αρέσει.