Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Recommended Posts

Καλημέρα. Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου συστήσει κάποια Σχολή Πολεμικών Τεχνών (tae kwon do, judo, aikido, karate κλπ.) στην περιοχή του Κορυδαλλού για παιδιά;

Σας ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Καλημέρα και σε σένα. Ξέρω μία καλή σχολή aikido στο Αιγάλεω. Είναι κοντά στο Άλσος, νομίζω έχει site. Ξέρω ότι έχουν και παιδικό τμήμα. Γενικά το aikido μπορεί να μην είναι πολύ trendy αλλά είναι πολύ ωραία πολεμική τέχνη, η οποία ακόμα δεν έχει την εμπορικότητα που έχουν οι άλλες, οπότε υπάρχει ακόμα μία γνησιότητα.

Καλημέρα και σε σένα. Ξέρω μία καλή σχολή aikido στο Αιγάλεω. Είναι κοντά στο Άλσος, νομίζω έχει site. Ξέρω ότι έχουν και παιδικό τμήμα. Γενικά το aikido μπορεί να μην είναι πολύ trendy αλλά είναι πολύ ωραία πολεμική τέχνη, η οποία ακόμα δεν έχει την εμπορικότητα που έχουν οι άλλες, οπότε υπάρχει ακόμα μία γνησιότητα.

Εννοείς το άλσος που είναι στη συμβολή της Μεγ. Αλεξάνδρου με την Ιερά Οδό; Μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις το site τους;

Σ' ευχαριστώ πολύ! :)

Εννοώ μάλλον αυτό:

www.aikidocenter.gr

Είναι στη Θηβών. Δεν ξέρω αν έχει κι άλλο η περιοχή, απλά ο άντρας μου έκανε aikido χρόνια (όχι εκεί, στο Νέο Κόσμο) και άκουγε καλά λόγια για το dojo αυτό

Εννοώ μάλλον αυτό:

www.aikidocenter.gr

Είναι στη Θηβών. Δεν ξέρω αν έχει κι άλλο η περιοχή, απλά ο άντρας μου έκανε aikido χρόνια (όχι εκεί, στο Νέο Κόσμο) και άκουγε καλά λόγια για το dojo αυτό

Σ' ευχαριστώ πολύ. Το βρήκα στο google. Τους έστειλα μήνυμα για πληροφορίες. Είναι κλειστό έως 19/8, οπότε λογικά από Δευτέρα θα μου απαντήσουν. Το aikido το ξέρω κι εγώ από τον άντρα μου. Μ' αρέσει που δεν έχουν πάσει άπαντες με τα μούτρα όπως το tae kwon do και πιστεύω πως είναι πολύ καλό και για την υγεία και για την ευεξία. Επίσης και για τη διάπλαση. Ο μικρός μου θα πάει τώρα Α Δημοτικού. Έκλεισε τα 6 στις 15/6 και είναι αρκετά μεγαλόσωμος 1,23 ύψος και 30 κιλά (περίπου, θα τον ζυγίσω τέλος καλοκαιριού). Έχω γράψει αλλού ότι προσέχω τη διατροφή του, δεν τρώει σαβούρες (γαριδάκια, πατατάκια, σοκολάτες κλπ.), αλλά τα κιλά του είναι αρκετά. Βέβαια, είναι και η διάπλασή του τέτοια (έχει ανοιχτές πλάτες, γυμνασμένα παιδιά, γιατί τον στέλνω κολύμβηση από τα 4), που δεν φαίνεται ότι είναι τόσα, πάντως είναι αρκετα, έστω κι αν είναι κατανεμημένα σε όλο το σώμα.

Φέτος θα κάνει και δύο φορές την εβδομάδα κολύμβηση στο σχολείο και ελπίζω να τον πηγαίνω να κάνει και 2-3 φορές aikido. Από το σχολείο θα γυρίζει στις 17:30 και ελπίζω να μην πάρεικανένα κιλό, παρά μόνο να ψηλώσει τη χρονιά αυτή. Θα δούμε! Είμαι πάντως από κοντά, επαγρυπνώ, για να προλάβω τα χειρότερα. Ευτυχώς, δόξα τω θεώ, να χτυπήσω και ξύλο βέβαια, εδώ και 2-3 χρόνια που κάνει ομοιοπαθητική, περνά τις ιώσεις πολύ ελαφρά (φτου, φτού μην τον ματιάσω....:))

Διαφημίσεις

Γενικά τί άλλο αθλητικό θα κάνει στο σχολείο? Θέλω να πω, μήπως θα κουράζεται με 5 ώρες έντονη άσκηση την εβδομάδα + τη γυμναστική του βασικού προγράμματος του σχολείου? (υποθέτω ιδιωτικό, για να μένει μέχρι τότε, οπότε θα έχουν καλό τμήμα γυμναστικής).

Και πότε θα διαβάζει? Δεν θέλω να σε προβληματίσω χωρίς λόγο, σίγουρα θα τα έχεις σκεφτεί αυτά αλλά τα γράφω επειδή ξέρω ότι το aikido θέλει μεγάλη συνέπεια..... Για τα κιλά μην στεναχωριέσαι, αφού το παιδί έχει έναν αθλητικό τρόπο ζωής, θα έρθει στην ισορροπία του. Εμένα που ήταν πολύ αδύνατος, ήταν και αδύναμος και δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Μόλις πήρε μερικά κιλάκια (με καλή διατροφή εννοείται), ασκείται πλέον πολύ ευχάριστα.

Γράψε πάντως τις γενικότερες εντυπώσεις σου.

Γενικά τί άλλο αθλητικό θα κάνει στο σχολείο? Θέλω να πω, μήπως θα κουράζεται με 5 ώρες έντονη άσκηση την εβδομάδα + τη γυμναστική του βασικού προγράμματος του σχολείου? (υποθέτω ιδιωτικό, για να μένει μέχρι τότε, οπότε θα έχουν καλό τμήμα γυμναστικής).

Και πότε θα διαβάζει? Δεν θέλω να σε προβληματίσω χωρίς λόγο, σίγουρα θα τα έχεις σκεφτεί αυτά αλλά τα γράφω επειδή ξέρω ότι το aikido θέλει μεγάλη συνέπεια..... Για τα κιλά μην στεναχωριέσαι, αφού το παιδί έχει έναν αθλητικό τρόπο ζωής, θα έρθει στην ισορροπία του. Εμένα που ήταν πολύ αδύνατος, ήταν και αδύναμος και δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Μόλις πήρε μερικά κιλάκια (με καλή διατροφή εννοείται), ασκείται πλέον πολύ ευχάριστα.

Γράψε πάντως τις γενικότερες εντυπώσεις σου.

Σ' ευχαριστώ kyra. Τον έχω γράψει σε ιδιωτικό περισσότερο για πρακτικούς λόγους. Κι αυτό γιατί εγώ εργάζομαι και ο πατέρας του χρόνου θα είναι για 10 μήνες εκτός Αθηνών για επαγγελματικούς λόγους. Παππούδες γιαγιάδες ούτε λόγος!

Θα φεύγει στις 07:30 με το σχολικό και θα γυρίζει στις 17:30. Το μάθημα είναι έως τις 14:00. Μετά θα κάνει 2 φορές την εβδομάδα κολύμβηση και 1 φορά την εβδομάδα εικαστικά, μετά φαγητό και μετά μελέτη (η μελέτη γίνεται καθημερινά ακόμη και την Παρασκευή). Θα φεύγει με το σχολικό στις 17:00, οπότε γύρω στις 17:30 θα είναι στο σπίτι. Εγώ υπολογίζω να επιστρέφω γύρω στις 17:00. Σκέφτομαι να τον πηγαίνω δύο φορές την εβδομάδα στις 18:15 (είδα το πρόγραμμά τους) (τις ημέρες που δεν θα κάνει στο σχολείο κολύμβηση) στο aikido και 1 φορά το Σάββατο (είδα ότι έχει).

Ξέρω πως το πρόγραμμα είναι κουραστικό, αλλά δεν έχω επιλογές. Αναφορικά με τη μελέτη, από το σχολείο μου είπαν πως αποδίδει ακόμη και σε πολύ δύσκολα παιδιά και ότι στο σπίτι δεν χρειάζεται να κάνει κάτι (εγώ βεβαίως θα τσεκάρω τα τετράδιά του και τί έμαθε).

Προσπαθώ να τα προλάβω όλα, ελπίζω μόνο να μην είναι πολλά και τελικά πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι! Πάντως ο μικρός από 27 μηνών έφευγε στις 07:15 καιθημερινά, άλλαζε δύο σχολικά και γύριζε στις 16:00 μέρι σήμερα, οπότε είναι σχετικά εκπαιδευμένος!