Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟ (αγριογουρουνο)


th@lia

Recommended Posts

Καλημερα,

που λετε εχω ενα κομματι αγριογουρουνο και περιμενουμε κατι φιλους για το σκ και ειπα να το μαγειρεψω. Αφου το μαριναρισα απο χθες.Τωρα θελει ενα βρασιματακι γιατι ως αγριο ειναι και σκληρο και μετα πρεπει να αποφασισω τι να το κανω. Πειτε καμια ιδεα η πρωτη ειναι το στιφαδο....Αλλα δεν το πολυ θελω γιατι ο αντρας μου δεν θελει τα κρεμμυδια..Πειτε κατι αλλα οχι πολυ μπελαλιδικο...Ακομα στην δουλεια ειμαι!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αγριογούρουνο ψητό στο φούρνο

(Οι δόσεις είναι για ένα κιλό κρέατος)

 

Για τη μαρινάδα

 

Μισό λίτρο άσπρο ξηρό κρασί.

6 κουταλιές της σούπας ξύδι

ροδέλες από 2 κρεμμύδια

σκελίδες σκόρδου σε κομμάτια (τουλάχιστον 3)

κόκκους μαύρου πιπεριού

βασιλικό

δάφνη

θυμάρι

 

Τοποθετούμε το κρέας μέσα στη μαρινάδα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για δύο μέρες, μαρινάρω το κρέας φυλαγμένο στο ψυγείο, αλλά μια καλά προφυλαγμένη βεράντα τώρα το χειμώνα είναι προτιμότερη.

 

Εκτέλεση

 

Βγάζουμε το κρέας από το μαρινάδα, το στεγνώνουμε προσεκτικά σε χαρτί κουζίνας και το αλατίζουμε ελαφρά. Σ' ένα ευρύχωρο ταψί στρώνουμε κομμάτια από μπέικον πάνω στα οποία βάζουμε το κρέας και στη συνέχεια σκεπάζουμε και το υπόλοιπο με μπέικον. Το βάζουμε σε καλά προθερμασμένο και ζεστό φούρνο για 45 περίπου λεπτά.

 

Στο μεταξύ βράζουμε τη μαρινάδα μαζί με όλα τα μπαχαρικά κα τα βότανα μέχρι να γίνει περίπου μισή σε ποσότητα. Εάν τη δοκιμάσετε θα δείτε ότι έχετε ένα πολύ πικάντικο και όξινο υγρό.

 

Αφού το κρέας μείνει 45 λεπτά στο φούρνο βλέπετε πως το μπείκον έχει λιώσει, το κρέας έχει πάρει ένα βαθύ καφέ χρώμα και κολυμπάει σε ένα καραμελωμένο ζουμί από το κρέας. Συγκεντρώνουμε το ζουμί αυτό, το διαλύουμε στη μαρινάδα που έχουμε βράσει και με αυτό περιχύνουμε το κρέας που βρίσκεται ακόμη μέσα στο φούρνο.

 

Το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 45 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει (τα πιάτα ζεσταίνονται βουτώντας τα σε καυτό νερό και σκουπίζοντάς τα μετά προσεκτικά).

 

Συγκεντρώνουμε ξάνα το ζουμί του κρέατος από το ταψί σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε 2 ποτήρια βραστού νερού. Παράλληλα σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε 1 κουταλάκι του τσαγιού αλεύρι, ένα φλυτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας ζωμό κρέατος και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το ζωμό όπου το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

 

 

 

Καλή επιτυχία!

 

Την συγκεκριμένη συνταγή την έχω δοκιμάσει σε σπίτι φίλου κυνηγού, , εξαιρετική!

Η γυναίκα του μας το σέρβιρε με πατατούλες , το κόκκινο κρασί ταιριάζει πολύ επίσης! :)

 

Τον νετ με μια αναζήτη θα βρείς πολλές συνατγές πάντως ...

Έχω δοκιμάεει επίσης Αγριογούρουνο με κάστανα , επισης πάρα πολυ καλό , μιας και τρελένομαι για κάστανα!

(αλλά ακόμα δεν ειναι η εποχή τους ... )

 

Σε τι μαρινάδα(υλικά) το έχεις βάλει ;

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Αγριογούρουνο κρασάτο

Η λιχουδιά του Οβελίξ!

 

Υλικά

 

* 1 ½ κιλό αγριογούρουνο

* 1 κούπα λάδι

* 2 κούπες μαυροδάφνη

* αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι και 2 δαφνόφυλλα

 

για τη σάλτσα:

 

* 1 κούπα κόκκινο κρασί

* 1 κουτ. σούπας corn flour (άνθος αραβοσίτου, που λένε)

* και ζουμί από το κρέας

 

Διαδικασία

 

Αποβραδίς μαρινάρουμε το κρέας με κόκκινο κρασί. Δηλαδή το περιχύνουμε με τη μαυροδάφνη και το διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να το μαγειρέψουμε.

 

Την άλλη μέρα βάζουμε λάδι στη κατσαρόλα, όσο να σκεπαστεί ο πάτος και λίγο παραπάνω.

Μόλις αρχίσει να καίει, σοτάρουμε το κρέας, για να «θωρακιστεί». Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπαχάρι.

Ανακατεύουμε 2-3 φορές και «σβήνουμε» το φαγητό με μαυροδάφνη. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει στο κρασί του για 2 ώρες περίπου.

 

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και παίρνουμε αρκετό ζωμό, για να φτιάξουμε τη σάλτσα σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι.

 

Διαλύουμε μια κουταλιά κορν φλάουρ σε λίγο κρασί και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, μαζί με το ζουμί του αγριογούρουνου. Ανακατεύουμε διαρκώς, για να μη σβολιάσει.

Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ρίχνουμε το κρέας και τʼ αφήνουμε να βράσουν ακόμη 10 λεπτά όλα μαζί.

 

η συνταγή είναι από το νηστικό αρκούδι

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

Αγριογούρουνο με κρεμμύδια και πιπεριές

 

Συστατικά:

1,5 κιλό κρέας

ελαιόλαδο

3 μεγάλα κρεμμύδια

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

3 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 κλαδάκι βασιλικό

αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά

 

 

Οδηγίες:

Κόβουμε σε μερίδες το κρέας το βάζουμε σε νερό και ξύδι για μια ημέρα. Την επόμενη ημέρα το βγάζουμε, το πλένουμε

και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μια κούπα ελαιόλαδο το σοτάρουμε και μόλις ροδίσει από τις δυο πλευρές, ρίχνουμε τρία μεγάλα κρεμμύδια κομένα σε φέτες,

μια κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά, τρεις σκελίδες σκόρδο και μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

 

Προσθέτουμε ένα κλαδάκι βασιλικό για να πάρει αρώματα, αλάτι, πιπέρι και διάφορα μπαχαρικά. Όταν ψηθεί το κρέας βάζουμε σε μια πιατέλα και δένουμε την σάλτσα.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

Αγριογούρουνο Σάλμι

 

ά μερίδα

Υλικά:

 

* 1,5 κιλό σε κομμάτια, χωρίς το κόκαλο Αγριογούρουνο

* 1/2 κούπας Ελαιόλαδο

* 1 κούπα Κρασί κόκκινο ξηρό

* 1 κούπα Ζωμός Βοδινού

* 1 μεγάλο σε ρόδες Καρότο(α)

* 1 μέτριο Κρεμμύδι(α)

* 1 μέτρια ρίζα σε κομματάκια Σέλινο

* 2 σκελίδες Σκόρδο

* 2 φύλλα Δάφνη

* Αλάτι

* φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

* ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ

* 1/2 κούπας Λάδι

* 2 μικρά σε φέτες Καρότο(α)

* 2 μικρά Κρεμμυδάκι(α)

* 1 μικρή σε κομματάκια ρίζα Σέλινο

* 2 σκελίδες Σκόρδο

* 3 κλωνάρια Μαϊντανός

* 2 φρέσκα σε κομματάκια Κρεμμυδάκι(α)

* 10 κόκκους Πιπέρι

Ετοιμάστε τη μαρινάτα. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει.

Ρίξτε τα υπόλοιπα 9 υλικά κι ανακατέψτε τα επάνω στη φωτιά 10', ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Ρίξτε το κρασί και το ξίδι, σκεπάστε και σιγοβράστε τη μαρινάτα 30'.

 

Αφήστε τη να κρυώσει. Αφαιρέστε τα κρεμμύδια, τα δαφνόφυλλα και τα γαρίφαλα και περιχύστε με τη μαρινάτα αυτή τα κομμάτια του κρέατος,

που έχετε τοποθετήσει σ' ένα πήλινο σκεύος. Σκεπάστε τα κι αφήστε τα να σταθούν 24 ώρες στο ψυγείο.

 

Βγάλτε τα από τη μαρινάτα κι αφήστε τα να στραγγίσουν σε τρυπητό. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά,

να κάψει και σωτάρετε μέσα σ' αυτό το κρέας. Ρίξτε το κρασί, το ζωμό κρέατος, το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τα σκόρδα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.

 

Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας

και να μείνει με λίγη σάλτσα.

 

Κατεβάστε το από τη φωτιά. Βγάλτε τα κομμάτια του κρέατος σε ζεστή πιατέλα και διατηρήστε τα ζεστά σε χαμηλό φούρνο.

Αφαιρέστε τα από τη σάλτσα και πετάξτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης.

Την υπόλοιπη περάστε την από μύλο λαχανικών ή στο μπλέντερ και κατόπιν από λεπτή σίτα, να γίνει λεία.

 

Περιχύστε μ' αυτήν τα κομμάτια του κρέατος

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η αληθεια ειναι οτι την μαριναδα την εκανα απο την πρωτη συνταγη της αφροδιτης αλλα τωρα που τα διαβασα θα συνεχισω με αυτην της Σαμ και καμια παραλλαγη στο μυαλο μου!Εχω ενα προβλημα δεν μπορω να ακολουθω κανονες...Πως με βρισκεται??Ευχομαι να τρωγεται τελικα...Αλλιως κριμα στο κρεατακι...Ευτυχως αρχισε η περιοδος κυνηγιου και εχουμε ελπιδες αν δεν πετυχει...

Link to comment
Share on other sites

Αγριογούρουνο ψητό στο φούρνο

 

Για τη μαρινάδα

• Οι δόσεις είναι για ένα κιλό κρέατος

• Μισό λίτρο άσπρο ξηρό κρασί.

• 6 κουταλιές της σούπας ξύδι

• ροδέλες από 2 κρεμμύδια

• σκελίδες σκόρδου σε κομμάτια (τουλάχιστον 3)

• κόκκους μαύρου πιπεριού

• βασιλικό

• δάφνη

• θυμάρι

Τοποθετούμε το κρέας μέσα στη μαρινάδα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για δύο μέρες.

Εάν υπάρχει η δυνατότητα, αντί να μαρινάρουμε το κρέας φυλαγμένο στο ψυγείο, καλύτερα θα ήταν σε μια καλά προφυλαγμένη βεράντα τώρα το χειμώνα

Εκτέλεση

Βγάζουμε το κρέας από το μαρινάδα, το στεγνώνουμε προσεκτικά σε χαρτί κουζίνας και το αλατίζουμε ελαφρά. Σ' ένα ευρύχωρο ταψί στρώνουμε κομμάτια από μπέικον πάνω στα οποία βάζουμε το κρέας και στη συνέχεια σκεπάζουμε και το υπόλοιπο με μπέικον. Το βάζουμε σε καλά προθερμασμένο και ζεστό φούρνο για 45 περίπου λεπτά.

Στο μεταξύ βράζουμε τη μαρινάδα μαζί με όλα τα μπαχαρικά κα τα βότανα μέχρι να γίνει περίπου μισή σε ποσότητα. Εάν τη δοκιμάσετε θα δείτε ότι έχετε ένα πολύ πικάντικο και όξινο υγρό

Αφού το κρέας μείνει 45 λεπτά στο φούρνο βλέπετε πως το μπείκον έχει λιώσει, το κρέας έχει πάρει ένα βαθύ καφέ χρώμα και κολυμπάει σε ένα καραμελωμένο ζουμί από το κρέας. Συγκεντρώνουμε το ζουμί αυτό, το διαλύουμε στη μαρινάδα που έχουμε βράσει και με αυτό περιχύνουμε το κρέας που βρίσκεται ακόμη μέσα στο φούρνο

Το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 45 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει (τα πιάτα ζεσταίνονται βουτώντας τα σε καυτό νερό και σκουπίζοντάς τα μετά προσεκτικά).

Συγκεντρώνουμε ξάνα το ζουμί του κρέατος από το ταψί σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε 2 ποτήρια βραστού νερού. Παράλληλα σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε 1 κουταλάκι του τσαγιού αλεύρι, ένα φλυτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας ζωμό κρέατος και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το ζωμό όπου το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

Σερβίρετε το κρέας με πατάτες και σάλτσα και συνοδεύετε με κόκκινο κρασί.

.png
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον εκανα αυτην που λεει στο νηστικο αρκουδι με την μαριναδα της Αφροδιτη απο το site του κυνηγου και κατι λιγα απο το μυαλο μου και εγινε τελειο(δεν το λεω εγω αυτοι που το φαγανε...ειμαι θεα).Ομως το εβρασα καλα πριν και μαλακωσε με ξυδακι για να κοψει την μυρωδια.

Πολυ χαιρομαι οταν μαγειρευω κατι πρωτη φορα και πετυχαινει....!!

Δεν ετυχε πετυχε...Οοοοχι δεν ειμαι ψωνιο.

Link to comment
Share on other sites

:lol::lol::lol: από ότι κατάλαβα δεν περίσεψε ένα κομματάκι και για εμάς :lol::lol::lol:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...