Συντονιστής Περιεχομένου

Ρωτήστε τον ειδικό:κο Γιώργο Μιχαλόπουλο Μαιευτήρα Χειρουργό Γυναικολόγο

    Recommended Posts

    Καλησπέρα,

     

    Ανεξαρτήτως του τι λένε οι εξετάσεις σημασία τελικά έχει το αν γίνεται ωορρηξία. Ο κύκλος σαφώς και μπορεί να είναι σχετικά σταθερός και να γίνεται ωορρηξία, ακόμα και σε ΣΠΩ.

     

    Δε θα σας συμβούλευα να πάρετε φάρμακα ακόμα. Αντίθετα καλό θα είναι να παρακολουθήσετε την ωορρηξία σας υπερηχογραφικά για έναν-δυο κύκλους για να επιβεβαιώσετε ότι συμβαίνει κανονικά. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί δεν απαιτείται τίποτε άλλο για την ώρα...

     

    Καλησπέρα γιατρέ!Θελω πολυ καιρο να σας γραψω και τωρα χρειαζομαι τη γνωμη σας περισσότερο απο ποτε....

    Τελικά τον επόμενο μηνα απο τη μιαμιση μονο μερα σποτινγκ(που σας έγραψα) έμεινα έγκυος.ΤΕΡ ήταν 08-10 Θετικό τεστ ωορηξίας την 24-10, 5-7/10 λίγες καφε εκκρίσεις που σταματησαν, χοριακή 219 και προγετερόνη 32 στις 9-11.

    Δυστυχώς μέσα στη βδομαδα 13-11 ειχα καφε εκκρίσεις την 14-11 υπέρηχο σακος δεν φανηκε κάνω χοριακη σε αλλο μικροβιολογικά και ηταν 1694 ο γιατρος ειπε να περιμένουμε.Σαββάτο 16-11 χοριακή ξανα 1731 μου λεει ο γιατρό μου πάμε για αποξεση και μπήκαμε την ιδια μερα για απόξεση 16-11..

     

    18/11 η χοριακή ηταν 573,8 και τότε ησυχασε ο γιατρός μου λεει παλίνδρομη...Αν και υπάρχει το ενδεχόμενο το οποίο ειναι πολύ μικρο γιατι επεσε καλά η χοριακή να ηταν εξωμητριο και να απορροφήθηκε μόνο του....οι επόμενες χοριακές 20/11 318, 27/11 18...

     

    Τον ρωτησα αν πρέπει να κανω σαλπιγγογραφία ή κατι μου λεει όχι τιποτα. Περιμένεις ένα κύκλο και μετα μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις..

     

    Η ιστολογική Το βιοπτικό υλικό αποτελείται από αιματοπήγματα, τμήματα φθαρτού και τμήματα υπερεκκριτικού υλικού ενδομητρίου.

    Χοριακές λάχνες ή εμβρυικοι κόμβοι δεν ανευρίσκονται στις τομές που εξετάσθηκαν. Στοιχεία κακοήθειας δεν παρατηρούνται στο εξετασθέν υλικό.

     

    Η περίοδος μου μετα την απόξεση μου ήρθε την 1-1-2014 αφου προηγουμένως ειχα τρείς μερες σπότινγκ.και μετα είχα καφε εκκρισεις για ακόμα πέντε μερες το οποίο δεν πήρα το γιατρό μου...Και αυτο το μήνα ξεκινησε εδω και 4 μερες το σπότινγκ λογικά θα έρθεις σημερα αυριο... Στις γόνιμες τους τελευταιους κύλου έχω και ελαχιστες καφε εκκρισεις...

     

    Επανερχομαι πάλι πιστευτε ότι ήταν παλίνδρομη?χρειάζονται κάποιες εξετάσεις να κάνω?

    Αυτο με το σπότινγκ δεν ξέρω αν αν ηταν τυχαίο αλλά στους κυκλους που περιορίστηκε είχα αρχισει κολυμβητηριο. Μετα την αποξεση σταματησα θα ξεκινήσω παλι απο τον άλλο μηνα. Ωστόσο οι μερες της ωορηξίας μου ειναι σχεδον στανταρ..22η μέρα του κύκλου από αριστερα 17η μέρα απο δεξιά. Στην κόρη μου είχα ωχρο σωματιο απο αριστερα, τωρα πρεπει να ηταν από δεξιά(απο τα πονακια που ειχα)..Μήπως τελικά θα πρέπει να πάρω καποια αγωγή εν τελει όπως glucophage η κλομιφαίνη?

    τα κιλά κλπ παραμένουν τα ίδια χαμηλα.... Να σημειώσω πως με την χοριακή έκανα και θυροειδή και η TSH μου ειχε αυξηθεί στο 4,98 και αμεσως μου αυξησε τη δοση η ενδοκρινολόγος, την οποία την ρωτησα μετα την παλίνδρομη για glucophage και μου ειπε όχι διοτι ειναι ο κυκλος εντος των 35 ημερων, τα κιλά μου ειναι οριακα χαμηλα, θα μου κλεισει την ορεξη και υπαρχει κίνδυνος να μου κανει υπογλυκαιμιες στην δική μου περίπτωση παρόλο που ειναι εξαιρετικά σπάνιο..Αν μου λεει ο κυκλος γίνει ανω των 35 ημερων θα το συζυτησουμε. Μου ειπε αν θέλω να παρω το ινοφερτ το οποίο ο γυναικολογος μου λεει δεν ειναι αποδεδειγμενο οτι βοηθάει. Κατα την γνωμη του γυναικολογου θεωρει οτι θα ξαναμεινω και να μην κανω τιποτα. Ωστοσο εμενα αυτο το σποτινγκ δεν μου φαινεται φυσιολογικο..Εχω απογοητευτεί λίγο μετα από όλα αυτα.

     

    Συγγνώμη αν σας κουρασα.

     

    Ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας!


    tEksp3.png?8gzbt5YV

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Καλησπέρα γιατρέ!Θελω πολυ καιρο να σας γραψω και τωρα χρειαζομαι τη γνωμη σας περισσότερο απο ποτε....

    Τελικά τον επόμενο μηνα απο τη μιαμιση μονο μερα σποτινγκ(που σας έγραψα) έμεινα έγκυος.ΤΕΡ ήταν 08-10 Θετικό τεστ ωορηξίας την 24-10, 5-7/10 λίγες καφε εκκρίσεις που σταματησαν, χοριακή 219 και προγετερόνη 32 στις 9-11.

    Δυστυχώς μέσα στη βδομαδα 13-11 ειχα καφε εκκρίσεις την 14-11 υπέρηχο σακος δεν φανηκε κάνω χοριακη σε αλλο μικροβιολογικά και ηταν 1694 ο γιατρος ειπε να περιμένουμε.Σαββάτο 16-11 χοριακή ξανα 1731 μου λεει ο γιατρό μου πάμε για αποξεση και μπήκαμε την ιδια μερα για απόξεση 16-11..

     

    18/11 η χοριακή ηταν 573,8 και τότε ησυχασε ο γιατρός μου λεει παλίνδρομη...Αν και υπάρχει το ενδεχόμενο το οποίο ειναι πολύ μικρο γιατι επεσε καλά η χοριακή να ηταν εξωμητριο και να απορροφήθηκε μόνο του....οι επόμενες χοριακές 20/11 318, 27/11 18...

     

    Τον ρωτησα αν πρέπει να κανω σαλπιγγογραφία ή κατι μου λεει όχι τιποτα. Περιμένεις ένα κύκλο και μετα μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις..

     

    Η ιστολογική Το βιοπτικό υλικό αποτελείται από αιματοπήγματα, τμήματα φθαρτού και τμήματα υπερεκκριτικού υλικού ενδομητρίου.

    Χοριακές λάχνες ή εμβρυικοι κόμβοι δεν ανευρίσκονται στις τομές που εξετάσθηκαν. Στοιχεία κακοήθειας δεν παρατηρούνται στο εξετασθέν υλικό.

     

    Η περίοδος μου μετα την απόξεση μου ήρθε την 1-1-2014 αφου προηγουμένως ειχα τρείς μερες σπότινγκ.και μετα είχα καφε εκκρισεις για ακόμα πέντε μερες το οποίο δεν πήρα το γιατρό μου...Και αυτο το μήνα ξεκινησε εδω και 4 μερες το σπότινγκ λογικά θα έρθεις σημερα αυριο... Στις γόνιμες τους τελευταιους κύλου έχω και ελαχιστες καφε εκκρισεις...

     

    Επανερχομαι πάλι πιστευτε ότι ήταν παλίνδρομη?χρειάζονται κάποιες εξετάσεις να κάνω?

    Αυτο με το σπότινγκ δεν ξέρω αν αν ηταν τυχαίο αλλά στους κυκλους που περιορίστηκε είχα αρχισει κολυμβητηριο. Μετα την αποξεση σταματησα θα ξεκινήσω παλι απο τον άλλο μηνα. Ωστόσο οι μερες της ωορηξίας μου ειναι σχεδον στανταρ..22η μέρα του κύκλου από αριστερα 17η μέρα απο δεξιά. Στην κόρη μου είχα ωχρο σωματιο απο αριστερα, τωρα πρεπει να ηταν από δεξιά(απο τα πονακια που ειχα)..Μήπως τελικά θα πρέπει να πάρω καποια αγωγή εν τελει όπως glucophage η κλομιφαίνη?

    τα κιλά κλπ παραμένουν τα ίδια χαμηλα.... Να σημειώσω πως με την χοριακή έκανα και θυροειδή και η TSH μου ειχε αυξηθεί στο 4,98 και αμεσως μου αυξησε τη δοση η ενδοκρινολόγος, την οποία την ρωτησα μετα την παλίνδρομη για glucophage και μου ειπε όχι διοτι ειναι ο κυκλος εντος των 35 ημερων, τα κιλά μου ειναι οριακα χαμηλα, θα μου κλεισει την ορεξη και υπαρχει κίνδυνος να μου κανει υπογλυκαιμιες στην δική μου περίπτωση παρόλο που ειναι εξαιρετικά σπάνιο..Αν μου λεει ο κυκλος γίνει ανω των 35 ημερων θα το συζυτησουμε. Μου ειπε αν θέλω να παρω το ινοφερτ το οποίο ο γυναικολογος μου λεει δεν ειναι αποδεδειγμενο οτι βοηθάει. Κατα την γνωμη του γυναικολογου θεωρει οτι θα ξαναμεινω και να μην κανω τιποτα. Ωστοσο εμενα αυτο το σποτινγκ δεν μου φαινεται φυσιολογικο..Εχω απογοητευτεί λίγο μετα από όλα αυτα.

     

    Συγγνώμη αν σας κουρασα.

     

    Ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας!

     

    Καλημέρα,

     

    Το βασικό ερώτημα που ρωτάμε πρώτα σε περιπτώσεις όπου είναι επιθυμητή μια εγκυμοσύνη είναι κατά πόσον γίνεται τακτική ωορρηξία. Από τα λεγόμενά σας συμπεραίνω πως στην περίπτωσή σας δεν υπάρχει ζήτημα ωορρηξίας, πράγμα που αποδεικνύεται και από την πρόσφατη εγκυμοσύνη σας. Ανεξαρτήτως της κατάληξής της γεγονός είναι ότι μείνατε έγκυος, άρα ο μηχανισμός ωορρηξίας και γονιμοποίησης λειτουργεί. Για το λόγο αυτό λίγα θα είχατε να κερδίσετε από τη χρήση φαρμάκων όπως η κλομιφαίνη.

     

    Το αν χρειάζεται να κάνετε επιπλέον εξετάσεις για διερεύνηση της παλινδρόμησης είναι κάτι που θα χρειαστεί να συζητήσετε με το γιατρό σας. Ο ίδιος επίσης θα αξιολογήσει κατά πόσον το spotting που αναφέρετε χρειάζεται κάποιας μορφής αντιμετώπιση ή μπορεί ασφαλώς να αγνοηθεί.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημέρα,

     

    ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

    Διανύω την 20 εβδομάδα πρώτης εγκυμοσύνης και ειμαι 30 χρονων.

    Μόλις σήμερα εντόπισα στην περιπρωκτική χώρα ένα εξωτερικό κονδύλωμα. Πριν κάποια χρόνια είχα βγάλει πάλι και μερικα μέσα στο ορθό και μπροστά στο αιδοιο. Στο ορθο μου τα καυτηριασε γαστρεντερολογος και μπροστα δερματολογος.

    Μεσα στον κόλπο δεν ειχα βγάλει ποτε κάτι, και εκανα συχνα τεστ παπ για τα αλλα στελέχη του ιου, που πιθανοτατα επισης εχω (ως φορεας).

    Ποια είναι η γνώμη σας για την αντιμετώπιση του, για περαιτέρω έλεγχο και για την έκβαση της κύησης (καισαρική ή φυσιολογικος τοκετος)?

    Μπορεί να επηρεαστει το μωρο με οποιοδήποτε τρόπο?

     

    Σας ευχαριστώ

     

     

    Καλημέρα,

     

    Η συνήθης τακτική σε περιπτώσεις κονδυλωμάτων κατά την εγκυμοσύνη είναι καταρχάς ο έγκαιρος καυτηριασμός τους ώστε να παραμένει η περιοχή των γεννητικών οργάνων κατά το δυνατό ελεύθερη και υγιής.

     

    Τα κονδυλώματα πάντως σαφώς και δεν αποτελούν αιτία καισαρικής. Σας παραθέτω την απάντηση που είχα δώσει παλαιότερα στο ίδιο ερώτημα:

     

    Ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο σχετικά με το θέμα των κονδυλωμάτων και της νεανικής αναπνευστικής θηλωμάτωσης (δηλ. τα κονδυλώματα αναπνευστικού των μικρών παιδιών) είναι αυτό: http://www.sciencedirect.com/science...29784402030818. Τα σημαντικότερα συμπέρασματα της έρευνας που μελέτησε 1,2 εκατομμύρια παιδιά ήταν ότι:

    1) Για μητέρες με ιστορικό κονδυλωμάτων γεννητικού συστήματος κατά την εγκυμοσύνη η πιθανότητα να νοσήσουν τα παιδιά τους από αναπνευστική θηλωμάτωση είναι 7/1000 γεννήσεις, και

    2) Ο κίνδυνος μετάδοσης παραμένει ο ίδιος ανεξάρτητα του τρόπου τοκετού (καισαρική ή κολπικός τοκετός).

     

    Ειδικά αναφορικά με τον τρόπο τοκετού έχουν δημοσιευτεί και άλλα άρθρα, κανένα όμως με τη μεθοδολογία ή τον όγκο περιστατικών της παραπάνω μελέτης. Από αυτά δεν υπάρχει κάποιο που με ξεκάθαρο τρόπο να αποδεικνύει ότι η καισαρική προφυλάσσει το έμβρυο, ενώ το συμπέρασμα είναι ότι μάλλον το έμβρυο εκτίθεται στον ιό HPV τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (μέσω του πλακούντα) όσο και κατά τον τοκετό. Ως αποτέλεσμα κανένας φορέας που ασχολείται με τη Μαιευτική διεθνώς δε θεωρεί τον τοκετό με καισαρική απαραίτητο ή καν ωφέλιμο για τις γυναίκες με κονδυλώματα.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Αγαπητέ κ. Μιχαλόπουλε,

    Καλησπέρα και καλή χρονιά!

    Μια σύντομη ερώτηση: Βρίσκομαι στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης μου. Ο πρόσθιος πλακούντας με χαμηλή πρόσφυση, συνεπάγεται γέννα με καισαρική τομή; Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να καταφέρω να γεννήσω φυσιολογικά;

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

     

    Καλημέρα,

     

    Επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις η ακριβής ορολογία έχει σημασία, αν πρόκειται για πλακούντα χαμηλής πρόσφυσης (και όχι παραχείλιο, επιχείλιο ή επιπωματικό) ο οποίος απέχει περισσότερο από 2 εκατοστά από το έσω τραχηλικό στόμιο τότε μπορεί κάλλιστα να γίνει φυσιολογικός τοκετός. Συνεπώς πρέπει να μετρηθεί η απόσταση υπερηχογραφικά ώστε να επιλεγεί ο κατάλληλος τρόπος τοκετού.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημέρα γιατρέ!

     

    Είμαι 35 ετών και σε προσπάθεια σύλληψης μετά από μία παλίνδρομη που είχα το Μάρτιο του 2013 στην 5η εβδομάδα. Ο κύκλος μου είναι σταθερός 27-29 ημέρες και τις περισσότερες φορές 28 ημέρες. Μετά από 5-6 μήνες προσπαθειών χωρίς αποτέλεσμα κάναμε μία σειρά εξετάσεων (προγεννητικός, ορμονικός έλεγχος, σπερμοδιάγραμμα και παρακολούθηση ωορρηξίας με υπέρηχο) και όλες είναι καλές. Σαλπιγγογραφία θα κάνω στον επόμενο κύκλο, αν δεν έχει γίνει σύλληψη σε αυτόν και πιθανόν να προχωρήσουμε σε σπερματέγχυση σε φυσικό κύκλο.

    Σε αυτόν τον κύκλο, με υπερηχογραφική παρακολούθηση την 13η μέρα το ωοθηλάκιο ήταν 19,9mm, οπότε θεωρήσαμε ότι λογικά τα επόμενα 2 24ωρα έγινε η ωορρηξία. Την 21η ημέρα έκανα μία εξέταση προγεστερόνης και το αποτέλεσμα ήταν 16,98. Είναι μέσα στις φυσιολογικές τιμές αλλά δεν ξέρω αν είναι "καλή τιμή", σε σχέση με την προσπάθειες για σύλληψη. Γενικά έχω διαβάσει (ίσως δεν έπρεπε, αλλά...) ότι καλές τιμές είναι πάνω από 20 και ανησύχησα λίγο.

     

    Θα ήθελα τη γνώμη σας για την τιμή της προγεστερόνης καθώς και για το αν ενδείκνυται η σπερματέγχυση στην περίπτωσή μου.

     

     

    Καλημέρα,

     

    Η τιμή προγεστερόνης που υποδεικνύει ωορρηξία είναι όντως από 20 nmol/l και πάνω. Εντούτοις επειδή δεν είναι πάντοτε απαραίτητο ότι η ωορρηξία γίνεται τη 14η ημέρα, όταν έχουμε τέτοια οριακά αποτελέσματα συνήθως συστήνουμε να επαναλαμβάνεται η μέτρηση μετά από 48 ώρες. Μπορεί δηλαδή να την μετρήσατε όσο ακόμη ανέβαινε, εξού και το οριακό αποτέλεσμα.

     

    Θεωρώ ότι εφόσον και η υστεροσαλπιγγογραφία είναι φυσιολογική, οι επιλογές που έχετε είναι είτε η συνέχιση των προσπαθειών για λίγους μήνες ακόμη είτε, όπως λέτε, η προσπάθεια με σπερματέγχυση.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Καλησπέρα γιατρέ.

    Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση επειδή είμαι φοβερά αγχωμένη. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος. Τελευταία περίοδος ήταν 14/12/13 , χωρίς σταθερό κύκλο. (Οι προσπάθειες ήταν συγκεκριμένες 25/12, 26/12, 31/12 και 5/1). Η γυναικολόγος μου στις 20/1/14, μου έκανε κολπικό υπέρηχο και μου είπε ότι το μέγεθος του σάκου δεν συμβαδίζει με την καθυστέρησή μου και μου είπε να κάνω μία Β-χοριακή για να δούμε μήπως είναι καθυστερημένη η σύλληψη και να αποκλείσουμε το εξωμήτριο. Το αποτέλεσμα της Β-χοριακής στις 20/1 ήταν 339,27. Η γιατρός μου είπε ότι είναι μια χαρά και μάλλον η σύλληψη έγινε στις 5/1. Και να πάω σε 2 εβδομάδες για να δούμε την καρδιακή λειτουργία. Εγώ όμως είμαι φοβερά αγχωμένη, ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι υπάρχει πρόβλημα που είναι μικρός ο σάκος. Υπάρχει περίπτωση να έγινε πιο νωρίς η σύλληψη και να μην μεγαλώνει ο σάκος; Η χοριακή είναι καλή; Ποια είναι η γνώμη σας; Να συμπληρώσω ότι είμαι 27 ετών, είναι η 3η εγκυμοσύνη, οι άλλες δύο ήταν φυσιολογικότατες και τελειόμηνες, και δεν είχα ποτέ ιστορικό αποβολών ή εκτρώσεων ούτε άλλα προβλήματα. Ευχαριστώ!

     

    Καλημέρα,

     

    Αν και πιθανώς έχετε λάβει τις απαντήσεις σας πλέον, να πω ότι σε περιπτώσεις ασταθούς κύκλου είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε πότε έγινε η ωορρηξία οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Εφόσον η χοριακή σας ήταν 339 στις 20/1 θα περίμενα περί τις 24/1 να αρχίσει να φαίνεται ο σάκος στον κολπικό υπέρηχο και τώρα να είναι ορατό και το έμβρυο. Ελπίζω λοιπόν τα νέα να είναι ευχάριστα!


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    γιατρε καλημερα! θηλαζω 1 χρονο τωρα κ η περιοδος δεν εχει ερθει . ειμαι 41..να ανησυχησω;

     

    Καλημέρα,

     

    Όχι απαραίτητα. Κάποιες γυναίκες χρειάζεται να σταματήσουν εντελώς το θηλασμό για να τους ξαναέρθει περίοδος, σε άλλες πάλι ο κύκλος ξεκινά σχεδόν άμεσα παρόλο το θηλασμό. Συνεπώς αυτό που περιγράφετε εντάσσεται στα πλαίσια του φυσιολογικού.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ καλημέρα,

    Σας γράφω για ένα θέμα που συνέβη εχθές στην γυναίκα μου και μας αναστάτωσε πολύ.

    Χθες πήγαμε να κάνουμε τον λεγόμενο μεγάλο υπέρηχο, η γυναίκα μου είναι έγκυος και μόλις μπήκε στον 6ο μήνα κύησης, σήμερα έχει και τα γενέθλια της κλείνει τα 34 και μπαίνει 35. Ο γιατρός που την εξέτασε βρήκε τα πάντα φυσιολογικά εκτός από μια διαφοροποίηση σε σχέση με τους ως συνήθως υπερήχους που κάνει. (Απεικονίστηκε κυστικός σχηματισμός στον σκώληκα της παρεγκεφαλίδας (βέλη)). Όπως μου είπε το έχει ξανασυναντήσει στην ζωή του άλλη μια φορά και δεν υπήρχε κάποιο θέμα στο έμβρυο. Το θέμα είναι ότι ούτε ο ίδιος ούτε και έγκριτοι καθηγητές στο εξωτερικό του έχουν απαντήσει αν αυτό σημαίνει κάτι για το έμβρυο. Μας συνέστησε να κάνουμε Μαγνητική στον εγκέφαλο του εμβρύου, αλλά δεν γνωρίζω αν παίζει κάποιον ρόλο αυτό αφού και στην μαγνητική πάλι εικασίες θα έχουμε. Είμαστε γονείς της φιλοσοφίας του: δεν κάνω διακοπή κύησης.

    Σας γράφω για να μου πείτε την γνώμη σας.

    Ευχαριστώ θερμά

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γιατρέ , καλησπέρα.

    Θα ηθελα και γω με την σειρα μου να σας κανω κάποιες ερωτήσεις γιατι ειμαι πολυ μπερδεμένη.

    Εχω κανει ηδη μια προσπαθεία εξωσωματικης τον Ιούλιο που μας πέρασε και αποφάσισα να ξεκινήσω την δευτερη σε αλλο γιατρο.

    Πηγα λοιπόν και αφου μιλήσαμε πρωτα , με έβαλε στον υπερηχο και είδε τα δυο ινομυωματα που ηδη ειχα να εχουν αυξηθεί σε μέγεθος . Απο 0,6 κ 1.6 εκ. έφτασαν στα 2.6 κ 2.8 εκ. αντίστοιχα και μάλιστα το ενα πίεζε το ενδομήτριο . Επίσης είδε οτι οι ωοθήκες μου ειναι πολυκυστικες ενω ποτε στο παρελθόν δεν ειχα τετοια διάγνωση. Ίσως ειναι χρήσιμο να αναφέρω οτι η σαλπιγγογραφια που εχω κανει δείχνει συμφησεις και στις δυο σαλπιγγες και περιορισμένη διαβατοτητα. Ο γιατρος μου πρότεινε να κανουμε λαπαροσκοπιση για αφαίρεση των ινομυωματων και διερεύνηση διότι οπως ειπε η σαλπιγγογραφια δεν ειχε καθαρές εικονες .

    Οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξής :

    1) τα οινομυωματα μεγάλωσαν τοσο λόγων των ορμονών που πήρα και κρίνετε απαραίτητη την λαπαροσκοπιση? και αν πρεπει οπωσδήποτε να αφαιρεθούν αυτο δεν μπορει να γινει με υστεροσκοπιση?

    2) Οι κυστες στις ωοθήκες δημιουργήθηκαν επειδη πιθανόν δεν απορροφήθηκαν ολα τα ωοθηλακια στην ωοληψια και μετατράπηκαν σε κυστες?

    3) υπαρχει πιθανότητα να έπαιζε ρόλο και η μερα του κύκλου μου για τις κυστες και για το ινομυωμα που πίεζε το ενδομήτριο και σε αλλο υπερηχο να ειναι λιγότερες οι περισσότερες?

     

    Ευχαριστω και περιμενω με αγωνία την απαντηση σας!

     

     

    Καλημέρα,

     

    1) Τα ινομυώματα είναι ορμονο-εξαρτώμενα και πράγματι το μέγεθός τους μπορεί να αυξηθεί λόγω της αγωγής της εξωσωματικής. Το κατά πόσο αξίζει τον κόπο η αφαίρεσή τους και πώς αυτή θα γίνει εξαρτάται από την ακριβή θέση τους. Σε αρκετές περιπτώσεις πάντως είναι όντως δυνατή η αφαίρεσή τους και υστεροσκοπικά, κάτι που συνεπάγεται γενικά μικρότερο τραύμα στη μήτρα σε σχέση με τη λαπαροσκόπηση.

     

    2) Οι κύστεις στις ωοθήκες είναι όντως πιθανό να είναι απόρροια του κύκλου εξωσωματικής και δε θα τις θεωρούσα τόσο σημαντικό εύρημα.

     

    3) Σε ό,τι αφορά τις κύστες ναι. Τα ινομυώματα όμως δεν αλλάζουν μέγεθος ή εμφάνιση ανάλογα με τη φάση του κύκλου και παραμένουν τα ίδια όποτε και να τα δούμε υπερηχογραφικά.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γιατρέ καλημέρα,

    Σας γράφω για ένα θέμα που συνέβη εχθές στην γυναίκα μου και μας αναστάτωσε πολύ.

    Χθες πήγαμε να κάνουμε τον λεγόμενο μεγάλο υπέρηχο, η γυναίκα μου είναι έγκυος και μόλις μπήκε στον 6ο μήνα κύησης, σήμερα έχει και τα γενέθλια της κλείνει τα 34 και μπαίνει 35. Ο γιατρός που την εξέτασε βρήκε τα πάντα φυσιολογικά εκτός από μια διαφοροποίηση σε σχέση με τους ως συνήθως υπερήχους που κάνει. (Απεικονίστηκε κυστικός σχηματισμός στον σκώληκα της παρεγκεφαλίδας (βέλη)). Όπως μου είπε το έχει ξανασυναντήσει στην ζωή του άλλη μια φορά και δεν υπήρχε κάποιο θέμα στο έμβρυο. Το θέμα είναι ότι ούτε ο ίδιος ούτε και έγκριτοι καθηγητές στο εξωτερικό του έχουν απαντήσει αν αυτό σημαίνει κάτι για το έμβρυο. Μας συνέστησε να κάνουμε Μαγνητική στον εγκέφαλο του εμβρύου, αλλά δεν γνωρίζω αν παίζει κάποιον ρόλο αυτό αφού και στην μαγνητική πάλι εικασίες θα έχουμε. Είμαστε γονείς της φιλοσοφίας του: δεν κάνω διακοπή κύησης.

    Σας γράφω για να μου πείτε την γνώμη σας.

    Ευχαριστώ θερμά

     

     

    Καλημέρα,

     

    Πρόκειται όντως για σπάνιο εύρημα από το οποίο δυστυχώς δεν έχω προσωπική εμπειρία. Θεωρώ ότι η καλύτερη τακτική θα ήταν να συζητήσετε το θέμα με κάποιο Νευρολόγο (παίδων ή ενηλίκων) για να σας δώσει κάποιες γενικές κατευθύνσεις. Αν ο Νευρολόγος θεωρεί ότι έχει νόημα να γίνει μαγνητική (π.χ. ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα τυχόν επέμβαση όταν γεννηθεί το παιδί) τότε κάντε τη. Αν αντίθετα δε λάβετε κάποια συγκεκριμένη απάντηση ή σύσταση κι εγώ είμαι της άποψης να περιμένετε να γεννηθεί το παιδί και να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι τότε. Γνώμη μου είναι ότι οι πεποιθήσεις σας ενάντια στη διακοπή κύησης στη συγκεκριμένη περίπτωση διευκολύνουν αρκετά τον όλο χειρισμό.

     

    Σας εύχομαι να πάνε όλα καλά και με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Καλημέρα,

     

    Η συνήθης τακτική σε περιπτώσεις κονδυλωμάτων κατά την εγκυμοσύνη είναι καταρχάς ο έγκαιρος καυτηριασμός τους ώστε να παραμένει η περιοχή των γεννητικών οργάνων κατά το δυνατό ελεύθερη και υγιής.

     

    Τα κονδυλώματα πάντως σαφώς και δεν αποτελούν αιτία καισαρικής. Σας παραθέτω την απάντηση που είχα δώσει παλαιότερα στο ίδιο ερώτημα:

     

    Ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο σχετικά με το θέμα των κονδυλωμάτων και της νεανικής αναπνευστικής θηλωμάτωσης (δηλ. τα κονδυλώματα αναπνευστικού των μικρών παιδιών) είναι αυτό: http://www.sciencedirect.com/science...29784402030818. Τα σημαντικότερα συμπέρασματα της έρευνας που μελέτησε 1,2 εκατομμύρια παιδιά ήταν ότι:

    1) Για μητέρες με ιστορικό κονδυλωμάτων γεννητικού συστήματος κατά την εγκυμοσύνη η πιθανότητα να νοσήσουν τα παιδιά τους από αναπνευστική θηλωμάτωση είναι 7/1000 γεννήσεις, και

    2) Ο κίνδυνος μετάδοσης παραμένει ο ίδιος ανεξάρτητα του τρόπου τοκετού (καισαρική ή κολπικός τοκετός).

     

    Ειδικά αναφορικά με τον τρόπο τοκετού έχουν δημοσιευτεί και άλλα άρθρα, κανένα όμως με τη μεθοδολογία ή τον όγκο περιστατικών της παραπάνω μελέτης. Από αυτά δεν υπάρχει κάποιο που με ξεκάθαρο τρόπο να αποδεικνύει ότι η καισαρική προφυλάσσει το έμβρυο, ενώ το συμπέρασμα είναι ότι μάλλον το έμβρυο εκτίθεται στον ιό HPV τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (μέσω του πλακούντα) όσο και κατά τον τοκετό. Ως αποτέλεσμα κανένας φορέας που ασχολείται με τη Μαιευτική διεθνώς δε θεωρεί τον τοκετό με καισαρική απαραίτητο ή καν ωφέλιμο για τις γυναίκες με κονδυλώματα.

     

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την κατατοπιστικότατη απάντηση.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημέρα,

     

    Το βασικό ερώτημα που ρωτάμε πρώτα σε περιπτώσεις όπου είναι επιθυμητή μια εγκυμοσύνη είναι κατά πόσον γίνεται τακτική ωορρηξία. Από τα λεγόμενά σας συμπεραίνω πως στην περίπτωσή σας δεν υπάρχει ζήτημα ωορρηξίας, πράγμα που αποδεικνύεται και από την πρόσφατη εγκυμοσύνη σας. Ανεξαρτήτως της κατάληξής της γεγονός είναι ότι μείνατε έγκυος, άρα ο μηχανισμός ωορρηξίας και γονιμοποίησης λειτουργεί. Για το λόγο αυτό λίγα θα είχατε να κερδίσετε από τη χρήση φαρμάκων όπως η κλομιφαίνη.

     

    Το αν χρειάζεται να κάνετε επιπλέον εξετάσεις για διερεύνηση της παλινδρόμησης είναι κάτι που θα χρειαστεί να συζητήσετε με το γιατρό σας. Ο ίδιος επίσης θα αξιολογήσει κατά πόσον το spotting που αναφέρετε χρειάζεται κάποιας μορφής αντιμετώπιση ή μπορεί ασφαλώς να αγνοηθεί.

     

    Ευχαριστω για την απαντησή σας!Το spotting με τι αγωγη αντιμετωπιζεται?


    tEksp3.png?8gzbt5YV

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημέρα,

     

    1) Τα ινομυώματα είναι ορμονο-εξαρτώμενα και πράγματι το μέγεθός τους μπορεί να αυξηθεί λόγω της αγωγής της εξωσωματικής. Το κατά πόσο αξίζει τον κόπο η αφαίρεσή τους και πώς αυτή θα γίνει εξαρτάται από την ακριβή θέση τους. Σε αρκετές περιπτώσεις πάντως είναι όντως δυνατή η αφαίρεσή τους και υστεροσκοπικά, κάτι που συνεπάγεται γενικά μικρότερο τραύμα στη μήτρα σε σχέση με τη λαπαροσκόπηση.

     

    2) Οι κύστεις στις ωοθήκες είναι όντως πιθανό να είναι απόρροια του κύκλου εξωσωματικής και δε θα τις θεωρούσα τόσο σημαντικό εύρημα.

     

    3) Σε ό,τι αφορά τις κύστες ναι. Τα ινομυώματα όμως δεν αλλάζουν μέγεθος ή εμφάνιση ανάλογα με τη φάση του κύκλου και παραμένουν τα ίδια όποτε και να τα δούμε υπερηχογραφικά.

     

    Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας!!!


    HpRzp3.png0ExJp3.png
     
     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρε καλησπερα.Ειμαι 8.3 εβδομαδων εγκυος και απο την ημερα που το διαπιστωσα εχω καφε υγρα.Οταν πηγα στο νοσοκομειο με διαβεβαιωσαν πως δεν συμβαινει κατι κακο αλλα μου εχουν δωσει utrogestan και trofocard.O γιατρος που με παρακολουθει ειναι συμφωνος με τη ληψη των συγκεκριμενων φαρμακων και μου εδωσε επiσης amoxil για την αποφυγη αναπτυξης μικροββιων (λογω των καφε υγρων). Τα υγρα συνεχιζονται και μεχρι στιγμης εχω κανει τρεις υπερηχους, με εντολη του γιατρου μου ,και ολα δειχνουν να ειναι καλα.Απλα θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη γιατι ανησυχω.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Καλημέρα,

     

    ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

    Είμαι 22 εβδομάδων και χθες έκανα τη β επιπέδου.

    Η γιατρος μου είπε να κάνω καμπύλη ζαχαρου και μεταξυ 24ης και 32ης εβδομάδας το εμβόλιο boostrix για τον κοκκύτη και οτι έτσι θα περάσω αντισώματα και στο μωρό. Επειδή ήμουν λίγο διστακτική, μου είπε πως αν αποφασίσω να μην το κάνω, θα μου το κάνουν ουτως ή άλλως στο νοσοκομείο μόλις γεννησω. Σημειωτέον, ζω στο Βέλγιο και εδώ θα γεννησω.

     

    Το ίδιο εμβόλιο πρέπει να κάνει και ο μπαμπάς του μωρού καθώς και στενοί συγγενείς που θα βλέπουν το μωρό στην αρχή.

     

    Είμαι γενικά σκεπτική όσον αφορά τα εμβόλια αλλά πραγματικά θα ήθελα να ξέρω αν είναι ασφαλές ενα τέτοιο εμβόλιο κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης. Ποια είναι η γνώμη σας?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ καλησπέρα. Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

    Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης.

     

    Μετά απο εξέταση ΠΑΠ , ο γυναικολόγος μου βρήκε το μικρόβιο Gardenrella και συνέστησε τοσο εγώ όσο και ο σύζηγος μου να πάρουμε fragyl των 500 δυο φορές την ημέρα σε χαπι.

    Θεωρώ οτι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα εγκυμοσύνης (Τελευταια περίοδος 25/1, κύκλος 28-29 μέρες, 7/2 πιθανη Οωρηξία - είδε ο γιατρός ώριμο ωάριο στον υπερυχο στις 5/2) .

    Ο γιατρός μου είπε οτι δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα να πάρω το φάρμακο σε πειρίπτωση εγκυμοσύνης καθως τώρα είναι πολύ νωρίς και δεν επηρρεάζεται.

    Θα ήθελα τη γνώμη σας γιατι οπως καταλαβαίνετε εχω αγχωθεί.

     

    Σας ευχαριστώ πολύ.


    2A1jp3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γεια σας γιατρέ. Με τον άντρα μου έχουμε αρχίσει να προσπαθούμε για δεύτερο μωράκι. Το πρώτο μου παιδί το γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική, γιατί στη β επιπέδου βρέθηκε οτι είναι στενή η αριστερή μητριαία αρτηρία μου και ανέβασα πίεση 14. Έχω ελπίδες να προσπαθήσω για φυσιολογικό τοκετό στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου; Είναι κάτι που θα το ήθελα πάρα πολύ και θα ήθελα να το ψάξω πριν οδηγηθώ πάλι σε καισαρική τομή. Ευχαριστώ.


    cN3ep3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ καλησπέρα κι από μένα. Πάσχω κι εγώ από πολυκυστικές ωοθήκες. Η πρώτη εγκυμοσύνη ήρθε μετά από 6 μήνες προσπάθειας και αυτούς τους 6 μήνες έπαιρνα Glucophage. Την 16η μέρα του ΄κύκλου έκανα την pregnyl και έτσι έμεινα έγκυος. Τώρα προσπαθούμε ξανά αλλά ακόμη τίποτα. Ο γιατρός δεν μου ξαναέγραψε τα Glucophage. Ξεκινήσαμε 4 μήνες φυσιολογικά αλλά τίποτα. Έπειτα ο γιατρός μου έγραψε ova mit από τη 3η μέρα για πέντε μέρες και την 11η παρακολούθηση με υπέρηχο και όταν έκρινε κάναμε την ένεση choriomon. Αυτό έγινε σε 2 κύκλους και ειλικρινά έχω απογοητευτεί. Μήπως θα πρέπει να ξαναπάρω Glucophage? :confused::confused::confused:

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Αγαπητά μέλη εδώ μπορείτε να τοποθετείτε τις απορίες /ερωτήματα σας προς τον κύριο Γ. Μιχαλόπουλο, Μαιευτήρα Χειρουργό Γυναικολόγο, Ειδικό Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

     

    Για να δείτε το προφίλ του κο Μιχαλόπουλου πατήστε εδώ http://parents.org.gr/forum/member.php?do=getinfo&u=59396

     

    Γιατρε καλησπέρα, θα ήθελα την αποψη σας, εχω Πρω.Ημ.Τελ.Περ στις 28/12 και ημερες επαφης 12/01 με 16/01, με βαση αυτα εχθες που εκανα πτωτο υπεριχο ειδα μονο σακο, η γιατρος μου ειπαι πιθανων να ειναι και παλυνδρομη ομως πρεπει να περιμενω 10 μερες για να δουμε σιγουρα αν εχει εμβρυο, πιστευετε περιδδοτερο σε αρνητικα αποτελεσματα, μηπως επρεπε να δουμε σιγουρα κατι στις 12/02 που εγινε ο υπεριχος και ειναι χαμενη υπόθεση?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ καλημέρα.

    Στις 29-10-2010 γέννησα το πρώτο μου παιδάκι με καισαρική (με ΠΗΤ 7-11-2010). Ο γιατρός μου σε μία από τις τελευταίες εξετάσεις μου είπε ότι είχα πολύ λίγο αμνιακό υγρό (ίσα με ένα φλυτζανάκι του καφέ όπως είπε και ο ίδιος) και μου έκλεισε ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα (στις 28-10) για πρόκληση τοκετού.Έτσι, από τις 12 το βράδι στις 28-10 που άρχισε η πρόκληση, μέχρι τις 3 το μεσημέρι την επόμενη ημέρα η πρόκληση δεν έκανε τίποτα... Ούτε πόνους, ούτε διαστολή... Εγώ ήθελα να περιμένω κι άλλο για να νιώσω έστω τους πόνους μιας γέννας, αλλά ο γιατρός μου είπε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι κι έτσι με έβαλε για καισαρική. Επειδή δεν έχω διαβάσει κάτι άλλο παρόμοιο θα ήθελα να σας ρωτήσω:

    1) είναι λόγος το λιγοστό αμνιακό να μπω για πρόκληση;

    2) θα μπορούσα τελικά να περιμένω κι άλλο κατά την διάρκεια της πρόκλησης;

    3) γιατί δεν φάνηκε νωρίτερα ότι είχα λίγο αμνιακό; Θα μπορούσε να γίνει κάτι ώστε να το απογύγω ή έκανα κάτι λάθος εγώ;

    4) πριν 2 χρόνια έκανα ολική σπληνεκτομή λόγω τραυματισμού κι έσπασα ένα πλευρό. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος για μια εγκυμοσύνη τώρα ή για vbac;

    5) ο λόγος για τον οποίο έκανα καισαρική είναι λόγος που θα με αποτρέψει να δοκιμάσω φυσιολογικά σε μια δεύτερη εγκυμοσύνη;

     

    Αυτά τα...λίγα!

     

    Σας ευχαριστώ πολύ...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ καλησπέρα.. Μετά απο 3 αποτυχημενες εξωσωματικές ο γιατρός μου ζήτησε να κανω την εξέταση: ca 125... της οποίας το αποτελεσμα ειναι 32 με ανωτατο όριο το 35.... θεωρείται οτι μπορεί να εχω ενδωμητρίωση; πονους κατά την περίοδο δεν εχω καθολου... ουτε κύστες στις ωοθήκες.... ποια ειναι η καλύτερη λύση στην περιπτωσή μου;

     

    Μπορώ να προχωρήσω σε επομενη προσπαθεια; δεδομένου οτι η λαπαρασκοπηση θα ητανε μία ακόμη μεγαλη ταλαιπωρία για μένα.

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ Kαλησπέρα,

     

    Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

     

    Μου έχει εκδηλωθεί ο ιός HPV,είχα στον τράχηλο λίγα θυλώματα.(όπως σας είχα αναφέρει σε παλιότερο μήνυμα)Έκανα λέιζερ και δεν υπάρχει πλέον κάτι.Μου είπε ο γιατρός να κάνουμε έναν επανέλεγχο μετά από 6μήνες..

    Σκεφτόμουν να κάνω το εμβόλιο του τραχήλου...Πλεόν,εφόσον έχει εκδηλωθεί ο ιός με βοηθάει κάπου?

    Και εκτός από αυτό,σκέφτομαι να καλοκαίρι να ξεκινήσω διαδικασίες για εγκυμοσύνη..Αν κάνω το εμβόλιο τώρα..μου επιτρέπεται εγκυμοσύνη ή πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα?αν ναι πόσο?Η ηλικία μου είναι 27.

     

    Σας ευχαριστώ πολύ.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    καλησπερα γιατρε

     

    εχω πολυκυστικες οωθηκες και προσπαθω με το συζυγο εδω και 3 χρονια να κανουμε μωρο.

    επειτα απο πολυ αγωνα σταθεροποιηθηκε ο κυκλος μου (ειναι 51 ημερες) και ο γιατρος μου χορηγησε INOFERT. Προσπαθουμε συνεχως να μεγαλωσουμε τα αυγα με CLOMIFAIN και αυτο το μηνα ο γιατρος μου εκανε μια GONAL.την 11/02 που με ειδε ειπε οτι το ενδομητριο ηταν πολυ παχυ και οτι αν την επομενη δεν ερχοταν περιοδος να περιμενα εως 18/02 και να κανω χοριακη.Εκανα και η τιμη ηταν 2 μοναδες. Η οωριξια μου ηταν 10/02 και εγω περιμενω την περιοδο μου (συμφωνα με τους δικους μου υπολογισμους) την 24/2.

    Θα ηθελα να μου πειτε αν εχετε την καλοσυνη αν η τιμη της χοριακης σημαινει θετικο ή αρνητικο αποτελεσμα.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Guest
    Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις