Συντονιστής Περιεχομένου

Ρωτήστε τον ειδικό:κο Γιώργο Μιχαλόπουλο Μαιευτήρα Χειρουργό Γυναικολόγο

    Recommended Posts

    Γιατρέ καλησπέρα,

    Εχω κάνει 3 καισαρικές και πρόσφατα έμαθα ότι είμαι πάλι έγκυος.7/3/11 ήταν η τελευταία. Εχω αγχωθεί πολύ με την ιδέα και μόνο της 4ης καισαρικής ,θα ήθελα πολύ να γεννησω φυσιολογικά αλλά το ιστορικό μου και στις 3 προηγούμενες εγκυμοσύνες ήταν συσπάσεις στη 35-36 εβδομάδα .Η πρώτη κατέληξε σε ενδομήτριο θάνατο, η δεύτερη συσπάσεις -χάπια-καισαρική στην 38 εβδομάδα, η τρίτη συσπάσεις-καισαρική στην 36 εβδομάδα χωρίς καθόλου διαστολή. Και οι 3 γέννες έγιναν από τον ίδιο γιατρό. Λόγω οικονομικών θα πρέπει να γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο. Σας ρωτώ λοιπόν αν αλλάζοντας χειρούργο υπάρχει φόβος να υπάρξουν επιπλοκές λόγω διαφορετικής τεχνικής ή τρόπου χειρούργησης πάνω στις ήδη υπάρχουσες τομές.


    url]

    url]

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Κύριε Μιχαλόπουλε καλησπέρα,

     

    θα ήθελα να ρωτήσω το εξης:

    Μου χάρισε φίλη ρούχα δικά της, κ εγώ τα δοκίμασα, κ έπειτα τα έπλυνα τα σιδέρωσα και τα φόρεσα κανονικά.

    Μετά όμως θυμήθηκα (αφού τα είχα βάλει) ότι παλιότερα η φίλη είχε κονδυλώματα και μάλιστα σε προχωρημένο βαθμό.

     

    Έχω πανικοβληθεί κατά πόσο μπορεί να κόλλησα εγώ από τα ρούχα. Είναι βέβαια ρούχα και όχι εσώρουχα κ όταν μου τα έφερε ήταν ήδη πλυμμένα.

     

    Ανησυχώ παρόλα αυτά κ επίσης είμαι και στον 7ο μήνα εγκυμοσύνης μου.

     

    Ευχαριστώ

     

    Καλησπέρα,

     

    Δεν έχετε τίποτα να φοβάστε γιατί ο ιός HPV που προκαλεί κονδυλώματα μεταδίδεται κατά τη σεξουαλική επαφή και όχι σε δεύτερο χρόνο μέσω ρούχων ή αντικειμένων. Ο ιός δεν επιβιώνει για πολύ στο περιβάλλον οπότε να μην το σκέφτεστε καθόλου.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γιατρέ καλησπέρα,

    Εχω κάνει 3 καισαρικές και πρόσφατα έμαθα ότι είμαι πάλι έγκυος.7/3/11 ήταν η τελευταία. Εχω αγχωθεί πολύ με την ιδέα και μόνο της 4ης καισαρικής ,θα ήθελα πολύ να γεννησω φυσιολογικά αλλά το ιστορικό μου και στις 3 προηγούμενες εγκυμοσύνες ήταν συσπάσεις στη 35-36 εβδομάδα .Η πρώτη κατέληξε σε ενδομήτριο θάνατο, η δεύτερη συσπάσεις -χάπια-καισαρική στην 38 εβδομάδα, η τρίτη συσπάσεις-καισαρική στην 36 εβδομάδα χωρίς καθόλου διαστολή. Και οι 3 γέννες έγιναν από τον ίδιο γιατρό. Λόγω οικονομικών θα πρέπει να γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο. Σας ρωτώ λοιπόν αν αλλάζοντας χειρούργο υπάρχει φόβος να υπάρξουν επιπλοκές λόγω διαφορετικής τεχνικής ή τρόπου χειρούργησης πάνω στις ήδη υπάρχουσες τομές.

     

    Καλησπέρα,

     

    Δε θα έλεγα πως ο τρόπος που γίνεται η καισαρική διαφέρει μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Καθένας μας έχει μικρές διαφορές στην τεχνική που χρησιμοποιεί όμως σε γενικές γραμμές ακολουθούμε όλοι τα ίδια "βήματα".

    Αυτό που μπορεί να διαφέρει είναι η εμπειρία του χειρουργού όμως αμφιβάλλω πως θα επέτρεπαν σε κάποιον άπειρο να χειρουργήσει μια γυναίκα με τρεις προηγηθείσες καισαρικές. Δε θα περίμενα λοιπόν να αντιμετωπίσετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα,

     

    Δεν έχετε τίποτα να φοβάστε γιατί ο ιός HPV που προκαλεί κονδυλώματα μεταδίδεται κατά τη σεξουαλική επαφή και όχι σε δεύτερο χρόνο μέσω ρούχων ή αντικειμένων. Ο ιός δεν επιβιώνει για πολύ στο περιβάλλον οπότε να μην το σκέφτεστε καθόλου.

     

     

     

    Γιατρέ καλημέρα,

     

    Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας!

     

    T.S.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα,

     

    Δε θα έλεγα πως ο τρόπος που γίνεται η καισαρική διαφέρει μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Καθένας μας έχει μικρές διαφορές στην τεχνική που χρησιμοποιεί όμως σε γενικές γραμμές ακολουθούμε όλοι τα ίδια "βήματα".

    Αυτό που μπορεί να διαφέρει είναι η εμπειρία του χειρουργού όμως αμφιβάλλω πως θα επέτρεπαν σε κάποιον άπειρο να χειρουργήσει μια γυναίκα με τρεις προηγηθείσες καισαρικές. Δε θα περίμενα λοιπόν να αντιμετωπίσετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

     

    Ευχαριστώ πολύ.


    url]

    url]

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Καλημέρα γιατρέ! Την 10η μέρα του κύκλου μου, έχω κανονίσει ραντεβού για σαλπιγγογραφία και θα λάβω αντιβίωση (3 μερες νωρίτερα και για ακόμη 7 μέρες).

    Σε αυτόν το κύκλο, πειράζει να έχω πάρει κλομιφαίνη (2η έως και 6η μέρα 2χάπια/ημέρα);;; Την έχω ξεκινήσει ήδη, αφού βρίσκομαι σήμερα στη 4η μέρα αλλά ο γιατρος του ΙΚΑ, που πήγα να πάρω το παραπεμπτικό της σαλπιγγογραφίας, μου είπε να την σταματήσω! Γιατί; Μπλοκάρει την εξεταση και ίσως δείξει αλλοιωμένα αποτελέσματα; Ή σε περίπτωση εγκυμοσύνης, θα υπάρξει πρόβλημα;;;

    Θα ήθελα μία απάντησή σας άμεσα για να δω τί θα κάνω!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!


    Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημέρα γιατρέ! Την 10η μέρα του κύκλου μου, έχω κανονίσει ραντεβού για σαλπιγγογραφία και θα λάβω αντιβίωση (3 μερες νωρίτερα και για ακόμη 7 μέρες).

    Σε αυτόν το κύκλο, πειράζει να έχω πάρει κλομιφαίνη (2η έως και 6η μέρα 2χάπια/ημέρα);;; Την έχω ξεκινήσει ήδη, αφού βρίσκομαι σήμερα στη 4η μέρα αλλά ο γιατρος του ΙΚΑ, που πήγα να πάρω το παραπεμπτικό της σαλπιγγογραφίας, μου είπε να την σταματήσω! Γιατί; Μπλοκάρει την εξεταση και ίσως δείξει αλλοιωμένα αποτελέσματα; Ή σε περίπτωση εγκυμοσύνης, θα υπάρξει πρόβλημα;;;

    Θα ήθελα μία απάντησή σας άμεσα για να δω τί θα κάνω!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

     

     

    Καλησπέρα,

     

    Το πρόβλημα με τη σαλπιγγογραφία είναι ότι το σκιαστικό υγρό μπαίνει με πίεση στις σάλπιγγες ώστε να απεικονιστούν στην ακτινογραφία. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχει αρχομένη κύηση είναι δυνατό αυτή να "παρασυρθεί" από το υγρό και να μεταφερθεί στη σάλπιγγα, την ωοθήκη ή αλλού προκαλώντας εξωμήτριο κύηση. Η εξέταση δε θα δείξει αλλοιωμένα αποτελέσματα αλλά μια εξωμήτριος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Συνεπώς καλό θα ήταν η εξέταση να γίνει κατά τον επόμενο κύκλο, χωρίς την ταυτόχρονη λήψη κλομιφαίνης.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα,

     

    Το πρόβλημα με τη σαλπιγγογραφία είναι ότι το σκιαστικό υγρό μπαίνει με πίεση στις σάλπιγγες ώστε να απεικονιστούν στην ακτινογραφία. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχει αρχομένη κύηση είναι δυνατό αυτή να "παρασυρθεί" από το υγρό και να μεταφερθεί στη σάλπιγγα, την ωοθήκη ή αλλού προκαλώντας εξωμήτριο κύηση. Η εξέταση δε θα δείξει αλλοιωμένα αποτελέσματα αλλά μια εξωμήτριος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Συνεπώς καλό θα ήταν η εξέταση να γίνει κατά τον επόμενο κύκλο, χωρίς την ταυτόχρονη λήψη κλομιφαίνης.

     

    Η πίεση για να μπει το σκιαγραφικό δεν εφαρμόζεται κατά την διάρκεια της εξέτασης; Μετά το σκιαγραφικό υγρό δεν αποβάλλεται από τον οργανισμό σταδιακά με την ούρηση; Μετά δηλαδή την εξέταση, μέχρι να αποβληθεί το σκιαγραφικό, πάλι υπάρχει ο κίνδυνος που αναφέρετε για εξωμήτριο κύηση;

    Την σαλπιγγογραφία θα την κάνω την 10η μέρα κύκλου. Μέχρι τότε δεν θα έχουμε ελεύθερες επαφές με τον σύζυγό μου.

    Ο κίνδυνος της εξωμητρίου κύησης υπάρχει ανεξαρτήτως κλομιφαίνης; Δηλαδή ακόμη και αν προκύψει εγκυμοσύνη μετά την 11η μέρα κύκλου, πάλι υπάρχει φόβος για κατι τέτοιο;


    Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημέρα σας!

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν για να χορηγήσει ο γυναικολόγος ασβέστιο υπάρχει κάποια αιματολογική εξέταση από την οποία φαίνεται η έλλειψη ασβεστίου.

    (όπως για παράδειγμα υπάρχει για το σίδηρο)


    PVxKp2.png

    MrMwp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρε καλημερα!

    Θα ηθελα την βοηθεια σας στο εξης:Εχω καθυστερηση 9 ημερες(4/6 τ.π.) πραγμα αδιανοητο για μενα αφου ο κυκλος μου ειναι παντα σταθερος(26 μερες).Εκανα 3 τεστ εγκυμοσυνης και βγηκαν αρνητικα.Ειμαι πολυ αγχωμενη καθοτι αν ειμαι εγκυος προκειται για την 3η φορα και δεν ξερω αν θα καταφερω να κανω κι αλλη καισαρικη!Αν ημουν εγκυος δεν θα το ειχε δειξει το τεστ?Στις προηγουμενες εγκυμοσυνες το εδειξε κατευθειαν.Επισης τον προηγουμενο μηνα ξεκινησα ferro sanol λογω χαμηλου αιματοκριτη.Μπορει αυτο να καθυστερησει την περιοδο?Μηπως ο σιδηρος επειρεαζει το αποτελεσμα του τεστ?Κατα τη γνωμη σας πρεπει να κανω και β χοριακη?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Η πίεση για να μπει το σκιαγραφικό δεν εφαρμόζεται κατά την διάρκεια της εξέτασης; Μετά το σκιαγραφικό υγρό δεν αποβάλλεται από τον οργανισμό σταδιακά με την ούρηση; Μετά δηλαδή την εξέταση, μέχρι να αποβληθεί το σκιαγραφικό, πάλι υπάρχει ο κίνδυνος που αναφέρετε για εξωμήτριο κύηση;

    Την σαλπιγγογραφία θα την κάνω την 10η μέρα κύκλου. Μέχρι τότε δεν θα έχουμε ελεύθερες επαφές με τον σύζυγό μου.

    Ο κίνδυνος της εξωμητρίου κύησης υπάρχει ανεξαρτήτως κλομιφαίνης; Δηλαδή ακόμη και αν προκύψει εγκυμοσύνη μετά την 11η μέρα κύκλου, πάλι υπάρχει φόβος για κατι τέτοιο;

     

    Όπως λέτε η πίεση από το σκιαγραφικό εφαρμόζεται μόνο κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Συνεπώς, αν υπάρξει σύλληψη μετά την εξέταση δεν διατρέχετε κίνδυνο εξωμητρίου σαν αυτό που ανέφερα - μόνο αν έχετε συλλάβει από πριν. Ο κίνδυνος αυτός δεν έχει σχέση με τη λήψη κλομιφαίνης, μπορεί να συμβεί και χωρίς ωορρηκτικά φάρμακα.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημέρα σας!

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν για να χορηγήσει ο γυναικολόγος ασβέστιο υπάρχει κάποια αιματολογική εξέταση από την οποία φαίνεται η έλλειψη ασβεστίου.

    (όπως για παράδειγμα υπάρχει για το σίδηρο)

     

    Δυστυχώς όχι. Η μέτρηση ασβεστίου στο αίμα μπορεί να δείχνει φυσιολογικές τιμές παρόλο που κάποιος έχει ανάγκη να λαμβάνει συμπλήρωμα, διότι τα οστά "επεμβαίνουν" και καλύπτουν το έλλειμμα παρέχοντας το υπολειπόμενο ποσό. Το κακό είναι βέβαια πως αυτό προδιαθέτει τελικά σε οστεοπόρωση.

    Ασβέστιο χορηγείται όταν κριθεί ότι η διατροφική λήψη είναι ανεπαρκής, πρόκειται δηλαδή για κλινική απόφαση, όχι εργαστηριακή.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα σας γιατρέ.

     

    Γέννησα την 38+1 εβδομάδα με καισαρική γιατί είχα υψηλή πίεση (18 ), λίγο λεύκωμα στα ούρα, πάρα πολύ πρησμένα πόδια, ταχυπαλμίες και φοβόμασταν για προεκλαμψία. Επίσης το μωρό είχε σταματήσει να παίρνει ιδιαίτερο βάρος επί 3 εβδομάδες.

    Μια μέρα πριν την καισαρική είδα στο εσώρουχο μου την τραχηλική βλεννα. Επίσης την ημέρα της καισαρικής και όσο ημουν συνδεδεμένη με τον καρδιοτοκογράφο είχα μικρές συσπάσεις, πολύ ελαφριές που δεν πονούσαν αλλά τις καταλάβαινα.

    Μου έχει μείνει η απορία και γι' αυτό σας ρωτάω....υπάρχει πιθανότητα να είχε ξεκινήσει το σώμα μου διαδικασία τοκετού έτσι κι αλλιώς; Άσχετα με την καισαρική δηλαδή μήπως όντως ήταν η ώρα μου;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γιατρε καλημερα!

    Θα ηθελα την βοηθεια σας στο εξης:Εχω καθυστερηση 9 ημερες(4/6 τ.π.) πραγμα αδιανοητο για μενα αφου ο κυκλος μου ειναι παντα σταθερος(26 μερες).Εκανα 3 τεστ εγκυμοσυνης και βγηκαν αρνητικα.Ειμαι πολυ αγχωμενη καθοτι αν ειμαι εγκυος προκειται για την 3η φορα και δεν ξερω αν θα καταφερω να κανω κι αλλη καισαρικη!Αν ημουν εγκυος δεν θα το ειχε δειξει το τεστ?Στις προηγουμενες εγκυμοσυνες το εδειξε κατευθειαν.Επισης τον προηγουμενο μηνα ξεκινησα ferro sanol λογω χαμηλου αιματοκριτη.Μπορει αυτο να καθυστερησει την περιοδο?Μηπως ο σιδηρος επειρεαζει το αποτελεσμα του τεστ?Κατα τη γνωμη σας πρεπει να κανω και β χοριακη?

     

    Γεια σας,

     

    Τα τεστ εγκυμοσύνης τείνουν να είναι αξιόπιστα στις περισσότερες περιπτώσεις. Καθυστέρηση στην περίοδο μπορεί να συμβεί και για άλλους λόγους εκτός από την εγκυμοσύνη - λόγω στρες, απότομης αλλαγής βάρους, παροδικής ορμονικής διαταραχής, κλπ. Πάντως εάν συμβαίνει σπάνια δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας.

    Ο σίδηρος δεν επηρεάζει τον κύκλο ούτε εμπλέκεται στον τρόπο λειτουργίας του τεστ κύησης. Το πιθανότερο είναι πως όντως δεν είστε έγκυος όμως όπως λέτε την πιο ακριβή και αξιόπιστη απάντηση θα την έδινε μια εξέταση β-χοριακής.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Γιατρέ καλησπέρα....είναι η τρίτη φορά που ζητώ την βοήθεια σας.....αυτή τη φορά για τελείως διαφορετικό θέμα....

    Μόλις ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος....

    το θέμα μου είναι πως ο γιατρός μου θεωρεί πως πρέπει προληπτικά να κάνω αντιπηκτικά ενεσάκια για 4 μήνες λόγω του ότι στο παρελθόν (πριν απο 4 χρόνια) είχα μία παλίνδρομη....

    Εδώ πρέπει να σας πω, πως είμαι 38 ετών κ τα τελευταία 4 χρόνια πάλευα με την υπογονιμότητα κ με εξωσωματικές.....είχα κάνει εξετάσεις θρομβοφιλίας (μόνο τις βασικές) όπου δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα.....

    Η ερώτηση μου είναι....μήπως είναι επικίνδυνα για το έμβρυο τα ενεσάκια αυτά αν δεν υπάρχει κάποιο προβλημα?? μήπως δεν θα έπρεπε να τα κάνω ??

    Να σημειώσω πως η σύλληψη έγινε φυσιολογικά ενώ δεν είχα κ πολλές ελπίδες για κάτι τέτοιο.........

     

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.....


    mQsAp3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    καλημερα γιατρε!!!!

    αδιαθετησα 3 ιουνιου βραδυ αλλα κατεβηκε η ροη στης 4 ιουνιου,,,,,3 η' 4 ιουνιου μετραει η τελευταια μου περιοδος?????

    εκανα χοριακη στης 8 ιουλιου κ βγηκε 1341 μοναδες ειναι ψιλη η' χαμηλη....την παρασκευη θα παω για υπερυχο....λετε να δουμε σακο???

    ευχαριστω πολυ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρε καλησπέρα,

     

    Ο γυναικολόγος μου, έγραψε για τον σύζυγο κάποιες βιταμίνες για ενδυνάμωση του σπέρματος, η μία λέγεται Wellmen conception την οποία και προμηθευτήκαμε και η άλλη Motil, την οποία δεν την αναγνωρίζει κανένα φαρμακείο (είναι για την κινητικότητα). Τον κάλεσα και μου είπε να πάρω μόνο τις πρώτες αφού δεν υπάρχουν οι άλλες. Μήπως τις γνωρίζετε (σε ποια εταιρεία ανήκουν) ή μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες άλλες σαν κι αυτές που να σχετίζονται με την βελτίωση της κινητικότητας?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    γιατρε καλησπερα. πηρα πριμολουτ 3 μερες 2 χαπια πρωι 2 βραδυ.εχουν περασει 10 μερες και ακομη δεν μου εχει ερθει περιοδος. τι μπορει να συμβαινει?περιπτωση εγκυμοσυνης δεν υπαρχει.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γιατρέ καλησπέρα....είναι η τρίτη φορά που ζητώ την βοήθεια σας.....αυτή τη φορά για τελείως διαφορετικό θέμα....

    Μόλις ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος....

    το θέμα μου είναι πως ο γιατρός μου θεωρεί πως πρέπει προληπτικά να κάνω αντιπηκτικά ενεσάκια για 4 μήνες λόγω του ότι στο παρελθόν (πριν απο 4 χρόνια) είχα μία παλίνδρομη....

    Εδώ πρέπει να σας πω, πως είμαι 38 ετών κ τα τελευταία 4 χρόνια πάλευα με την υπογονιμότητα κ με εξωσωματικές.....είχα κάνει εξετάσεις θρομβοφιλίας (μόνο τις βασικές) όπου δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα.....

    Η ερώτηση μου είναι....μήπως είναι επικίνδυνα για το έμβρυο τα ενεσάκια αυτά αν δεν υπάρχει κάποιο προβλημα?? μήπως δεν θα έπρεπε να τα κάνω ??

    Να σημειώσω πως η σύλληψη έγινε φυσιολογικά ενώ δεν είχα κ πολλές ελπίδες για κάτι τέτοιο.........

     

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.....

     

     

    Γεια σας,

     

    Καταρχάς συγχαρητήρια! Οι αντιπηκτικές ενέσεις γενικά θεωρούνται ασφαλείς, χωρίς γνωστές παρενέργειες στην μαμά ή το μωρό. Εντούτοις, όπως όλα τα φάρμακα, θα πρέπει να χορηγούνται σε περιπτώσεις όπου έχουν αποδεδειγμένο όφελος και όχι "προληπτικά" σε κάθε κύηση. Παραδείγματα ορθής χρήσης τους είναι σε περιπτώσεις θρομβοφιλίας ή όταν συνυπάρχουν άλλοι παράγοντες που προδιαθέτουν σε θρόμβωση.

     

    Από αυτά που αναφέρετε (και χωρίς βέβαια να γνωρίζω όλο το ιστορικό σας) δεν βλέπω κάποιο λόγο για να κάνετε αντιπηκτικές ενέσεις. Ούτε το ιστορικό μίας παλίνδρομης κύησης, ούτε η ηλικία σας, ούτε οι δυσκολίες σύλληψης δικαιολογούν κάτι τέτοιο. Γνωρίζω βέβαια ότι κάποιοι συνάδελφοι τις χορηγούν μάλλον "ελαφρά τη καρδία" ακριβώς επειδή θεωρούνται ασφαλείς, απλώς προσωπικά δεν ακολουθώ αυτή την πρακτική.

     

    Σας εύχομαι όλα να πάνε καλά αυτή τη φορά!


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    καλημερα γιατρε!!!!

    αδιαθετησα 3 ιουνιου βραδυ αλλα κατεβηκε η ροη στης 4 ιουνιου,,,,,3 η' 4 ιουνιου μετραει η τελευταια μου περιοδος?????

    εκανα χοριακη στης 8 ιουλιου κ βγηκε 1341 μοναδες ειναι ψιλη η' χαμηλη....την παρασκευη θα παω για υπερυχο....λετε να δουμε σακο???

    ευχαριστω πολυ

     

    Γεια σας,

     

    Μια και σας απαντώ μάλλον αργά δεδομένου της ημερομηνίας του υπερήχου υποθέτω ότι έχετε ήδη τις απαντήσεις σας. Ελπίζω να είχατε καλά νέα!

     

    Αν εξακολουθείτε να έχετε απορίες θα χαρώ να σας βοηθήσω.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γιατρε καλησπέρα,

     

    Ο γυναικολόγος μου, έγραψε για τον σύζυγο κάποιες βιταμίνες για ενδυνάμωση του σπέρματος, η μία λέγεται Wellmen conception την οποία και προμηθευτήκαμε και η άλλη Motil, την οποία δεν την αναγνωρίζει κανένα φαρμακείο (είναι για την κινητικότητα). Τον κάλεσα και μου είπε να πάρω μόνο τις πρώτες αφού δεν υπάρχουν οι άλλες. Μήπως τις γνωρίζετε (σε ποια εταιρεία ανήκουν) ή μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες άλλες σαν κι αυτές που να σχετίζονται με την βελτίωση της κινητικότητας?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

     

     

    Γεια σας,

     

    Ομολογώ πως ούτε εγώ γνωρίζω το συγκεκριμένο συμπλήρωμα. Το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσετε κάποιον ειδικό ουρολόγο σχετικά.

     

    Από πλευράς άλλων παρεμβάσεων συνήθως συστήνουμε πρώτα-πρώτα τη διακοπή του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ. Επιπλέον καλό είναι να καταναλώνεται περισσότερο κόκκινο κρέας και τροφές πλούσιες σε ωμεγα-3 καθώς και λήψη βιταμινών Α και C, ψευδαργύρου, φολικού οξέος. Όλα τα τελευταία περιέχονται και στο Wellman conception που σας έδωσαν.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    γιατρε καλησπερα. πηρα πριμολουτ 3 μερες 2 χαπια πρωι 2 βραδυ.εχουν περασει 10 μερες και ακομη δεν μου εχει ερθει περιοδος. τι μπορει να συμβαινει?περιπτωση εγκυμοσυνης δεν υπαρχει.

     

     

    Καλησπέρα,

     

    Θεωρώ ότι θα πρέπει να σας εκτιμήσει γυναικολόγος γιατί η απάντηση εξαρτάται και από την υπερηχογραφική εικόνα. Ίσως επίσης χρειαστεί περαιτέρω ορμονικός έλεγχος.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα σας γιατρέ.

     

    Γέννησα την 38+1 εβδομάδα με καισαρική γιατί είχα υψηλή πίεση (18 ), λίγο λεύκωμα στα ούρα, πάρα πολύ πρησμένα πόδια, ταχυπαλμίες και φοβόμασταν για προεκλαμψία. Επίσης το μωρό είχε σταματήσει να παίρνει ιδιαίτερο βάρος επί 3 εβδομάδες.

    Μια μέρα πριν την καισαρική είδα στο εσώρουχο μου την τραχηλική βλεννα. Επίσης την ημέρα της καισαρικής και όσο ημουν συνδεδεμένη με τον καρδιοτοκογράφο είχα μικρές συσπάσεις, πολύ ελαφριές που δεν πονούσαν αλλά τις καταλάβαινα.

    Μου έχει μείνει η απορία και γι' αυτό σας ρωτάω....υπάρχει πιθανότητα να είχε ξεκινήσει το σώμα μου διαδικασία τοκετού έτσι κι αλλιώς; Άσχετα με την καισαρική δηλαδή μήπως όντως ήταν η ώρα μου;

     

    Καλησπέρα,

     

    Η εικόνα που περιγράφετε πράγματι αντιστοιχεί σε αυτή προεκλαμψίας πράγμα που σημαίνει ότι ήταν ώρα το μωράκι να έρθει στον κόσμο... Εντούτοις το αν τελικά ήταν απαραίτητο αυτό να γίνει με καισαρική δεν είναι βέβαιο. Σε αρκετές περιπτώσεις που η μαμά είναι σε καλή γενική κατάσταση μπορεί να γίνει πρόκληση τοκετού και να επιτευχθεί φυσιολογικός τοκετός χωρίς να τεθεί η υγεία είτε της μητέρας είτε του εμβρύου σε κίνδυνο. Σε περιπτώσεις προεκλαμψίας, επειδή το σώμα της εγκύου "αντιλαμβάνεται" την παθολογία, συχνά ξεκινά η διαδικασία τοκετού νωρίτερα απ'ό,τι θα συνέβαινε υπό άλλες συνθήκες. Από την περιγραφή σας πιθανολογώ ότι κάτι τέτοιο ίσως είχε αρχίσει να συμβαίνει και στη δική σας περίπτωση, αν και δεν μπορεί ποτέ κανείς να γνωρίζει με βεβαιότητα εκ των υστέρων.

    Σε τελική ανάλυση πάντως το θετικό είναι ότι - ανεξαρτήτως μεθόδου - ο τοκετός έγινε αρκούντως νωρίς ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς, κάτι που ήταν και το ζητούμενο...


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    γιατρε γεια σας,μετα απο εγκυμοσυνη ο γιατρος μου ειπε να κανω τεστ παπ και μου βρηκε ιχνη τραχηλητιδας .με εβαλε και εκανα τεστ dna και μου βρηκαν κωνδυλωματα τυπου 31 ,51,66.μου ειπαν οτι ειναι υψηλου κινδυνου και εχω τρομοκρατηθει.τι γινετε απο δω και περα.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Guest
    Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις