Συντονιστής Περιεχομένου

Ρωτήστε τον ειδικό:κο Γιώργο Μιχαλόπουλο Μαιευτήρα Χειρουργό Γυναικολόγο

    Recommended Posts

    Καλησπέρα γιατρέ..

    θα ήθελα και εγώ την άποψη σας.. έχω στο ιστορικό μου μια παλίνδρομη πριν 1,5 χρόνο και τον προηγούμενο μήνα μια χοριακή 93 την 35η ημέρα όπου και ξεκίνησα ηπαρίνες αλλά την 37η ημέρα έπεσε στα 80.. (σαλπιγγογραφία και σπερματοδιάγραμμα καλά) ο γιατρός μου ήταν σίγουρος ότι οφείλεται σε θρομβοφιλία.. έκανα κάποιες εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν ετερόζυγος προς MTHFR 677T και ομόζυγος προς 1298C ..

    Κατά την άποψη σας, κατά πόσο αυτό προκαλεί τις παλινδομες, αν πρέπει να ψάξω και τα πατρικά αντιγόνα και τέλος εάν η φαρμακευτική αγωγή που μου σύστησε ο γιατρός μου (filicine καθημερινά, outrogetan από την 16η ημέρα του κύκλου έως την 28η εάν η χοριακή είναι αρνητική, σαλοσπιρ απο την 20η ημέρα και αν η χοριακή που κάνω υποχρεωτικά κάθε 28η ημέρα ξεκινάω ηπαρίνες) με καλύπτει σε ενδεχόμενο εγκυμοσύνης...

    Σας ευχαριστω πολυ


    VBTOp3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Κ. Μιχαλόπουλε, καλημέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ακόμη ερώτηση (πιθανότατα και λίγο ρητορική). Πως τσεκάρω το επιστημονικό επίπεδο ενός γιατρού; Ή πιο απλά πως μπορώ να ξέρω ότι η διάγνωση που θα κάνει θα είναι και η σωστή και ότι δεν χρειάζεται να παίρνω και δεύτερη γνώμη κάθε φορά; Ο γυναικολόγος που είχα μέχρι τώρα, αναφέρεται και στο parents από άλλες μαμάδες ως πολύ καλός γιατρός. Έχει αρκετά πτυχία, παρακολουθήσεις σεμιναρίων, κτλ. για να με πείσουν ότι έχει τις επιστημονικές γνώσεις και τη σωστή κατάρτιση πάνω στον κλάδο του. Επίσης ηλικιακά και από θέμα πελατείας θεωρούσα ότι έχει και εμπειρία. Επίσης δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι κατά κάποιο τρόπο μου έσωσε τη ζωή πριν από μερικούς μήνες, όχι όμως γιατί έκανε σωστή διάγνωση αλλά γιατί με «πίεσε» να επισκεφτώ άμεσα ένα χειρούργο για μια δεύτερη γνώμη, όταν αρκετοί άλλοι γιατροί μου έλεγαν ότι δεν έχω τίποτα. Από την άλλη όμως, όχι μόνο δεν είδε μία κύστη μεγαλύτερη των 3 εκατοστών αλλά δεν είδε ούτε ένα τεράτωμα που υπήρχε στην κοιλιά μεγαλύτερο των 10 εκατοστών. Επίσης στην περίπτωση της αδερφή μου δεν είδε κατά τη διάρκεια την κυήσεως οτι στο ένα χεράκι το παιδί είχε 6 δακτυλάκια, το κυριότερο όμως δεν είδε οτι υπήρχε και πρόβλημα στην καρδούλα του. Και μια τελευταία ερώτηση μιας και είδα ότι έχετε κάνει εξειδίκευση στην λαπαροσκόπηση. Ένα τεράτωμα λίγο μεγαλύτερο των 10 εκατοστών δεν θα έπρεπε να είχε εντοπιστεί από τον γυναικολόγο μου γιατί η απάντηση που πήρα από τον χειρούργο που πραγματοποίησε την λαπαροσκόπηση ήταν αρκετά διφορούμενη;

     

    Ομολογουμένως εύκολη απάντηση στην ερώτησή σας δεν υπάρχει. Στις προηγμένες χώρες αυτός ο έλεγχος γίνεται από το κράτος ώστε ο πολίτης να είναι βέβαιος ότι ο γιατρός που επισκέπτεται πληρεί κάποια ελάχιστα κριτήρια. Εδώ δυστυχώς, όπου ό,τι δηλώσεις είσαι, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζει κανείς. Ούτε η ηλικία, ούτε η πελατεία, ούτε η εντύπωση που μας κάνει κάποιος είναι αξιόπιστος τρόπος για να κρίνουμε.

     

    Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Όταν πρωτογύρισα στην Ελλάδα γνώρισα έναν συνάδελφο που είχε ανοίξει ιατρείο πριν από δυο-τρία χρόνια. Κοιτάζοντας την κάρτα του είδα ότι αυτοπροσδιοριζόταν ως ειδικός λαπαροσκοπικής χειρουργικής, όπως κι εγώ δηλαδή. Ρωτάω λοιπόν αφελώς σε ποιο κέντρο έχει εξειδικευτεί για να λάβω την αφοπλιστική απάντηση "Α, αυτό! Όχι δεν έχω κάνει λαπαροσκοπικά, απλά επειδή δεν είχα δουλειά τον πρώτο καιρό το έγραψα στην κάρτα για να τραβήξω πελατεία!" Στη Βρετανία κάτι τέτοιο αρκεί για να χάσεις την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, εδώ δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

     

    Γνωρίζοντας τον τρόπο εκπαίδευσης και ελέγχου της ποιότητας υπηρεσιών των γιατρών του βρετανικού συστήματος, η συμβουλή που δίνω σε φίλους είναι αν μπορούν να επιλεγούν γιατρούς που έχουν εκπαιδευτεί εξ'ολοκλήρου στη Βρετανία (δηλαδή έχουν μείνει πάνω από 5-6 χρόνια, όχι λιγότερο). Κι αυτό όχι γιατί δεν υπάρχουν άριστοι γιατροί που έχουν εκπαιδευτεί στη χώρα μας αλλά γιατί η εκπαίδευση στην Αγγλία εγγυάται ως ένα βαθμό το επίπεδο των γνώσεών τους. Δεν είναι αλάνθαστο κριτήριο, είναι όμως μια αρχή.

     

    Σχετικά με το τεράτωμα τώρα οφείλω να πω ότι τέτοιων διαστάσεων όντως θα έπρεπε να είναι ορατό στον υπέρηχο. Παρόλα αυτά τα προβλήματα διάπλασης του εμβρύου που αναφέρατε θα έπρεπε να εντοπιστούν από τον ειδικό που έκανε τον υπέρηχο Β' επίπεδου και όχι απαραίτητα από το γυναικολόγο που παρακολουθούσε συνήθως την αδερφή σας. Δε γνωρίζω βέβαια τις λεπτομέρειες του περιστατικού όμως γι'αυτό γίνεται ο υπέρηχος Β' επίπεδου...


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα γιατρέ..

    θα ήθελα και εγώ την άποψη σας.. έχω στο ιστορικό μου μια παλίνδρομη πριν 1,5 χρόνο και τον προηγούμενο μήνα μια χοριακή 93 την 35η ημέρα όπου και ξεκίνησα ηπαρίνες αλλά την 37η ημέρα έπεσε στα 80.. (σαλπιγγογραφία και σπερματοδιάγραμμα καλά) ο γιατρός μου ήταν σίγουρος ότι οφείλεται σε θρομβοφιλία.. έκανα κάποιες εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν ετερόζυγος προς MTHFR 677T και ομόζυγος προς 1298C ..

    Κατά την άποψη σας, κατά πόσο αυτό προκαλεί τις παλινδομες, αν πρέπει να ψάξω και τα πατρικά αντιγόνα και τέλος εάν η φαρμακευτική αγωγή που μου σύστησε ο γιατρός μου (filicine καθημερινά, outrogetan από την 16η ημέρα του κύκλου έως την 28η εάν η χοριακή είναι αρνητική, σαλοσπιρ απο την 20η ημέρα και αν η χοριακή που κάνω υποχρεωτικά κάθε 28η ημέρα ξεκινάω ηπαρίνες) με καλύπτει σε ενδεχόμενο εγκυμοσύνης...

    Σας ευχαριστω πολυ

     

     

    Θα συμφωνήσω ότι είναι πιθανό να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των μεταλλάξεων θρομβοφιλίας που αναφέρετε και των παλινδρομήσεων που είχατε. Αυτό είναι και βιβλιογραφικά επιβεβαιωμένο.

    Η αγωγή που σας συστήθηκε σας καλύπτει πλήρως, μάλιστα είναι και αρκετά πολύπλοκη! Συνήθως απλώς χορηγείται φυλλικό από πριν τη σύλληψη (και ενίοτε βιταμίνες Β6 & Β12) και προστίθεται ηπαρίνη με το που θετικοποιείται το τεστ εγκυμοσύνης.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Θα συμφωνήσω ότι είναι πιθανό να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των μεταλλάξεων θρομβοφιλίας που αναφέρετε και των παλινδρομήσεων που είχατε. Αυτό είναι και βιβλιογραφικά επιβεβαιωμένο.

    Η αγωγή που σας συστήθηκε σας καλύπτει πλήρως, μάλιστα είναι και αρκετά πολύπλοκη! Συνήθως απλώς χορηγείται φυλλικό από πριν τη σύλληψη (και ενίοτε βιταμίνες Β6 & Β12) και προστίθεται ηπαρίνη με το που θετικοποιείται το τεστ εγκυμοσύνης.

     

    Καλημερα.. σας ευχαριστω για την απαντηση!!!


    VBTOp3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημερα γιατρε..

    θελω να σας κανω μια ερωτηση..

    Ειχα μια αποβολη τον Φεβρουαριο Αυτοματη και μικρη σε ηλικια, (δεν το ηξερα).. μου ηρθε μετα η πρωτη περιοδος 16/3.. και η Δευτερη μου ηρθε 25/4... Η δευτερη ομως δεν ειχε καμμια σχεση με τις προηγουμενες γιατρε μου και τωρα εχω αρχισει να αγχωνομαι... γιατι παρατηρω διαφορους πονους χαμηλα σαν να εχω πριοδο...

    1η μερα --> δυο σταγονες το μεσημερι μαζι με τα υγρα(σαν βλεννα), μετα καθαρη

    2η μερα--> Λιγο αιμα το μεσημερι, το βραδυ κανονικη προς λιγη ροη

    3η μερα--> κανονικη προς λιγη ροη

    4η μερα-->Λιγη εως καθολου ροη

    5η μερα-->καθαρισα..

     

    Δεν ειναι φυσιολογικο ετσι δεν ειναι...??

    οταν ειχα παει στο ραντεβου με την γιατρο μου μου ειχε βρει καποιες κυστουλες στην δεξια σαλπιγγα.. υπαρχει περιπτωση να φταιει αυτο...???

    Επισης στην αποβολη , δεν χρειαστηκα ουτε χαπια ουτε αποξεση.. καθαρισα μονη μου.. και μεσα δεν ειχε μεινει κανενα υπολοιμα.. !!


    2311399a5vqu82s2t.gif

     

    PjlKp3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Γεια σας γιατρέ,

    Είμαι 36 ετών, δεν πίνω, δεν καπνίζω και έχω φυσιολογικό βάρος. Πριν 13 χρόνια είχα μία αποβολή στην 5η εβδομάδα κύησης. Πριν 2,5 χρόνια γέννησα φυσιολογικά και χωρίς κανένα πρόβλημα την κόρη μου. Στις 27/1 είχα αποβολή στην 7η εβδομάδα κύησης, χωρίς απόξεση. Σκόπευα να περιμένω 3 μήνες όπως μου σύστησε ο γιατρός μου για να κάνω έλεγχο θρομβοφιλίας. Στις 4/5 όμως είχα μία βιοχημική αποβολή. Η ερώτησή μου είναι:

    πόσο διάστημα θα πρέπει να περιμένω για να κάνω τον έλεγχο θρομβοφιλίας και να ξέρω ότι θα έχω αξιόπιστα αποτελέσματα?

    Αν εντωμεταξύ μείνω έγγυος υπάρχει κάποια αγωγή που θα μπορούσα να πάρω προληπτικά? Ευχαριστώ πολύ!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημερα γιατρε..

    θελω να σας κανω μια ερωτηση..

    Ειχα μια αποβολη τον Φεβρουαριο Αυτοματη και μικρη σε ηλικια, (δεν το ηξερα).. μου ηρθε μετα η πρωτη περιοδος 16/3.. και η Δευτερη μου ηρθε 25/4... Η δευτερη ομως δεν ειχε καμμια σχεση με τις προηγουμενες γιατρε μου και τωρα εχω αρχισει να αγχωνομαι... γιατι παρατηρω διαφορους πονους χαμηλα σαν να εχω πριοδο...

    1η μερα --> δυο σταγονες το μεσημερι μαζι με τα υγρα(σαν βλεννα), μετα καθαρη

    2η μερα--> Λιγο αιμα το μεσημερι, το βραδυ κανονικη προς λιγη ροη

    3η μερα--> κανονικη προς λιγη ροη

    4η μερα-->Λιγη εως καθολου ροη

    5η μερα-->καθαρισα..

     

    Δεν ειναι φυσιολογικο ετσι δεν ειναι...??

    οταν ειχα παει στο ραντεβου με την γιατρο μου μου ειχε βρει καποιες κυστουλες στην δεξια σαλπιγγα.. υπαρχει περιπτωση να φταιει αυτο...???

    Επισης στην αποβολη , δεν χρειαστηκα ουτε χαπια ουτε αποξεση.. καθαρισα μονη μου.. και μεσα δεν ειχε μεινει κανενα υπολοιμα.. !!

     

    Καλησπέρα,

     

    Οι κύστεις που περιγράφετε είναι κατά πάσα πιθανότητα άνευ κλινικής σημασίας. Προσωπικά, η πρώτη σκέψη που μου περνάει από το μυαλό είναι... μήπως είστε έγκυος; Εάν πάντως δεν είστε θα σας έλεγα να μην ανησυχείτε γιατί τέτοιες μικρο-ανωμαλίες μπορεί να συμβούν χωρίς να υποκρύπτουν παθολογία. Δώστε στον εαυτό σας ένα μήνα ακόμα και δείτε πώς θα πάει και η επόμενη περίοδος.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γεια σας γιατρέ,

    Είμαι 36 ετών, δεν πίνω, δεν καπνίζω και έχω φυσιολογικό βάρος. Πριν 13 χρόνια είχα μία αποβολή στην 5η εβδομάδα κύησης. Πριν 2,5 χρόνια γέννησα φυσιολογικά και χωρίς κανένα πρόβλημα την κόρη μου. Στις 27/1 είχα αποβολή στην 7η εβδομάδα κύησης, χωρίς απόξεση. Σκόπευα να περιμένω 3 μήνες όπως μου σύστησε ο γιατρός μου για να κάνω έλεγχο θρομβοφιλίας. Στις 4/5 όμως είχα μία βιοχημική αποβολή. Η ερώτησή μου είναι:

    πόσο διάστημα θα πρέπει να περιμένω για να κάνω τον έλεγχο θρομβοφιλίας και να ξέρω ότι θα έχω αξιόπιστα αποτελέσματα?

    Αν εντωμεταξύ μείνω έγγυος υπάρχει κάποια αγωγή που θα μπορούσα να πάρω προληπτικά? Ευχαριστώ πολύ!

     

    Καλησπέρα,

     

    Το ελάχιστο διάστημα μεταξύ εγκυμοσύνης (ακόμα και βιοχημικής) και εξετάσεων θρομβοφιλίας πρέπει να είναι δύο μήνες, ώστε να είναι τα αποτελέσματα αξιόπιστα. Αν στο μεταξύ μείνετε έγκυος θα μπορούσατε να κάνετε ενέσεις ηπαρίνης προληπτικά, θα σας συνιστούσα όμως να το συζητήσετε πρώτα με το γιατρό σας γιατί μια τέτοια αγωγή δεν είναι πάντα κατάλληλη για όλους.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα,

     

    Οι κύστεις που περιγράφετε είναι κατά πάσα πιθανότητα άνευ κλινικής σημασίας. Προσωπικά, η πρώτη σκέψη που μου περνάει από το μυαλό είναι... μήπως είστε έγκυος; Εάν πάντως δεν είστε θα σας έλεγα να μην ανησυχείτε γιατί τέτοιες μικρο-ανωμαλίες μπορεί να συμβούν χωρίς να υποκρύπτουν παθολογία. Δώστε στον εαυτό σας ένα μήνα ακόμα και δείτε πώς θα πάει και η επόμενη περίοδος.

     

     

    Καλημερα γιατρε.. Και ευχαριστω για την απαντηση.. !!

    Εκανα εχτες το βρδυ ενα τεστ, για να βεβαιωθω αν ειμαι εγκυος.. Φυσικα βγηκε αρνητικο.... οποτε τωρα αναγκαστηκα περιμενω.. για την επομενη περιοδο.. μακαρι να ηταν μονο αυτη, και να ηταν λογο αλλαγης καιρου.. παιζει και αυτο , ετσι δεν ειναι...???

    και λογικα υποθετω εγω, πρεπει να ηταν ενα ανωορηκτικος κυκλος ο προηγουμενος.. σωστα..???


    2311399a5vqu82s2t.gif

     

    PjlKp3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    καλησπέρα γιατρέ ήθελα την βοήθεια σας γιατι εγώ δεν ξέρω τίποτα στις01/05 είχα περίοδο στις08/05 είχα ελεύθερη επαφή υπάρχει πιθανοτιτα να είμαι έγκυος το θέλω πολύ και δεν εχω υπομονή να περίμενω μέχρι της01/06 άμα κάνω τεστ θα μου δείξει σας παρακαλώ απαντήστε σας ευχαριστώ πολύ .!!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    ξέχασα να σας πω ότι στισ 09/05 ενιοσα ένα πόνο στα αριστερά και μετά από μια βδομάδα εχω τάσεις για εμετό και θέλω συνέχεια να κοιμάμαι είναι κάτι η απλός η ιδέα μου που το θέλω τόσο πολύ χα χα χα

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    καλησπερα γιατρε,

    εδω και πανω απο 1,5 χρονο παιρνω αντισυλληπτικα λογω ωοθηκικης κυστης. αυτον το μηνα για διαφορους λογους δεν ξεκινησα τα χαπια οταν επρεπε. τελευταιο χαπι πηρα στις 2 του μηνα, ειδα περιοδο στις 4 με 5 του μηνα και στις 13 του μηνα ειχα επαφη χωρις προφυλαξεις. ολο αυτο το διαστημα και εκτοτε δεν πηρα αντισυλληπτικα. δεν ξερω λοιπον εαν θα πρεπει να με απασχολει το ενδεχομενο εγκυμοσυνης.

    εαν δεν επαιρνα αντισυλληπτικα θα ειχα κυκλο 30-31 ημερων και δεν θα ανησυχουσα αλλα τωρα δεν ξερω τι κυκλο θα εχω. τι πιθανοτητες δινετε στο να υπαρξει εγκυμοσυνη?

    ευχαριστω

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημέρα γιατρέ.Είμαι 34 ετων και πριν 2 χρονια γέννησα με καισαρική τομή ένα αγοράκι.Η καισαρίκη έγινα στις 37 εβδομάδες.Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγω η γυναικολόγος μου σε μία τυπική εξέταση κολπική μου είπε πως σήμερα γεννάς.Γέννησα με καισαρική γιατί δεν είχα διαστολή λογω ότι το παιδί είχε δεθεί με το λώρο.Έχω οινομιώματα υπορογόνια, το πιο μεγάλο 3,6 εκ.Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορω να επιχειρήσω VBAC.Ευχαριστώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημερα γιατρε.. Και ευχαριστω για την απαντηση.. !!

    Εκανα εχτες το βρδυ ενα τεστ, για να βεβαιωθω αν ειμαι εγκυος.. Φυσικα βγηκε αρνητικο.... οποτε τωρα αναγκαστηκα περιμενω.. για την επομενη περιοδο.. μακαρι να ηταν μονο αυτη, και να ηταν λογο αλλαγης καιρου.. παιζει και αυτο , ετσι δεν ειναι...???

    και λογικα υποθετω εγω, πρεπει να ηταν ενα ανωορηκτικος κυκλος ο προηγουμενος.. σωστα..???

     

    Καλησπέρα,

     

    Οι λόγοι τέτοιων διαταραχών της περιόδου μπορεί να είναι πολλοί - κούραση, μια ίωση, στρες, κλπ. Λόγω της διάρκειας του κύκλου που περιγράφετε είναι πράγματι πιθανό αυτός να ήταν ανωορρηκτικός, όπως συμβαίνει και φυσιολογικά κάποιες φορές - ακόμα κι αν δεν έχει προηγηθεί εγκυμοσύνη. Μη σας ανησυχεί για την ώρα.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    καλησπέρα γιατρέ ήθελα την βοήθεια σας γιατι εγώ δεν ξέρω τίποτα στις01/05 είχα περίοδο στις08/05 είχα ελεύθερη επαφή υπάρχει πιθανοτιτα να είμαι έγκυος το θέλω πολύ και δεν εχω υπομονή να περίμενω μέχρι της01/06 άμα κάνω τεστ θα μου δείξει σας παρακαλώ απαντήστε σας ευχαριστώ πολύ .!!!!

     

    Καλησπέρα,

     

    Θα ήταν πραγματικό ευτύχημα αν υπήρχε τρόπος να ξέρουμε αν επιτύχαμε εγκυμοσύνη τόσο νωρίς στον κύκλο - αυτός που θα ανακαλύψει τέτοια μέθοδο θα γίνει πλούσιος! Πάντως αν ο πόνος που νιώσατε στις 9/5 ήταν όντως πόνος ωορρηξίας τότε πετύχατε την επαφή ακριβώς την κατάλληλη στιγμή και συνεπώς έχετε πολύ καλές πιθανότητες εγκυμοσύνης. Σας το εύχομαι!


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    καλησπερα γιατρε,

    εδω και πανω απο 1,5 χρονο παιρνω αντισυλληπτικα λογω ωοθηκικης κυστης. αυτον το μηνα για διαφορους λογους δεν ξεκινησα τα χαπια οταν επρεπε. τελευταιο χαπι πηρα στις 2 του μηνα, ειδα περιοδο στις 4 με 5 του μηνα και στις 13 του μηνα ειχα επαφη χωρις προφυλαξεις. ολο αυτο το διαστημα και εκτοτε δεν πηρα αντισυλληπτικα. δεν ξερω λοιπον εαν θα πρεπει να με απασχολει το ενδεχομενο εγκυμοσυνης.

    εαν δεν επαιρνα αντισυλληπτικα θα ειχα κυκλο 30-31 ημερων και δεν θα ανησυχουσα αλλα τωρα δεν ξερω τι κυκλο θα εχω. τι πιθανοτητες δινετε στο να υπαρξει εγκυμοσυνη?

    ευχαριστω

     

    Καλησπέρα,

     

    Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι 1,5 χρόνος είναι μάλλον μεγάλο διάστημα για να λαμβάνει κανείς αντισυλληπτικά εάν ο λόγος δεν αφορά αντισύλληψη αλλά αποκλειστικά την κύστη ωοθήκης. Η συνήθης διάρκεια της αγωγής είναι 3-6 μήνες - υποθέτω ότι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αιτία που συνεχίσατε τη θεραπεία για τόσο πολύ.

     

    Σύμφωνα με τις ημερομηνίες που μου γράφετε η επαφή έγινε την 8η-9η μέρα του κύκλου. Θεωρητικά, αν η ωορρηξία είναι να συμβεί μεταξύ 11ης και 15ης ημέρας όπως γίνεται σε κύκλο 28 ημερών, υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης. Εντούτοις, στην περίπτωσή σας υπάρχουν κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες. Καταρχήν το γεγονός ότι αρκετά συχνά μετά τη λήψη αντισυλληπτικών - ειδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα - οι πρώτοι κύκλοι είναι ανωορρηκτικοί, δεν παράγουν δηλαδή ωάρια. Επιπλέον, ότι με τη διακοπή της αγωγής, ακόμα κι αν γίνει ωορρηξία δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα είναι αυτό γιατί δεν είμαστε σίγουροι τι διάρκειας κύκλο θα έχουμε. Και τέλος, το ότι ο κύκλος σας παλαιότερα ήταν 30-31 ημερών που σημαίνει ωορρηξία τη 13η-17η ημέρα οπότε βάσει αυτού του σεναρίου η επαφή που είχατε ήταν μάλλον σε "απόσταση ασφαλείας".

     

    Το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω φοβάμαι πως είναι ότι θα ήταν αυθαίρετο να σας δώσω κάποιο ποσοστό πιθανότητας εγκυμοσύνης γιατί υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε...


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλημέρα γιατρέ.Είμαι 34 ετων και πριν 2 χρονια γέννησα με καισαρική τομή ένα αγοράκι.Η καισαρίκη έγινα στις 37 εβδομάδες.Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγω η γυναικολόγος μου σε μία τυπική εξέταση κολπική μου είπε πως σήμερα γεννάς.Γέννησα με καισαρική γιατί δεν είχα διαστολή λογω ότι το παιδί είχε δεθεί με το λώρο.Έχω οινομιώματα υπορογόνια, το πιο μεγάλο 3,6 εκ.Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορω να επιχειρήσω VBAC.Ευχαριστώ

     

    Καλησπέρα,

     

    Θα έλεγα ότι το ιστορικό σας σε πρώτη ανάγνωση είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για να πετύχετε φυσιολογικό τοκετό σε επόμενη εγκυμοσύνη. Τα ινομυώματα που αναφέρετε, εφόσον είναι αποκλειστικά υπορογόνια και σχετικά ψηλά στη μήτρα κατά κανόνα δε δημιουργούν προβλήματα στον τοκετό, ακόμα κι αν μεγαλώσουν λίγο.

     

    Προκειμένου να σας απαντήσω πιο συγκεκριμένα και λαμβάνοντας υπόψη το γενικότερο ιστορικό σας θα μπορούσατε να συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο που έχω γι'αυτό το σκοπό και μπορώ να σας στείλω με e-mail. Εάν ενδιαφέρεστε παρακαλώ στείλτε μου ένα προσωπικό μήνυμα σχετικά.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα γιατρέ!

    Είμαι 35 στα 36 και προσπαθούμε για 2ο παιδί.

    Από μικρή είχα πάντα ασταθή κύκλο αλλά οι γιατροί δεν μου είχαν μιλήσει ποτέ για πολυκυστικές, έπαιρνα μόνο τα πριμολουτ για να αδιαθετώ...Το πρώτο μου παιδί το γέννησα το 2009 μετά από φυσιολογική σύλληψη και μέσα σε 1,5 μήνα προσπαθειών.

    Το 2011 αφότου γέννησα, διαγνώστηκα με ΣΠΩ και αντίσταση στην ινσουλίνη. Από το 2011 λαμβάνω glucophage και παράλληλα αντισυλληπτικά. Τα αντισυλληπτικά τα σταμάτησα 1/2/2013. Η περίοδος δεν ήρθε από μόνη της και πήρα πριμολούτ μετά από καθοδήγηση του γιατρού μου. Τελευταία περίοδο είχα 8/5, πήρα για πρώτη φορά κλομιφαίνη από 2η έως και 5η μέρα κύκλου και σήμερα στην 9η μέρα κύκλου με υπέρηχο είδε ένα ωοθυλάκιο (μέγεθος 9) που θα το ξαναδούμε την 13η μέρα...Μου είπε ο γιατρός ότι θα πρέπει να κάνω ενέσεις pregnyl. Τί είναι οι ενέσεις αυτές; Πρέπει να γίνουν αλλιώς δεν θα υπάρξει ωορρηξία; Η κλομιφαίνη από μόνη της δεν φτάνει;

    Σας παρακαλώ πείτε μου την γνώμη σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.


    Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα γιατρέ!

    Είμαι 35 στα 36 και προσπαθούμε για 2ο παιδί.

    Από μικρή είχα πάντα ασταθή κύκλο αλλά οι γιατροί δεν μου είχαν μιλήσει ποτέ για πολυκυστικές, έπαιρνα μόνο τα πριμολουτ για να αδιαθετώ...Το πρώτο μου παιδί το γέννησα το 2009 μετά από φυσιολογική σύλληψη και μέσα σε 1,5 μήνα προσπαθειών.

    Το 2011 αφότου γέννησα, διαγνώστηκα με ΣΠΩ και αντίσταση στην ινσουλίνη. Από το 2011 λαμβάνω glucophage και παράλληλα αντισυλληπτικά. Τα αντισυλληπτικά τα σταμάτησα 1/2/2013. Η περίοδος δεν ήρθε από μόνη της και πήρα πριμολούτ μετά από καθοδήγηση του γιατρού μου. Τελευταία περίοδο είχα 8/5, πήρα για πρώτη φορά κλομιφαίνη από 2η έως και 5η μέρα κύκλου και σήμερα στην 9η μέρα κύκλου με υπέρηχο είδε ένα ωοθυλάκιο (μέγεθος 9) που θα το ξαναδούμε την 13η μέρα...Μου είπε ο γιατρός ότι θα πρέπει να κάνω ενέσεις pregnyl. Τί είναι οι ενέσεις αυτές; Πρέπει να γίνουν αλλιώς δεν θα υπάρξει ωορρηξία; Η κλομιφαίνη από μόνη της δεν φτάνει;

    Σας παρακαλώ πείτε μου την γνώμη σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

     

    Καλησπέρα,

     

    Οι ενέσεις Pregnyl δίνονται σε περιπτώσεις που το ωοθυλάκιο φτάνει το μέγεθος που θα έπρεπε αλλά δεν γίνεται ωορρηξία με φυσικό τρόπο. Η Pregnyl προκαλεί ωορρηξία τεχνητά μιμούμενη τη δράση της ορμόνης LH.

    Εφόσον πρόκειται για τον πρώτο κύκλο κλομιφαίνης δεν μπορείτε εκ των προτέρων να γνωρίζετε αν θα χρειαστούν οι ενέσεις αυτές ή όχι, και η αλήθεια είναι ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η κλομιφαίνη από μόνη της αρκεί.

    Η πρακτική που προσωπικά ακολουθώ είναι ότι κατά τον πρώτο κύκλο παρακολουθούμε υπερηχογραφικά την εξέλιξη του ωοθυλακίου μέχρι να διαπιστωθεί αν γίνεται ωορρηξία φυσικά ή όχι. Αν όχι τότε μόνο χορηγείται Pregnyl και συζητείται η πιθανή λήψη και στους επόμενους κύκλους.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα,

     

    Θα ήταν πραγματικό ευτύχημα αν υπήρχε τρόπος να ξέρουμε αν επιτύχαμε εγκυμοσύνη τόσο νωρίς στον κύκλο - αυτός που θα ανακαλύψει τέτοια μέθοδο θα γίνει πλούσιος! Πάντως αν ο πόνος που νιώσατε στις 9/5 ήταν όντως πόνος ωορρηξίας τότε πετύχατε την επαφή ακριβώς την κατάλληλη στιγμή και συνεπώς έχετε πολύ καλές πιθανότητες εγκυμοσύνης. Σας το εύχομαι!

     

    Σας ευχαριστώ παρά πολύ θα κάνω λίγο υπομονή και μακάρι να είναι κάτι

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημέρα γιατρέ…θα ήθελα την βοήθειά σας στον προβληματισμό μου…είμαι 35 χρόνων και έχω ασταθή κύκλο…αδιαθετώ συνήθως από 5 έως και 10 μέρες πριν.. έχω κάνει προγεννητικό έλεγχο πριν κάποια χρόνια και το μόνο ανησυχητικό ήταν η λίγο αυξημένη προλακτίνη μου πράγμα που πιθανόν να οφείλεται και ο ασταθής κύκλος μου. Ο γυναικολόγος μου πρότεινε το DOSTINEX για να την ρυθμίσουμε αλλά λόγω δικής μου στάσης (όχι και τόσο πολύ υπέρ των φαρμάκων) δεν ακολούθησα την θεραπεία… η τελευταία μου περίοδος ήταν στις 23/4/2013. Βάσει ενός ημερολογίου που κρατάω (καθαρά στατιστικά) η πιθανή ημέρα ωορρηξίας μου ήταν στις 4/5/2013. Την ωορρηξία μου για καλό ή για κακό την νοιώθω…με συμπτώματα πρηξίματος και με σουβλιές δυνατές χαμηλά.. Είχα λοιπόν ελεύθερη επαφή εκείνη την μέρα… την ίδια μέρα και μετά την επαφή ένοιωσα μια μικρή σουβλιά χαμηλά η οποία μου επιβεβαίωσε ότι όντως πρέπει να ήταν η ωορρηξία μου εκείνη την μέρα …στις 7 ημέρες ακριβώς με έπιασαν κάτι φοβερές σουβλιές χαμηλά σε σημείο να μην μπορώ να λυγίσω…θεώρησα ότι πιθανόν είναι επειδή θα αδιαθετήσω…ψάχνοντας όμως στο ίντερνετ διάβασα ότι και η εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στις 7ημέρες μετά την ωορρηξία μπορεί να προκαλέσει πόνους χαμηλά.. πέρασαν οι μέρες και λόγω και κάποιων συμπτωμάτων όπως λίγο πρήξιμο στο στήθος, μεγάλωμα των θηλών οι οποίες έχουν γίνει και ποιο σκούρες, λίγα υγρά και κάποιες λίγες ζαλάδες – ανακατωσούρες σκέφτηκα το ενδεχόμενο του μήπως είμαι έγκυος…όποτε θεώρησα καλό και χωρίς να έχω πραγματική καθυστέρηση ακόμα να πάω να κάνω εχθές 16/5/2013 μια εξέταση βʼ χορειακής αντί του τεστ εγκυμοσύνης για να δω αν όντως είμαι έγκυος…η χορειακή βγήκε αρνητική… ήθελα τώρα να ρωτήσω το εξής: υπάρχει πιθανότητα να έκανα την χορειακή νωρίς και γιʼ αυτό να μην δείχνει ή θα έδειχνε βάσει των ημερομηνιών που σας αναγράφω..? η μικροβιολόγος ήταν λίγο κάθετη στο ότι αν υπήρχε εγκυμοσύνη θα φαινόταν στην εξέταση της χορειακής…αλλά διαβάζοντας εδώ και κάποιες άλλες μαρτυρίες γυναικών βλέπω ότι υπάρχουν πιθανότητες και να μην δείχνει αλλά και να είναι λάθος η εξέταση…διαισθητικά αλλά και βάσει λίγο τον συμπτωμάτων νοιώθω ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει στο σώμα μου…θα ήθελα την γνώμη σας…να επαναλάβω την χορειακή?? Ή μάταια….Ευχαριστώ…:)

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημερα γιατρε, Σας ειχα γραψει παλι προχτες.. λοιπον.. επειδη τοσα διαβαζω και μπερδευτηκα.. αυτον τον μηνα εχω κανει ωορρηξια..?? δεν εχω μετρησει ολες τις μερες λογο οτι εαν ο κλυκλο μου ειναι κοντα στις 40 μερες.. θα ηταν δωρο αδωρο να τις μετρησω.. μετραω ομως απο την 20μερα και μετα σιγουρα, ετσι και αλλιως και να εχει μειωθει ο κυκλος, δεν νομιζω να εχει παει κατω απο 35 μερες ετσι αποτομα

     

    Λοιπον γιατρε μου, πιστευετε οτι εχω κανει ωορρηξια αυτον τον μηνα.??

    εγω υποθετω οτι εκανα στις 14/5, λογο χαμηλης, και λογο οτι μετα αρχισε να αυξανετε.. και επισης απο τις 12/5 ειχα ποναλακια χαμηλα σαν κραμπες περιοδου και απο εχτες το πρωι 16/5 εχω απιστευτο πονο στην μεση ενω δεν εχω κανει τιποτα κουραστηκο, ισα ισα... που ειμαι πολυ χαλαρη

     

     

     

     

    @ 1η μερα: 25/4-36,6 - δυο σταγονες αιμα

    2η: 26/4-36,4 - λιγο αιμα το πρωι, κανονικη ροη το βραδυ

    3η: 27/4-36,4 - κανονικη ροη το πρωι - λιγη το βραδυ

    4η: 28/4-36,4 -λιγο αιμα

    @ 5η: 29/4- - - καθαρισα

    6η: 30/4- -

    7η: 1/5-36,6

    @ 8η: 2/5- -

    9η: 3/5- -

    @ 10η: 4/5- - -

    11η: 5/5- - ξυπνησα με ναυτια και ταση για εμ..το

    @ 12η: 6/5-36,8

    @ 13η: 7/5-36,6

    14η: 8/5-36,4

    @ 15η: 9/5-36,6

    16η: 10/5-36,6

    @ 17η: 11/5-36,7

    18η: 12/5- - -πονακια χαμηλα σαν κραμπες

    19η: 13/5- - -πονακια χαμηλα σαν κραμπες

    @ 20η: 14/5-36,3 πονακια χαμηλα σαν κραμπες-διαφανα σαν ασπραδι αυγου υγρα σαν τσιχλα

    (συγνωμη για τις λεπτομερειες)

    @ 21η: 15/5-36,6 -πονος στην μεση απο οταν ξαπλωσα

    @ 22η: 16/5-36,6 -απιστετα δυνατος πονο στην μεση απο τα ξημερωματα

    23η: 17/5-36,9 - Πονος στην μεση -ζαλαδες

    24η: 18/5-36,8

     

    το @=επαφηηηη...!!

     

    εσεις τι πιστευετε..??? οτι παλι θα ειναι ανωρηκτικος ο κυκλος μου γιατρε..???

    τον προηγουμενο μηνα οντως ειχα κουραστει πολυ (λογο σπιτιου, καθαριοτητας, και δουλεια) Και ειχα αγχωθει και παρα πολυ, λογο οτι ξεκινησαμε προσπαθειες..

    αυτπν τον μηνα ομως ειπα οτι δεν [αιζει να αγχωθω, και οτι εαν ειανι να ερθει θα ερθει.. ισα ισα που δεν πιστευω οτι εχω μεινει εγκυος..

    απλα με ανησυχησε οτι μπορει απο εδω και περα να κανω ανωρηκτικους κυκλους... !!

     

    Να σας πω επισης οτι και τα δυο μωρακια που εχασα τα ειχα πιασει την 18η μερα και την 21η μερα !!!


    2311399a5vqu82s2t.gif

     

    PjlKp3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ μου καλησπέρα. Γεννησα πριν από λίγες μέρες το τρίτο μου παιδάκι το οποίο ήταν σε ισχιακή προβολη και μάλιστα φυσιολογικά. Είχαμε πει με τον γιατρο μου ότι σίγουρα θα το παίρναμε με καισαρικη αλλα: όταν έσπασαν τα νερα μου είπε να μην πάω άμεσα στην κλινική αλλα να χαλαρωσω και να περιμένω εκτός αν με πιάσουν πόνοι. Μια ώρα αργότερα με έπιασαν πόνοι και πήγα στην κλινική. Όταν έφτασε ο γιατρός μου είπε ότι είχα διαστολη τελεία και έπρεπε να το πάρουμε φυσιολογικά. Τρόμαξε παρα πολυ μήπως συμβεί κάτι κακό γιατί ήμουν ενημερωμένη από τον γιατρο μου για το τι θα μπορούσε να συμβεί αλλα τελικά όλα καλα. Έχω μείνει όμως με τη απορία. Αργησαμε να κάνουμε την καισαρικη ή έτσι έπρεπε να γίνει? Υπήρξε καθυστέρηση απο την πλευρά του γιατρού ή κακή εκτίμηση? Να σημειώσω ότι είναι εξαιρετικός επιστήμονας και έχει ασχοληθεί με ισχιακους τοκετους και γενικώς του έχω εμπιστοσύνη, όμως....

    Ευχαριστώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα γιατρέ, είμαι 29 ετών και από την αρχή της εμμηνου ρυσεως δεν είχα σταθερό κύκλο.οσες φορές επισκέφτηκα γυναικολογο για το λόγο αυτό μετά απο εξετάσεις κατέληξε ότι οι ώοθηκες μου έχουν φυσιολογική απεικόνιση και ειναι μεν πολυκυστικου τύπου αλλά δν έχω πολυκυστικες ώοθηκες καθώς οι ορμονολογικες εξετάσεις ήταν φυσιολογικές.περιοδο έχω περίπου κάθε 45-50 μέρες.το ερώτημα μου ειναι το εξής:περίοδο είχα στις 7/5 και απο τις 15/5 εχω συχνοουρια και κολπικες εκκρισεις σαν μύξα(συγγνώμη για την περιγραφή )δεν υπάρχει δυσοσμία ούτε κνησμος.επισης ποναω χαμηλά σαν να εχω κρυωσει.ειναι κάτι ανησυχητικό ;τι εξετάσεις πρέπει να κάνω για να διαπιστώσω αν πρόκειται για κάποια μόλυνση ή κάτι σχετικό;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα σας,

     

    θα ήθελα να σας ρωτήσω τι γνωρίζετε για τον εξωτερικό μετασχηματισμό ως λύση για την αποφυγή καισαρικής σε περίπτωση που το έμβρυο είναι ισχιακό. Είναι ασφαλής μέθοδος για τη μητέρα και το έμβρυο; Είναι επώδυνη; Ποια είναι η διαδικασία; Από ότι διάβασα στο εξωτερικό χρησιμοποιείται ως μέθοδος, ωστόσο στην Ελλάδα δεν είναι διαδεδομένη. Για ποιο λόγο; Τέλος, γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος γιατρός που χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο;

     

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας στις (πολλές) ερωτήσεις μου!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Guest
    Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις