Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΤΩΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΑΜΠΥΛΕΣ!!!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

Συγγνώμη που ανοίγω νέο θέμα, μπορεί να υπάρχει ήδη αλλά δεν προλαβαίνω να ψάξω...

Η μικρή μου έκλεισε τους 10 μήνες. Πριν τρεις μέρες πήγαμε στην παιδίατρο για εμβόλιο. Το βάρος της είναι 7.100 και 66,5 ύψος. Γεννήθηκε 3.150 και 49cm. Έχουμε κάνει γενική ούρων και καλλιέργεια και είναι και οι δυο καθαρές. Επειδή ειναι πολύ χαμηλά στις καμπύλες και έπεσε πάνω από δυο, μας είπε να κάνουμε κάποιες εξετάσεις, για θυροειδή, γενική, ενδοκρινολογικές κ.λ.π. Πάντα έπαιρνε βάρος με το σταγονόμετρο, αλλά τώρα δεν ξέρω τι να πρωτοσκεφτώ! Έχω αγχωθεί πολύ!!! Κατά τα άλλα τη βρήκε άριστα ψυχοκινητικά. Έχει καμιά μανούλα παρόμοια εμπειρία??? Να σημειώσω ότι θηλάζω και η μικρή μετά τους 8,5 μήνες σχεδόν άρχισε να τρώει λίγο στερεές τροφές (φρούτα 70-80, φαγητό 100-120, κρέμα 80-100). Πραγματικά θα είναι πολύτιμη οποιαδήποτε παρόμοια εμπειρία...ευχαριστώ!!!

Διαφημίσεις

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

δεν εισαι η μονη αλλα θα πρεπει να περιμενεις τις εξετασεις για να εισαι σιγουρη. Εσεις οι γονεις της εισαστε 'μικρης' κατασκευης η πιο αναπτυγμενοι ? Το μωρο φαινεται να εχει χορτασει? ειναι ευδιαθετο? Οι πιθανοτητες λενε οτι δεν θα εχει κατι και οτι αυτο συμβαινει χωρις ιδιατερο λογο. Για να πεις ομως κατι τετοιο θα πρεπει να αποκλεισεις παθολογικο αιτιο.

Καλα αποτελεσματα να εχεις.

Ευχαριστώ για την απάντηση...Εγώ είμαι 1,65 και ο άνδρας μου 1,84. Η μικρή δείχνει χορτασμενη και χαρούμενη,αλλά μάλλον προτιμα το γάλα...θηλάζει 6-7 φορές τη μερα! Αρχές Σεπτεμβρίου θα κάνουμε τις εξετάσεις και βλέπουμε...απλά ήθελα να δω αν κάποια:( κοπέλα είχε περάσει τα ίδια κ αν κάποια στιγμή άλλαξε η κατάσταση.Ευχαριστώ!

Εισαστε κανονικοι λοιπον. Εγω θα την πω την αμαρτια μου και ας την παρει το ποταμι. Προσπαθησε να τρωει παραπανω στερεες . Τις ποσοτητες που εγραψες παραπανω προσωπικα τις βρισκω λιγες.

Διαφημίσεις

δεν εισαι η μονη. και εμεις σχεδον μια απο τα ιδια. εμενα ομως ειχε γεννηθει πολυ μικρος, 2270. μιλαμε για τον μεγαλο. απο 4,5 μηνων επαιρνε παντα βαρος αλλα καπως στα κατωτερα φυσιολογικα. καναμε εξετασεις και για θυροειδη. ο παιδιατρος ελεγε οτι εινια το σκαρι του. στις καμπυλες επεσε. οταν γεννηθηκε ηταν εκτος καμπυλης, αποτομα πηρε βαρος και εφτασε στο 75 και μετα αρχισε η καθοδος και εφτασε στο 10 στο βαρος.

μετα καναμε και για αλλεργια και βγηκε στα αιματολογικα οτι ειχε αλλεργια σε μια πρωτεινη του γαλακτος. να μην στα πολυλογω και με ειδικη διαιτα που καναμε χωρις γαλακτοκομικα και μεειδικο γαλα δεν ειδαμε και καμια προκοπη.

κουραγιο θα σου πω. κανε τις εξετασεις και μετα θα δεις.

Αντικειμενικά νομίζω είναι λίγες αλλά προσπαθώ, δεν την αφήνω. Το στόμα όμως το σφραγίζει και αν την πιέσω πολύ αρχίζει και κλαίει. Κι αυτές τις ποσότητες μετά από πίεση τις τρώει. Άστα...και είχαμε συνηθίσει απ΄το γιο μου που δεν είχε κανένα πρόβλημα με το φαγητό και τώρα καταλαβαίνω τί ζόρι τραβάνε οι γονείς που τα παιδιά τους δεν τρώνε!!! Πάντως αν η ανάπτυξή της ήταν καλή και οι εξετάσεις της δε θα με ανυσηχούσε τόσο αν δεν έτρωγε πολύ...

Δηλαδή kourkoumpini ο δικός σου έτρωγε και δεν έπαιρνε βάρος ή δεν έτρωγε πολύ και σε συνδυασμό με τη μικρή πρόσληψη βάρους του κάνατε εξετάσεις? Μετά με την ειδική δίαιτα δεν βελτιώθηκε η κατάσταση?

το σφραγισμενο στομα εινια ενα μεγαλο και πονεμενο θεμα. αν δεν εχεις κακοφαγο παιδι δεν το καταλαβαινεις. οταν ημουν εγκυος στο δευτερο ελεγα "να βγει γερο ακι καλοφαγο".

γιατι δεν κανεις μονη σου μια δοκιμη; να κοψεις εσυ ολα τα γαλακτοκομικα, εφοσν θηλαζεις, και να μην δινεις τιποτε αλλο απο γαλακτομικα στο παδι. αν μεσασε 2 μηνε παρει αποτομα βαρος τοτε ειναι αυτο.

δες και εδω:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=116185

Δηλαδή kourkoumpini ο δικός σου έτρωγε και δεν έπαιρνε βάρος ή δεν έτρωγε πολύ και σε συνδυασμό με τη μικρή πρόσληψη βάρους του κάνατε εξετάσεις? Μετά με την ειδική δίαιτα δεν βελτιώθηκε η κατάσταση?

ο δικος μου μεχρι 14 μηνων ετρωγε σχετικα καλα. ηταν παντα με τις μερες του αλλα με πολλα καραγκιοζιλικια τον ξεγελουσα και ετρωγε 200-250 γραμμαρια φαγητου σε καθε γευμα. ετσι εβαζε μετριο βαρος αλλα σε καμπυλες επεφτε.

μετα μετακομισαμε κιολας, μετα αρρωσταινε κιολας και γενικα δεν εινια του φαγητου. δεν ετρωγε πολυ, περιορισε τις ποσοτητες αρκετα. αλλα και να ετρωγε μετριως (μη φανταστεις ολη την ωρα) δεν πολυεπαιρνε. δεν το συζητω οταν δεν τρωει.

οσο καναμε τη διαιτα δεν επαιρνε. τωρα που σταματησαμε τη διαιτα και δεν αρρωσταινει επισης μας φανηκε οτι βαρυνε. αυριο θα παμε για ζυγισμα.

γενικα εινια κακοφαγος, και δεν ετρωγε πολυ και δεν επαιρνε πολυ βαρος. αλλα και οσο ηταν μικρος και τον πιεζα και ετρωγε ας πουμε δεν επαιρνε βαρος. εξετασεις πιεσα εγω το γιατρο στην αθηνα να κανουμε και ηταν καθαρες. αλλα για αλλεργια δεν μου ειχε γραψει.

μετα η γιατρος στη θεσσαλονικη ειπε οτι εχει αλλεργια. δεν ειμια σιγουρη οτι ειχε αλλεργια. οσο καναμε τη διαιτα δεν πηρε καθολου.

Διαφημίσεις

Έκανα σχεδόν 7 μηνες αποχή και από κρυφά γιατί είχε υψηλά ιωσινοφιλα όταν γεννήθηκε,μετά στον όγδοο πέσανε εντός ορίων και άρχισα να τρώω σιγά σιγά...

εμενα και τα τεσσερα παιδια μου ειναι κατω απο τις καμπυλες και αν τα δεις δε θα τα πεις αδυνατα. Το τελευταιο που ειναι και πιο προσφατο εβαζε γενικα πολυ λιγο βαρος και οταν αρχισε τις στερεες τροφες (μαζι με θηλασμο) επεσε πολυ στις καμπυλες. Δεν ανυσηχισα ουτε εγω ουτε η γιατρος μου γιατι κατα τα αλλα ηταν μια χαρα. Περιμενε να σταθεροποιηθει με της στερεες και μετα θα δεις και θα πραξεις αναλογα. Μερικοι γιατροι αυτες τις καμπυλες(που ειναι τελειως λαθος και αφορουν παχουλα παιδια) τις εχουν Θεο. Ελεος. Ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι.

10 μηνων και 7100 δεν ειναι λιγο..αν σκεφτεις οτι δε τρωει ακομα κανονικα στερεες τροφες..κ απο υψος ειστε καλα...παρολα αυτα καντε τις εξετασεις και βλεπετε.σε ποια καμπυλη ειναι τωρα?

οσο για τις καμπυλες τα θηλαζοντα βρεφη εχουν αλλες..οι καμπυλες του βιβλιαριου ειναι πειραγμενες για να αποκρυπτουν το μεγαλο προβλημα παχυσαρκιας που υπαρχει στη χωρα μας.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

Μακάρι ditop να είναι έτσι... και τη μικρή μου αν τη δεις δεν τη λες αδύνατη, έχει μπουτάκια, μαγουλάκια, αλλά είναι μικρόσωμη για την ηλικία της. Αν έπαιρνε τουλάχιστον ύψος δε θα ανυσηχούσα τόσο...θα έλεγα ότι είναι στο σωματότυπό της. Τελοσπάντων, τώρα θα περιμένουμε να δούμε τι θα δείξουν οι εξετάσεις...άγχος κι αυτό!!!

Ditop να τα χαίρεσαι τα ζουζουνάκια σου!

Διαφημίσεις

κορίτσια γεια σας,

εμένα και τα δυο μου παιδάκια είναι αλλεργικά στο γάλα.Στο πρώτο θήλαζα και όποτε έδινα ξένο γάλα ήταν ΗΑ. Κάθε φορά που μείωνα το θηλασμό πέφταμε σε καμπύλες. Με αποτέλεσμα κόβω τελειως το θηλασμό όταν ήταν 10 μηνών και καταλήξαμε ανάμεσα 50η και 25η θέση σε ύψος και βάρος.( Όταν ήταν βρέφος μόνο με θηλασμό είχαμε φτάσει και 90η σε ύψος) Μετά που γέννησα το δεύτερο αντιλήφθηκα ότι είναι αλλεργικό στο αγελαδινό γάλα.(Θήλαζα και όποτε κατανάλωνα γαλακτοκομικά το μικρό έκανε εμετό ρουκέτα και είχε κολικούς) Έκανα δίαιτα αποφυγής και ηρέμησε το παιδί. Για να μην τα πολυλογώ τότε έκανα εξετάσεις και στο πρώτο και βρέθηκε αλλεργικό στο γάλα. Τώρα είναι 23 μηνών το πρώτο του κάνω 2 μήνες δίαιτα αποφυγής και σε 2 μήνες μέσα έχει πάρει 3 πόντους. Δηλαδή ανεβαίνουμε προς 75η καμπύλη από την 25η. Στο βάρος είμαστε στάσιμοι σε καμπύλες αλλά μου είπε η παιδίατρος ότι πρώτα θα φτάσει τη καμπύλη στο ύψος εκεί που είναι γενετικά προορισμένο να φτάσει και μετά θα ανέβει και στο βάρος.

nfsop3.png

8Q5qp3.png

Έκανα σχεδόν 7 μηνες αποχή και από κρυφά γιατί είχε υψηλά ιωσινοφιλα όταν γεννήθηκε,μετά στον όγδοο πέσανε εντός ορίων και άρχισα να τρώω σιγά σιγά...

τι να πω βρε παιδι μου. εινια σκασιμο. το ξερω. δες και τα αιματολογικα τι θα δειξουν.

να πω οτι εμεις σημερα που ζυγιστηκαμε στην παιδιτρο βγηκαμε οτι πηραμε 800 γραμμαρια σε 1,5 μηνα. για την ηλικια του ειναι παρα πολλα. τοσα υποτιθεται οτι παιρνει σε 6 μηνες. να σου πω οτι αυτο το μηνα ετρωγε σχετικα καλουτσικα και ηταν αμεσως μετα τη διαιτα για την αλλεργια. η διαφορα ηταν οτι 1) δεν αρρωστησε και 2) οτι δεν τον πιεσαμε να φαει καθολου. εφαγε δεν εφαγε ενα και το αυτο.θες να φας, καλως. δεν θελεις να φας παλι καλως.

να σου πω επισης οτι μεχρι 18 μηνων δεν ειχε αρρωστησει και παλι δεν επαιρνε. ετρωγε λιγες μερες καλουτσικα και μετα σταματουσε μονος του.

υπομονη.

Πήρε πολύ καλό βάρος kourkoumpini...άντε βρε, εύχομαι να συνεχίσετε έτσι και πάνω απ' όλα να είναι καλά.

αντε και στα δικα σας.

η παιδιατρος το απεδωσε στο οτι με τη διαιτα καθαρισε ο οργανσμος απο την αλλεργια και τωα απορροφαει τα θρπετικα συστατικα. εγωπαλι στοοτι δεν αρρωστησε. δεν ξερω τι να πω. μακαρια συνεχισει.

να μας πεις για τα αιματολογικα. μην το ξεχασεις.

γενικα την πιεζεις να φαει; μηπως αμα την αφησεις να πεινασει; δηλαδη να εισαι αδιαφορη στο αν θα φαει η οχι; ειναι βεβαια μικρη αλλα ροσπαθησε το και αυτο σαν κολπο.μηπως δεν τρωει απο την "πιεση". ειναι πολυ δυσκολο αυτο που σου λεω. το ξερω. το "πετυχα" ας πουμε μετα απο 2 χρονια αφαγιας και πιεσης. και παλι παντα το εχω στο μυαλο μου. αλλα πλεον ειπα οτι δεν θα καθομια να σκαω αμα δεν φαει. και ως δια μαγειας τρωει.

δοκιμασε και την αδιαφορια. δεν ξερεις καμια φορα.

Την πιεζω άλλα όταν σφραγίζει το στόμα τέλος...δεν ξανανοίγει...θα το κάνω κι αυτό μήπως πιάσει...τι να πω!

θελει χρονο κια υπομονη για να πιασει. δεν πρπει εσυ να σπασεις. εινια παρα πολυ δυσκολο, το ξερω. αλλα δες μηπως εινια και αυτο.

Αν φάει πολύ λίγο, συνήθως τη θηλάζω μετά όταν είμαι σπίτι. Χθες π.χ. το πρωι που ήταν με τη μαμά μου έφαγε 3 κουταλιές φρουτόκρεμα και μετά τίποτα άλλο και το μεσημέρι 100 φαγητό..

Κάτι άσχετο τώρα... τα βράδυα συνήθως, μετά το νυχτερινό θηλασμό και αφού κοιμάται, ξυπνάει μετά από μισή ώρα περίπου κλαίγοντας, δείχει σα να πονάει και θέλει να ρευτεί, μετά συνεχίζει τον ύπνο της. Σκέφτομαι μήπως έχει κάτι με το στομαχάκι της ...δεν ξέρω υποθέσεις κάνω...σας έχει συμβεί???

Σήμερα χειρότερα από κάθε άλλη φορά...δεν έφαγε καθόλου φρούτα και 40 φαγητό...εγώ είμαι στη δουλειά και εννοείται ότι δεν έχει πιει και γάλα. Αν συνεχίσουμε έτσι μας βλέπω να χάνουμε κι άλλο...πόσο να περιμένω...έχω απογοητευτεί!!!