Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΡΕΒΑΤΩΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ;ΓΡΙΦΟΣ!!!

Recommended Posts

Εχω καταμπερδευτει και ζητάω γνώμες....ο γιάτρός μου (Μαντούδης -ΓΕΝΝΗΜΑ)είναι απόλυτος και κατηγορηματικός:ΟΧΙ κρεβατι-καναπε ούτε καν τις 3 μέρες μετα...ήπια δραστηριώτητα,ανάπαυση γενικά,βόλτα με το αυτοκήνητο,ΧΩΡΙΣ να φοβάσαι κραδασμούς,ακόμα και ήπια ασκηση....μια κοπέλα λέει,που έμεινε ''έγκυος στο κέντρο του,την επόμενη της εμβρυομεταφορας πήγε κι έκανε ΙΠΠΑΣΙΑ!!!!!!!(είπαμε,πια, αλλα όχι κι έτσι...)μου είπε ακόμη ο γιατρος,ότι η ανάπαυση συνήσταται για ψυχολογικούς και μόνον λόγους, και για να ηρεμήσει οοργανισμός από την ταλαιπωρία. Το έμβρυο σε αυτη τη φάση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΡΟΣ και άρα δεν επειρεάζεται από την κίνηση' κάθεται πάνω στη μήτρα,όπως ένα κόκος γύρης ή ένα χνουδι επάνω σε βελουδο...μετά τις 3 ημέρες δέ,έχεις ελευθερη δραστήριότητα, χώρις υπερβολες ΣΤΗΝ ΚΩΠΩΣΗ ....Αυτά ακολουθησα κι εγω ,δηλ βγήκα έξω ανέβηκα σκάλα(μενω στο δεύτερο) απλά δεν έκανα δουλειές (εκτώς από μαγείρεμα) για να μην κουραζομαι....

Συναντησα κάποια γνωστή μου,όμως, που μου είπε ότι η αδελφή της έμεινε εγκυος στα δίδυμάκια της, στην 5η προσπάθεια,όταν παρα τις διαβεβαιώσεις των γιατρών,έμεινε ξάπλα περίπυ 10 μέρες.....μάλιστα,όταν η γνωστή μου αυτή με συνάντησε στο δρομο έξω από το σπίτι μου,μέτα την 9η μου ημέρα από την εμβρυομετα φορα,αναφώνησε:"ΤΙ....ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ;;;;;;"

Τρομόκρατήθηκα....πήρα μια φίλη, μαία στο νοσοκομείο της πόλης (Ρόδου) και μου είπε...ΠΕΡΠΑΤΑΣ;Α, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΠΑΤΑΣ!!!

Βαιβαια όσους γιατρους κι αν έχω ρωτήσει μου είπαν ότι η ξάπλα είναι βλακεία,και συνηστάται ΜΟΝΟ σε περιπτωση αποκόλησης κλπ.

Τέλως πάντων η χοριακη μου αυτή τη φορα είταν θετικη, αλλα δεν είχε ικανοποιητικη εξέλιξη,οπότε περιμένω να αδιαθετήσω....

Ομως μέσα μου, με τρώει....εάν εμενα όπως η άλλη κοπέλα ξαπλα ακινησία,μήπως πήγαινε κάλα;;;;θελω τα φώτα σας ,από ότι σας έχουν πει οι γιατροι και από τη δική σας εμπειρία....πάντως νόμίζω ότι...υπάρχει αρκετο "ραδιο αρβύλα" και αστικος μυθος γυρω από το θέμα... όπως τα παλιά χρόνια που λέγανε οι μαναδες στις εγκύους:"τωρα θα τρως για δύο"χε-χε

Διαφημίσεις

θα το πω απλα "αν ειναι να σου κατσει,θα σου κατσει"...ειτε κρεβατωθεις ,ειτε πας για ιππασια,ειτε κανεις γενικη στο σπιτι σου,ειτε...ειτε...ειτε...αν το εμβρυο θελει να δωσει εγκυμοσυνη,θα δωσει...τοσο απλα...το οτι η ταδε εμεινε εγκυος υστερα απο ξαπλα 10 ημερων...ηταν να μεινει και εμεινε...και αλλες μενουν σε τριδυμα χορευοντας...τοσο απλα...και ο δικος μου γιατρος ειναι κατηγορηματικος ως προς την ξαπλα...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Εχω καταμπερδευτει και ζητάω γνώμες....ο γιάτρός μου (Μαντούδης -ΓΕΝΝΗΜΑ)είναι απόλυτος και κατηγορηματικός:ΟΧΙ κρεβατι-καναπε ούτε καν τις 3 μέρες μετα...ήπια δραστηριώτητα,ανάπαυση γενικά,βόλτα με το αυτοκήνητο,ΧΩΡΙΣ να φοβάσαι κραδασμούς,ακόμα και ήπια ασκηση....μια κοπέλα λέει,που έμεινε ''έγκυος στο κέντρο του,την επόμενη της εμβρυομεταφορας πήγε κι έκανε ΙΠΠΑΣΙΑ!!!!!!!(είπαμε,πια, αλλα όχι κι έτσι...)μου είπε ακόμη ο γιατρος,ότι η ανάπαυση συνήσταται για ψυχολογικούς και μόνον λόγους, και για να ηρεμήσει οοργανισμός από την ταλαιπωρία. Το έμβρυο σε αυτη τη φάση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΡΟΣ και άρα δεν επειρεάζεται από την κίνηση' κάθεται πάνω στη μήτρα,όπως ένα κόκος γύρης ή ένα χνουδι επάνω σε βελουδο...μετά τις 3 ημέρες δέ,έχεις ελευθερη δραστήριότητα,χώρις υπερβολες ΣΤΗΝ ΚΩΠΩΣΗ ....Αυτά ακολουθησα κι εγω ,δηλ βγήκα έξω ανέβηκα σκάλα(μενω στο δεύτερο) απλά δεν έκανα δουλειές (εκτώς από μαγείρεμα) για να μην κουραζομαι....

Συναντησα κάποια γνωστή μου,όμως, που μου είπε ότι η αδελφή της έμεινε εγκυος στα δίδυμάκια της, στην 5η προσπάθεια,όταν παρα τις διαβεβαιώσεις των γιατρών,έμεινε ξάπλα περίπυ 10 μέρες.....μάλιστα,όταν η γνωστή μου αυτή με συνάντησε στο δρομο έξω από το σπίτι μου,μέτα την 9η μου ημέρα από την εμβρυομετα φορα,αναφώνησε:"ΤΙ....ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ;;;;;;"

Τρομόκρατήθηκα....πήρα μια φίλη, μαία στο νοσοκομείο της πόλης (Ρόδου) και μου είπε...ΠΕΡΠΑΤΑΣ;Α, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΠΑΤΑΣ!!!

Βαιβαια όσους γιατρους κι αν έχω ρωτήσει μου είπαν ότι η ξάπλα είναι βλακεία,και συνηστάται ΜΟΝΟ σε περιπτωση αποκόλησης κλπ.

Τέλως πάντων η χοριακη μου αυτή τη φορα είταν θετικη, αλλα δεν είχε ικανοποιητικη εξέλιξη,οπότε περιμένω να αδιαθετήσω....

Ομως μέσα μου, με τρώει....εάν εμενα όπως η άλλη κοπέλα ξαπλα ακινησία,μήπως πήγαινε κάλα;;;;θελω τα φώτα σας ,από ότι σας έχουν πει οι γιατροι και από τη δική σας εμπειρία....πάντως νόμίζω ότι...υπάρχει αρκετο "ραδιο αρβύλα" και αστικος μυθος γυρω από το θέμα... όπως τα παλιά χρόνια που λέγανε οι μαναδες στις εγκύους:"τωρα θα τρως για δύο"χε-χε

Άδικα ταλαιπωρείς το μυαλουδάκι σου...είναι ακριβώς όπως σου το έχει μεταφέρει ο γιατρός σου.

Ναι, πολλοί ιατροί συνειδητά γίνονται αυστηροί και απόλυτοι στο συγκεκριμένο θέμα γιατί θέλουν να είναι σίγουροι ότι κάποια κοπέλα δε θα ξεπεράσει τα όρια και δε θα σηκώσει βάρος , δε θα κάνει υπερβολές στο θέμα κόπωσης και δε θα κάνει ιππασία κάνοντας κάποιες απότομες-βίαιες κινήσεις.

Απλά θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι και δε θέλουν να διακινδυνεύουν με τη λάθος κατανόηση ή παρανόηση των οδηγιών που δίνουν στις κοπέλες, οπότε και φτάνουν στο άλλο άκρο προτείνουν "ξάπλα" και γλιτώνουν από το πως-γιατί- πόσο-και μήπως γιατρέ έφταιξε αυτό και εντάξει γιατρέ όλα καλά αλλά δεν μου είχατε μεταφέρει σωστά και αναλυτικά ότι δεν έπρεπε να βάψω έναν ουρανοξύστη.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία από καρδιάς και όπως έγραψε και η άλλη κοπέλα όταν έρθει η ώρα του να πάει καλά θα πάει καλά.

θα το πω απλα "αν ειναι να σου κατσει,θα σου κατσει"...ειτε κρεβατωθεις ,ειτε πας για ιππασια,ειτε κανεις γενικη στο σπιτι σου,ειτε...ειτε...ειτε...αν το εμβρυο θελει να δωσει εγκυμοσυνη,θα δωσει...τοσο απλα...το οτι η ταδε εμεινε εγκυος υστερα απο ξαπλα 10 ημερων...ηταν να μεινει και εμεινε...και αλλες μενουν σε τριδυμα χορευοντας...τοσο απλα...και ο δικος μου γιατρος ειναι κατηγορηματικος ως προς την ξαπλα...
συμφωνω.... μαλλον θα πρεπει να μην έχω καμία τύψη ως προς αυτό....έκανα ότι καλύτερο μπορούσα,έκτος απο ένα πράγμα :το σκεφτόμουν συνέχεια,προσπαθουσα συνεχως να μαντέυω(αρνητικα) και η μουν σχεδόν συνεχώς στενωχωρημένη και ΠΟΛΥ- ΠΟΛΥ αγχωμένη (με σωματικά συμπτώματα άγχους,ζαλη, ταχυπαλμία ,δυσπνοια και τέτοια...)

οπότε μάλλον κοριτσια η αποδωτικότερη-και πιο ζόρικη- κούρα ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ.....Νομίζω ότι όλα τα κέντρα,μετά την εμβρυομεταφορα και μέχρι τη χοριακή,ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ, ενώ θα έπρεπε να τους παρέχουν ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ,καθώς και τρόπους διαχείρισης των δυσαρεστων συναισθηματων μετά από μια ενδεχόμενη αποτυχία... όχι τυπικη υπαρξη ψυχολόγου στο κέντρο μόνο για τον εμπλουτισμο του διαφημιστικου τους φυλλαδιου....πιστεύω ότι με σωστη ψυχολογίκη υποστύριξη τα θετικά αποτελέσματα θα αυξάνονταν

Και εγώ κρεβατόθηκα κατά τις οδηγίες του γιατρού αν και με ενημέρωσε ότι στην Αμερική οι γυναίκες την επόμενη μέρα πάνε κανονικά στην δουλειά τους. Το θέμα είναι το ρισκάρεις? Όπως οι περισσότερες γυναίκες που μπαίνουν σε αυτή την δοκιμασία έκανα ότι μπορούσα για να πετύχει, όχι τιποτα άλλο αλλά για να μην με φάνε μετά τα ερωτηματικα του τύπου...Μήπως έφταιγε αυτο?

Διαφημίσεις

εγω στην πρωτη εξωσ δεν εμεινα ξαπλα,το αποτελεσμα,βιοχημικη.

στη δευτερη,ειπα να το δοκιμασω αλλιως.12 μερες,ουτε για φαγητο δε σηκωνομουν,μονο για τουαλετα.αποτεσμα,βιοχημικη.

ειναι αυτο που λενε,οτι κ αν κανεις,αν ειναι να σου κατσει,θα σου κατσει!

All you need is faith,trust and a little pixie dust..

ΖΩΗ_life, είναι όπως ακριβώς στα λέει ο γιατρός σου. Δεν είπαμε να γυρίσεις σπίτι και να πλακωθείς στις δουλειές, αλλά το να μείνεις στο κρεβάτι δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτα. Το θέμα είναι να αισθάνεσαι εσύ καλά. Αν θέλεις να το εκμεταλευτείς εφόσον έχεις την καλύτερη δικαιολογία και μπορείς να πάρεις άδεια και να μείνεις σπίτι να αράξεις με την ησυχία σου, κάντο. Αν το να μείνεις στο κρεβάτι σε κάνει να αισθάνεσαι άρρωστη, σαφώς δεν πρέπει να το προτιμήσεις, η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική στην προσπάθεια που κάνεις. Εγώ απλά θα σου έλεγα αν σκοπεύεις να κολυμπήσεις, να μπεις μόνο σε πολύ καθαρή θάλασσα, μην τύχει και κολήσεις κάποιο μικρόβιο και σαμποτάρεις την προσπάθεια.

And just for the record, στην πρώτη μου εξωσωματική έμεινα σπίτι με άδεια μέχρι τη χοριακή (όχι στο κρεβάτι, αλλα χαλαρά από καναπέ σε καναπέ) με αρνητικό αποτέλεσμα. Στη δεύτερη πήγα στη δουλειά κανονικά, οδηγώντας καθημερινά 150 χλμ, ανεβαίνοντας σκάλες κλπ και το αποτέλεσμα το βλέπεις στο τικεράκι μου. :-)

ΖΩΗ_life, είναι όπως ακριβώς στα λέει ο γιατρός σου. Δεν είπαμε να γυρίσεις σπίτι και να πλακωθείς στις δουλειές, αλλά το να μείνεις στο κρεβάτι δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτα. Το θέμα είναι να αισθάνεσαι εσύ καλά. Αν θέλεις να το εκμεταλευτείς εφόσον έχεις την καλύτερη δικαιολογία και μπορείς να πάρεις άδεια και να μείνεις σπίτι να αράξεις με την ησυχία σου, κάντο. Αν το να μείνεις στο κρεβάτι σε κάνει να αισθάνεσαι άρρωστη, σαφώς δεν πρέπει να το προτιμήσεις, η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική στην προσπάθεια που κάνεις. Εγώ απλά θα σου έλεγα αν σκοπεύεις να κολυμπήσεις, να μπεις μόνο σε πολύ καθαρή θάλασσα, μην τύχει και κολήσεις κάποιο μικρόβιο και σαμποτάρεις την προσπάθεια.

And just for the record, στην πρώτη μου εξωσωματική έμεινα σπίτι με άδεια μέχρι τη χοριακή (όχι στο κρεβάτι, αλλα χαλαρά από καναπέ σε καναπέ) με αρνητικό αποτέλεσμα. Στη δεύτερη πήγα στη δουλειά κανονικά, οδηγώντας καθημερινά 150 χλμ, ανεβαίνοντας σκάλες κλπ και το αποτέλεσμα το βλέπεις στο τικεράκι μου. :-)

ΣΩΣΤΟ ΚΙ ΑΥΤΟ...ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ.....

ΖΩΗ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΚΑΝ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΙΞΕ ΑΥΤΟ...

ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΟΤΙ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ...

ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙΣ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΗΠΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ...

ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΞΑΠΛΑΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ ΤΩΝ ΞΕΦΡΕΝΩΝ ΡΥΘΜΩΝ...

ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ψ Υ Χ Ο Λ Ο Γ Ι Α ΚΑΛΗ!!!!

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ!!!

Zωη μου δεν εχεις κανει τιποτα λαθος μην βαζεις το μυαλουδακι σου σε τετοιες σκεψεις...Εγω την πρωτη φορα εκατσα ξαπλα μια εβδομαδα μονο τουαλετα μια τελεια χοριακη αλλα παλινδρομησε...την δευτερη παλι μια εβδομαδα αρνητικη χοριακη την τριτη μια απο τα ιδια την τεταρτη ξαπλα μεχρικ την χοριακη που ηταν θετικη αλλα κ παλι παληνδρομη...την επομονη δεν θα μεινω ουτε μια μερα στο κρεβατι αν ειναι να σου κατσει θα σου κατσει....

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Γεια κοριτσια! ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο forum. Χθες εκανα την εμβρυομεταφορα 2 ωαρια. Με τον αντρα μου προσπαθουμε 2 χρονια, ειμαι 31 χρονων και μετα απο ολες τις γνωστες εξετασεις ανηκουμε στο ποσοστο "ανεξηγητη υπογονιμοτητα". Πως θα περασουν οι μερες; παω για χοριακη στις 31/8. Ξαπλωνω συνεχεια απο χθες αλλα σκεφτομαι αλλες 2 μερες και μετα να επανελθω στις δραστηριοτητες χαλαρα οπως μου ειπε ο γιατρος μου.

Εγώ να σας πω την αλήθεια την 1η φορά δεν ήμουν τελείως ξαπλα..'ήμουν σπίτι μεν αλλά έκανα μικροδουλειες και δουλεια ΗΥ που χρειαζοτνα κα καθεσαι εκει 2-3 ώρες συνεχόμενα...

Αυτή τη φορά σκέφτομαι να το κάνω τελείως ξάπλα :shock: αν και το θεωρώ πολύ δύσκολο και ψυχοφθόρο αλλά φοβάμαι μήπως για την 1η αποτυχία φταίει που δεν ήμουν τελείως ξάπλα....

Από την άλλη όμως....:?::?::?::?::?: εχω διαβάσει να γράφουν πολλές κοπέλες ότι και η συνεχόμενη ξάπλα δεν κάνει καλό γιατί δεν αιματώνεται καλά η μήτρα....Είναι αλήθεια αυτό????

Τελικά.....Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις ?????

τελειως ξαπλα δεν ειμαι και γω απο τη πρωτη μερα. ασε που δεν αντεχεται ψυχολογικα και καλοκαιριατικα αλλα μου κανει και καλο λιγο να ασχοληθω με κατι αλλο....αυτο ομως για τη μητρα δε το ηξερα

Κορίτσια γρίφος δεν υπάρχει.... κάντε αυτό που νιώθετε.. αν έχετε άγχος κάθε φορά που σηκώνεστε, τότε ξάπλα, αν σας αγχώνει η ξάπλα τότε μερικές βόλτες δεν πειράζουν.. και το καταλαβαίνω πως αν την μια φορά αν και ξάπλα δεν είχες αποτέλεσμα, την επόμενη δε θα ξαπλώσεις... εμένα είναι η πρώτη μου φορά και ο γιατρός μου είπε καναπέ-κρεββάτι μέχρι να μάθουμε το αποτέλεσμα.. εννοείται ότι θα τον ακούσω.. αν πάλι δεν κάτσει, την επόμενη φορά θα δούμε..

Διαφημίσεις

γεια σας κορίτσια

εγώ έκανα την εξωσωματική Σουηδία γιατί εδω ζω και επειδή διάβαζα για το ξαπλωμα ρώτησα τον γιατρό..και ήταν κατηγορηματικός, οχι ξάπλα..η μήτρα πρέπει να αιματώνεται..το περπάτημα μαλιστα κανει καλό...και επειδή εχω ένα παιδάκι ήδη, μου ήταν και πρακτικά αδύνατο να μείνω ξαπλα ή και να σταματήσω κάθε δραστηριότητα μετά την εμβρυομεταφορά.. και εγώ πιστεύω οτι αν είναι να κάτσει θα κάτσει... τώρα είμαι στην 11 εβδομάδα, και μολονότι ειχα αιμορραγία για μια μέρα για ανεξήγητο ακόμη λόγο, το μπεμπέ είναι καλά βεβαια, πάλι δεν μου ειπανε να έιμαι μονο ξαπλα..οχι βάρη, οχι άσκηση, οχι σεξ βεβαια, αλλά το ξαπλωμα που κάνω είναι δική μου πρωτοβουλία...

πολλά πράγματα βεβαια τα κάνουμε καθαρά για ψυχολογικούς λόγους, οπότε αν μια γυναίκα αισθάνεται καλύτερα με το να ξαπλώνει ας το κάνει, αλλά αν δεν το κάνει δεν θα είναι αυτός ο λόγος αν κάτι δεν πάει καλά!

rQTGp2.png