Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βαπτιστικά ρούχα - είδη (λαμπάδες, κλπ) : Μετά, τι?!

MayMeye

Recommended Posts

Τι κάνετε τα είδη βάπτισης μετά τη βάπτιση???

Για παράδειγμα, δεν ξέρω τι να κάνω τις λαμπάδες...και τα μικρά στολισμένα κεράκια...και τα λίγα μαρτυρικά που περίσεψαν...

Για πείτε...

Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς :wink:

Διαφημίσεις

Για παράδειγμα, δεν ξέρω τι να κάνω τις λαμπάδες...και τα μικρά στολισμένα κεράκια...και τα λίγα μαρτυρικά που περίσεψαν...

Για πείτε...

τις λαμπαδες κα τα κερακια τα αφηνεις στην εκκλησια αφου κοινωνησουν τα παιδια κ την τριτη φορα.τα μαρτυρικα μπορεις να τα δωσεις σε φιλους που δεν ηρθαν στη βαφτιση η στου νονου τους συγγενεις.

Για πείτε...

Στο μεγάλο κουτί θα φυλάξω ρούχα, στο μικρό κουτάκι που είναι ασορτί με το μεγάλο θα φυλάξω χρυσαφικά της.

Κεριά και λαμπάδα θα την αφήσουμε στην εκκλησία (το στολισμό της λαμπάδας μπορεί να τον φυλάξω για ενθύμιο).

Το σετ πετσέτες μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε, αν καθαρίσει τελικά από το λαδι (άσε που νομίζω ότι τη μικρή πετσετούλα την ξεχάσαμε στην εκκλησία), τα παπούτσια θα τα φορέσουμε για πιο καλά, το δεύτερο φόρεμα θα το φοράμε, τα μαρτυρικά έχω βάλει αγγελία να τα πουλήσω (είναι κάμποσα), αν δεν τα πουλήσω θα τα χαρίσω ή θα τα φυλάξω ενθύμιο.

Το λαδόπανο και τα εσωρουχάκια, το φόρεμα, το στεφανάκι, το καπέλο και το μπουκάλι για το λάδι θα τα φυλάξω μάλλον ενθύμια.

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Σας ευχαριστώ κορίτσια. Εννοείτε όλη τη λαμπάδα αφήνουμε στην εκκλησία; Οι λαμπάδες μας (ήταν διπλή βάπτιση) όμως είναι ελαφρως διαλυμένες! Και δεν είναι ολόκληρες απο κερι. Ξέρετε, μόνο το πάνω-πάνω είναι. Η εκκλησία τι τις κάνει; Επίσης, τι κάνατε τις μπουμπουνιερες που περίσεψαν;

Αφού κοινωνήσεις το παιδί 3 Κυριακές την τελευταία Κυριακή αφήνεις την λαμπάδα εκεί,δεν έχει σημασία αν δεν είναι ολόκληρες από κερί.Τις μπομπονιέρες γιατί δεν τις μοιράζεις σε καμιά γειτόνισσα ή γνωστή?Κρίμα είναι να τις πετάξεις.Αλλιώς αν είναι πολλές μπορείς να τις πουλήσεις ή να τις χαρίσεις σε κάποια κοπέλα από δω που έχει ίδιο θέμα με σένα.

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

Διαφημίσεις

Αφού κοινωνήσεις το παιδί 3 Κυριακές την τελευταία Κυριακή αφήνεις την λαμπάδα εκεί,δεν έχει σημασία αν δεν είναι ολόκληρες από κερί.

:shock: Α...ναι ε?... Ε, τώρα, πάει! Πέρασαν οι 3 Κυριακές! Και έχω μισοξεπαστρέψει τη διακόσμησή τους επειδή θα την ...μεταφέρω στο δωμάτιο των παιδιών! :P

Να πάω και να αφήσω στην εκκλησία ό,τι έχει απομείνει?.... :oops:

Τις μπομπονιέρες γιατί δεν τις μοιράζεις σε καμιά γειτόνισσα ή γνωστή?Κρίμα είναι να τις πετάξεις.Αλλιώς αν είναι πολλές μπορείς να τις πουλήσεις ή να τις χαρίσεις σε κάποια κοπέλα από δω που έχει ίδιο θέμα με σένα.

Δεν είναι πολλές, γύρω στις 15-20 το πολύ. Εννοείται ότι δεν θα τις πετάξω! Δεν θέλω μωρέ να τις μοιράσω σε άσχετες περιπτώσεις γιατί θα τις πετάξουν τότε αυτοί (αφού φάνε τα κουφέτα!). Δεν πιστεύω ότι όλος ο κόσμος κρατάει ό,τι μπουμπουνιέρα πέσει κάποια στιγμή στα χέρια του. Μάλλον θα τις χρησιμοποιήσω και αυτές στη διακόσμηση του παιδικού δωματίου μου φαίνεται...! :lol: Σ' ευχαριστώ!!!

Δεν χρειάζεται να το πας 3 συνεχόμενες Κυριακές αμέσως μετά την βάπτιση.Αλλά αν δε θες μη πας κ καθόλου.Κ εγώ όταν πήγα τον μικρό την διακόσμηση από την λαμπάδα την είχα βγάλει.Αλλοι την πηγαίνουν με την διακόσμηση αλλά πήγαινε το κερί κ άστο στην νεωκόρισσα ή εκεί που ανάβουμε τα κεριά στο πλάι που μπαίνουν οι λαμπάδες τάματος.

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

και εγω για να τηνπαω στην εκκλησια εβγαλα το στολισμο και τον κρατησα. (τωρα θα δω αν μπορω να αξιοποιησω κατι σε αυτην τη βαφτιση του μπεμπη).

την αφησα διπλα στα κερια,εκει που αφηνουμετις λαμπαδες.

υγ: να ρωτησω κατι ασχετο; εγω τον κοινωνησα 1 φορα μετα τη βαφτιση. δεν ηξερα για τρεις. πειραζει;

μαρτυρικα δεν ειχα. μπομπο κρατησα κανα δυο για ενθυμιο.την πετσετα τη βαφτιστικη καννονικα τη χρησιμοποιω για πετσετα του παιδιου. τα ρουχα και τα παπουτσια τα φορεσαμε. λαδοπανα τα εχω κρατημενα για ενθυμιο. το ιδιο και το μπουκαλακι με το λαδι,το εχω μαζι με την καραφα και το ποτηρι του γαμου.

Kourkoumpini μου ξέρω άλλους που δεν έχουν πάει καθόλου...σιγά δεν έγινε κ κάτι.

Πάντως κορίτσια, όπως λέει και ένας φίλος μου που είναι της εκκλησίας (όχι ακραίος), "γιατί σας πιάνει τέτοιος πανικός να κοινωνήσετε το παιδί 3 φορές στην εκκλησία, να αφήσετε τις λαμπάδες, να πλύνετε τα ρούχα στη θάλασσα, κλπ κλπ, τη στιγμή που δεν πρόκειται να ξαναπατήσει το παιδί το πόδι του στην εκκλησία για πολλά χρόνια?...". Δίκιο έχει... Αν είμασταν "τυπικοί" με τις διαδικασίες της εκκλησίας, θα είχαν νόημα όλα αυτά. Διαφορετικά, γιατί αγχωνόμαστε τόσο πολύ για το τί πρέπει και τι δεν πρέπει, τη στιγμή που μετά από αυτές τις 3 κοινωνίες δεν πρόκειται να κάνουμε αυτά που πρέπει? Π.χ. να κατηχήσει ο νονός / η νονά το παιδί μέχρι την ηλικία των 8 ετών και μετά να το εισάγει στο κατηχητικό, να πηγαίνει το παιδί και να κοινωνεί τακτικά στην εκκλησία, να νηστεύει, κλπ, κλπ?....

Δίκιο έχει....

Διαφημίσεις