Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν θα μου παρουν το παιδι στον παιδικο επειδη θηλαζει;;

Recommended Posts

Δεν ξερω που να βαλω αυτο το θεμα, στη κατηγορια "Θηλασμος" ή εδω. η κατασταση εχει ως εξης: το μικρο μου ηλικιας 21 μηνων το Σεπτεμβρη θα παει στον παιδικο. θηλαζει μεσημερι-βραδυ και το πρωι οταν ξυπναει. φυσικα οταν αρχισει και νυσταζει μου τραβαει τις μπλουζες. το κακο ειναι οτι ολοι οι γνωστοι μου απο φιλες μεχρι νηπιαγωγους μου λενε οτι το παιδι δεν θα προσαρμοστει στο παιδικο και θα μου τον δωσουν "πακετο" στην πρωτη εβδομαδα επειδη θηλαζει. γινεται κατι τετοιο; εχετε αναλογες εμπειριες;; πειτε μου κατι γιατι αρχιζω και ανησυχω πραγματικα.

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

Δεν ξερω που να βαλω αυτο το θεμα, στη κατηγορια "Θηλασμος" ή εδω. η κατασταση εχει ως εξης: το μικρο μου ηλικιας 21 μηνων το Σεπτεμβρη θα παει στον παιδικο. θηλαζει μεσημερι-βραδυ και το πρωι οταν ξυπναει. φυσικα οταν αρχισει και νυσταζει μου τραβαει τις μπλουζες. το κακο ειναι οτι ολοι οι γνωστοι μου απο φιλες μεχρι νηπιαγωγους μου λενε οτι το παιδι δεν θα προσαρμοστει στο παιδικο και θα μου τον δωσουν "πακετο" στην πρωτη εβδομαδα επειδη θηλαζει. γινεται κατι τετοιο; εχετε αναλογες εμπειριες;; πειτε μου κατι γιατι αρχιζω και ανησυχω πραγματικα.

δεν εχει κανενας σταθμος το δικαιωμα να διωδι γιατι θυλαζει!παραξενο μπορει να τους φανει αλλα οχι να το διωξουν!απλα το παιδι ισως το επιθυμει κ δεν το εχει απο σενα εκεινη την ωρα αν κ αν δεν σε βλεπει θα συνιθισει.εκτος αν εσυ πηγαινεις στο σσταθμο να το θηλασεις πραγμα που ισως ειανι δυσκολο

Σε δημόσιο ή ιδιωτικό σταθμό θα πάει? το ρωτάω γιατί όπως και να'χει θεωρώ πως στον ιδιωτικό (λόγω του ότι τα σκας θα είναι πιο ευέλικτοι).

Αλλά και πάλι όπου και να πάει, προφανώς αφού θηλάζει θα στέλνεις γάλα που έχεις βγάλει με το θήλαστρο και θα του το δίνουν με το μπουκάλι. Πού είναι το πρόβλημα? γιατί να το στείλουν πίσω το παιδάκι??

σαταλάσιιιι

πρωτη φορα το ακουω αυτο, ο δικος μου απο 16 μηνων πηγαινε παιδικο, ποτε δεν ειχαμε θεμα, ασε που επειδη δε με εβλεπε δε ζητουσε να θηλασει και σιγα σιγα, με τη βοηθεια των παιδαγωγων εκει βρηκε αλλους τροπους να τον κοιμαται το μεσημερι.

Τωρα που το σκεφτομαι, δεν ξερω καν αν ηξεραν οτι θηλαζει, δε νομιζω οτι χρειαστηκε να το συζητησουμε ποτε...

Το πως θα προσαρμοστει το παιδι, ποσο χρονο θα παρει αυτο και ποσο θα δυσκολευτουν μαζι του οι δασκαλες δεν εχει να κανει με το θηλασμο.

Αν διώξουν παιδί επειδή θηλάζει... (!!!!!) Τράβα μηνύσεις... να τους τον κλείσεις τον παιδικό (είτε ιδιωτικό είτε δημόσιο)! Εεεε μα! Είπαμε... αλλά τέτοια δικαιολογία δεν ξανάκουσα!

Ελπίζω να ήταν σαχλαμάρα της στιγμής!

Όλα θα πάνε καλά για το παιδάκι σου, μην ανησυχείς. :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας. εχω υποστει τετοιο πολεμο για το θεμα του θηλασμου που πραγματικα εχω απελπιστει. το τι εχω ακουσει δεν περιγραφεται με αποκορυφωμα φυσικα το γεγονος οτι θα παει παιδικο σταθμο. ευελπιστω οτι στον παιδικο θα με βοηθησουν να αποθηλασω σταδιακα γιατι αφενος ο μικρος θα κλεισει τα 2 (που τα θεωρω ιδανικη ηλικια αποθηλασμου) και αφετερου γιατι πιο πολυ πιπιλα με εχει κανει παρα πινει το ελαχιστο γαλα μου. ο σταθμος ειναι της Αρχιεπισκοπης και θεωρειται ιδιωτικος.

lRR9p3.png

πρωτη φορα το ακουω αυτο, ο δικος μου απο 16 μηνων πηγαινε παιδικο, ποτε δεν ειχαμε θεμα, ασε που επειδη δε με εβλεπε δε ζητουσε να θηλασει και σιγα σιγα, με τη βοηθεια των παιδαγωγων εκει βρηκε αλλους τροπους να τον κοιμαται το μεσημερι.

Τωρα που το σκεφτομαι, δεν ξερω καν αν ηξεραν οτι θηλαζει, δε νομιζω οτι χρειαστηκε να το συζητησουμε ποτε...

Το πως θα προσαρμοστει το παιδι, ποσο χρονο θα παρει αυτο και ποσο θα δυσκολευτουν μαζι του οι δασκαλες δεν εχει να κανει με το θηλασμο.

Aυτό ακριβώς! Μην ακούς τι σου λένε οι γύρω και μη συζητάς μαζί τους για το αν θηλάζει ή όχι το παιδί και για το πώς θα προσαρμοστεί στον παιδικό.

Ούτε καν με στον ίδιο τον παιδικό δεν είσαι υποχρεωμένη να αναφέρεις ότι θηλάζει το παιδί αν δεν θέλεις, αφού στην ηλικία των 21 μηνών πλέον δεν χρειάζεται να στέλνεις αντλημένο γάλα, όσες ώρες και να μείνει εκεί το παιδί.

Θα ήταν καλό να αναφέρεις τις συνήθειές του στον ύπνο κλπ στις δασκάλες που θα αναλάβουν το μωρό, αν και εκεί θα βρουν άλλους τρόπους να τον κοιμίζουν. Θα δυσκολευτεί λίγο στην αρχή, όπως όλα τα παιδάκια που πάνε πρώτη φορά παιδικό, είτε θηλάζουν ή όχι, καθώς το κάθε ζευγάρι μαμάς-μωρού έχουν τους δικούς τους κώδικες και τρόπους που λειτουργούνε μέσα στη μέρα, ενώ στον παιδικό μπαίνουν νέες ρουτίνες (δεν είναι πχ δυνατό αν εσύ κοιμίζεις το μωρό κουνώντας το στο καρότσι να κάνουν το ίδιο και στον παιδικό, θα βρούνε άλλο τρόπο και σιγά σιγά θα το δεχτεί και το μωρό).

Μην αγχώνεσαι καθόλου. Η κόρη μου η μεγάλη πήγε παιδικό 18 μηνών, μέχρι τότε κοιμόταν πάντα και μόνο με θηλασμό. Ανησυχούσα πολύ πώς θα προσαρμοστεί, αλλά τη 2η μέρα κοιμήθηκε μια χαρά με λίγα χάδια στην πλατούλα από τη δασκάλα της. Τους είχα αναφέρει ότι θηλάζει, αλλά ουσιαστικά δεν έπαιξε ρόλο, αφού αυτοί βρήκαν δικό τους τρόπο με τον οποίο το παιδί ήταν ικανοποιημένο.

Όσο για το αν θα σε βοηθήσει στον αποθηλασμό, μπορεί στην αρχή επειδή δεν θα σε βλέπει αρκετές ώρες να κολλήσει κάπως περισσότερο στον θηλασμό και σε εσένα γενικά. Θα έλεγα να μη βιαστείς να κάνεις 2 αλλαγές μαζί (και παιδικός και αποθηλασμός), αλλά να δώσεις λίγο περισσότερο χρόνο, να προσαρμοστεί το παιδί καλά στον παιδικό και μετά παρακολουθώντας και τις αντιδράσεις του να προχωρήσεις σε αποθηλασμό αν θέλεις.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Μιλάμε για την υπερσαχλαμάρα! Ο δικός μου στην ηλικία σας θήλαζε 8 φορές τη μερα/ νύχτα και μια χαρά προσαρμόστηκε. Για να μη σου πω ότι παίζει να μην κάνει καν προσαρμογή και να γκρινιάξει λίγο την πρώτη μέρα μόνο, αφού το παιδί έχει χορτάσει μάνα.

Αν τυχόν σου δημιουργήσουν θέμα έχεις και δυο πολύ καλούς υποστηρικτές, το Συνήγορο του Παιδιού και τον IBFAN Ελλάδος. Καταγγελία εκεί και αγοράζεις δικό σου σταθμό να θηλάζεις και κρεμασμένη ανάποδα από τον πολυέλαιο αν θέλεις.

πολυ γελασα με το μιρικι!!!! εχω θηλασει σε ολες τις στασεις αλλα κρεμασμενη αναποδα δεν το εχω δοκιμασει. οπως και να εχει σας υπερευχαριστω ολες σας για τις κατατοπιστικες απαντησεις. οντως θεωρω οτι θα του πεσει λιγο...βαρυ να παει στον παιδικο και να αποθηλασει παραλληλα. θα το προσπαθησω ηπια και θα δουμε τι θα βγει

lRR9p3.png

Και εγώ συμφωνώ ότι πιθανότατα δεν είναι πολύ πρόβλημα. Κακώς ίσως που δίνεις και λογαριασμό σε άτομα που δεν καταλαβαίνουν ή δεν είναι σε θέση να καταλάβουν.

Μπορώ πάντως να φανταστώ περιπτώσεις που το παιδί είναι υπερβολικά "εξαρτημένο" από τη μαμά, ίσως να τους έτυχε στο παρελθόν κάποια τέτοια περίπτωση και να γενίκευσαν από αυτό.

Το παιδί αν το αφήσεις σε κάποιον άλλον μεσημέρι, δεν θα κοιμηθεί; Ε, όπως αυτός ο άλλος θα βρει τρόπο, έτσι θα βρουν τρόπο και στον παιδικό.

Θα έλεγα να δοκιμάσεις να το κοιμίσει κάποιες φορές ο μπαμπάς, ίσως καταλήξει σε χάδια στην πλατούλα ή κάτι τέτοιο, όπως γράφτηκε. Ε, στον παιδικό θα πεις ότι ηρεμεί κάπως έτσι...

Θα έλεγα να μην αποθηλάσεις άμεσα, όπως γράφτηκε παραπάνω και για τους λόγους που γράφτηκαν παραπάνω. Επί πλέον κάτσε να δεις και τι θα γίνει με τις ιώσεις. Εγώ πιστεύω ότι ο θηλασμός μας βοήθησε πολύ, ειδικά που πήγαν τα δικά μου μικρά. Αντιβίωση δεν χρειάστηκαν. Πιστεύω πιο νορμάλ ηλικία αποθηλασμού είναι γύρω στα 2,5. Τουλάχιστον τότε τα δικά μου έδειξαν πιο έτοιμα. Για να γράφεις βέβαια ότι το δικό σου παιδί το βλέπεις ετοιμούτσικο, κάτι θα βλέπεις... Έτσι και αλλιώς όμως, αν σκέφτεσαι αποθηλασμό, πάλι κάτι θα πρέπει να βρείτε για ύπνους και υπνάκους.

Και ένα λινκ που εξηγεί λίγο το μηχανισμό με τον οποίο τα παιδάκια που θηλαζουν έχουν μια επιπλέον κάλυψη απέναντι στις ιώσεις.

http://www.askdrsears.com/topics/breastfeeding/why-breast-best/how-human-milk-protects-babies-illness

Βέβαια θηλασμός ή μη θηλασμός, όλα τα παιδάκια αργά ή γρήγορα προσαρμόζονται και σε αυτή την αλλαγή στη ζωούλα τους...

Διαφημίσεις

Στους παιδικούς σταθμούς προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά 'ομάδα', οπότε δεν πολυασχολούνται με το τί κάνουν στο σπίτι. Το μωρό σου θα μάθει να κοιμάται με διαφορετικό τρόπο που θα του ταιριάζει εξ ίσου. Απλά χρειάζεται να βρεις ένα σταθμό που θα σέβεται τις επιλογες σου και εσύ να σέβεσαι το πρόγραμμα του και φυσικά την ανάγκη για ομοιόμορφο χειρισμό των παιδιών.... Όλα θα πάνε καλά!

χιλια ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!! με ξε-αγχωσατε πανω σε αυτο το ζητημα. κακως που καθομαι και ακουω το "κοντο και το μακρυ" της καθε μιας, αλλα υποτιθεται οτι οταν σου τα λενε αυτα νηπιαγωγοι εχουν καποια βαρυτητα.

lRR9p3.png