Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι να λεω στα παιδια μου για τον πατερα τους που δεν θα τον βλεπουν συχνα?

Recommended Posts

Κοριτσια γεια σας,

θα μπω αμεσως στο θεμα. Λογω της οικονομικης καταστασης και επειδη μας εφαγαν τα ενοικια,τα κοινοχρηστα και τα δανεια και δεν τα βγαζουμε πια περα αποφασισαμε με τον συζυγο μου να ξενοικιασουμε και να παω πισω στην επαρχια οπου εχουμε δικο μας σπιτι μαζι με τα μικρα και αυτος να μεινει Αττικη στο πατρικο μου σπιτι με τους γονεις μου λογω της δουλειας του(ανηκει στα σωματα ασφαλειας) μεχρι να βγει η πολυποθητη μεταθεση και να ελθει και αυτος μαζι μας.Τα παιδια τα εχω γραψει στον παιδικο σταθμο στην επαρχια που σας ειπα. Στο προκειμενο τωρα: ο μπαμπας θα ερχεται μια φορα το μηνα για 5 μερουλες μονο.τα παιδια μου τον λατρευουν τον μπαμπα τους και αυτος εκεινα!Τι να τους λεω λοιπον για την απουσια του????????δεν θελω να παρουν λαθος μυνηματα..!

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

Διαφημίσεις

νομίζω ότι η αλήθεια είναι ότι καλύτερο έστω και απλοποιημένη. Επίσης η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει αρκετα βλέπε skype.Καλή δύναμη εύχομαι σε όλους σας.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Τα παιδακια σου ειναι μικρα ακομη. Δεν θα αντιληφθουν απολυτα τον χρονο που θα περασει μεχρι να τον ξαναδουν.

Επισης οπως ειπε η αλλη φιλη, το σκαιπ θα σου φανει χρησιμο.

Υπομονη και γρηγορα να ερθει η μεταθεση σας.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας!και γω βασικα την αληθεια σκεφτομαι να τους πω αλλα πολυυυυυ απλοποιημενη(βασικα το κομματι της οικονομικης κρισης θα το παραλειψω σιγουρα γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να το καταλαβουν!!)οτι ο μπαμπας ειναι στην δουλεια και η δουλεια ειναι πολυυ μακρια και θα ελθει μετα απο λιγες μερες κλπ...ουφ ελπιζω να πανε ολα καλα!!και μακαρι να μας ελθει και αυτη η πολυποθητη μεταθεση...:lol:

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

Αν σε ανακουφίζει λίγο σκέψου ότι και εμείς στην ίδια θέση είμαστε με τη διαφορά ότι εμάς ο μπαμπάς μας φεύγει γιατί του βγήκε η μετάθεση και δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε. Ο πρώτος μου είναι στην ηλικία των παιδιών σου. Από την πρώτη μέρα του είπαμε ότι ο μπαμπάς θα λείπει για δουλειά κτλ και ότι εμεις θα είμαστε εδώ κια ότι θα ξεκινήσουμε σχολείο κτλ . Δεν του αρέσει ιδιαίτερα γιατί είναι κολλημένος με τον μπαμπά του αλλά το δέχεται σιγά σιγά κια είναι πιο ομαλή η αλλαγή. Αλλά skype καθημερινά. Ο δεύτερος είναι πολύ μικρός οπότε δεν καταλαβαίνει ακόμα. Καλή μας συνέχεια και υπομονή . (το οικονομικό να τους το αναφέρεις αλλά όχι ως το πρόβλημα που σας έκανε να απομακρυνθείτε από τον μπαμπά σας)

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι θα συμβούλευα οκ να πείτε την αλήθεια αλλά όχι πολλά πολλά όχι πολλές συζητήσεις όχι αναλύσεις. Η μικρή μου είναι 2χρόνων και 5μηνών μπήκαμε στην διαδικασία στις διακοπές να της εξηγούμε οτι ο μπαμπάκας θα λείψει μερικές μέρες γιατί δουλεύει αλλά θα περάσουμε ωραία μπιρι μπιρι ξεκινήσαμε τον πρόλογο 2 μέρες πριν και το αποτέλεσμα ήταν Κυριακή πρωί να φεύγει ο άντρας μου και Δευτέρα βράδυ να τα μαζεύω να επιστρέψω. Καμμιά φορά όταν τα πράγματα έρχονται ως φυσιολογική εξέλιξη της ρουτίνας μας είναι καλύτερα σε αυτήν την ηλικία. Δεδομένου ότι (απ' ό,τι καταλαβαίνω) δεν έχετε χωρίσει ποτέ ξανά πρόσεξε λίγο το συναισθηματικό του θέματος γιατί μυρίζονται αισθήματα από χιλιόμετρα. Με επιφύλαξη (γιατί κάθε παιδί δεν αντιδρά το ίδιο) θα σε συμβούλευα να μην βρίσκονται μπροστά την ώρα που θα χωρίζετε, να τον έχουν χαιρετίσει από πριν τον πατέρα τους εκείνα.

Καλημέρα!

Αυτο που περιγραφεις εγώ το ζω ηδη πάνω από ενα χρονο.

Στη μικρη εξηγησαμε ότι ο μπαμπας μας ειναι μακριά γιατι εκει ειναι η δουλιτσα του και χρειαζεται η δουλιτσα του για να εχει αυτη όλα όσα χρειάζεται (φαγητο, πάνες, ρουχα, παπουτσια κλπ).

Μπορει κι έρχεται ενα ΣΚ κάθε 30 μερες περιπου (το χειμώνα ακομα πιο αραιά λόγω καιρικών συνθηκών). Κάθε απογευμα μιλουν στο τηλέφωνο, ακομα κι οταν η μικρη δεν μιλουσε, και το συνηθισε. Δεν της αρεσει αλλά το συνηθισε. Από την άλλη της δειχνουμε και την πρακτική διασταση του θεματος, δηλ. όταν της πηραμε την άνοιξη παπουτσια της εξηγησαμε οτι μπορεσαμε να της τα πάρουμε γιατι ο μπαμπας πηγαινει στη δουλιτσα που ειναι μακριά μας και με τα λεφτα εγινε αυτη η αγορά.

Καλο κουράγιο!