Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κουραστηκα να ακουω τα ιδια απο ολους...

Recommended Posts

Ας μου επιτραπει λιγη γκρινια να τα βγαλω απο μεσα μου που τα κουβαλαω τοσο καιρο....

ειχαμε πριν καιρο ραντεβου με παιδονευρολογο σε νοσοκομειο για επανεξεταση - παρακολουθηση για το θεμα της υποτονιας

μετα απο τετραωρη αναμονη, κι αφου ο μικρος εχει λυσσαξει και τρωει σιδερα απο τα νευρα του τοσες ωρες μεσα στο νοσοκομειο μπαινουμε μεσα. ο παιδονευρολογος ειχε βοηθο μια παιδιατρο. μας επιασε αυτη απο τα μουτρα κατευθειαν. ο μικρος εκλαιγε απο την κουραση, αυτη τον φωναζε με το ονομα του και δεν γυρνουσε, την ιδια ωρα ηταν ακομα μια μαμα μεσα με το παιδι της που τσιριζε, αυτη να κλαιει γιατι το παιδι της ειχε επιληψια ....

μεσα σε αυτο το κλιμα, και χωρις να ξερει το προβλημα μας η παιδιατρος αρχισε να αξιολογει τον γιο μου. "ειστε ανωριμοι ακομα, το παιδι δεν γυρναει στο ονομα του, αμεσα ακουογραμμα ή τυμπανογραφημα και επειγοντως εργοθεραπειες και λογοθεραπειες" εγω να προσπαθω να της μιλησω και να της εξηγησω τι γινεται κι αυτη ακαθεκτη "αν του πεις να φερει την μπλουζα του θα την φερει;" "οχι" ψελλιζω εγω "αααααα εχουμε και θεμα με τις εντολες; εδω εχουμε προβλημα"

ο μικρος συνεχιζει το κλαμμα κι εγω ξαφνικα παιρνω αναποδες. δινω στον μικρο το κινητο να βλεπει βιντεο και να σταματησει το κλαμμα και την αρχιζω

"ξερεις γιατι ειμαστε εδω; ξερεις τι προβλημα εχει το παιδι μου; οχι. ξερεις ποσες ωρες περιμενουμε και ποσο νευρικο μπορει να γινει το παιδι με την αναμονη; μαλλον οχι.

ε ναι δεν φερνει την παλιομπλουζα αλλα ανοιγει τον υπολογιστη και βαζει τραγουδια οταν του πω, φερνει τα παιχνιδια του οταν του πω, ανοιγει την πορτα να φυγουμε οταν του πω, αυτα δεν ειναι εντολες; γιατι ολοι οι γιατροι οταν αναφερονται στις εντολες ρωτανε πρωτα γι αυτην την μπλουζα; δεν σας εχουν μαθει τιποτα αλλο περι αναπτυξιολογιας;"

με κοιτουσε σαν χαμενη.... χαμηλωσε τον τονο της και φωναζει ομορφα τον γιο μου με γλυκια φωνη. γυρναει τοτε ο μικρος και την κοιταζει. της λεω "βλεπεις; βλεπε για να μαθαινεις"

και ερχεται η ωρα του παιδονευρολογου. μου ζητησε συγγνωμη κι οτι μετα απο τοσες ωρες δεν ειχε το καθαρο μυαλο να εξετασει τον γιο μου :shock::shock: ανοιγει τις σημειωσεις στον υπολογιστη και μου λεει "γενικα καλα τα βλεπω τα πραγματα ε;"

κοιταζω τις σημειωσεις και ηταν οι σημειωσεις του παιδοορθοπεδικου που μας ειχε δει μισο χρονο νωριτερα. του λεω "αυτες δεν ειναι δικες σας σημειωσεις. εσεις δεν κρατησατε τιποτα απο το προηγουμενο ραντεβου; πως θα καταλαβετε την εξελιξη του παιδιου μου;"

σηκωθηκα κι εφυγα απογοητευμενη... ποσος κοπος ηταν, με δυο βοηθους να γραψει 5 λεξεις στο συστημα να εχει ενα σημειο αναφορας;

πόσο οι γιατροι ακολουθουν μια πεπατημενη βλεποντας τα παιδια σαν κοπιες και περιμενουν απο ολα να κανουν το ιδιο πραγμα;

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Διαφημίσεις

Πάντα πίστευα ότι όπως και στην εκκλησία έτσι και στο νοσοκομείο βγαίνεις σε χειρότερη κατάσταση απ΄ότι όταν μπήκες.

Δεν υπάρχει καποιος παιδονευρολόγος που να έχει και την φήμη Ανθρώπου να παρακολουθήσει το παιδάκι σου?

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Αχ μωρέ. Έλεγε ο θείος μου τις προάλλες ότι οι κτηνίατροι είναι πιο ευαίσθητοι και δείχνουν να αγαπούν περισσότερο τα ζώα που φροντίζουν από ότι οι ...ανθρωπίατροι τους ανθρώπους... Αλλά εκεί βλέπεις ούτε χρήμα παίζει ούτε ... παντοδυναμία.

Καλά ξεμπερδέματα το ταχύτερο και με τον πιο εύκολο τρόπο εύχομαι.

Το ξανασκέφτομαι τώρα. Μήπως πρέπει να αρχίσουν πια να πεφτουν καταγγελίες; Ξέρω είναι ο λόγος σου απέναντι στο δικό τους, αλλά μια δυο τρεις δεν μπορεί να υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.

Πόσα μου θύμισες...

Ο μεγαλύτερος αδερφός μου γεννήθηκε με κάποιο πρόβλημα. Θυμάμαι την μητέρα μου να τρέχει σε γιατρούς, νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά και να της λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Παρότι τα οικονομικά της οικογένειας δεν επέτρεπαν πολλά, οι γονείς μου έκαναν ότι μπορούσαν για να πάνε στους καλύτερους ιδιώτες.

Επειδή η μητέρα μου δεν είχε καμία βοήθεια και ο πατέρας μου δούλευε, πήγαινα πάντα μαζί με τον αδερφό μου. Ακόμη και στην ψυχολογική εξέταση έμπαινα μέσα ενώ η μητέρα μου περίμενε έξω και του κράταγα το χέρι. Θυμάμαι να του κάνουν κάτι ερωτήσεις τρελές, παράλογες, που ακόμη κι εγώ που δεν είχα πρόβλημα, δεν θα ήξερα τι να απαντήσω. Πόσο μάλλον ένα παιδί που είχε διαγνωστεί ήδη. Ο καημένος ο αδερφός μου ζοριζόταν τόσο που πολλές φορές έκλαιγε, έψαχνε ευκαιρία να το σκάσει από το κτίριο και κάθε φορά που άκουγε για γιατρό επιδεινωνόταν η κατάστασή του.

Σου εύχομαι καλό κουράγιο και η αγάπη που έχεις για το παιδί σου να σου δίνει δύναμη. Προσπαθείς να βοηθήσεις το αγοράκι σου και μόνο αυτό να έχεις στο μυαλό σου.

Επειδή κι εμείς ταλαιπωρηθήκαμε και ταλαιπωρήσαμε το παιδί σου προτείνω να ψάξεις για ιδιώτη, κάποιον από αυτούς που συζητάν σε άλλα τοπικ εδώ μέσα.

Αφού γυρίσαμε διάφορους γιατρούς σε νοσοκομεία και μας έκαναν άπειρες άχρηστες (όπως αποδείχτηκε στο τέλος) εξετάσεις, πήγαμε σε ιδιώτη παιδονευρολόγο η οποία εξέτασε το παιδί προσεκτικά και μας έδωσε γραπτή (!!!!) διάγνωση πως δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ.

Ήταν βέβαια τσουχτερή η τιμή της επίσκεψης, αλλά χαλάλι, μετά από ένα χρόνο αγωνίας και εξετάσεων (που η συγκεκριμένη νευρολόγος μας είπε πως δεν θεωρούσε απαραίτητες) και διφορούμενες προφορικές διαγνώσεις που άφηναν παραθυράκια πως ίσως το παιδί κάτι έχει, για να είναι και εκείνοι καλυμμένοι...

Δυστυχώς ο φόρτος εργασίας σε πολλά δημόσια νοσοκομεία τελικά δεν επιτρέπει πάντα σε κάποιους γιατρούς να αφιερώνουν τον χρόνο και την ενέργεια που είναι αναγκαία για κάθε παιδί, όπως σου είπε και ο γιατρός...

Και για να μην παρεξηγηθώ, θεωρώ πως οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων είναι σε τεράστιο ποσοστό εξαιρετικοί γιατροί, απλά όταν έχεις 100 παιδάκια ουρά απέξω δεν ξέρω πόσο αντέχεις από ένα σημείο και μετά :?

Διαφημίσεις

και σε ιδιωτες εχουμε και παντου. δεν υπαρχει ειδικοτητα που ειναι απαραιτητη για την περιπτωση μας που να μην εχω επισκευφθει. ο συγκεκριμενος παιδονευρολογος ειναι πολυ καλος με τεραστια εμπειρια κα ιγι αυτο τον επελεξα. κι αφου βρηκα διαθεσιμο ραντεβου στο νοσοκομειο, γιατι να μην παω κι εκει; αλλά πρεπει να μπαινουν ραντεβου με λογικο αριθμο παιδιων. γιατι αν βαλεις πολλα ραντεβου + τα εκτακτα + τα παιδια που νοσηλευονται, καταλαβαινεις τι γινεται....

εμενα ομως δεν ειναι μονο αυτο το θεμα μου. η συγκεκριμενη παιδιατρος χωρις να με ρωτησει τι γινεται αρχισε να ακολουθει την πεπατημενη και εβγαλε διαγνωση χωρις να ξερει τι γινεται, τι εχουμε περασει και τι προοδο εχουμε κανει αυτο το διαστημα. ασε που εγω πηγα να δω τον παιδονευρολογο, οχι την παιδιατρο. παιδιατρο εχω και μαλιστα τσάκαλο....

και στο φιναλε αν δεν μπορουν να υποστηριξουν τα ραντεβου στα νοσοκομεια γιατι τα βαζουν; οσοι πανε εκει ειναι "β' κατηγοριας";

και στο φιναλε αν δεν μπορουν να υποστηριξουν τα ραντεβου στα νοσοκομεια γιατι τα βαζουν; οσοι πανε εκει ειναι "β' κατηγοριας";

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ.

Μέχρι πρόσφατα ήμουν φανατικά υπέρ του δημόσιου νοσοκομείου ή των γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με την ασφάλειά μου.

Με γυναικολόγο οφείλω να πω πως υπήρξα πολύυυυυ τυχερή, αλλά με παιδίατρους και συναφείς ειδικότητες κατέληξα σε ιδιώτες, μετά από τις πολλές ταλαιπωρίες.

Θα πρέπει να επιμένουμε να μας εξυπηρετούν σωστά όλους χωρίς διάκριση, αλλά με ένα παιδί που ταλαιπωρείται στη μέση το ζύγισα και δεν αξίζει...

(Για τον εαυτό μου συνεχίζω και το παλεύω βέβαια και διεκδικώ σωστή ιατρική φροντίδα όποτε χρειάζεται)

Αυτο ρε παιδι μου να βγαζουν συμπερασματα και ''διαγνωσεις'' μολις δουν το παιδι σε 1' δηλαδη δεν μπορω να το καταλαβω....σε 10 διαφορετικους να πας 10 διαφορετικες αποψεις θα ακουσεις και στο τελος θα αναρωτιεσαι τι απο τα 10 που σ ειπαν εχεις τελικα:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Και αντε εσυ μιλησες.....αν ηταν καμμια αλλη μανουλα πιο φοβητσιαρα η οτιδηποτε δεν θα αγχωνοταν με ολα αυτα που ελεγε η παιδιατρος??:evil::rolleyes::rolleyes:

Τεραστιοοοοοοοοοο θεμα με τα δημοσια παντα θυμωνα απιστευτα πολυ....Θυμωνω γιατι πρεπει να παλεψεις για τα αυτονοητα:(

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Πάντα πίστευα ότι όπως και στην εκκλησία έτσι και στο νοσοκομείο βγαίνεις σε χειρότερη κατάσταση απ΄ότι όταν μπήκες.

Δεν υπάρχει καποιος παιδονευρολόγος που να έχει και την φήμη Ανθρώπου να παρακολουθήσει το παιδάκι σου?

αχ και εγω το πιστευω αυτο εγω τον πηγα τον γιο μου σε παιδονευρολογο και μου εγραψε 2 σελιδες αλλα πληρωσα κατι τετοια ακουω με τα νοσοκομεια και δεν μπορω....εχουμε ομως τον οκτωβρη ραντεβου με αναπτυξιολογο εκει να δουμε τι θα μας και πως θα ειναι τα πραγματα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ......

Διαφημίσεις

εγω απαντησα γιατι ξερω... 2 χρονια τωρα εχω μιλησει με παρα πολλους γιατρους, εχω διαβασει πολύ, μεχρι σελιδα στο ιντερνετ εφτιαξα για το θεμα μας γιατι διαπιστωσα οτι η πληροφορηση ειναι ελαχιστη στην ελλαδα...

εχω πεσει σε παιδονευρολογο που εβγαλε διαγνωση για τον γιο μου απο την καρεκλα, χωρις να σηκωθει να τον εξετασει. εχω πεσει σε παιδονευρολογο που μας ειδε ιδιωτικα, που θεωρει οτι δεν εχουμε τιποτα (και το παιδι σερνοταν στα πατωματα....), εχω δει τρεις λογοθεραπευτριες με τρεις διαφορετικες μεθοδους ... ποια να εμπιστευτω;

εχω δει ομως εργοθεραπευτη σε νοσοκομειο που ασχοληθηκε με το παιδι μου 1 ωρα, χωρις καν ραντεβου.

εχω τρομαξει με πολλα πραγματα που ο μικρος μου εκανε (ή δεν εκανε...) και δεν βρεθηκε ενας ανθρωπος, εκτος απο την παιδιατρο μας, να μου πει δυο πραγματα γι αυτο που εχουμε και τι επιπτωσεις εχει στο παιδι. μονη μου βρηκα αρθρα στα αγγλικα, ξένα φορουμ και προσπαθω να μαθω

ο καλος γιατρος ειναι καλος ειτε ειναι σε νοσοκομειο ειτε στο ιατρειο του. εγω αυτο καταλαβα.

το θεμα ειναι οτι ειναι ελαχιστοι.... οι υπολοιποι τον γνωστο μπουσουλα και τραβα εσυ τα μαλλια σου

Αυτο ρε παιδι μου να βγαζουν συμπερασματα και ''διαγνωσεις'' μολις δουν το παιδι σε 1' δηλαδη δεν μπορω να το καταλαβω....σε 10 διαφορετικους να πας 10 διαφορετικες αποψεις θα ακουσεις και στο τελος θα αναρωτιεσαι τι απο τα 10 που σ ειπαν εχεις τελικα:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Και αντε εσυ μιλησες.....αν ηταν καμμια αλλη μανουλα πιο φοβητσιαρα η οτιδηποτε δεν θα αγχωνοταν με ολα αυτα που ελεγε η παιδιατρος??:evil::rolleyes::rolleyes:

Τεραστιοοοοοοοοοο θεμα με τα δημοσια παντα θυμωνα απιστευτα πολυ....Θυμωνω γιατι πρεπει να παλεψεις για τα αυτονοητα:(

Kαλα!!! Το εχω ξαναπει!!!! Εμας μια αναπτυξιολογος μας ειχε πει οτι το παιδι ειχε αυτισμο με εξεταση 10 λεπτων. Και αυτο γιατι το παιδι απαντησε λαθος στην ερωτηση τι ειναι ο ακροβατης (ειχε ακουσει μια χαζομαρα απο τον καραγκιοζη που τον λατρευει) και επειδη δεν ηξερε που ειναι η πορτα για να ανοιξει στον επομενο "πελατη", σε ενα ιατρειο λαβυρινθο οπου το παιδι πηγαινε για πρωτη φορα!!!! Φυσικα για να καλυψει τα νωτα της δεν μας ειχε δωσει επισημη γραπτη διαγνωση.

Μετα απο αυτο πηγαμε σε 8 διαφορετικους ανθρωπους και το παιδι ειχε απλα μαθησιακες δυσκολιες!!!!

Πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι και ιδιαιτερα ψυχραιμοι.

Διάβασα το 1ο σου ποστ και ανατρίχιασα....

Διάβασα στη συνέχεια πόσοι γιατροί έχουν δει το παιδί...

Ο γιος μας εξετάστηκε απο παιδονευρολόγο σε ηλικία 9 μηνών. Ηταν πολυ καλός και ηρεμος, η δε εξέτασή του λεπτομερής. Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει μπορώ να σου δώσω τα στοιχεία του.

Εύχομαι δύναμη σε εσένα και την οικόγενειά σου!

Αν ο γιατρός στον οποίο πας το παιδί για επανεξέταση δεν έχει κρατήσει καμία σημείωση από την προηγούμενη φορά (επομένως δεν θυμάται τίποτα), δεν είναι σοβαρός ούτε μπορεί και να κάνει αξιόπιστη δουλειά.

Είναι ένας υπαλληλίσκος της κακιάς ώρας.

Όσο και έμπειρος ή γνώστης είναι, αυτό και μόνο δείχνει πόσο επιφανειακά κάνει πλέον τη δουλειά του και πόσο θέλει πραγματικά να βοηθήσει.

Δυστυχώς στην Ελλάδα οι περισσότεροι έτσι είναι. Εκτός από ψιλοάσχετοι και μη ενημερωμένοι, είναι και μη συστηματικοί.

Γι' αυτό παρατηρείται το φαινόμενο να πας σε 5 διαφορετικούς και να λένε άλλα ο καθένας.

Εδώ εμάς που πήγαμε για ένα αναπτυξιακό έλεγχο στο Αττικό μας πήραν ιατρικό ιστορικό στο διάδρομο, μπροστά σε όλους όσους περίμεναν. Δηλαδή ακόμη και το ιατρικό απόρρητο το έχουν πλέον γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.