Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ/ΑΡΓΙΩΝ

Recommended Posts

Επειδή ψάχνομαι σχετικά με τη φύλαξη του παιδιού (δημοτικό) κατά τη διάρκεια εορτών/ αργιών/ διακοπών, μπορείτε να μου δώσετε ιδέες για το τι μπορώ να κάνω την επόμενη σχολική χρονιά? Ανα πάσα στιγμή μπορεί να ξεφυτρώσει μία αργία, μία αρρώστια..... μετά οι γιορτές 15 ημέρες. Τι κάνετε αν υποθέσουμε ότι αποκλείουμε την περίπτωση των παππούδων?

Διαφημίσεις

δύσκολη η κατάσταση όταν δεν έχεις τη γιαγιά από δίπλα διαθέσιμη. λοιπόν, συνήθως οι αργίες του σχολείου συμπίπτουν με τις αργίες στη δουλειά. στις αρρώστειες, αναγκαστικά κάθεσαι με το παιδί, χρησιμοποιώντας μέρες από την ετήσια άδειά σου. το δύσκολο είναι με τις γιορτές και το καλοκαίρι, που είναι πολλές οι μέρες. υπάρχουν κάποια camps για παιδιά που έχουν διάρκεια 1-1.5 μήνα (πχ αθλητικές δραστηριότητες) για πρωινές ώρες. επίσης υπάρχει και η λύση της κατασκήνωσης για πιό μεγάλα παιδάκια. μπορείς, πάλι να βρεις και μια κοπέλα να έρχεται σπίτι να τα απασχολεί....

δύσκολη η κατάσταση όταν δεν έχεις τη γιαγιά από δίπλα διαθέσιμη. λοιπόν, συνήθως οι αργίες του σχολείου συμπίπτουν με τις αργίες στη δουλειά. στις αρρώστειες, αναγκαστικά κάθεσαι με το παιδί, χρησιμοποιώντας μέρες από την ετήσια άδειά σου. το δύσκολο είναι με τις γιορτές και το καλοκαίρι, που είναι πολλές οι μέρες. υπάρχουν κάποια camps για παιδιά που έχουν διάρκεια 1-1.5 μήνα (πχ αθλητικές δραστηριότητες) για πρωινές ώρες. επίσης υπάρχει και η λύση της κατασκήνωσης για πιό μεγάλα παιδάκια. μπορείς, πάλι να βρεις και μια κοπέλα να έρχεται σπίτι να τα απασχολεί....

Στο camp έτσι κι αλλιώς πηγαίνει κάθε χρόνο. Αυτό τελειώνει την 1η εβδ. Ιουλίου. Μετά??? Στις γιορτές??? Μπορεί να βρει κανείς κοπέλα μόνο γι'άυτά?

Στο camp έτσι κι αλλιώς πηγαίνει κάθε χρόνο. Αυτό τελειώνει την 1η εβδ. Ιουλίου. Μετά??? Στις γιορτές??? Μπορεί να βρει κανείς κοπέλα μόνο γι'άυτά?

γιατί όχι? αν της πεις ότι τη χρειάζεσαι για 1-1,5 μήνα και θα της δώσεις ένα στάνταρ ποσό. πόσο είναι τα παιδιά σου?

γιατί όχι? αν της πεις ότι τη χρειάζεσαι για 1-1,5 μήνα και θα της δώσεις ένα στάνταρ ποσό. πόσο είναι τα παιδιά σου?

Eνα παιδί 9 ετών περίπου. Απλά δεν έχω ακούσει ξανά κάποιον να χρησιμοποιεί κοπέλα όποτε τη χρειαστεί.... (17 Νοεμβρίου, Τριών Ιεραρχών, έκτακτη αργία, γιορτές 15 ημ., καλοκαίρι όσο χρειαστεί...).

Θα σου πει η άλλη "εγώ θα κάθομαι σπίτι να περιμένω πότε θα με θελήσεις???" Προτιμούν τη μόνιμη απασχόληση φαντάζομαι...

Διαφημίσεις

Eνα παιδί 9 ετών περίπου. Απλά δεν έχω ακούσει ξανά κάποιον να χρησιμοποιεί κοπέλα όποτε τη χρειαστεί.... (17 Νοεμβρίου, Τριών Ιεραρχών, έκτακτη αργία, γιορτές 15 ημ., καλοκαίρι όσο χρειαστεί...).

Θα σου πει η άλλη "εγώ θα κάθομαι σπίτι να περιμένω πότε θα με θελήσεις???" Προτιμούν τη μόνιμη απασχόληση φαντάζομαι...

σίγουρα θα προτιμούν τη μόνιμη απασχόληση (αν τη βρουν), αλλά αν μια μαμά είναι άνεργη ή ασχολείται με τα οικιακά, γιατί να μην προτιμήσει έστω αυτή τη μορφή εργασίας? από το σχολείο του παιδιού σου δε μπορείς να βρεις κάποια μαμά? ψάξε και για camps με άλλες δραστηριότητες, επίσης ξέρω ότι κάποια ιδιωτικά σχολεία κάνουν φύλαξη, μετά το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς.

να σου ζήσει το παιδάκι σου!!

σίγουρα θα προτιμούν τη μόνιμη απασχόληση (αν τη βρουν), αλλά αν μια μαμά είναι άνεργη ή ασχολείται με τα οικιακά, γιατί να μην προτιμήσει έστω αυτή τη μορφή εργασίας? από το σχολείο του παιδιού σου δε μπορείς να βρεις κάποια μαμά? ψάξε και για camps με άλλες δραστηριότητες, επίσης ξέρω ότι κάποια ιδιωτικά σχολεία κάνουν φύλαξη, μετά το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς.

να σου ζήσει το παιδάκι σου!!

Τα camps (δεν ξέρω αν τα έχεις ζήσει με δικά σου παιδιά) είναι αρκετά κουραστικά. Το παιδί γυρνούσε εξουθενωμένο. Οι 3 εβδ. ήταν αρκετές. Το δικό μας ιδιωτικό τουλάχιστον δεν έχει μετά άλλο πρόγραμμα. Αλλωσε μετά θέλει να ξεκουραστεί με τα παιχνίδια του, βόλτες, να βρει τον εαυτό του... Εχω δει παρόμοιες περιπτώσεις (όχι ίδιες) που δεν έχουν καποιον δικό τους, οπότε καθημερινά μετά τις 5.00 που επιστρέφουν τα παιδιά από τη φύλαξη που τα έχουν, υπάρχει γυναίκα έως τις 9.00 περίπου. Αυτή βέβαια κάθεται μαζί του και στις διακοπές. Εμείς όμως που δεν έχουμε ανάγκη από γυναίκα το απόγευμα??? αντε να βρεις για τις διακοπές.... μόνο.

δυστυχώς για εμάς που δεν έχουμε την πολυτέλεια της βοήθειας από τη γιαγιά, είναι μονόδρομος το summer camp, όσο κουραστικό κι αν είναι. εγώ έχω γυναίκα που κρατάει τώρα τη μικρή μου και προς το παρόν δεν έχω πρόβλημα όταν δεν πάει στον παιδικό ο γιος μου (τα κρατάει μαζί). από του χρόνου το καλοκαίρι, όμως, θα έχουμε πρόβλημα... είδωμεν. αν βρεις κάτι αξιόλογο, ενημέρωσέ μας. σε ποιά περιοχή μένεις?

δες κι εδώ www.elamazi.gr

δυστυχώς για εμάς που δεν έχουμε την πολυτέλεια της βοήθειας από τη γιαγιά, είναι μονόδρομος το summer camp, όσο κουραστικό κι αν είναι. εγώ έχω γυναίκα που κρατάει τώρα τη μικρή μου και προς το παρόν δεν έχω πρόβλημα όταν δεν πάει στον παιδικό ο γιος μου (τα κρατάει μαζί). από του χρόνου το καλοκαίρι, όμως, θα έχουμε πρόβλημα... είδωμεν. αν βρεις κάτι αξιόλογο, ενημέρωσέ μας. σε ποιά περιοχή μένεις?

δες κι εδώ www.elamazi.gr

Eννοείται ότι το camp είναι μονόδρομος και περνάει και πολύ ωραία! Απλά μετά τις 3 εβδ. "κατεβάζει ρολλά". Θέλει κι αυτός την ησυχία του. Παρόλα αυτά φέτος τον πήγα τον Ιούλιο στο ΟΑΚΑ για κολύμπι, αλλά κουράστηκε πια. Ξέρω ότι το Pierce συνεχίζει camp έως τέλος Ιουλίου, απλά μου ακούγεται πολύ κουραστικό.... Εχω σκεφτεί και την κόρη της κυρίας που μας καθαρίζει, απλά επειδή έχει κάποια προβλήματα υγείας το κορίτσι.... δεν έχω συζητήσει τίποτα. Χαλάνδρι είμαι. Υπάρχουν κοντά τα πάντα, αλλά δεν ξέρω τι θα ήταν χρήσιμο. Σκέφτομαι για κοπέλα και μάλιστα αν ήταν δυνατόν να μιλούσαν ξένη γλώσσα, αλλά θα βρεθεί καμία σε γιορτές και αργίες....?

Διαφημίσεις