Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός και συμπλήρωμα ασβεστίου

Recommended Posts

Από τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης μου και μέχρι και τώρα(2 μήνες μετά τη γέννα)παίρνω ένα χάπι Calcioral την ημέρα.Ο γιατρός και η μαία μου,μου είπαν ότι θα το παίρνω για όσον καιρό θηλάζω, για να μην πάθω αργότερα οστεοπόρωση.

Ο προβληματισμός μου είναι για το κατά πόσο επιβαρυντικό θα είναι για τον οργανισμό μου να παίρνω πάνω από ένα χρόνο συμπλήρωμα(που έχει και τόσα Ε μέσα).Από την άλλη φοβάμαι και το ενδεχόμενο της οστεοπόρωσης...

Εσείς παίρνατε όλες ασβέστιο κατά το θηλασμό?

Διαφημίσεις

Μπορείς να κανεις εξεταση αίματος για να ελέγξεις τα επιπεδα ασβεστίου. Αν ειναι φυσιολογικά γιατί να παίρνεις συμπληρωμα?

Ειναι παγια τακτική των γυναικολόγων να προτεινουν συμπληρωματα ασβεστίου και σιδηρο στις θηλάζουσες, θεωρώντας ίσως ότι ο θηλασμός δε θα διαρκέσει πολύ. Εφόσον σκοπεύεις να συνεχίσεις να θηλάζεις να το αναφερεις στον γιατρό σου. Δεν ειναι λογικό να παιρνεις ασβέστιο και σίδηρο για ενα ή δυο χρονια!:shock:

Επίσης να εχεις υπόψιν σου ότι ο θηλασμός ουσιαστικά προστατεύει τον οργανισμό της γυναίκας από την οστεοπόρωση, υπο την προϋποθεση ότι θα διαρκέσει το λιγότερο 6 μήνες. Πριν το εξαμηνο όντως μπορεί να δημιουργηθεί έλλειψη ασβεστίου (αν η θηλάζουσα δεν κανει σωστή διατροφή, καθολου γαλακτοκομικά κλπ), αλλά από τους 6 μήνες και μετά οι ορμόνες που παράγονται (ή πιο σωστά "συνεχίζονται να παράγονται") έχουν θετική επιδραση στον οργανισμό.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ήδη παίρνω ασβέστιο για 7 μήνες:shock:(περιττό να πω ότι την τελευταία φορά που πήγα στο γυναικολόγο μου ανέφερε για τα "λάθη" που κάνουμε εμείς οι γυναίκες που αφήνουμε τα μωρά να θηλάζουν όση ώρα θέλουν στο στήθος και δεν τα βγάζουμε σε συγκεκριμένη ώρα).

Ενώ ζήτησα και μου έγραψαν γενικές εξετάσεις μετά τη γέννα, για ασβέστιο δε μου έγραψαν:shock:Σίδηρο να φανταστείς έπαιρνα μέχρι που σαράντισα, και όταν έκανα αιματολογικές, ο αιματοκρίτης μου είχε πάει 44!!!!!