Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Η κόρη μου είναι 2 χρόνων και 4 μηνών. Τελευταία έχω προβληματιστεί με το εξής : κάθε φορά που της μιλάω και απευθύνομαι σε αυτήν με το όνομά της μου απαντάει «Δεν με λένε ########## με λένε Άννα». Από εκείνο το σημείο ξεκινά μια ατελείωτη μουρμούρα και επιμονή ως προς το όνομά της κι έχω αρχίσει να κουράζομαι αφενός γιατί δεν ξέρω ποιός είναι ο σωστός τρόπος να το χειριστώ και αφετέρου ό,τι έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής δεν έχει αποτέλεσμα απεναντίας δημιουργεί μεγαλύτερη ένταση. Χθες το βράδυ επινόησε ολόκληρη ιστορία ότι δηλαδή εκείνη είναι η Άννα και οτι την ########## ήρθαν και την πήραν δύο αγόρια και έχουνε πάει στις κούνιες. Οτι κατά συνέπεια την λένε και την γιαγιά της Άννα και πάει λέγοντας. Να επισημάνω οτι δεν έχουμε καμμία Άννα στον οικογενειακό / φιλικό μας κύκλο. Έχει αντιμετωπίσει καμμιά σας κάτι παρόμοιο? Πώς το χειρίστηκε?

Διαφημίσεις

εχω αντιμετωπησει και φτασα;με σε παιδοψυολογο το ανηψακι μου δεν ηθελε να τον λενε Γιωργο δεν ηταν ωραιο κλπ!

Εσυ πως την αντιμετωπιζεις τι της λες οταν αρχιζει την ιστορια της σχετικα με την αννα?

Παντως να ξερεις επειδη την εζησα απο πολυ κοντα την ιστορια και πηγαινα στις συνεδριες το παιδι επινοει συνηθως ενα διαφορετικο ονομα ή επειδη το βολευει να αρνηθει κατι που του ζητατε εκεινη την ωρα και δεν εχει διαθεσει να το κανει ή να υπακουση σε εντολη,η επομενη περιπτωση ειναι να ακουσε κατι στο παιδικο ή στις κουνιες και το τελευταιο ειναι η αρνηση του εγω της που εχει βαθυτερα αιτια και δεν μπορω να σου ε3ξηγησω!

εσυ ειναι σημαντικο να επιμενεις οτι ειναι η ***** και οχι η αννα και να μην υποχορεις!

Για παραδειγμα στρωνεις τραπεζι και την καλεις να φαει με το πραγματικο της ονομα και εκεινη σου λεει δεν με λενε ετσι αλλα Αννα εσυ θα απαντησεις οτι αυτο το πιατο παει στην***** και οχι στην αννα!

Να της επιβληθεις να μην υποχωρησεις να μην την μαλωσεις και να τις στερεις οτι της αρεσει οταν προσποιηται την αννα με δικαιολογια οτι πχ η κουκλα αυτη αγαπη μου ειναι της **** και η Αννα δεν εχει καμια δουλεια να παιζει με αυτη και να της την παιρνεις αν επιμεινει σε αυτη τη συμπεριφορα πηγαινε σε παιδοψυχολογο!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!

εχω αντιμετωπησει και φτασα;με σε παιδοψυολογο το ανηψακι μου δεν ηθελε να τον λενε Γιωργο δεν ηταν ωραιο κλπ! Κάπως έτσι ξεκινάει το παραμύθι - δεν μου αρέσει

Εσυ πως την αντιμετωπιζεις τι της λες οταν αρχιζει την ιστορια της σχετικα με την αννα? Άρχικά συνέχιζα να της λέω αυτό που ήθελα σαν να μην άκουσα ποτέ τί μου είπε. όσο δεν έδινα σημασία γινόταν πιο επίμονη οπότε άλλαξα τακτική

Παντως να ξερεις επειδη την εζησα απο πολυ κοντα την ιστορια και πηγαινα στις συνεδριες το παιδι επινοει συνηθως ενα διαφορετικο ονομα ή επειδη το βολευει να αρνηθει κατι που του ζητατε εκεινη την ωρα και δεν εχει διαθεσει να το κανει ή να υπακουση σε εντολη γενικότερα έχει την τάση να καθυστερεί να ετοιμαστεί, φάει κλπ λες και το κάνει επίτηδες επειδή ξέρει οτι εκνευρίζομαι με την καθυστέρηση ,η επομενη περιπτωση ειναι να ακουσε κατι στο παιδικο ή στις κουνιες σαν τί δηλαδή? και το τελευταιο ειναι η αρνηση του εγω της που εχει βαθυτερα αιτια και δεν μπορω να σου ε3ξηγησω! Αυτό είναι βαρύ ομολογώ! Τί να πώ? Δεν βρίσκω να φταίει κάτι τέτοιο, είναι τόσο χαρούμενο παιδάκι (κάποια στιγμή μου τραύλισε, κράτησε περίπου 1 μήνα και ξαφνικά η γλώσσα της λύθηκε και το τί ακούμε δεν λέγεται!!!!) άλλωστε δεν το κάνει συνέχεια - όποτε της την δώσει το κάνει (κυρίως όταν βλέπει την συνονόματη γιαγιά της, να ναι σύμπτωση? με το καλημέρα "Με λένε Αννα")

εσυ ειναι σημαντικο να επιμενεις οτι ειναι η ***** και οχι η αννα και να μην υποχορεις! Ενστικτοδώς αυτό κάνω και χαίρομαι που βλέπω οτι είναι σωστό.

Για παραδειγμα στρωνεις τραπεζι και την καλεις να φαει με το πραγματικο της ονομα και εκεινη σου λεει δεν με λενε ετσι αλλα Αννα εσυ θα απαντησεις οτι αυτο το πιατο παει στην***** και οχι στην αννα!

Να της επιβληθεις να μην υποχωρησεις να μην την μαλωσεις και να τις στερεις οτι της αρεσει οταν προσποιηται την αννα με δικαιολογια οτι πχ η κουκλα αυτη αγαπη μου ειναι της **** και η Αννα δεν εχει καμια δουλεια να παιζει με αυτη και να της την παιρνεις αυτό δοκίμασα χθες εεεε και να σουνα από μια πλευρά να δεις τί πανηγύρι έγινε αν επιμεινει σε αυτη τη συμπεριφορα πηγαινε σε παιδοψυχολογο! Πόσο πιστεύεις οτι πρέπει να περιμένω πριν κάνω αυτήν την κίνηση?

Δωστης ενα ευλογο χρονικο περιθωριο με την επιμονη σου στην σταση οτι σε λενε ετσι και απολαμβανεις τα προνομοια της οικογενιας μας ως ****** και οχι ως Αννα!

Για 10 - 15 ημερες μετα πηγαινε σε μια παιδοψυχολογο η βρρες γραμμη τηλεφωνου για παιδια και εφηβους υπαρχουν επιστημονες ειδικοι σε αυτα!

Μην το αμελησεις ενας λαθος χειρησμος μπορει να φερει χειροτερα αποτελεσματα!

ειναι μοναχοκορη?

απο τι πιστευεις σαν μανα οτι μπορει να ξεκινησε?

εαν συστηθει ως Αννα σε καποιο τριτο θα την διορθωσεις και θα της πεις οτι εγω ξερω οτι σε λενε ****

Μπορει απλα να το εκανε γιατι της αρεσε το ονομα και τελικα επειδη τσιμπησες τις πρωτες φορες να το κανει για να σε πεικαρει!

Παντως αν το συνεχησει ενω εσεις σαν οικογενεια επιμενετε πηγαινε σες ειδικο!

Δωστης ενα ευλογο χρονικο περιθωριο με την επιμονη σου στην σταση οτι σε λενε ετσι και απολαμβανεις τα προνομοια της οικογενιας μας ως ****** και οχι ως Αννα!

Για 10 - 15 ημερες μετα πηγαινε σε μια παιδοψυχολογο η βρρες γραμμη τηλεφωνου για παιδια και εφηβους υπαρχουν επιστημονες ειδικοι σε αυτα!

Μην το αμελησεις ενας λαθος χειρησμος μπορει να φερει χειροτερα αποτελεσματα! αυτό πιστεύω κι εγώ

ειναι μοναχοκορη? ναι

απο τι πιστευεις σαν μανα οτι μπορει να ξεκινησε? σε δύο περιπτώσεις πάει το μυαλό μου 1) φταίει το οτι η πεθερά μου όταν η μικρή έκανε σκανταλιά της έλεγε δεν το έκανε η ##### το έκανε κάποιο άλλο κοριτσάκι και ενδεχομένως ασχέτως αν δεν θυμάται μπορεί να χρησιμοποίησε το όνομα Άννα 2) σε παλαιότερη συζήτηση με την κουμπάρα μου για τη βάφτιση της κόρης της να κράτησε το οτι είπα οτι το Αννα είναι πολύ ωραίο ονομα????

εαν συστηθει ως Αννα σε καποιο τριτο θα την διορθωσεις και θα της πεις οτι εγω ξερω οτι σε λενε **** ναι έχει γίνει και αυτό

Μπορει απλα να το εκανε γιατι της αρεσε το ονομα και τελικα επειδη τσιμπησες τις πρωτες φορες να το κανει για να σε πεικαρει! γενικότερα με έχει πάρει γραμμή ότι είμαι ευαίσθητη σε ό,τι αφορά αυτήν και πολλές φορές αισθάνομαι οτι το εκμεταλλεύεται.. όπως το θέμα της καθυστέρησης που σου περιέγραψα ανωτέρω.

Παντως αν το συνεχησει ενω εσεις σαν οικογενεια επιμενετε πηγαινε σες ειδικο!

Πάντως την τελευταία ώρα (από την ώρα που έγραψα το πρώτο ποστ και μετά) την έχω φωνάξει αρκετές φορές, να φάει να πιει νερό κλπ και δεν μου είπε τίποτα - αντιθέτως τώρα (αυτήν ακριβώς την στιγμή που γράφω) την μάλωσα γιατί πάταγε πλήκτρα και άμεσα μου απάντησε με λένε Αννα, η ############ έχει φύγει σου είπα

Και πάλι σ ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

α και εμενα καποτε, ιδια ηλικια πανω κατω, δεν ηθελε το ονομα του και ηθελε να τον λενε Βασιλη! Του λεω ενταξει αλλα η μαμα αγαπαει τον ***** και δεν ξερει κανεναν Βασιλη. Μια , δυο τρεις, το σταματησε.

Ισως να ηταν αντιπαιδαγωγικο αυτο, δεν ξερω αλλα μια χαρα επιασε σε εμας και μαλιστα ανωδυνα.

Μη δίνεις σημασία και θα το σταματήσει μόνη της.Εσύ να της απευθύνεσαι με το κανονικό της όνομα.Δε νομίζω ότι χρειάζεται ειδικός :wink:

[/url]

α και εμενα καποτε, ιδια ηλικια πανω κατω, δεν ηθελε το ονομα του και ηθελε να τον λενε Βασιλη! Του λεω ενταξει αλλα η μαμα αγαπαει τον ***** και δεν ξερει κανεναν Βασιλη. Μια , δυο τρεις, το σταματησε.

Ισως να ηταν αντιπαιδαγωγικο αυτο, δεν ξερω αλλα μια χαρα επιασε σε εμας και μαλιστα ανωδυνα.

Μη δίνεις σημασία και θα το σταματήσει μόνη της.Εσύ να της απευθύνεσαι με το κανονικό της όνομα.Δε νομίζω ότι χρειάζεται ειδικός :wink:

έτσι μου φαίνεται και μένα... θα δέιξει!

συγνωμη για την καθυστερηση της απαντησης μου!

το προβλημα το ανηψιου εντωπιστηκε κατευθειαν απο την παιδοψυχολογο και ειχε να κανει με νουμερο ενα την περιπτωση σαν την πεθερα σου η θεια (γιαγια) οταν τον μαλωναν επενεβαινε και ελεγε δεν το εκανε ο ***** αλλα ο βασιλης !

Οποτε το παιδι αρχισε να σκαρφφιζεται χαρακτηρες για να τις καπουλαρει απο σκανταλιες!

Το δευτερο ηταν οτι ειχα παει εγω εκει να μεινω για καλοκαιρι και ειχα το μωρο μου 3 μηνων και η ξαδελφη μου(μαμα) του ελεγε θες να κανουμε και εμεις ενα μωρακι αν εχουμε ενα αδελφακι κλπ οποτε αρχησε να φοβαται οτι δεν θα ειναι ο πρωταγωνιστης της οικογενειας του και επρεπε να τους τραβηξει την προσοχη το κακο ειναι οτι η ξαδελφη μου το πρωτο καιρο αντι να μιλησει ηρεμα και να εξηγησει στο παιδι αρχιζε να φωναζει οοποτε εκεινος κερδισε αυτο που ηθελε περισσοτερο να ασχολειται η μαμα του μαζι του και να παψει να του λεει για αδερφακια!!

Συγχαρητηρια που δεν εχεις παροπιδες και εισαι διατεθημενη να το ψαξεις το θεμα χωρις να φοβασαι την λεξη παιδοψυχολογος!

Διαφημίσεις

η δικιά σου η σχέση ποια είναι με το όνομα της;είναι κοινώς αγαπητό το όνομα ήταν κοινή επιλογή όλων ή υπήρξαν αντιδράσεις, όπως συχνά συμβαίνει...από την άλλη μήπως έχει βρει ότι έτσι σου τραβάει την προσοχή και το κάνει επίτηδες, σε ποιες περιπτώσεις το λέει, έχεις σκεφτεί να σημειώνεις τις φορές που το λέει μήπως παρατηρήσεις κάτι που συμβαίνει πάντα πριν/αφού αρνηθεί το δικό της όνομα (γίνεται πχ. αφού έχει κάνει μια ζαβολιά ή μήπως όταν την κρατάει κάποιος άλλος κτλ) ,μια τέτοια ανάλυση οργανωμένη βέβαια, μπορεί να σε βοηθήσει ένας ειδικός να κάνεις,για να το αναφέρεις προφανώς σε προβληματίζει άρα ακόμα και αν είναι ασήμαντη η αίτια ίσως θα έπρεπε να απευθυνθείς σε κάποιον ψυχολόγο για βοήθεια(προσοχή τον ψυχολόγο, να έχει κάποια σχετική μετεκπαίδευση, όχι μόνο άδεια επαγγέλματος,ειδικά στην συστημική ή γνωσιο-συμπεριφοριστική κατεύθυνση-ρώτησε πριν κλείσεις ραντεβού-μην βασιστείς στον τίτλο του).

συγνωμη για την καθυστερηση της απαντησης μου!

το προβλημα το ανηψιου εντωπιστηκε κατευθειαν απο την παιδοψυχολογο και ειχε να κανει με νουμερο ενα την περιπτωση σαν την πεθερα σου η θεια (γιαγια) οταν τον μαλωναν επενεβαινε και ελεγε δεν το εκανε ο ***** αλλα ο βασιλης !

Οποτε το παιδι αρχισε να σκαρφφιζεται χαρακτηρες για να τις καπουλαρει απο σκανταλιες!

Το δευτερο ηταν οτι ειχα παει εγω εκει να μεινω για καλοκαιρι και ειχα το μωρο μου 3 μηνων και η ξαδελφη μου(μαμα) του ελεγε θες να κανουμε και εμεις ενα μωρακι αν εχουμε ενα αδελφακι κλπ οποτε αρχησε να φοβαται οτι δεν θα ειναι ο πρωταγωνιστης της οικογενειας του και επρεπε να τους τραβηξει την προσοχη το κακο ειναι οτι η ξαδελφη μου το πρωτο καιρο αντι να μιλησει ηρεμα και να εξηγησει στο παιδι αρχιζε να φωναζει οοποτε εκεινος κερδισε αυτο που ηθελε περισσοτερο να ασχολειται η μαμα του μαζι του και να παψει να του λεει για αδερφακια!!

Συγχαρητηρια που δεν εχεις παροπιδες και εισαι διατεθημενη να το ψαξεις το θεμα χωρις να φοβασαι την λεξη παιδοψυχολογος!

Τί ζητάς συγνώμη βρε κορίτσι μου? εγώ σε ευχαριστώ πολύ που έχεις όλη την καλή διάθεση να βοηθήσεις με την περίπτωσή μου ;)

Να δεις το ίδιο θέμα έχουμε. Τελικά αρχίζω να επιβεβαιώνω οτι ξεκίνησε από την πεθερά μου γι αυτόν τον λόγο - δεν είναι καθόλου τυχαίο που χθες όλο το απόγευμα δεν είχε αναφέρει τίποτα και με το που την είδε τσαφ "Με λένε Άννα".

Δεν φοβάμαι τον παιδοψυχολογο γιατί α) έχει σπουδάσει ο άντρας μου παιδοψυχολογία άσχετα αν δεν ακολούθησε αυτήν την οδό επαγγελματικά και β) θεωρώ οτι μια μάνα όταν το παιδί έχει όντως ψυχολογικά προβλήματα το διαισθάνεται και παρόλο που καμμιά φορά δεν το παραδέχεται ξέρει ακριβώς και τί τα έχει προκαλέσει. Άλλωστε οι παιδοψυχολόγοι δεν είναι μόνο γιατροί για το παιδί είναι και καλοί σύμβουλοι για τους γονείς.

η δικιά σου η σχέση ποια είναι με το όνομα της;είναι κοινώς αγαπητό το όνομα ήταν κοινή επιλογή όλων ή υπήρξαν αντιδράσεις, όπως συχνά συμβαίνει...από την άλλη μήπως έχει βρει ότι έτσι σου τραβάει την προσοχή και το κάνει επίτηδες, σε ποιες περιπτώσεις το λέει, έχεις σκεφτεί να σημειώνεις τις φορές που το λέει μήπως παρατηρήσεις κάτι που συμβαίνει πάντα πριν/αφού αρνηθεί το δικό της όνομα (γίνεται πχ. αφού έχει κάνει μια ζαβολιά ή μήπως όταν την κρατάει κάποιος άλλος κτλ) ,μια τέτοια ανάλυση οργανωμένη βέβαια, μπορεί να σε βοηθήσει ένας ειδικός να κάνεις,για να το αναφέρεις προφανώς σε προβληματίζει άρα ακόμα και αν είναι ασήμαντη η αίτια ίσως θα έπρεπε να απευθυνθείς σε κάποιον ψυχολόγο για βοήθεια(προσοχή τον ψυχολόγο, να έχει κάποια σχετική μετεκπαίδευση, όχι μόνο άδεια επαγγέλματος,ειδικά στην συστημική ή γνωσιο-συμπεριφοριστική κατεύθυνση-ρώτησε πριν κλείσεις ραντεβού-μην βασιστείς στον τίτλο του).

Το όνομά της το είχαμε αποφασίσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Τόσο πολύ μας άρεσε. έχει το ίδιο όνομα με την πεθερά μου με την οποία οκ έχουμε τις διαφωνίες μας αλλά μου είναι επίσης αγαπητή. θεωρώ οτι είναι ένα από τα πιο ωραία ονόματα και την φωνάζω με το όνομά της από τότε που μου είπε ο γιατρός οτι θα γεννήσω κορίτσι. έχω όντως ξεκινήσει να παρατηρώ ακριβώς πότε το λέει και μέχρι στιγμής αυτό γίνεται όταν της λέω όχι για κάτι ή την μαλώνω για κάτι και όποτε βλέπει την γιαγιά της!!!! έχω βεβαιωθεί οτι το κάνει επίτηδες, π.χ. χθες έκανε μπάνιο ο πατέρας της και πήγε τρέχοντας να του πει "μπαμπά όχι μπάνιο με το σαπούνι της #########". Στο αυθόρμητο δηλαδή χρησιμοποιεί το δικό της μια χαρά.

αν χρειαστεί να φτάσουμε σε παιδοψυχολόγο θα το συζητήσω με τον παιδίατρό της ώστε να πάω κάπου συστημένη.

Τα νέα μας:

Μετά από ένα πανηγύρι που έγινε σπίτι γιατί της πήρα την καμηλοπάρδαλή της με την αιτιολογία οτι είναι της κορούλας μου που την λένε ######## και την αγαπώ πάάάρα πολύ, κατέληξα οτι μάλλον δεν είναι ο σωστός τρόπος να το χειριστούμε (το παιδί έκλαιγε με αναφυλιτά 20 λέπτά εεε δεν νομίζω να αξίζει κι έτσι). Έκτοτε απλώς δεν απαντάμε δεν δίνουμε σημασία και τις τελευταίες μέρες το έχει χρησιμοποιήσει 1-2 φορές σε πολύ χαμηλούς τόνους σε περιπτώσεις που την έχω μαλώσει. κατά τ' άλλα μια χαρά χρησιμοποιεί το δικό της όνομα. Συστήνετε στα παιδάκια που δεν ξέρει στην παιδική χαρά με το δικό της όνομα και χθες μου λεγε με καμάρι τα δικά μας ονόματα + το δικό της με το επώνυμό της...

Νομίζω πάμε καλά :D

Διαφημίσεις

Εγώ πιστεύω ότι τα παιδια περνάνε φάσεις κ κολλήματα με διάφορα. Εγώ έχω μια ξαδερφη που στην παιδική της ηλικία ήθελε να την φωνάζουν Αλίκη, επειδή της άρεσε η Βουγιουκλάκη. Κανείς δεν την τιμώρησε, σφυριζαμε αδιάφορα κ το ξεπέρασε μόνη της πολυ γρήγορα. Πάντως μου χεις εξάψει την περίεργεια βρε elpidaz με το όνομα της κόρης σου. Επειδή λες ότι σου άρεσε πολυ κ είναι πολύ όμορφο. Περιμένω το δεύτερο παιδάκι μου κ είναι κορίτσι, οπότε ψαχνομαι. Βέβαια έχουμε ψιλοκαταλήξει

Εγώ πιστεύω ότι τα παιδια περνάνε φάσεις κ κολλήματα με διάφορα. Εγώ έχω μια ξαδερφη που στην παιδική της ηλικία ήθελε να την φωνάζουν Αλίκη, επειδή της άρεσε η Βουγιουκλάκη. Κανείς δεν την τιμώρησε, σφυριζαμε αδιάφορα κ το ξεπέρασε μόνη της πολυ γρήγορα. Πάντως μου χεις εξάψει την περίεργεια βρε elpidaz με το όνομα της κόρης σου. Επειδή λες ότι σου άρεσε πολυ κ είναι πολύ όμορφο. Περιμένω το δεύτερο παιδάκι μου κ είναι κορίτσι, οπότε ψαχνομαι. Βέβαια έχουμε ψιλοκαταλήξει

έχεις πμ :D

• 3 weeks later...

Νομίζω οτι το ξεπεράσαμε!!! την τελευταία εβδομάδα δεν το έχει πει καθόλου ακόμα και αν τύχει να την μαλώσω (η τελευταία ατάκα είναι "Μη τυμώνεις μαμά μη με μαγιώνειν όγιο :D:D:D).

Κορίτσια ευχαριστώ για το χρόνο που μου αφιερώσατε!