Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πιανει συνεχεια το πουλακι του!τι κανω?

Recommended Posts

Μαμαδες γεια σας!

αντιμετωπιζουμε καινουργιο θεμα στην οικογενεια...το πουλακι του γιου μου!εδω και λιγο καιρο ασχολειται συνεχως με το πουλακι του..μην γελατε!!:Dτο βγαζει εξω και το χαιδευει..και ξερετε..του μεγαλωνει!βασικα καταλαβαινω πως ειναι κατι το φυσιολογικο(οκ θεμα ορμονων ειναι) αλλα εχω και την κορη μου στο σπιτι και δεν μου αρεσει να γινεται αυτο οταν ειναι μπροστα!..προσπαθησα να του εξηγησω πως δεν ειναι σωστο αυτο που κανει αλλα δεν νομιζω να καταλαβε..!ενταξει δεν θελω να τον ενοχοποιησω κιολας αλλα μερικες φορες που το εκανε του φωναξα και του ειπα πως ειναι κακο..δεν το χειριστηκα καλα..με επιασε πανικος!τι κανετε εσεις σε αναλογη περιπτωση?σημειωτεον οτι θα μπουμε στα 3 τον Σεπτεμβρη..συμβουλες????

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

Διαφημίσεις

Τα ίδια κι εμείς. Είναι απόλυτα φυσιολογικό ανακαλύπτει το σώμα του και προχωράει ψυχοσεξουαλικά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να του πεις ότι με το πουλί του θα ασχολείται όταν είναι μόνος του στο δωμάτιό του ή στο μπάνιο και ότι δεν είναι ευγενικό να το κάνει μπροστά στους άλλους. Μπίρι μπίρι μόνο χωρίς τιμωρίες και φωνές.

FLcUp3.png0BQfp3.png

το εχω καταλαβει πως ουτως ή αλλως και να τον μαλωνω δεν εχει αποτελεσμα..δηλαδη να του πω οτι μπορει να το κανει οταν ειναι μονος του? βασικα το δωματιο το μοιραζεται με την αδελφη του..ουφ..κοιτα προβληματα που εχουμε οι μανες...μηπως ξερετε κανενα βιβλιο που θα μπορουσαμε να διαβασουμε επι του θεματος?

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

γιατι δε ρωτας την παιδιατρο σου,εμενα ο δικος μου το κανει ασυνειδητα εδω και 3-4 μηνες οταν ρωτησα την παιδιατρο μου ειπε οτι το κανει ασυνειδητα ,οτι ειναι φυσιολογικο και το καλυτερο ειναι να μην αντιδραω γιατι του εξαπτω την περιεργεια και για να μου τραβηξει την προσοχει θα αρχισει να το κανει και μπροστα σε κοσμο!

οποτε χαλαρα δεν του δινω σημασια δεν το εχει κοψει βεβαια γιατι ριναι λογικο μεγαλωνει και εξερευνει το σωμα του!

σας ευχαριστω για τις απαντησεις!θα παρω τον παιδιατρο μας να μου πει και αυτος την γνωμη του..ρε κοριτσια ειλικρινα δεν θα με πειραζε τοσο αλλα ειναι και η μικρη συνεχεια μπροστα και λεει" α !! μαμα κοιτα το τσουτσουνακι του Λ...μας!!"

τοτε με πιανει πανικος πως να το αντιμετωπισω!γενικοτερα τα παιδια τα κανω μπανιο μαζι, εχει τυχει να κανω και γω μπανιο μαζι τους. Το λεω για να μην με περασετε για καμια πουριτανη!Και η γυμνια υπαρχει στο σπιτι μας με μετρο(στο μπανιο μονο).Απλως σκεφτομαι οτι μεγαλωνουν τα παιδακια μου, δεν υπαρχει ξεχωριστο δωματιο και θα υπαρξουν θεματα αν δεν το αντιμετωπισω απο τωρα με καποιο τροπο!

Διαφημίσεις

copy paste από το καφέ:

Aνερχόμενες αγορομάνες ακούστε τι σας περιμένει σε κανένα τριάρι χρόνια...

Συζήτηση με τον γιο που κάμποσο καιρό τελευταία έχει ανακαλύψει το πουλάκι του και τι μπορεί να κάνει με αυτό. Έτσι το τραβάμε, το ζουλάμε, το στριφογυρίζουμε, το κάνουμε σφεντόνα που λέει και ο μπαμπάς μας. Χθες μετά το μπάνιο όσο σκουπιζόμαστε παρατηρώ έναν ερεθισμό στο καημένο το "πτηνό":

- Ρε Γιώργο κοίτα πώς έγινε το πουλάκι σου που δεν το αφήνεις ήσυχο!

-Πώς έγινε?

-Είναι κόκκινο!

-Όχι δεν είναι...

-Κάτσε να φέρω να σου βάλω λίγη κηραλοιφή. Αλλά μην το πειράζεις και συνέχεια γιατί είδες γίνεται κόκκινο?

-Όχι μαμά. Δε γίνεται κόκκινο! Άμα το πειράζεις γίνεται μεγάλο! Κοίτα πόσο μεγάλο! :lol::lol::lol:

Απόλυτα φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία. Μην τον μαλώσεις και του δημιουργήσεις ενοχές ή όπως λένε οι φίλες τον προκαλέσεις να το εξερευνά περισσότερο... Σε λίγο που θα φύγει το καλοκαίρι και θα το ξαναφυλάξετε μέσα στα παντελόνια θα το ψιλοξεχάσει και θα το θυμάται μόνο κάθε που θα πηγαίνει τουαλέτα ή θα κάνει μπάνιο. Προσπάθησε να του περάσεις το μνμ να το κάνει όταν θα είναι μόνος του, αν και είναι μικρός ακόμα και δε νομίζω να το καταλάβει... Ευτυχώς η δικιά μου δεν είναι ούτε 2 ετών οπότε δε σοκάρεται ακόμα! :lol:

:):):)

• 4 weeks later...

φυσιολογικο να εξερευνουν το σωμα και τη σεξουαλικοτητα τους. ο μικρος μου εχει πλακα, ειναι 13 μηνων τελευταια αρχιζει και κανει τσισα οταν του βγαζω την πανα και μετα το κοιταει με περιεργεια και πολλες φορες βγαζει μονος του την πανα και καθεται και το κοιταζει με μια απορια στα ματακια του!!!! πεθαινω στα γελια! ουτε την πανα δεν αφηνει να του βαλω! του λεω κι εγω λοιπον οτι πρεπει να το κρυψουμε για να μην του το κλεψουν και τοτε ησυχαζει!

Έχουμε και εμείς το ίδιο θέμα. Συνέχεια με το χέρι εκεί. Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό όμως και δεν του δίνω σημασία. Ειδικά όταν ήμαστε μόνοι μας τον αφήνω και νομίζω ότι θα το κόψει απο μόνος του.

Διαφημίσεις

Ειλικρινά κορίτσια, τελικά αυτό το πράγμα κόβεται ποτέ;

Αυτό το ερώτημα γεννήθηκε και σ' εμένα όταν ο μεγάλος άρχισε να ασχολείται εντατικά με το "άθλημα" και τότε άρχισα να παρατηρώ γνωστούς, αγνώστους και φίλους άρρενες... Το συμπέρασμα μου είναι το εξής: κάποιοι το κόβουν και κάποιοι άλλοι το συνεχίζουν ες αεί!!!! :wink:

Ίσως είναι θέμα ορμονών, ποσότητα τεστοστερόνης... υποθέτω χωρίς να ξέρω...

Το θέμα με τα παιδιά μας είναι να μην τα ενοχοποιήσουμε και να μην εστιάσουμε την προσοχή τους εκεί. Εμείς το βλέπουμε και... ουδέν σχόλιο!

Τώρα έχει "κολλήσει" και ο μικρός ο οποίος το κατακοκκίνησε και βάζαμε χαμομήλια...

Και εις άλλα με υγεία!!!!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

• 3 weeks later...

Συζήτηση με το δικό μου δίχρονο, όταν μπαίνω στο σαλόνι και τον βρίσκω γυμνό να ασχολείται μαζί του:

-(εγώ αδιάφορη) Μωρό μου μήπως θέλεις τσισάκια;

-(απάντηση με το πουλί στο χέρι) Μαμά κοίτα! Τσουτσού τουκ-τουκ!

και αν δεν καταλάβατε την έκανε πάνω κάτω!!!! :D

Για να μη με πιάσουν τα γέλια, απλά έστριψα και έφυγα....

2IW7p3.png

xwifp2.png

Κι ο δικός μου -22μηνών- την έπιανε κάθε τρεις και λίγο από 8-9 μηνών.Μέχρι και στη βάπτισή του, μέσα από την πάνα ακόμα και στον ύπνο του.Τέλος Ιουλίου μετακομίσαμε και είπα μικρός είναι για διαδικασία γιο-γιο, μην περάσει κι άλλη αλλαγή με τη μετακόμιση.Αμ δε μου έκανε το χατήρι.Στο νέο σπίτι έβγαζε μόνος του την πάνα και μαντέψτε το χέρι του που είναι συνέχεια!!!!Σκέφτηκα να του πάρω βρακάκι να μην έχει άμεση πρόσβαση αλλά άδικος κόπος.Το χεράκι πάλι εκεί και το βρακάκι κατουρημένο...κλαψ κλαψ.Πλέον προσπαθώ να τον απασχολώ με άλλα πράγματα για να μην έχει συνέχεια το μυαλό του εκεί.

[sIGPIC][/sIGPIC]22-11-2010

• 10 months later...

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες!Ειμαι μαμά ενός αγοριού 3 ετών και 4 μηνών!Φετος βγάλαμε την πάνα μας:D αλλά αντιμετωπίζουμε ενα πρόβλημα:(...Ο μικρός χαϊδεύει συνεχώς το πουλάκι του:rolleyes:...Πως λοιπόν το αντιμετωπίζουμε αυτό :confused:;Πριν λίγες μέρες είχε κάτσει πίσω απο τον καναπέ μας και είχε βγάλει το πουλάκι του έξω.Ο άντρας μου λέει να του Φοράω ρούχα για να μην μπορεί να το πειράξει...Σας ακούω...Σας έτυχε και αν ναι πως το αντιμετωπισατε;Εγω φρικάρω:oops:...

Διαφημίσεις

Ο δικος μου (3 ετων) το κανει "σφεντονα" οταν το βρισκει ακαλυπτο αλλα δεν δινω ΚΑΜΙΑ σημασια.Το θεωρω φυσιολογικο αλλα θα επεμβω αν δω και το κανει μπροστα σε αλλους ή σε δημοσιο χωρο,δεν εχει συμβει μεχρι στιγμης. Και σε αυτην την περιπτωση θα του εξηγησω οτι ειναι μια πραξη ιδιωτικη αλλα δεν θα του περασω οτι ειναι απαγορευτικη.

Γενικα δως του λιγο χρονο , μπορει να ειναι μια φαση "ανακαλυπτω το σωμα μου" και προπαντως μην του το χαρακτηρισεις ως κατι το αρνητικο-απαγορευτικο.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Μην του περάσεις το μήνυμα ότι είναι κάτι αρνητικό, το παιδάκι ανακαλύπτει το σώμα του! Εδώ ο δικός μας που είναι 18,5 μηνών, όταν τον ξεβρακώνουμε για να του αλλάξουμε πάνα το πιάνει και το τραβάει με μανία και γελάει κιόλας με το κατόρθωμά του! :D:oops:

Αχ σκέφτομαι πως ειναι κάτι καινούργιο για αυτόν τώρα που έβγαλε το μπεμπιλίνο.Οταν ηταν μικρούλης στην αλλαγή της πάνας το έκανε κι εκείνος ¨σφεντόνα¨ :lol:...Αλλα τώρα με αγχώνει και μου φαίνεται και κάπως:rolleyes:...

Καλησπέρα και από μένα!

Δεν έχω παρόμοια εμπειρία,αλλά θα συμφωνήσω με τα κορίτσια!

Ανακαλύπτει το σώμα του.Μπορείς ίσως να του εξηγήσεις τι είναι αυτό που ''επεξεργάζεται''.Να του δώσεις να καταλάβει πως αυτή την κίνηση δεν την κάνουν μπροστά σε άλλους,διότι μπορεί να το δεί ως παιχνίδι,καθώς επίσης δεν αφήνουμε και άλλους να παίζουν με τα γεννητικά μας όργανα.

Και τα ανίψια μου πολλές φορές βάζουν τα χεράκια τους εκεί.

Νομίζω είναι φυσιολογικό.;)

0QVLp2.pngkdBmp3.png