Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πληρώνω άδικα ασφάλεια κατοικίας λόγω δανείου...;

Recommended Posts

Καλησπέρα. Με αφορμή ένα περιστατικό που είχαμε στο σπίτι μου, έχω εκνευριστεί πάρα πολύ κ ζητώ τα φώτα σας.

Κατ'αρχάς να πω οτι πριν 6 χρόνια πήρα ένα 10ετές επισκευαστικό δάνειο απ'την ΑΤΕ, 15.000 ευρώ. Ο βλάκας όμως, για να εξασφαλίσω τη σίγουρη έγκριση του δανείου, έβαλα το σπίτι υποθήκη. Λόγω λοιπόν της υποθήκης, έχω υποχρεωθεί να πληρώνω κάθε χρόνο 350 ευρώ ασφάλεια σπιτιού.

Μέχρι τώρα όλα καλά. τα πλήρωνα όλα κ ας μ'ετσουζαν τα ασφάλιστρα.

Μένω στο ισόγειο κ οι σωλήνες νερού του απο πάνω τρύπησαν κ έτρεχαν τα νερά σ'εμένα επι 1 μήνα, μούχλιασε όλο το ταβάνι της τουαλέτας κ φούσκωσαν τα έπιπλα μπάνιου. Ο πάνω ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται κ δε κάνει επισκευές, τελικά έφτιαξε τις σωλήνες ο ενοικιαστής του.

Καλώ λοιπόν την ασφάλεια, έκανα τη διαδικασία που έπρεπε, προσκόμισα δικαιολογητικά αξίας της ζημιάς 900 ευρώ. Μου είπαν λοιπόν οτι υπάρχει απαλλαγή γι'αυτούς 750 ευρώ. ΟΚ. Ο εμπειρογνώμονας κοστολόγησε τη ζημιά 860. Οκ λέω, τουλάχιστον θα μου δώσουν 110 ευρώ (τι να προτοπληρώσω βέβαια μ'αυτά...). Αλλά μου λένε οτι λόγω της υπ'ασφάλισης δε παίρνω τίποτα. Είμαι αρκετά εκνευρισμένη.

Κ ερωτώ: είμαι υποχρεωμένη να πληρώνω ασφάλεια για τα 6500 ευρώ δανείου που έμειναν; Υπάρχει περίπτωση να ζητήσω αλλαγή των όρων του δανείου ή να κάνω νέο ωστε να μην ισχύει η υποθήκη κ ως εκ τούτου να μη πληρώνω ασφάλεια, η οποία έτσι κ αλλιώς αποδείχτηκε ΑΧΡΗΣΤΗ; :mad::x

Διαφημίσεις

Είναι υπερβολικά τα έξοδα που πληρώνεις για τα χρήματα που πήρες αλλά, υποθέτω, αυτή τη συμφωνία έκανες. Μπορείς να πάρεις ένα άλλο δάνειο ?6500 (ίσως και από την ίδια τράπεζα) με το οποίο να ξεπληρώσεις το παλιό ώστε να φύγει η υποθήκη άρα και η ασφάλιση. Τώρα το αν μπορείς να βρεις δάνειο ?6500 χωρίς εξασφάλιση δεν ξέρω πλέον. Το άλλο που πρέπει να σκεφτείς είναι τα έξοδα του καινούριου δανείου και το επιτόκιο. Δεν είμαι σίγουρος οτι η όλη μανούβρα θα σε συμφέρει, κοντεύεις άλλωστε να το ξεπληρώσεις.

Είναι υπερβολικά τα έξοδα που πληρώνεις για τα χρήματα που πήρες αλλά, υποθέτω, αυτή τη συμφωνία έκανες. Μπορείς να πάρεις ένα άλλο δάνειο ?6500 (ίσως και από την ίδια τράπεζα) με το οποίο να ξεπληρώσεις το παλιό ώστε να φύγει η υποθήκη άρα και η ασφάλιση. Τώρα το αν μπορείς να βρεις δάνειο ?6500 χωρίς εξασφάλιση δεν ξέρω πλέον. Το άλλο που πρέπει να σκεφτείς είναι τα έξοδα του καινούριου δανείου και το επιτόκιο. Δεν είμαι σίγουρος οτι η όλη μανούβρα θα σε συμφέρει, κοντεύεις άλλωστε να το ξεπληρώσεις.

Ναι, πρώτον δε ξέρουμε αν θα δεχτούν να γίνει νέο δάνειο αφου τα εγκρίνουν με το σταγονόμετρο κ δεύτερον το σκέφτηκα οτι ίσως κάτι τέτοιο να μη με συμφέρει αν π.χ. με χρεώσουν κάνα 800άρι σε έξοδα φακέλου κτλ. γιατί έτσι καταλήγει η καλύτερη λύση να είναι να κάνω αλλού ασφάλεια, σε άλλη εταιρία, με χαμηλότερο κόστος. Αρκεί να μην υπάρχει κανένας όρος που να με υποχρεώνει να μείνω σ'αυτούς...

'Επεσα κ στις απεργίες κ δε μπορώ να το ξεκαθαρίσω :rolleyes: