Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΕΛΩ 2ο ΠΑΙΔΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΧΙ????????

Recommended Posts

Πριν 17 μηνες γεννησα τον γιο μου μετα απο διαφορες ταλαιπωριες που περασαμε μεχρι να μεινω εγγυος!

Τωρα ζηταω στον αντρα μου δευτερο και ειναι κατηγορηματικος!

οι δικαιωλογιες ειναι οι εξεις:

1. Λατρευω τον μικρο και δε θελω να ζηλευει
  2. το οικονομικο
  3. οτι δεν εχουμε βοηθεια
  4. μετα που γεννησες χαθηκαμε σα ζευγαρι
  5. αποκλειεται το αλλο να ειναι εξυπνο οπως ο μικρος
  6. αποκλειεται το αλλο να ειναι τοσο ομορφο
  7. θα δημιουργησουμε ψυχολογικα στον μικρο
  8. θα μου πεθανεις ή θα μου παθεις τιποτα(ειχα δυσκολη εγγυμοσυνη και τοκετο)
  9. πως θα τα βγαλεις περα με 2 παιδια και ολες τις υποχρεωσεις απανω στο κεφαλι σου

και αλλες κουταμαρες!!

Σε ολα αυτα του απανταω αλλα δεν κατλαβαινει οτι εγω θελω αλλο ενα παιδακι και οτι βλεπω εγγυουλες στο δρομο και λεω αντε εγω ποτε θα κανω δευτερο!

Δεν λεω με αξιωσε ο Θεος και εχω ηδη ενα παιδακι!

Αλλα νοιωθω εντονα την αναγκη να κανω αλλο ενα παιδακι

πεταριζει η καρδια μου!

Λοιπον πως του λεω ή καλυτερα πως του εξηγω οτι το θελω τοοοοοοσοοοοοο πολυ!!!!

Διαφημίσεις

Πριν 17 μηνες γεννησα τον γιο μου μετα απο διαφορες ταλαιπωριες που περασαμε μεχρι να μεινω εγγυος!

2. το οικονομικο
  9. πως θα τα βγαλεις περα με 2 παιδια και ολες τις υποχρεωσεις απανω στο κεφαλι σου

και αλλες κουταμαρες!!

Σε ολα αυτα του απανταω αλλα δεν κατλαβαινει οτι εγω θελω αλλο ενα παιδακι και οτι βλεπω εγγυουλες στο δρομο και λεω αντε εγω ποτε θα κανω δευτερο!

πεταριζει η καρδια μου!

Για όλους αυτους τους λογους που εκεινος ειναι αρνητικος, εσυ τι απαντας?

ΠΧ Για το οικονομικο, ή για την βοηθεια, οταν τα μικρα ειναι αρρωστα, ή για την κουραση που θα αυξηθει κλπ, εσυ τι απαντας?

Εχεις βρει λυσεις, ή τα αφηνεις ολα στην τυχη τους?

Συγνωμη που στο χαλαω λιγο, αλλα, υπαρχουν αντικειμενικα προβληματα που ενα ζευγαρι πρεπει να εχει λυσει πριν προχωρησει σε ενα (ακομα) παιδι

Συμφωνω παντως οτι τα δυο παιδια γενικα ειναι ενας καλος αριθμος

Για όλους αυτους τους λογους που εκεινος ειναι αρνητικος, εσυ τι απαντας?

ΠΧ Για το οικονομικο, ή για την βοηθεια, οταν τα μικρα ειναι αρρωστα, ή για την κουραση που θα αυξηθει κλπ, εσυ τι απαντας?

Εχεις βρει λυσεις, ή τα αφηνεις ολα στην τυχη τους?

Συγνωμη που στο χαλαω λιγο, αλλα, υπαρχουν αντικειμενικα προβληματα που ενα ζευγαρι πρεπει να εχει λυσει πριν προχωρησει σε ενα (ακομα) παιδι

Συμφωνω παντως οτι τα δυο παιδια γενικα ειναι ενας καλος αριθμος

ευχαριστω πολυ!

Λοιπον καταρχην νγια το οικονομικο του απανταω στην ουσια την γεννα(και η γυναικολογος μου ειναι ενταξι ανθρωπος εγω την πρωτη γεννα την πληρωσα μετρητης αλλα αλλα ζευγαρια που εστειλα τους κανει δωσεις και δεν παιρνει επισκεψεις) και τα παμπερς εχουμε να πληρωσουμε τα υπολοιπα ειναι αγορασμενα εχω αγορασει στο γιο μου λευκα επιπλα και ολα τα ρουχατου ειναι λευκα κιτρινα μπεζ λαχανι οποτε φοριουνται και απο τα δυο φυλλα ,ελπιζω να θηλασσω οσο το πρωτο και να παρουμε γαλα μετα απο 7-8 μηνες ασε που τζονταρουν τα πεθερικα μου γιατι το εχουν ενα και μοναδικο το εγγονι!

βοηθεια δεν εχω γιατι η μαμα μου δε ζει με τον μπαμπα μου δε μιλαμε και τα πεθερικα μου ειναι ηλικιωμενα αυτο ειναι ισως το μονο προβλημα μου αλλαμονο για το θεμα καποιας ασθενειας αλλιως το σπιτι και το παιδι το βγαζω περα και καθομαι κιολας μου περισευουν ωρες γιατι εχω προγραμμα σε ολα ,οποτε παρολο που εγω ψωνιζω εγω πληρωνω λογαριασμους εγω μαγειρευω κλπ εχω χρονο ελευθερο και για καφε και για παιδικη χαρα και για παιδοτοπους!

ολα τα υπολοιπα που λεει ειναι βλακειες τυπου το αλλο σιγα μην περπατησει 6.5 μηνων κλπ!!

νομιζω ποιο πολυ ειναι το αγχος του οτι δεν κανει κατι μεσα στο σπιτι και δεν μου προσφερει βοηθεια και ενταξει η αληθεια ειναι καποια πραγματα οπως σινεμα καθε σκ εξω για φαγητο εχουν κοπει!!

τι να πω????

Γενικοτερα να ξερεις, οι καταστασεις με δυο παιδια σφιγγουν λιγο, και θα χρειαστει και η συμμετοχη του...

Ειναι ομορφο να εχεις παιδακια, αλλα ακομα πιο ομορφο να ζεις σε μια κατασταση που να μπορεις να την χειριστεις και να μην δημιουργουνται νευρα και τσακωμοι στην οικογενεια...

Πιστευω οτι εαν καθισετε και συζητησετε ενα-ενα τα πιθανα προβληματα που θα παρουσιαστουν, και βρειτε απο τωρα λυσεις που τον πειθουν και τον συζυγο, τοτε θα βρειτε την μεση λυση... απο κοινου

Καλη επιτυχια:)

Γενικοτερα να ξερεις, οι καταστασεις με δυο παιδια σφιγγουν λιγο, και θα χρειαστει και η συμμετοχη του...

Ειναι ομορφο να εχεις παιδακια, αλλα ακομα πιο ομορφο να ζεις σε μια κατασταση που να μπορεις να την χειριστεις και να μην δημιουργουνται νευρα και τσακωμοι στην οικογενεια...

Πιστευω οτι εαν καθισετε και συζητησετε ενα-ενα τα πιθανα προβληματα που θα παρουσιαστουν, και βρειτε απο τωρα λυσεις που τον πειθουν και τον συζυγο, τοτε θα βρειτε την μεση λυση... απο κοινου

Καλη επιτυχια:)

το εχουμε κανει ηδη αρκετες φορες αυτο και οποτε μου φερνει αντιρρηση το λεω καποια επιχειρηματα και δεν τα καταρριπτει!

δεν μου εχει πει ποιος ειναι ο πραγματικος φοβος του στην αποκρτηση δευτερου παιδιου!το οικονομικο ειναι αρκετα σοβαρος λογος αλλα ξερω οτι μπορουμε να τα καταφερουμε!

Δεν ξερω αν φταει οτι απο οταν γεννησα και μετα αυξηθηκαν οι απιτουμενες ωρες εργασιας του γιατι εγινε προισταμενος και ετσι χαθηκαμε λιγο στη μεταφραση το πρωτο καιρο!λιγο ο αποκλειστικος θηλασμος με ενα απαιτητικο και αχορταγο μωρο που θηλαζα στην κυριολεξια ολη μερα και ολη νυχτα για 7 μηνες λιγο οι αυπνιες τοτε λιγο οτι εκεινος απο οταν γεννησα φευγει στις 9:00 και γυριζει 23:00 το βραδυ και ειναι πολυ κουρασμενος οποτε αναγκαστηκα υπαρχει χρονος για εμας μονο το σκ!

ειναι καποια πραγματα που δεν ελεγχω και αναγκαστηκα δημιουργουνν προβλημα απο το 2011 και μετα σε ολους εγιναν περικοπες και σε εμας εννοειτε!εγω δεν εργαζομαι και δεν συνεισφερω οικονομικα αλλα ειμαι τυπος και υπογραμμος στις υποχρεωσεις μου!νοιωθω οτι αυτο που φοβαται ειναι κατι το οποιο δεν λεει κιολας γιατι σου ειπα ολες οι αλλε δικαιολογιες ειναι δικαιολογιες και μονο!επισης εχουμε διαφορα ηλικιας ειναι 45 και ειμαι 27!

δεν ξερω αν φοβαται μην παχυνω παλι σττηνν 1η εγγυμοσυννη δεν παχυν(9 κιλα)στον θηλασμο δεν ξερω πως τα καταφερα και πηρα 38 κιλα τα οποια τα εχασα μου εχουν μεινει 4 κιλα πλεον!!!

Διαφημίσεις

Το γεγονος να φοβαται οντως μηπως παθεις κατι??

Παντως εχετε καιρο ακομη. Ασε να μεγαλωσει λιγο ακομη το μωρο σου και εσενα δεν σε πειραν τα χρονια...

2. το οικονομικο

και αλλες κουταμαρες!!

πεταριζει η καρδια μου!

την περασμε κι εμεις αυτην την φαση τα εχω ακουσει κι εγω ολα αυτα, τα περισσοτερα,,,οταν εκλεισε και τον δευτεο χρονο ζωης ο γιος αρχισε να μονταρεται η δικη του επιθυμια σε σχεση με την προοπτκη ενος δευτερου με μονα πισογυρισματα αφορμης της κρισης,,,κανε υπομονη και μην του το λες συνεχεια, δεν εκβιαζεται κατι τετοιο ,,θα ερθει απο μονο του θα δεις

Αν κρίνω από τη δική μου εμπειρία θεωρώ ότι οι περισσότεροι άντρες με τη γέννηση ενός παιδιού περνάνε μια φοβερή ψυχολογική κρίση που δύσκολα τη διαχειρίζονται. Δυστυχώς και οι ίδιοι δύσκολα καταλαβαίνουν το πρόβλημά τους. συνήθως είτε γίνονται πολύ πιο πολυάσχολοι (βλ. περισσότερη δουλειά) είτε παθαίνουν κατάθλιψη. Αυτός ο καινούριος ρόλος του φορτώνει πολύ. Νομίζω ότι θα πρέπει να του δώσεις λίγο περισσότερο χρόνο να συνηθίσει την καινούρια σας οικογενειακή κατάσταση, διαφορετικά φοβάμαι μήπως κάνετε κακό στη σχέση σας. Καλή ιδέα ίσως θα ήταν να το συζητήσετε με κάποιον ειδικό για να δείτε που σας παέι αυτή η διαφωνία, ώστε να ανακαλύψετε το πραγματικό πρόβλημα ανάμεσα σας. Ίσως εσύ είσαι περισσότερο μάνα και εκείνος σε θέλει περισσότερο σύζυγο. Ίσως του λείπεις. Δεν ξέρω τι άλλο αλλά ό,τι και αν είναι νομίζω ότι πρέπει να το βρείτε προτού κάνετε το επόμενο βήμα σαν οικογένεια που θα αλλάξει και πάλι όλες τις ισορροπίες.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Για φαντάσου να πέφτεις κάτω με ζαλάδα και μόλις πας να σηκώθεις να σου δίνουν μια και να σε ξαναρίχνουν κάτω ζαλισμένο. Ίσως να είναι κάπως έτσι τώρα ο άντρας σου. Είναι θολωμένος από την καινούρια κατάσταση στην οικογένεια και εσύ αντί να τον βοηθήσεις να σηκωθεί θες να του δώσεις και άλλο ένα σοκ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Γεια σου και απο μενα. Κανεις ενα λαθος, αφοριζεις ολες του τις αποψεις ως δικαιολογιες και δη κουταμαρες. Η αποφαση για ενα 2ο παιδι πρεπει να παρθει και απο τους 2 μαζι, εσυ το εχεις αποφασισει αλλα αυτος οχι ακομα. Για αυτον ισως να ειναι νωρις ακομα, ισως να πρεπει να σε δει ξανα ως συζυγος, ως γυναικα. Ισως να θελει να ξανανιωσει τον εαυτο του ως συζυγο, ως αντρα, τωρα που το πρωτο παιδακι σας μεγαλωνει λιγο. Εχω μια κορη, 13 μηνων, και υπαρχουν στιγμες που λεω απο μεσα μου "φανταζεσαι να επρεπε να αλλαζω 2 πανες ταυτοχρονα" ή "φανταζεσαι οταν κοιμαται το ενα, να ξυπναει το αλλο?" ή "φανταζεσαι να ειχα να πληρωσω την νταντα για 2 μωρα." (400 Χ 2) ή "φανταζεσαι να πρεπει να ξαναπεριμενω τοσους μηνες για να ξαναπλησιασω την γυναικα μου ερωτικα." Αγαπαω την κορη μου οσο τιποτα αλλο στον κοσμο, ειναι η μεγαλυτερη χαρα που εχω νιωσει και αν ερθει και 2ο, θα το αγαπαω και αυτο εξισου, αλλα προς το παρον ειμαστε (εγω και η γυναικα μου) απολυτα ικανοποιημενοι και μονο με το ενα παιδακι. Μας γεμιζει και μας κραταει με γεματα χερια φουλ ταιμ. Εγω ειμαι 28 χρονων και η γυναικα μου ειναι 35.

Διαφημίσεις

Γεια σου και απο μενα. Κανεις ενα λαθος, αφοριζεις ολες του τις αποψεις ως δικαιολογιες και δη κουταμαρες. Η αποφαση για ενα 2ο παιδι πρεπει να παρθει και απο τους 2 μαζι, εσυ το εχεις αποφασισει αλλα αυτος οχι ακομα. Για αυτον ισως να ειναι νωρις ακομα, ισως να πρεπει να σε δει ξανα ως συζυγος, ως γυναικα. Ισως να θελει να ξανανιωσει τον εαυτο του ως συζυγο, ως αντρα, τωρα που το πρωτο παιδακι σας μεγαλωνει λιγο. Εχω μια κορη, 13 μηνων, και υπαρχουν στιγμες που λεω απο μεσα μου "φανταζεσαι να επρεπε να αλλαζω 2 πανες ταυτοχρονα" ή "φανταζεσαι οταν κοιμαται το ενα, να ξυπναει το αλλο?" ή "φανταζεσαι να ειχα να πληρωσω την νταντα για 2 μωρα." (400 Χ 2) ή "φανταζεσαι να πρεπει να ξαναπεριμενω τοσους μηνες για να ξαναπλησιασω την γυναικα μου ερωτικα." Αγαπαω την κορη μου οσο τιποτα αλλο στον κοσμο, ειναι η μεγαλυτερη χαρα που εχω νιωσει και αν ερθει και 2ο, θα το αγαπαω και αυτο εξισου, αλλα προς το παρον ειμαστε (εγω και η γυναικα μου) απολυτα ικανοποιημενοι και μονο με το ενα παιδακι. Μας γεμιζει και μας κραταει με γεματα χερια φουλ ταιμ. Εγω ειμαι 28 χρονων και η γυναικα μου ειναι 35.

σε ευχαριστουμε τα λες ωραια

Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και τα λογια σας!

Εννοειται οτι γνωριζω πολυ καλα οτι η αποφαση ενος δυτερου παιδιου πρεπει να παρθει απο κοινου!

Δεν τον πιεζω ουτε το συζηταω συχνα!!

Απλα τυχαινει να ερθει ως θεμα συζητησης οι φιλοι ρωτανε ποτε θα κανουμε δευτερο και εκεινος απανταει ποτε,οποτε μετα στο σπιτι τον ρωταω γιατι ποτε και αρχιζει η συζητηση!

Οτι φοβαται μη παθω κατι το φοβαται ηταν μεσα στο τοκετο και ειχε τρομοκρατηθει,ενω δεν μου ειχε δειξει κατι και για πολυ καιρο ελεγα οτι ηταν κουλ εκεινη τη στιγμη, το αντιληφθηκα οταν περιεγραφε το τοκετο σε ενα φιλο του και ημουν μπροστα με χαιδευε και ελεγε ¨δεν μπορουσα να πιστεψω τι τραβανε¨

Τελος παντων εαν με τρωει και ζητησα τη συμβουλη σας ειναι επειδη το θελω ενα δευτερο παιδι και νοιωθω οτι αν δεν γινει θα γυρισει μπουμερρανγκ αργοτερα ειναι σαν να με εποδιζε να κανω οτιδηποτε ηθελα!

δεν ειπα να γινει αμεσα αλλα θα ηθελα καποια στιγμη να γινει!!!

και παλι σας ευχαριστω ολους!

• 9 months later...

Καλησπέρα και καλές γιορτές! Έρχομαι κι εγώ να πω τον "καημό" μου!! Γέννησα το παλικαράκι μου πριν 9 μήνες και πλέον θέλω να έρθει και το δεύτερο που πάντα λέγαμε ότι θέλουμε αλλά ο άντρας μου έχει αρχίσει να αλλάζει γνώμη. Ο μοναδικός λόγος είναι το οικονομικό,όχι της εγκυμοσύνης και του τοκετού αλλά τα μελλοντικά (σπουδές κλπ). Είναι πολύ φυσιολογικός ο προβληματισμός του και σίγουρα έχει βάση με όλα αυτά που γίνονται στη χώρα μας! Από την άλλη όμως θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε καλές προοπτικές! Τι εννοώ? Δεν έχουμε δάνεια, μένουμε σε δικό μας σπίτι, έχουμε κάποια ακίνητη περιουσία και το βασικότερο ο άντρας μου έχει μόνιμη δουλειά κι εγώ είμαι μόλις 24 χρονών με τις σπουδές μου κλπ και του λέω αν δε βρω τώρα δουλειά θα βρω έστω μετά από 5 χρόνια, πόσο να πατώσει ακόμα η χώρα?? Έχουμε πολύ βοήθεια για τα παιδιά αν χρειαστεί να δουλέψω (ήδη κυνηγάω συμβάσεις, δούλεψα με το που γέννησα) αλλά γενικά δουλεύω από 15 χρονών και δε φοβάμαι τη δουλειά! Από την άλλη λέω μήπως είμαι αχάριστη αφού ο Θεός μου έχει δώσει ήδη ένα παιδάκι. Δε τον πιέζω εννοείται, ξέρω ότι το θέλει κι εκείνος ένα παιδί ακόμα και είμαι βέβαιη ότι δε του είναι εύκολο όλο αυτό. Τις τελευταίες μέρες συγκινούμαι πολύ όταν βλέπω για εγκυμοσύνες κλπ και κλαίω που σκέφτομαι ότι μάλλον δε θα ξαναζήσω όλη αυτή την εμπειρεία και δε θα χαρίσω ένα αδερφάκι στον πρίγκηπά μου. Πιστεύετε ότι μάλλον έχω υπερβολικές απαιτήσεις για τα σημερινά δεδομένα?

Οι άντρες της ζωής μου...

Καλησπέρα και καλές γιορτές! Έρχομαι κι εγώ να πω τον "καημό" μου!! Γέννησα το παλικαράκι μου πριν 9 μήνες και πλέον θέλω να έρθει και το δεύτερο που πάντα λέγαμε ότι θέλουμε αλλά ο άντρας μου έχει αρχίσει να αλλάζει γνώμη. Ο μοναδικός λόγος είναι το οικονομικό,όχι της εγκυμοσύνης και του τοκετού αλλά τα μελλοντικά (σπουδές κλπ). Είναι πολύ φυσιολογικός ο προβληματισμός του και σίγουρα έχει βάση με όλα αυτά που γίνονται στη χώρα μας! Από την άλλη όμως θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε καλές προοπτικές! Τι εννοώ? Δεν έχουμε δάνεια, μένουμε σε δικό μας σπίτι, έχουμε κάποια ακίνητη περιουσία και το βασικότερο ο άντρας μου έχει μόνιμη δουλειά κι εγώ είμαι μόλις 24 χρονών με τις σπουδές μου κλπ και του λέω αν δε βρω τώρα δουλειά θα βρω έστω μετά από 5 χρόνια, πόσο να πατώσει ακόμα η χώρα?? Έχουμε πολύ βοήθεια για τα παιδιά αν χρειαστεί να δουλέψω (ήδη κυνηγάω συμβάσεις, δούλεψα με το που γέννησα) αλλά γενικά δουλεύω από 15 χρονών και δε φοβάμαι τη δουλειά! Από την άλλη λέω μήπως είμαι αχάριστη αφού ο Θεός μου έχει δώσει ήδη ένα παιδάκι. Δε τον πιέζω εννοείται, ξέρω ότι το θέλει κι εκείνος ένα παιδί ακόμα και είμαι βέβαιη ότι δε του είναι εύκολο όλο αυτό. Τις τελευταίες μέρες συγκινούμαι πολύ όταν βλέπω για εγκυμοσύνες κλπ και κλαίω που σκέφτομαι ότι μάλλον δε θα ξαναζήσω όλη αυτή την εμπειρεία και δε θα χαρίσω ένα αδερφάκι στον πρίγκηπά μου. Πιστεύετε ότι μάλλον έχω υπερβολικές απαιτήσεις για τα σημερινά δεδομένα?

Καλησπερα....πολλοι, σωστοι και λογικοι οι προβληματισμοι σου για την διχογνωμια που εχετε με τον ανδρα σου.....εσυ εγινες μανουλα απο την μια και θα ηθελες να χαρισεις ενα αδερφακι στον μωρο σου αλλα απο την αλλη ο συζυγος ως "κολωνα" του σπιτιου πολυ σωστα προβληματιζεται για το μελλον κυριως οσον αφορα το οικονομικο κομματι....που τους περισσοτερους αυτον τον καιρο μας καιει....μην το προδικαζεις οτι δεν θα ξαναγινεις μανουλα γιατι πολυ απλα ειναι πολυ νωρις ισως για να ειστε και οι 2 ετοιμοι να παρετε αποφαση για 2ρο παιδακι...σιγουρα οι απαιτησεις σου δεν ειναι υπερβολικες για τα σημερινα δεδομενα αλλα σιγουρα ειναι και απαιτησεις που θα πρεπει να τις διαχειριστητε καλυτερα και ισως σε καλυτερο χρονο και καιρο.....δεν εγκρινω το σκεπτικο τυ συζυγου σου να μην θελει αλλο παιδι αλλα σιγουρα τον δικιολογω....(χωρις να με παρεξηγησεις βεβαια). Ασε λιγο ο χρονος να κυλισει και ξανασηζυτηστε το...μεταξυ σας. Σου ευχομαι ολοψυχα να αποκτησεις και αλλο παιδακι οσο συντομα το θελεις...

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! δεν πιέζω καθόλου την κατάσταση γιατί είμαι βέβαιη ότι το θέλει πολύ κι εκείνος ένα παιδί, είμαστε 8 χρόνια μαζί και πάντα αυτό ήταν το "οικογενειακό πλάνο" μας. Απλά είναι ότι με τον άντρα μου έχουμε αρκετά χρόνια διαφορά, έχει πατήσει τα 40 και σίγουρα και ο ίδιος δε θέλει να περάσουν πολύ τα χρόνια. έχει δίκιο να προβληματίζεται με τα οικονομικά και γι'αυτό δε συζητάω και περαιτέρω, ξέρει το σκεπτικό μου και σε καμία περίπτωση δεν θα έρθουμε σε ρίξη για αυτό το ζήτημα.

Διαφημίσεις

σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! δεν πιέζω καθόλου την κατάσταση γιατί είμαι βέβαιη ότι το θέλει πολύ κι εκείνος ένα παιδί, είμαστε 8 χρόνια μαζί και πάντα αυτό ήταν το "οικογενειακό πλάνο" μας. Απλά είναι ότι με τον άντρα μου έχουμε αρκετά χρόνια διαφορά, έχει πατήσει τα 40 και σίγουρα και ο ίδιος δε θέλει να περάσουν πολύ τα χρόνια. έχει δίκιο να προβληματίζεται με τα οικονομικά και γι'αυτό δε συζητάω και περαιτέρω, ξέρει το σκεπτικό μου και σε καμία περίπτωση δεν θα έρθουμε σε ρίξη για αυτό το ζήτημα.

Χμμμ...40 ε???και εσυ 24??? ναι τωρα εξηγουνται περισσοτερο οι προβληματισμοι σου...δεν υπαρχει λογος να ερθεις σε ρηξη μαζι του...γιατι πολυ απλα οπως εγραψες και η ιδιασου αυτο ηταν το πλανο (σας) και επιπλεον δεν νομιζω να μην θελει να ακολουθησει τα σχεδια σας απλα ισως θεωρει καλυτερα να πανε λιγο πισω...δυστυχως για εσενα δεν θα συμβαδιζουν....αλλα δωσε λιγο χρονο οπως εγραψα και προηγουμενως γιατι καλως η κακως "ο χρονος" αποτελει πλεον σημαντικο παραγοντα για να παρθουν ορισμενες αποφασεις....ειναι καταλυτικος παραγοντας και ισως στην περιπτωση σας να λειτουργησει θετικα και υπερ σας....

Υγ. Παντως σε τιμαει πραγματικα που δεν θελεις να ερθεις σε ρηξη μαζι του για ενα τοσο σημαντικο θεμα για εμας τις γυναικες...και να εισαι σιγουρη πως για αυτη σου την σταση θα ανταμειφθεις....απο τον ιδιο τον συζυγο σου....

Σε ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά! Ειλικρινά δεν έχω λόγο να έρθω σε αντιπαράθεση, δεν είναι ότι μου έταξε δώρο και δε μου το πήρε χαχα! Είναι σοβαρά και θεμελιώδη ζητήματα και οι λόγοι που μου θέτει είναι πολύ ρεαλιστικοί μιας και βλέπουμε στην καθημερινότητά μας τις οικονομικές δυσκολίες! Απλά ήθελα κι εγώ να γράψω πως νιώθω μιας και τέτοια ζητήματα δε μου αρέσει να τα συζητάω ούτε με φίλες ούτε με τη μαμά μου όσο καλή σχέση κι αν έχουμε.

2. το οικονομικο

και αλλες κουταμαρες!!

πεταριζει η καρδια μου!

καλησπερα κ απο μενα καλη μου!!!:-)

καταλαβαινω κ τα αγχη του αντρα σου,αλλα καταλαβαινω πολυ κ τα δικα σου!!φαντασου ειμαι εγκυος στο 4ο παιδακι μου κ αυτες τις μερες σε καποια συζητηση με τον αντρα μου του ειπα <<δεν μπορω να σκεφτω οτι μπορει να ερθει ο καιρος που θα θελω πολυ κ αλλο παιδακι κ συ θα πεις οχι>>κ ευτυχως ειναι θετικος!!δοξα τον θεο!!

τωρα εγω εχω αλλο μυαλο κ ισως με περασετε κ για τρελη!ειμαι της αποψης οτι δεν χρειαζονται τοσοι υπολογισμοι,τοσα σχεδια κ τοσα αγχη για να ερθει ενα μωρο στον κοσμο!τι θα τρωει,τι θα πινει,πως θα σπουδασει...ειδικα το τελευταιο ειναι το τελευταιο που σκεφτομαι!καλα να ειναι τα παιδακια κ ολα θα ερθουν!!δεν μπορεις να ζεις παντα με το αν!

βεβαια για ολα αυτα τα αγχη φταινε τα 300 γομαρια στη βουλη,αλλα αυτο ειναι το θεμα..θα τους αφηνουμε να μας κοβουν τα φτερα???!

καθομαστε κ υπολογιζουμε ποσο θα στοιχισει η γεννα,ποσα εξοδα θα εχουμε μετα για τα πρωτα πραγματα του μωρου,πως θα ξοδευουμε για 2 μωρα ενω με ενα δυσκολευομαστε,φτιαχνουμε λιστες εξοδων για φροντιστηρια κ χομπι....αλλα με ολους αυτους τους υπολογισμους η στιγμη εχει φυγει!!αν περιμενα να φτιαξουν ολα αυτα δεν θα ειχα κανει ουτε 2ο!ηρθε το 2ο ομως,ηρθε κ το 3ο κ ολα πηγαν καλα δοξα τον θεο!!δεν μπορω να περιμενω να φτιαξουν τα οικονομικα για να αγκαλιασω ενα ακομη μωρακι!!νομιζω οτι ειναι κατι σαν ηττα για μενα!κ οπως ειχε πει κ ο χριστος μην μεριμνατε για το αυριο,ο θεος θα μεριμνησει για σας!!!τοσο ολιγοψυχοι ειμαστε??η' γιναμε??:cry:

τωρα σε ζαλισα..απλα εθιξα λιγο το οικονομικο σας αχγος!

βεβαια δεν μπορεις να πιεσεις κ πολυ τον αντρα σου..δεν ειναι ετοιμος λογικα κ θα του φανει βουνο.δεν ξερω πως να το χειριστεις,κ μενα θα με στεναχωρουσε,αλλα δεν μπορεις να κανεις κατι με το ζορι!ισως με τον καιρο κ βλεποντας τη λαχταρα σου να θελησει κ κεινος!!το ευχομαι!!:-)

κ θα τα καταφερεις μια χαρα κ με 2 κ με 3 παιδακια ειτε με βοηθεια ειτε χωρις!!εχεις δυναμεις που δεν φανταζεσαι,οπως κ ολες μας!οταν εκανα το δευτερο,ναι φυσικα αυξηθηκε το τρεξιμο,αλλα απ΄την ωρα που γεννησα ενιωσα οτι παντα 2 ειχα!με το τριτο επισης ενιωσα οτι παντα 3 ειχα!!!!περιεργα πραγματα!:rolleyes:κουραση θα υπαρξει,αλλα οι στιγμες..εκεινες οι στιγμες ευτυχιας που σου κοβεται η ανασα δεν αλλαζονται με τιποτα!!!

ευχομαι τα καλυτερα!!ισως να σε αγχωσα,ισως να με περασες για τρελη,που δν με πειραζει κ καθολου!!χιχι!!γνωριζω ενα προς ενα τα προβληματα της σημερινης ελλαδας,αλλα προτιμω να ειμαι ονειροπολα κ αυθορμητη!δεν μπορει να το παρει κανεις αυτο!!!:-)

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Σε ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά! Ειλικρινά δεν έχω λόγο να έρθω σε αντιπαράθεση, δεν είναι ότι μου έταξε δώρο και δε μου το πήρε χαχα! Είναι σοβαρά και θεμελιώδη ζητήματα και οι λόγοι που μου θέτει είναι πολύ ρεαλιστικοί μιας και βλέπουμε στην καθημερινότητά μας τις οικονομικές δυσκολίες! Απλά ήθελα κι εγώ να γράψω πως νιώθω μιας και τέτοια ζητήματα δε μου αρέσει να τα συζητάω ούτε με φίλες ούτε με τη μαμά μου όσο καλή σχέση κι αν έχουμε.

Καλα εκανες και εγραψες....εμεις εδω δεν ειμαστε ουτε φιλες ουτε μαμαδες....αλλα γυναικες που συζηταμε και γιατι οχι ανταλλασουμε συμβουλες και αποψεις......που μονο σκοπο εχουν να βοηθησουν.....

Καλα εκανες και εγραψες....εμεις εδω δεν ειμαστε ουτε φιλες ουτε μαμαδες....αλλα γυναικες που συζηταμε και γιατι οχι ανταλλασουμε συμβουλες και αποψεις......που μονο σκοπο εχουν να βοηθησουν.....

άντε εμείς θα μπορούσαμε να συμπεθερέψουμε, αν θυμάμαι καλά έχεις μπέμπα.. αλλά ο γιος μου θα ψάχνει σε καμιά 15ετία τη νύφη σε μαιευτήριο!! γιατί το 'χουμε παράδοση τη διαφορά ηλικίας! Οι γονείς μου μεταξύ τους, τα πεθερικά μου μεταξύ τους και μια χαρά τα κατάφεραν, χιχι!! καληνύχτα και καλή ανάσταση!! :D

καταλαβαινω κ τα αγχη του αντρα σου' date='αλλα καταλαβαινω πολυ κ τα δικα σου!!φαντασου ειμαι εγκυος στο 4ο παιδακι μου κ αυτες τις μερες σε καποια συζητηση με τον αντρα μου του ειπα <<δεν μπορω να σκεφτω οτι μπορει να ερθει ο καιρος που θα θελω πολυ κ αλλο παιδακι κ συ θα πεις οχι>>κ ευτυχως ειναι θετικος!!δοξα τον θεο!!

τωρα εγω εχω αλλο μυαλο κ ισως με περασετε κ για τρελη!ειμαι της αποψης οτι δεν χρειαζονται τοσοι υπολογισμοι,τοσα σχεδια κ τοσα αγχη για να ερθει ενα μωρο στον κοσμο!τι θα τρωει,τι θα πινει,πως θα σπουδασει...ειδικα το τελευταιο ειναι το τελευταιο που σκεφτομαι!καλα να ειναι τα παιδακια κ ολα θα ερθουν!!δεν μπορεις να ζεις παντα με το αν!

βεβαια για ολα αυτα τα αγχη φταινε τα 300 γομαρια στη βουλη,αλλα αυτο ειναι το θεμα..θα τους αφηνουμε να μας κοβουν τα φτερα???!

καθομαστε κ υπολογιζουμε ποσο θα στοιχισει η γεννα,ποσα εξοδα θα εχουμε μετα για τα πρωτα πραγματα του μωρου,πως θα ξοδευουμε για 2 μωρα ενω με ενα δυσκολευομαστε,φτιαχνουμε λιστες εξοδων για φροντιστηρια κ χομπι....αλλα με ολους αυτους τους υπολογισμους η στιγμη εχει φυγει!!αν περιμενα να φτιαξουν ολα αυτα δεν θα ειχα κανει ουτε 2ο!ηρθε το 2ο ομως,ηρθε κ το 3ο κ ολα πηγαν καλα δοξα τον θεο!!δεν μπορω να περιμενω να φτιαξουν τα οικονομικα για να αγκαλιασω ενα ακομη μωρακι!!νομιζω οτι ειναι κατι σαν ηττα για μενα!κ οπως ειχε πει κ ο χριστος μην μεριμνατε για το αυριο,ο θεος θα μεριμνησει για σας!!!τοσο ολιγοψυχοι ειμαστε??η' γιναμε??:cry:

βεβαια δεν μπορεις να πιεσεις κ πολυ τον αντρα σου..δεν ειναι ετοιμος λογικα κ θα του φανει βουνο.δεν ξερω πως να το χειριστεις,κ μενα θα με στεναχωρουσε,αλλα δεν μπορεις να κανεις κατι με το ζορι!ισως με τον καιρο κ βλεποντας τη λαχταρα σου να θελησει κ κεινος!!το ευχομαι!!:-)

κ θα τα καταφερεις μια χαρα κ με 2 κ με 3 παιδακια ειτε με βοηθεια ειτε χωρις!!εχεις δυναμεις που δεν φανταζεσαι,οπως κ ολες μας!οταν εκανα το δευτερο,ναι φυσικα αυξηθηκε το τρεξιμο,αλλα απ΄την ωρα που γεννησα ενιωσα οτι παντα 2 ειχα!με το τριτο επισης ενιωσα οτι παντα 3 ειχα!!!!περιεργα πραγματα!:rolleyes:κουραση θα υπαρξει,αλλα οι στιγμες..εκεινες οι στιγμες ευτυχιας που σου κοβεται η ανασα δεν αλλαζονται με τιποτα!!!

ευχομαι τα καλυτερα!!ισως να σε αγχωσα,ισως να με περασες για τρελη,που δν με πειραζει κ καθολου!!χιχι!!γνωριζω ενα προς ενα τα προβληματα της σημερινης ελλαδας,αλλα προτιμω να ειμαι ονειροπολα κ αυθορμητη!δεν μπορει να το παρει κανεις αυτο!!!:-)[/quote']

μια χαρά τα λες κουνελομάνα!!! χιχιχι :D :D με το καλό το μωράκι σου!! δε σε περνάω για τρελή, ίσα ίσα που μιλάς λογικά απλά μας έχουν αλλάξει τα φώτα ως προς το τι είναι φυσιολογικό!! Την κούραση δε τη φοβάμαι καθόλου,μα καθόλου!!!! Δε με άγχωσες καθόλου προσωπικά, ίσα ίσα που αισθάνθηκα δύναμη! Ειδικά εμείς οι γυναίκες μπορούμε να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα! Να χαίρεσαι τα αγγελούδια σου!

σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια αγοροmummy!:Dνα σαι καλα!!:D

ωω ναι οντως μας εχουν σακατεψει...αλλα αν επριμενουμε τους 300 βλακες να φερουν την ελλαδα στα ισα της,θα εχουμε χασει οτι πολυ θελησαμε!!:cry:καποτε θα νιωσουμε οτι κατι λειπει,κατι δεν καναμε κ θα ποναει αυτο το κενο..κ γιατι να το ζησουμε αυτο??για μια κριση??ολα γινονται,πιστη να υπαρχει!!!:-)

κ οπως λεει..κατσε τωρα ποιος το λεει,δεν θυμαμαι <<κ καποτε τα ονειρα θα εκδικηθουν>>!!!!!μεγαλη κουβεντα!!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

καταλαβαινω κ τα αγχη του αντρα σου' date='αλλα καταλαβαινω πολυ κ τα δικα σου!!φαντασου ειμαι εγκυος στο 4ο παιδακι μου κ αυτες τις μερες σε καποια συζητηση με τον αντρα μου του ειπα <<δεν μπορω να σκεφτω οτι μπορει να ερθει ο καιρος που θα θελω πολυ κ αλλο παιδακι κ συ θα πεις οχι>>κ ευτυχως ειναι θετικος!!δοξα τον θεο!!

ευχομαι τα καλυτερα!!ισως να σε αγχωσα,ισως να με περασες για τρελη,που δν με πειραζει κ καθολου!!χιχι!!γνωριζω ενα προς ενα τα προβληματα της σημερινης ελλαδας,αλλα προτιμω να ειμαι ονειροπολα κ αυθορμητη!δεν μπορει να το παρει κανεις αυτο!!!:-)[/quote']

Καλησπέρα

Παίρνω το θάρρος να σου απαντήσω καταρχήν γιατί έχω ένα γιο 17 μηνώ όπως ο δικός σου και την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώσαμε τη διαδικασία εξωσωματικής με επιτυχία και περιμενουμε το 2ο.

Και εμένα ο άντρας μου είχε αρχικώς αντιρρήσεις ιδίως για το οικονομικό και το μεταξύ μας που πράγματι κάποια στιγμή χάθηκε.

Ο βασικός λόγος που ήθελα να κάνω 2ο παιδί ήταν για το καλό του πρώτου παιδιού. Το αγαπάω τόσο πολύ που φοβάμαι ότι θα γίνει πολύ κακομαθημένος και θα έχει στη ζωή του προβλήματα.Είναι καλό για την ψυχική υγεία του παιδιού να μάθει να μοιράζεται να μάθει ότι δεν είναι μόνο αυτός το κέτρο του κόσμου να μάθει ότι πρέπει να βοηθάει και άλλα πολλά που έχουν τα αδέρφια. Το έκανα για το καλό του. Και βέβαια θα ζηλέψει και βέβαια θα τσακωθούν και βέβαια δεν θα του αρέσει που θα ασχολούμαι και με άλλο μωρό αλλά καλύτερα να μάθει τώρα που είναι μικρός ότι δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου παρά μεγαλώνοντας να βγάλει περίεργες συμπεριφορές σε άλλους ανθρώπους (όχι βέβαια ότι αυτό είναι σίγουρο, μόνο σαν πιθανότητα το έχω).

Συμφωνώ ότι το οικονομικό είναι ένα θέμα αλλά αυτό λύνεται. Κόψε από εδώ κόψε από εκεί πιστεύω ότι λύνεται.

Όσο για τη σχέση με τον άντρα σου που είχα και εγώ σοβαρό θέμα μετά τη γέννηση του παιδιού μας, σε εσάς ανήκει η ευκαιρία να προσπαθήσετε. Εάν το θέλετε να προσπαθήσετε μπορείτα να το καταφέρετε και με λένα τσούρμο παιδιά. Εαν όχι, τότε και μόνοι να μείνετε θα είστε μόνοι. Όταν το παιδί το βράδυ κοιμάται είναι ευκαιρία να δείς το σύντροφό σου, το σύζυγό σου να πεις τα νέα της ημέρας λίγο να χαλαρώσεις και τα άλλα έρχονται. Απλά θέλει συζήτηση και συμφωνία΄ότι θα θέλετε και οι δύο.

Τελευταίο χαρτί για να πείσεις... είναι το ζήτημα της ηλικίας δεν ξέρω βέβαια πόσο χρονώ είσαι αλλά αν κάποια στιγμή αποφασίσει και εκείονος ότι θέλει 2ο είναι σίγουρο ότι θα μπορείτε?????

Φιλιά

καλημέρα και καλό μήνα!! συμφωνώ σε όσα λες και ο άντρας μου το ίδιο γι αυτό και δεν είναι εύκολη απόφαση να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο του 2ου παιδιού. Δόξα το Θεό μεταξύ μας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και κάθε μέρα κάνω το σταυρό μου για το πόσο ευτυχισμένοι είμαστε. Ίσα ίσα που το μπεμπε μας ένωσε περισσότερο, ειλικρινά άμα πάμε να καβγαδίσουμε στενοχωριόμαστε μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να στενοχωρήσουμε το παιδί. Τώρα που δεν υπάρχει και η κούραση του 1ου καιρού όλα είναι μια χαρά και επειδή νιώθω ξεκούραστη με έχει πιάσει αυτό για το 2ο μπεμπε. Κατα βάθος πιστεύω ότι σύντομα θα αλλάξει γνώμη και πρέπει να ηρεμήσω με το θέμα!! Είχαμε πάει πριν 2 εβδ στο γυναικολόγο να μου κάνει το check up όταν αποθήλασα και οταν ήμασταν στην αίθουσα αναμονής μου είπε συγκινημένος ότι θέλει πολύ να ξαναμπούμε στη διαδικασία που κάθε μήνα πηγαίναμε εκεί και περιμέναμε τον υπέρηχο να δούμε το μπεμπέ...

άντε εμείς θα μπορούσαμε να συμπεθερέψουμε, αν θυμάμαι καλά έχεις μπέμπα.. αλλά ο γιος μου θα ψάχνει σε καμιά 15ετία τη νύφη σε μαιευτήριο!! γιατί το 'χουμε παράδοση τη διαφορά ηλικίας! Οι γονείς μου μεταξύ τους, τα πεθερικά μου μεταξύ τους και μια χαρά τα κατάφεραν, χιχι!! καληνύχτα και καλή ανάσταση!! :D

Βρε λες???? ναι καλα θυμασαι εχω μπεμπα.....κοιμηθηκα και δεν προλαβα να σου πω καληνυχτα αλλα καλημερα και καλη ανασταση θα σου πω.....