Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μαμα πω γινονται τα χρωματα

Recommended Posts

καλησπερα!

κατα διαστηματα εχω ακουσει διαφορες αποριες που προς το παρον τις εχουμε λυσει παντα με απλα λογια αλλα αληθινα,,,,τελευταιο ητανε ενα κρουσμα ενα πρωινο πριν καλα καλα πιω καφε και εκεινη επινε γαλα (η μεγαλη ) που με ρωτησε ''μαμα γιατι η γη δε πεφτει στο διαστημα και πως μενουμε ορθιοι'' οκ μεχρι εκει το κατεχω

σημερα ομως με ρωτησε ''μαμα πως γινονται τα χρωματα???'' εννοωντας τα χρωματα εξω στο κοσμο το πρασινο των φυλλων, το χρωμα του ουρανου το χρωμα των κερασιων κλπ,,,,εγω λοιπον που ειμαι ασχετη με το θεμα πια και δε θελω να της ξεφουρνισω καμια μπαρουφα (κατι με τι διαθλαση εαν θυμαμαι καλα??) μηπως υπαρχει καμια χριστιανη να με βοηθησει με καμια παραπομπη ,με κατι που να μπορω να ανατρεχω σε κατι τετοιες στιγμες ??? προς το παρον της ειπα οτι θα το ψαξω να στο εξηγησω με εικονες,,,,και αναμενει,,,,:lol:

εαν θελετε μπορουμε να μαζεψουμε εδω και τις διαφορες κουφες ή μη αποριες των μικρων μας εξερευνητων,,,,σαν οδηγος ενα πραγμα,,,,,

ευχαριστω για τη βοηθεια,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Για τέτοιου στυλ απορίες μου αρέσει πολύ αυτή η σειρά βιβλίων http://www.patakis.gr/viewshopcategory.aspx?id=42029 Βέβαια στα βιβλία που έχω μέχρι στιγμής δεν εξηγεί την συγκεκριμένη απορία.

Επίσης υπάρχουν και τα βιβλία της Βούλας Μάστορη "Απορίες παιδιών" που αφορούν το φως, τον ηλεκτρισμό και την κίνηση της γης.

Επίσης μπορείς να δεις και σε αυτό το μπλογκ http://fourfourastv.blogspot.gr/search/label/%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD

jv42p3.png

DfUyp2.png

Δεν μπορω να σε βοηθησω, αλλα θελω να σου πω μπραβο για τις αποριες της κορης σου.

Πρεπει να ειναι παιδι με μεγαλες ανησυχιες , υψηλη νοημοσυνη και μεγαλη κλιση στη φυσικη.

Μπραβο της και μπραβο σας!!

Να τη χαιρεστε!!!

Κοίτα, να σου πω την αλήθεια, το παιδί δεν είναι πολύ μικρό και νομίζω ότι μπορείς να της πεις μερικές αλήθειες για τη φύση. Είναι φυσικό να θέλει να καταλάβει πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας.

Πρώτα βέβαια πρέπει να ενημερωθείς εσύ:wink: (έχω googlαρει εγώ τα απίθανα -πως κάνει παιδάκια ο αχινός, ε, πώς?-)

Για τα χρώματα μπορείς να αρχίσεις με το ουράνιο τόξο. Να της μιλήσεις για το φώς, για το άσπρο και το μαύρο, να φτιάξετε το πράσινο και το πορτοκαλί με νερομπογιές. Το σημαντικό είναι να καταλάβει ότι αυτά που ακούμε και βλέπουμε είναι μηνύματα (εμένα δεν καταλάβαινε τη λέξη ερεθίσματα) που μας στέλνουν τα πράγματα γύρω μας, εμείς τα επεξεργαζόμαστε με το μυαλό μας και τα μεταμορφώνουμε σε ήχους, σε χρώματα, σε μυρωδιές......

Ξεκίνα με την αφή. Ακούμπησέ την και κάνε την να αιστανθεί. Μετά πες της ότι το φώς το κάνει αυτό από μακριά, ο ήχος επίσης κλπ κλπ.

Στο νήπιο θα μιλήσουν για τις αισθήσεις έτσι κι αλλιώς

Τώρα για τη γη, πρέπει να της μιλήσεις για τη βαρύτητα (μην φρικάρεις, τα παιδιά το αγαπάνε το 'μάθημα΄' αυτό). Ξεκίνα με ένα κλασσικό παράδειγμα, το μήλο που πέφτει κάτω:lol::lol::lol:

Μην φοβηθέίς να χρησιμοποιήσεις του επιστημονικούς όρους (τα σώματα τραβάνε το ένα το άλλο και τελικά ισορροπούν σε ένα ωραίο σχήμα). Δείξε της μία εικόνα από πλανήτες.

Δεν χρειάζεται ακρίβεια, πες της πχ. ότι τα αεροπλάνα για να΄κερδίσουν' τη βαρυτητα τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα. Έτσι δέν κάνουμε και όταν θέλουμε να πετάξουμε αετό?

Νομίζω ότι υπάρχουν και σχετικά βιβλία, αλλά νομίζω ότι στην ηλικία που είναι θα την αποτρέψει ένα βιβλίο. Ο γιος μου στα 6 πλέον, μου ζήτησε ένα συγκεκριμένο βιβλίο που είδε στο σχολείο, το λένε Τι πως, που, ποιος .... ή κάπως έτσι. Αν το βρω, θα σου πω....

Διαφημίσεις

Μια και είναι ακριβώς της ειδικότητάς μου η συγκεκριμένη απορία, ορίστε μια παιχνιδιάρικη απάντηση:

"Το φως (του ήλιου) κρύβει μέσα του όοοοολα τα χρώματα.

Κάθε αντικείμενο αγαπάει πιο πολύ κάποιο χρώμα από τα υπόλοιπα. Φαντάσου λοιπόν πως πάνω του έχει πολλά μικρά καθρεφτάκια και ρουφιχτράκια. Με τα καθρεφτάκια διώχνει μακριά τα χρώματα που δεν του αρέσουν και με τα ρουφιχτάκια κρατά πάνω του τα αγαπημένα του χρώματα, αυτά που βλέπουμε."

Για μεγαλύτερο παιδάκι θα έπαιζα και με μείξεις χρωμάτων. π.χ.

¨"τα φυτά αγαπάνε το κίτρινο και το μπλε και τα μαζεύουν με τα ρουφιχτράκια. Τα δύο αυτά χρώματα όμως είναι ανακατεμένα, γιαυτό εμείς βλέπουμε το χρώμα που μας δίνουν ανακατεμένα, δηλαδή το πράσινο¨"

Σκονάκι:

Κίτρινο +κόκκινο= πορτοκαλί

Κίτρινο +μπλέ= πράσινο

κόκκινο +μπλε= μωβ

κίτρινο+κόκκινο+μπλε= καφέ

Εμενα παντως μου εξηγησε γιατι το ποταμι ειναι πρασσινο. Το νερο ειναι μπλε και ο ηλιος κτρινος γιαυτο (επ ουδενι λογο να δεχτει οτι ειχε φυκια και δεν ηταν πρασσινο ηταν βρωμερο μεσα στην πολη). Το βραδυ που δεν εχει ηλιο θα εχει αλλο χρωμα

Για τέτοιου στυλ απορίες μου αρέσει πολύ αυτή η σειρά βιβλίων http://www.patakis.gr/viewshopcategory.aspx?id=42029 Βέβαια στα βιβλία που έχω μέχρι στιγμής δεν εξηγεί την συγκεκριμένη απορία.

Επίσης υπάρχουν και τα βιβλία της Βούλας Μάστορη "Απορίες παιδιών" που αφορούν το φως, τον ηλεκτρισμό και την κίνηση της γης.

Επίσης μπορείς να δεις και σε αυτό το μπλογκ http://fourfourastv.blogspot.gr/search/label/%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD

ευχαριστω πολυ!!καλα το μπλογκ απαιχτο!!!!!οσο για τα βιβλια προτιμαει να της τα λεω εγω και να κανουμε εαν ειναι δυνατον πειραματα (και ειμαι ασχετη ειμαι της τριτης δεσμης χαχαχαχακαμια σχεση με φυσικοχημεια ) να οτ βλεπει real time !!!!θα τα εχω στο νου μου για τη δευτερη που ακολουθει!!!

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Δεν μπορω να σε βοηθησω, αλλα θελω να σου πω μπραβο για τις αποριες της κορης σου.

Πρεπει να ειναι παιδι με μεγαλες ανησυχιες , υψηλη νοημοσυνη και μεγαλη κλιση στη φυσικη.

Μπραβο της και μπραβο σας!!

Να τη χαιρεστε!!!

και εσυ να χαιρεσαι τα δικα σου,,σε ευχαριστω πολυ απλα νομιζω οτι ειναι ενα φυσιολογικο περιεργο παιδι με ανησυχιες και αποριες,,,,:lol::lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Κοίτα, να σου πω την αλήθεια, το παιδί δεν είναι πολύ μικρό και νομίζω ότι μπορείς να της πεις μερικές αλήθειες για τη φύση. Είναι φυσικό να θέλει να καταλάβει πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας.

Πρώτα βέβαια πρέπει να ενημερωθείς εσύ:wink: (έχω googlαρει εγώ τα απίθανα -πως κάνει παιδάκια ο αχινός, ε, πώς?-)

Για τα χρώματα μπορείς να αρχίσεις με το ουράνιο τόξο. Να της μιλήσεις για το φώς, για το άσπρο και το μαύρο, να φτιάξετε το πράσινο και το πορτοκαλί με νερομπογιές. Το σημαντικό είναι να καταλάβει ότι αυτά που ακούμε και βλέπουμε είναι μηνύματα (εμένα δεν καταλάβαινε τη λέξη ερεθίσματα) που μας στέλνουν τα πράγματα γύρω μας, εμείς τα επεξεργαζόμαστε με το μυαλό μας και τα μεταμορφώνουμε σε ήχους, σε χρώματα, σε μυρωδιές......

Ξεκίνα με την αφή. Ακούμπησέ την και κάνε την να αιστανθεί. Μετά πες της ότι το φώς το κάνει αυτό από μακριά, ο ήχος επίσης κλπ κλπ.

Στο νήπιο θα μιλήσουν για τις αισθήσεις έτσι κι αλλιώς

Τώρα για τη γη, πρέπει να της μιλήσεις για τη βαρύτητα (μην φρικάρεις, τα παιδιά το αγαπάνε το 'μάθημα΄' αυτό). Ξεκίνα με ένα κλασσικό παράδειγμα, το μήλο που πέφτει κάτω:lol::lol::lol:

Μην φοβηθέίς να χρησιμοποιήσεις του επιστημονικούς όρους (τα σώματα τραβάνε το ένα το άλλο και τελικά ισορροπούν σε ένα ωραίο σχήμα). Δείξε της μία εικόνα από πλανήτες.

Δεν χρειάζεται ακρίβεια, πες της πχ. ότι τα αεροπλάνα για να΄κερδίσουν' τη βαρυτητα τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα. Έτσι δέν κάνουμε και όταν θέλουμε να πετάξουμε αετό?

Νομίζω ότι υπάρχουν και σχετικά βιβλία, αλλά νομίζω ότι στην ηλικία που είναι θα την αποτρέψει ένα βιβλίο. Ο γιος μου στα 6 πλέον, μου ζήτησε ένα συγκεκριμένο βιβλίο που είδε στο σχολείο, το λένε Τι πως, που, ποιος .... ή κάπως έτσι. Αν το βρω, θα σου πω....

Αχχ ακου τη κατεβαζει η κουτρα τους ,,,,για τον αχινο αχααχαχαχα!!!ευχαριστουμε πολυ,,,η αληθεια ειναι οτι με τη βαρυτητα και το ολο θεμα της γης κλπ καλα τα πηγαμε γιατι οκ το κατειχα,,,και εμενα τα βιβλια δε τα θελει σε τετοια θεματα,,,,ειναι του πρακτικου,,,,,να δει να πιασει το προσπαθουμε και οσο γινεται,,,δε της το παιζω ξερολας οτι τα ξερω ολα ,,,,αν δε ξερω κατι της λεω ελα να το βρουμε μαζι ,,,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Μια και είναι ακριβώς της ειδικότητάς μου η συγκεκριμένη απορία, ορίστε μια παιχνιδιάρικη απάντηση:

"Το φως (του ήλιου) κρύβει μέσα του όοοοολα τα χρώματα.

Κάθε αντικείμενο αγαπάει πιο πολύ κάποιο χρώμα από τα υπόλοιπα. Φαντάσου λοιπόν πως πάνω του έχει πολλά μικρά καθρεφτάκια και ρουφιχτράκια. Με τα καθρεφτάκια διώχνει μακριά τα χρώματα που δεν του αρέσουν και με τα ρουφιχτάκια κρατά πάνω του τα αγαπημένα του χρώματα, αυτά που βλέπουμε."

Για μεγαλύτερο παιδάκι θα έπαιζα και με μείξεις χρωμάτων. π.χ.

¨"τα φυτά αγαπάνε το κίτρινο και το μπλε και τα μαζεύουν με τα ρουφιχτράκια. Τα δύο αυτά χρώματα όμως είναι ανακατεμένα, γιαυτό εμείς βλέπουμε το χρώμα που μας δίνουν ανακατεμένα, δηλαδή το πράσινο¨"

Σκονάκι:

Κίτρινο +κόκκινο= πορτοκαλί

Κίτρινο +μπλέ= πράσινο

κόκκινο +μπλε= μωβ

κίτρινο+κόκκινο+μπλε= καφέ

Προσκυνω,,,,,!!!η τελεια εξηγηση,,,,Στο εκλεψα!!!!Επισης ευχαριστω για το σκονακι (βασικα ετσι το καταλαβα και εγω :oops::oops::oops::oops:)

αντε να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε,,,,εκπιζω να γραψει και καμια αλλη να ανταποδωσω τη βοηθεια σε αντιστοιχες αποριες :lol::lol::lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Εμενα παντως μου εξηγησε γιατι το ποταμι ειναι πρασσινο. Το νερο ειναι μπλε και ο ηλιος κτρινος γιαυτο (επ ουδενι λογο να δεχτει οτι ειχε φυκια και δεν ηταν πρασσινο ηταν βρωμερο μεσα στην πολη). Το βραδυ που δεν εχει ηλιο θα εχει αλλο χρωμα

δε το στελνεις το μικρο απο εδω να τα πουνε λιγο μεταξυ τους????:lol::lol::lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09