Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

συμπεριφορα μωρων μετα απο χειρουργειο

Recommended Posts

το σεπτεμβρη θα παω το κοριτσακι μου στο παιδων για πλαστικη αφου πρεπει να βγαλουμε σιγα σιγα το γιγαντιαιο σπιλο που εχει σε μπουτι και ποπο.πως πρεπει να προετοιμαστω πρακτικα?τι να παρω μαζι μου μιας και το σπιτι μας ειναι πολυ μακρια?πως ψυχολογικα για να στηριξω το μωρακι μου?πως συμπεριφερονται τα μωρα μετα απο επεμβαση?πονανε πολυ?τα κατατρυπανε?αν ξερετε κατι παραπανω θα ηταν πολυτιμο για μενα.μακαρι να μην εχετε βεβαια τετοιες εμπειρειες ψυχοφθορες

7Ggjp2.png

Διαφημίσεις

Εμεις καναμε επεμβαση οταν ηταν 3 οποτε δεν ηταν και πολυ μωρο. Ηταν πολυ ασχημα οταν συνερχονταν απο την ναρκωση γιατι ηταν πραγματικα αποσυντονισμενος. Ευτυχως με ειχαν αφησει να μπω στην ανανηψη και τον κραταγα αγκαλια. Δεν ξερω αν εκανε ολικη ναρκωση ή μονο μεθη παντως την πεταλουδα με τον ορο την εβαλαν αφου τον κοιμησαν. Εγω του ειχα παρει ενα καινουργιο παιχνιδι μαλλον 2 παιχνιδια. ενα το το δωσαμε οση ωρα περιμεναμε και ενα μετα.

Να παρεις μαζι σου αλλαξιες και για το μωρο και για σενα μηπως κανει εμετο απο την ναρκωση (εμεις βγαλαμε κρεατακια αλλα μετα τον εμετο συνηλθε!) γαλα για το μωρο και κατι για να απασχολισε οσο κοιμαται. Καλη επιτυχια

Α! στον ορο βαζουν και παυσιπονο. Εμας μας ειπαν αν ποναει να του δωσουμε ντεπον. Εφοσον δεν διαμρτυρηθηκε δεν του εδωσα παραμονο το πρωτο βραδυ.

το σεπτεμβρη θα παω το κοριτσακι μου στο παιδων για πλαστικη αφου πρεπει να βγαλουμε σιγα σιγα το γιγαντιαιο σπιλο που εχει σε μπουτι και ποπο.πως πρεπει να προετοιμαστω πρακτικα?τι να παρω μαζι μου μιας και το σπιτι μας ειναι πολυ μακρια?πως ψυχολογικα για να στηριξω το μωρακι μου?πως συμπεριφερονται τα μωρα μετα απο επεμβαση?πονανε πολυ?τα κατατρυπανε?αν ξερετε κατι παραπανω θα ηταν πολυτιμο για μενα.μακαρι να μην εχετε βεβαια τετοιες εμπειρειες ψυχοφθορες

εξαρταται κι απο τις μερες που θα νοσηλευτει..

εγω επειδη μειναμε μια βδομαδα ειχα παρει ολη την προικα μας!!!!και ηταν 9 μηνων!εσενα απο οτι βλεπω θα ειναι 11..

μπορεις να παρεις σεντονακια,αλλαξιες,οτι εχει σχεση με το μωρο-πιπιλες,μπιμπερο κτλ..-παιχνιδια,καροτσι για να κοβετε βολτες,μια ελαφρια κουβερτουλα,σεντονια για σενα αν νοικιασεις ξαπλωστρα,μαξιλαρι αλλαξιες και για σενα...

γενικα οτι θα επαιρνες αν πηγαινες καπου μακρια για καποιες μερες....

ψυχολογικα ειτε βγαζεις σπυρακι ειτε κανεις πιο βαρυ χειρουργειο,οταν προκειται για το παιδι σου εισαι το ιδιο αγχμενη...και φυσικα ειναι και στην ιδιοσυγκρασια της καθε μανας η ενταση του αγχους....να εισαι ψυχραιμη και να σκεφτεσαι οτι ολα θα πανε σουπερ!

μετα το χειρουργειο και αναλογα με τι ναρκωση θα κανουν στο παιδι ισως κανει εμετο..οπως ειπε και η mmdad...θθα ειναι λιγο ζαλισμενο και λιγο πρησμενο...αλλα ολα θα επανελθοουν γρηγορα!!!!

μια γκρινια περισσοτερη θα την εχει να ξερεις..

οθα εχει σιγουρα πεταλουδιτσα στο χερι απο την οποια θα χορηγουν τα φαρμακα..να εχεις το νου σου γιατι συνηθως με τις κινησεις μπορει να βγει...και αν βγει ειναι κριμα να το ξανα τρυπαν..και στα μωρα πρεπει να ειναι τσακαλι αυτος που θα πιασει τη φλεβιτσα..ειναι λιγο δυσκολο...παρε μαζι σου χαρτι υγειας....σαμπουαν για το πωππουδακο σας!και οπωσδηποτε sudocream..ισως συγκαει λιγακι/...πετσετες..για σενα προσωπικα ειδη...αν καπνιζεις εχει μπαλκονι που μπορεις να βγαινεις...

αυτα απο μενα!!

ευχομαι ολα να πανε τελεια!!!!

Εμεις που καναμε ενα χειρουργειο οταν ηταν 2 μηνων μεχρι και μαξιλαρι πηρα μαζι μ την επομενη μερα... και για κρεβατι αντι να μας βαλουν σε μπεμπε μας ειχαν σε κανονικο μεγαλο κρεβατι που ουτε καγκελο ειχε την δυσκολευε οταν σιγα σιγα αναρωνε κι ετσι την εβαλα να κοιμαται στο ριλαξακι της γιατι η επεμβαση ηταν στην κοιλιτσα και εκει μαζευοταν και ηρεμουσε.... την πεταλουδα την ειχαμε κλεισει με μια πανα γιατι χτυπαγε με τα χερακια της το προσωπο της κι επειδη ειχε το λιβαιν στην μυτη για να βγαζει τα υγρα πηγε να κανει ζημια... ειχα παρει σεντονακια πολλα φορμακια γαλα μας δωσανε στο παιδων... και ρουχα για μενα αν κι εγω καθε απογευμα κατεβαινα σπιτι μ εκανα ενα μπανιο και ξαναγυρναγα... οσο για το τρυπημα κτλ ηταν μονο την πρωτη μερα ολα μετα τα εκαναν μεσω πεταλουδας.... μετα το χειρουργειο παντως μας βαλανε μεσα στην ανανηψη για να την παρουμε αγκαλιτσα αλλα την πηγανε στο κρεβατι με το φορειο... εμετους δεν μας εκανε δοξα το θεο απλα οσο περναγανε οι ωρες εκλαιγε γιατι πειναγε και επρεπε να πινει γαλα ξεκινοντας απο 20 μλ καθε 3ωρο μεχρι να φτασουμε στα 90 και ξαφνικα μετα απο μια μερα εκανε εμετο και ξαναξεκινησαμε απο την αρχη ... καναμε επεμβαση στο εντερακι στο στομαχι κι επρεπε να το προσεξουμε για να μπορεσουμε να βγουμε... ολη μερα αγκαλιτσα την ειχαμε... αλλα παει περασε και το ξεχασαμε το μονο που το θυμιζει σε μενα και τον μπαμπα μας ειναι το μικρο σημαδακι πανω απο τον αφαλο της... εεε θα βαλει σκουλαρικι οταν μεγαλωσει και δεν θα φαινεται :P:p:p:p:lol::lol:

Διαφημίσεις

να ειστε καλα κοριτσια μου.εχω χασει τον υπνο μου.οχι μονο θα αφαιρουν την ελια αλλα θα τησ βγαζουν και δερμα για να το βαζουν εκει.πωσ θα την εχω αγκαλια που τα ποδαρακια της θα ειναι γδαρμενα?πωσ θα μου την παρουν στο χειρουργειο δε θα κλαιει πολυ?αχ τι θα κανω?

7Ggjp2.png

να ειστε καλα κοριτσια μου.εχω χασει τον υπνο μου.οχι μονο θα αφαιρουν την ελια αλλα θα τησ βγαζουν και δερμα για να το βαζουν εκει.πωσ θα την εχω αγκαλια που τα ποδαρακια της θα ειναι γδαρμενα?πωσ θα μου την παρουν στο χειρουργειο δε θα κλαιει πολυ?αχ τι θα κανω?

αρχικα θα μπεις μαζι στον προθαλαμο..εκει εχει πολλζ πζιχνιδακια και λιγο ξεχνιουνται...τον δικο μου στο πρωτο που ηταν 9 μηνων μου τον πηραν μεσα και με χαιρετησε...προφανως εκλαιγε μεσα αλλα δεν ακουσα τιποτα.......................

περισυ που εκανε υδροκηλη-βουβωνοκηλη επειδη ηταν και μεγαλος ειμασταν μαζι...του εδωσαν σε μορφη σιροπιου προναρκωση και αχνοκοιμηθηκε στην αγκαλια μου....και τον πηραν ετσι ναρκωμενο για να μην καταλαβει τιποτα...προφανως στο χειρουργειο του εκαναν ολικη ναρκωση....

ολα θα πανε καλα...και απο κει που θα της παρουν δερμα θα την εχουν υποθετω τυλλιγμενη οποτε πιστευω να μηνν την ζοριστε πολυ....

Και εγω αυτο θα ελεγα περιπου. Πηγαμε στο δωματιο, αλλαξαμε, ηπιε την προναρκωση και οταν τον πειραν ψιλοκοιμοταν. Εγω τον ακολουθησα αρκετα μεσα και οπως σου ειπα στην ανανηψη με αφησαν να τον παρω αγκαλια.

Θα σου πουν πως θα πρεπει να την κρατας. Ποσο θα μεινετε μεσα?

mου δινετε κουραγιο.δεν ξερω ποσο θα μεινουμε πιστευω την εβδομαδα θα τη φαμε.κι ολο αυτο θα το ζησουμε τουλαχιστον 3-4 φορες.να ειναι καλα το μωρο μου μονο.ειναι καλοι εκει?ειστε ευχαριστημενες?δε θα τρομαξει πολυ ε?

7Ggjp2.png

κορίτσι μου μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου.

καμία μάνα δεν είναι ψυχολογικά καλά όταν βλέπει το παιδί της να μπαίνει/ βγαίνει από το χειρουργείο.

σαν τί να σου πώ? οτι το δικό μου δεν είχε φλέβες κ το έκαναν σουρωτήρι? οτι τσάκιζε η σιλικόνη στον ύπνο/ ξύπνιο κ αλλάζαμε φλέβες/πεταλούδες/ κάμπιες στο εντελώς ξύπνιο του, αλλά κ στον βαθύ ύπνο του με ξύπνημα σοκαριστικό για το παιδί?

οτι ήθελα να φουντάρω όλες τις νοσοκόμες από τον 7ο όροφο, που προσπαθούσαν κ έκαναν τη δουλειά τους, αλλά έσφιγγα τα δόντια μου σε σημείο που τα έσπασα κυριολεκτικά (τα δόντια)???

κ πάρα πολλά άλλα ανάποδα που μας έτυχαν κ ξαναμπήκαμε.

ΑΛΛΑ στο τέλος πήγα όλα καλά!

μια ανάμνηση κακή έχει μείνει σε εμένα προσωπικά που το βίωσα εντελώς μόνη μου στο νοσοκομείο, (λόγω επαγγελμστικής ιδιότητας του χασμπάνου) με άλλα 2 παιδιά σπίτι επίσης άρρωστα στο τσακ καθημερινά για εισαγωγή κ τα 2.

θα νιώσεις καλύτερα?

δεν μπορώ να σου δώσω άλλες λεπτομέρειες, γιατί σίγουρα θα σε σοκάρω.

το δικό σου μπορεί να έχει καλές φλέβες κ να βάλει μόνο μια φορά την πεταλούδα, να μην τσακίσει η σιλικόνη κ όλα καλά.

όλα θα πάνε καλά κ θα το δείς.

ΒΑΣΙΚΑ πιστεύω πως βοήθεια κ ψυχολογική υποστήριξη πρέπει να έχεις κ εσύ!

επί του προκείμενου εφόσον την κάνετε σε δημόσιο νοσοκομείο, θέλεις σχεδόν όλη την προίκα σας.

ρούχα ευκολοφόρετα για το παιδί, να μην το ζορίζουν κ ''χτυπάει'' το τραύμα στο ντύσιμο/ ξεντύσιμο δηλ.,

πάνες, κρέμες συγκάματος,

σεντονάκια, πετσετάκια

παιχνίδια,

γάλατα, κρέμες που προτιμά γευστικά, θερμός, βραστήρα, πιπίλες

κ οτι θα έπερνες μαζί σου αν πήγαινες διακοπές ας πούμε.

+ πάρα πολλές έξτρα αγκαλιές

κ τουλάχιστον ιώβεια υπομονή για ΕΣΕΝΑ.

το μόνο που χρειάστηκε να πάρω μαζί μου, επειδή την κάναμε σε ιδιωτικό, ήταν ρούχα για το παιδί, παιχνίδια

κ παντόφλες/ ρούχα για εμένα.

εύχομαι μέσα από την καρδία μου κ πάλι να πάνε όλα καλά!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

κορίτσι μου μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου.

καμία μάνα δεν είναι ψυχολογικά καλά όταν βλέπει το παιδί της να μπαίνει/ βγαίνει από το χειρουργείο.

σαν τί να σου πώ? οτι το δικό μου δεν είχε φλέβες κ το έκαναν σουρωτήρι? οτι τσάκιζε η σιλικόνη στον ύπνο/ ξύπνιο κ αλλάζαμε φλέβες/πεταλούδες/ κάμπιες στο εντελώς ξύπνιο του, αλλά κ στον βαθύ ύπνο του με ξύπνημα σοκαριστικό για το παιδί?

οτι ήθελα να φουντάρω όλες τις νοσοκόμες από τον 7ο όροφο, που προσπαθούσαν κ έκαναν τη δουλειά τους, αλλά έσφιγγα τα δόντια μου σε σημείο που τα έσπασα κυριολεκτικά (τα δόντια)???

κ πάρα πολλά άλλα ανάποδα που μας έτυχαν κ ξαναμπήκαμε.

ΑΛΛΑ στο τέλος πήγα όλα καλά!

μια ανάμνηση κακή έχει μείνει σε εμένα προσωπικά που το βίωσα εντελώς μόνη μου στο νοσοκομείο, (λόγω επαγγελμστικής ιδιότητας του χασμπάνου) με άλλα 2 παιδιά σπίτι επίσης άρρωστα στο τσακ καθημερινά για εισαγωγή κ τα 2.

θα νιώσεις καλύτερα?

δεν μπορώ να σου δώσω άλλες λεπτομέρειες, γιατί σίγουρα θα σε σοκάρω.

το δικό σου μπορεί να έχει καλές φλέβες κ να βάλει μόνο μια φορά την πεταλούδα, να μην τσακίσει η σιλικόνη κ όλα καλά.

όλα θα πάνε καλά κ θα το δείς.

ΒΑΣΙΚΑ πιστεύω πως βοήθεια κ ψυχολογική υποστήριξη πρέπει να έχεις κ εσύ!

επί του προκείμενου εφόσον την κάνετε σε δημόσιο νοσοκομείο, θέλεις σχεδόν όλη την προίκα σας.

ρούχα ευκολοφόρετα για το παιδί, να μην το ζορίζουν κ ''χτυπάει'' το τραύμα στο ντύσιμο/ ξεντύσιμο δηλ.,

πάνες, κρέμες συγκάματος,

σεντονάκια, πετσετάκια

παιχνίδια,

γάλατα, κρέμες που προτιμά γευστικά, θερμός, βραστήρα, πιπίλες

κ οτι θα έπερνες μαζί σου αν πήγαινες διακοπές ας πούμε.

+ πάρα πολλές έξτρα αγκαλιές

κ τουλάχιστον ιώβεια υπομονή για ΕΣΕΝΑ.

το μόνο που χρειάστηκε να πάρω μαζί μου, επειδή την κάναμε σε ιδιωτικό, ήταν ρούχα για το παιδί, παιχνίδια

κ παντόφλες/ ρούχα για εμένα.

εύχομαι μέσα από την καρδία μου κ πάλι να πάνε όλα καλά!

xaxaxa!!!!tzini μου και πολλα της ειπες της κοπελας!!!!!αλλα θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου!!!!!!οτι δεν χρειαζεται να σκεφτεται τιποτα και να αγχωνεται γιατι ολα θα πανε καλα και πανω απολα θα ειναι περαστικα...

αλλα ξερεις και μεις πριν το ζησουμε δεν ξεραμε..ετσι δεν ειναι?τωρα που εχουμε την εμπειρια μπορουμε να λεμε ανετες τελος καλου ολ ακαλα...

οποτε ρομπενουλα ολα καλα θα πανε κοπελα μου!!!υπομονη και κουραγιο..