Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ερώτησεις για κέντρο μάνας-παιδιού ΙΚΑ Αθηνα


Recommended Posts

1. Το ΙΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ στην Αθήνα έχει νορμάλ κέντρο μάνας-παιδιού; Γιατί γυναικολόγους δεν έχει καθόλου νορμάλ...δεν εμφανίζονται ποτέ ακόμα και με ραντεβού.

 

2. Είναι αλήθεια ότι αν πάω σε άλλο κέντρο δεν θα με δεχτούν επειδή ανήκω στην Αλεξάνδρας;

 

3. Επιτρέπεται να πω το όνομα του γιατρού που δεν πατάει ποτέ (με έστησε δύο φορές και η Προϊσταμένη είπε ότι "ετσι είναι αυτός, απρόβλεπτος!" αλλά παρ'όλ'αυτά του κλείνουν ραντεβού;

 

4.Σε περίπτωση που μπορώ να πάω σε άλλο κέντρο, έχει καμία κατι υπ'όψιν της γύρω από το κέντρο της Αθήνας;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλη σου μερα

 

εφοσον ανηκεις σε ΙΚΑ Αθηνων απο οσο ξερω και αργησα να διαπιστωσω δεν εισαι υποχρεωμενη να πας μονο στου ΙΚΑ Αλεξανδρας.. Για την Αθηνα συνεργαζονται τα ΙΚΑ Βοτανικου, ΙΚΑ Αγ. Νικολαου αν εισαι πιο κοντα στο κεντρο (υπαρχει ολοκληρη λιστα που μπορεις να ζητησεις και να πας σε οποιο σε εξυπηρετει..)

 

προσωπικα επειδη εχω ηδη περασει τρεις εγκυμοσυνες, στην πρωτη ειμουν στο ΙΚΑ Πειραια το οποιο συγκριτικα με των Αθηνων ειναι πολυ πιο οργανωμενο και οι γιατροι πολυ πιο εξυπηρετικοι, επειδη αλλαξα σπιτι και ηρθα Κολωνο αναγκαστικα να παω στα ΙΚΑ Αθηνων αρ ακαι στα αντιστοιχα κεντρα που εζησα την γαιδουρια, την τεμπελια και το νοημα του δημοσιου υπαλληλου σε ολο του το μεγαλειο..

πχ στο ΙΚΑ ΑΓ. Νικολαου μπορει να πας στον πρωινο γιατρο στις 8 παρα και να εχεις τον αριθμο 12 , εκεινος εχει παει για καφε και οταν γυρισει να σε παρει και οποια μετα παει στις 8.30 να πει οτι τελειωσαν οι αριθμοι και δεν δεχεται (τετοια κουλα! που εχουν γινει κατ επαναληψη)..επισης στο συγκεκριμενο ΙΚΑ εχουν τον γυνακολογο-μαιευτηρα της προστασιας μανας και παιδιου διπλα απο το παιδιατρικο που κανει εμβολια και αν πεσει να χει κοσμο ειναι αναγκασμενες οι εγκυμονουσες να περιμενουν στην ουρα μαζι με ολα τα πιτσιρικια που πανε για εξετασεις η εμβολια (δηλαδη αν καποιο ειναι αρρωστο με παιδικη ασθενεια μπορει και να την κολλησεις..)

Στου Βοτανικου δεν ξερω τι γινεται..

Το νοημα ειναι οτι ναι..μπορεις να πας και σε αλλα κεντρα Προστασιας Μανας και Παιδιου..

επισης κανουν καποια απο αυτα και μαθηματα ανωδυνου τοκετου.. αν ενδιαφερεσαι πρεπει να ρωτησεις αν ισχυει..στου Πειραια κανουν και οχι μονο αυτο..σε υποδεχεται η επισκεπτρια υγειας και σε κατατοπιζει στα παντα! Μεχρι και για τα δικαιωματα ππου εχεις για τα επιδοματα σου..

 

Λογω επαγγελματος και επειδη συναναστρεφομαι πολυ με διοικητικες υπηρεσιες του ΙΚΑ ενα εχω να πω..καθε ΙΚΑ κανει τα δικα του..απαραδεκτο σαφως και βεβαια καθε πολιτης εχει δικαιωμα να καταγγειλει τον εκαστοτε γιατρο αλλα ειναι τετοια η κλικα μετακυ τους που δεν βγαζεις ακρη..

 

Τελος παντων..θελει υπομονη το πραγμα..

προσωπικα στην εγκυμοσυνη που διανυω τωρα αυτη τη φορα πειραματιστηκα (ενω παλιοτερα δεν επιτρεποταν και ετσι νομιζα οτι ισχυει και τωρα) και πηγα στον γυναικολογο - μαιευτηρα του ΙΚΑ (εκτος της Προστασιας Μανας και Παιδιου) και με εξυπηρετει το ιδιο και μια χαρα..δεν ξερω αν μπορεις να το κανεις και εσυ σε περιπτωση που εχεις γυναικολογο στο ΙΚΑ τον οποιο γνωριζεις και εμπιστευεσαι..

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη την ενημέρωση! Μια από τα ίδια και το κέντρο μανας-παιδιού-στο Αλεξάνδρας..δυστυχώς ο Πειραιάς πέφτει λίγο μακριά!

 

Όσο για τις καταγγελίες, είμαι της άποψης ότι αν δεν τις κάνουμε θα συνεχίζεται η κατάσταση, σε τέτοιο και μεγαλύτερο βαθμό...έτσι λοιπόν την επόμενη εβδομάδα θα πάω στο τμήμα πειθαρχικου ελέγχου του κεντρικού ικα...και ό,τι βγει!

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζω να είμαι προς αναζήτηση καλού κέντρου μάνας-παιδιού, το ΙΚΑ Αλεξάνδρας μόλις αποφάσισε να δέχεται μόνο με ραντεβου και εκεί...αν ξέρει κάποια κάτι, ας μου πει.... :(

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια καλησπέρα.

Εγώ πήγαινα στο κέντρο μάνας κ παιδιού στον πειραιά/"Μεγαλόχαρη" για όλα τα εμβόλια της 2χρονης κορούλας μου. Ήμουν απόλυτα ευχαριστημένη. Έπαιρνα τηλ. 2 εβδομάδες πριν το εμβόλιο κ μου έκλειναν ραντεβού. Βέβαια η ώρα αναμονής ήταν μεγάλη, γιατί είχε πολύ κόσμο αλλά μικρό το κακό. Κ να φανταστείτε ότι έχω κ ιδιωτική ασφάλιση που μου κάλυπτε τις επισκέψεις στον παιδίατρο. Πηγαίνοντας όμως στη "Μεγαλόχαρη" δεν πλήρωνα τα εμβόλια (εκτός από ελάχιστα εμβόλια που έδωσα μια συμετοχή).

Τώρα όσον αφορά στον προγεννητικό έλεγχο δεν γνωρίζω κ θα ήθελα να σας ρωτήσω. Δηλαδή μπορούμε να πηγαίνουμε εκεί για να μας κάνουν υπερήχους κ να μας γράφουν τις εξετάσεις? Κ αν ναι, ποιες εξετάσεις, αίματος κ ούρων ή κ πιο εξεζητημένες βλέπε pappA, doppler κτλ? Κ μετά όμως ο γιατρός που σε παρακολουθεί εκεί δεν θα πρέπει να σε ξεγεννήσει κιόλας??

Εγώ γέννησα στο έλενας το 1ο μου παιδί αλλά η γιατρός μου έφυγε από εκεί κ επειδή έκανε κ κάτι που με εκνεύρισε πολύ ψάχνω για άλλον.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 χρόνια μετά...

Καλημέρα σας,

Αν και βλέπω είναι παλίες οι δημοσιεύσεις ας ρωτήσω. Έχω κλείσει ραντεβού στο κέντρο μάνας και παιδιού τζιτζιφιές (εκει υπάγομαι λόγω διεύθυνσης) πρέπει οπωσδήποτε να πάω εγώ η ίδια για να μου γράψουν άδεια λοχείας? Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν πως δεν χρειάζεται να είμαι η ίδια αλλά κάποιος με το βιβλιάριο υγείας θεωρημένο και υπέρηχο β' επιπέδου. Ξέρει καμία? Γιατι θα πρέπει να κανονίσω άδεια για να πάω.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,ξέρετε αν υπάρχει κέντρο μητέρα παιδιού στο μαρούσι?

 

 

καλημέρα,

Χατζηαντωνίου 15, Αμαρούσιο, 15124, ΑΤΤΙΚΗΣ

210 6200322

 

Πάρτους κ ενα τηλέφωνο για επιβεβαίωση

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Στο παρακάτω link βρηκα τηλ επικοινωνιας για τους σταθμους προστασιας μητερας και παιδιου. Μπορει να φανει χρησιμο και σε σας.

 

http://www.odigostoupoliti.eu/litourgia-stathmon-prostasias-manas-pediou-ke-efivou-stis-topikes-ke-nomarchiakes-monades-igias-tou-eopii/#sthash.lNLAOpdX.dpbs

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 5 χρόνια μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...