Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μήπως έχουμε πρόβλημα υπογονιμότητας;

Recommended Posts

Εδώ και λίγους μήνες προσπαθούμε για μωράκι, αλλά δεν έχει συμβεί ακόμα το θαύμα… Οι δυο γιατροί που πήγαμε μας είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Στατιστικά, το 85% των ζευγαριών επιτυγχάνει σύλληψη μέσα στον πρώτο χρόνο των προσπαθειών. Από την αρχή λοιπόν ξεκινήσαμε με τις απαραίτητες εξετάσεις, για να αποκλείσουμε και να διορθώσουμε έγκαιρα τυχόν προβλήματα υπογονιμότητας. Υπάρχει βέβαια και ένα ποσοστό «ανεξήγητης υπογονιμότητας», το οποίο εγώ δεν αποδέχομαι. Η επιστήμη έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που θεωρώ αδύνατο να υπάρχει πρόβλημα και να μη μπορεί να εντοπιστεί… Ξεκινάω λοιπόν με τη δική μου ιστορία και περιμένω και τις δικές σας εμπειρίες…

1. Εγώ είμαι 27 ετών και ο άντρας μου 33.

2. Στο παρελθόν είχα ενδομητρίωση (μεγάλες κύστες και στις δυο ωοθήκες), έκανα λαπαροσκόπηση και από τότε δε με έχει ενοχλήσει ξανά.

3. Έχω κύκλο 25-30 ημέρες, όχι πολύ σταθερό δηλαδή, αλλά πάντα καταλαβαίνω την ωορρηξία από μικρά πονάκια στην αντίστοιχη ωοθήκη.

3. Κατά την παρακολούθηση της ωορρηξίας, οι υπέρηχοι δείχνουν ότι τα ωάριά μου ωριμάζουν φυσιολογικά και το ενδομήτριο έχει το κατάλληλο πάχος. Έκανα και εξέταση προγεστερόνης για να βεβαιωθούμε ότι όντως γίνεται ωορρηξία.

4. Το thin-prep (εξελιγμένο test ΠΑΠ) βγήκε πεντακάθαρο, παρόλο που υπήρχε υποψία για κονδυλώματα βαθμού CIN-1.

5. Οι ορμονολογικές μου εξετάσεις είναι πάρα πολύ καλές. Η FSH είναι 5,2 μέσα στα φυσιολογικά όρια, αλλά ο γιατρός θεωρεί ότι για να μείνω έγκυος καλό είναι να έχει τιμή 2,5.

6. Έκανα και σαλπιγγογραφία, στην οποία βρήκαμε μικρές συμφύσεις στη δεξιά σάλπιγγα, οι οποίες σύμφωνα με τον γιατρό δεν ενοχλούν σε τίποτα.

7. Ο άντρας μου έκανε ένα απλό σπερμοδιάγραμμα, σε μικροβιολογικό, όχι εξειδικευμένο στο σπέρμα. Οι γιατροί που το είδαν είπαν ότι είναι πάρα πολύ καλό!

8. Ο υπέρηχος όρχεων δεν έδειξε ότι υπάρχει κάποια ανωμαλία.

9. Στις γόνιμες μέρες έχουμε επαφές μέρα παρά μέρα και πάντα πετυχαίνουμε επαφή την ημέρα της ωορρηξίας. Μετράω 14 μέρες από την τελευταία μέρα του κύκλου για να βρω τη μέρα της ωορρηξίας.

10. Ο άντρας μου πίνει 2 με 3 καφέδες και1 ποτό τη μέρα. Εγώ προσπαθώ να μείνω στους 2 καφέδες και αποφεύγω το ποτό, άντε να πιω 2 με 3 φορές τη βδομάδα μπύρα ή κρασί. Καπνίζουμε. Δεν ασκούμαστε. Έχουμε ένα σχετικό άγχος…

Συγγνώμη για το τεράστιο post, απλά ήθελα να δώσω όλες τις πληροφορίες. Πείτε μου σας παρακαλώ μήπως πρέπει να ψάξουμε κάτι επιπλέον, γιατί με το ρυθμό που θυμούνται οι γιατροί να μας στείλουν για εξετάσεις, δε βλέπω να τελειώνουμε ούτε σε 5 χρόνια…

Διαφημίσεις

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Νέφελη, πόσο καιρό προσπαθείτε αν επιτρέπεται; έκλεισε χρόνος συντονισμένων προσπαθειών γύρω από τις γόνιμες; πάντως είστε και οι δυο σας πολύ νέοι για να ανησυχείτε. Στατιστικά οι γιατροί λένε επίσης ότι σε κάθε κύκλο, ακόμη κι όλα όταν είναι φυσιολογικά, υπάρχει 20 - 25% πιθανότητα για εγκυμοσύνη...οπότε καταλαβαίνεις γιατί σε κάποια ζευγάρια χρονοτριβεί

event.png

hJBDp2.png

Νέφελη, πόσο καιρό προσπαθείτε αν επιτρέπεται; έκλεισε χρόνος συντονισμένων προσπαθειών γύρω από τις γόνιμες; πάντως είστε και οι δυο σας πολύ νέοι για να ανησυχείτε. Στατιστικά οι γιατροί λένε επίσης ότι σε κάθε κύκλο, ακόμη κι όλα όταν είναι φυσιολογικά, υπάρχει 20 - 25% πιθανότητα για εγκυμοσύνη...οπότε καταλαβαίνεις γιατί σε κάποια ζευγάρια χρονοτριβεί

Δεν έχουμε κλείσει ακόμα χρόνο, 9 μήνες μόνο... Δεν ανησυχούμε μήπως μας πάρουν τα χρόνια! Ευτυχώς, έχουμε αρκετό μέλλον ακόμα... Ανησυχούμε μήπως υπάρχει κάτι και το ανακαλύψουμε μετά από καιρό... Πολλές φορές οι γιατροί μου δίνουν την εντύπωση ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται...!

Δεν έχουμε κλείσει ακόμα χρόνο, 9 μήνες μόνο... Δεν ανησυχούμε μήπως μας πάρουν τα χρόνια! Ευτυχώς, έχουμε αρκετό μέλλον ακόμα... Ανησυχούμε μήπως υπάρχει κάτι και το ανακαλύψουμε μετά από καιρό... Πολλές φορές οι γιατροί μου δίνουν την εντύπωση ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται...!

καταλαβαίνω. Τα τεστάκια ωορρηξίας τα έχετε δοκιμάσει; Για να εντοπίζεις πιο συγκεκριμένα τις γόνιμες

event.png

hJBDp2.png

καταλαβαίνω. Τα τεστάκια ωορρηξίας τα έχετε δοκιμάσει; Για να εντοπίζεις πιο συγκεκριμένα τις γόνιμες

Όχι, γιατί τους τελευταίους μήνες πηγαίνω μέρα παρά μέρα στο γυναικολόγο μου και το παρακολουθούμε με υπέρηχο, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έγινε... Άσε που είμαι τόσο ευαίσθητη στον πόνο, που καταλαβαίνω ακόμα και τη στιγμή που γίνεται η ωορρηξία! Τους προηγούμενους μήνες, είχαμε επαφές μέρα παρά μέρα όλη την "επίμαχη" εβδομάδα και επιβεβαίωνα την ημέρα της ωορρηξίας με την έλευση της επόμενης περιόδου. Νομίζω ότι τα μετρούσα σωστα!

Διαφημίσεις

Όχι, γιατί τους τελευταίους μήνες πηγαίνω μέρα παρά μέρα στο γυναικολόγο μου και το παρακολουθούμε με υπέρηχο, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έγινε... Άσε που είμαι τόσο ευαίσθητη στον πόνο, που καταλαβαίνω ακόμα και τη στιγμή που γίνεται η ωορρηξία! Τους προηγούμενους μήνες, είχαμε επαφές μέρα παρά μέρα όλη την "επίμαχη" εβδομάδα και επιβεβαίωνα την ημέρα της ωορρηξίας με την έλευση της επόμενης περιόδου. Νομίζω ότι τα μετρούσα σωστα!

πολύ καλά που το παρακολουθείτε υπερηχογραφικά, αυτό κάνω κι εγώ πλέον και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη μέθοδος. Ο γιατρός σου τι σου λέει; είναι ικανοποιημένος με την ωορρηξία; μήπως αν του έλεγες να πάρεις χάπια Σερπαφάρ για να την ενισχύσετε; Μόνο όμως εφόσον ο γιατρός σου σου το επιτρέψει.

event.png

hJBDp2.png

πολύ καλά που το παρακολουθείτε υπερηχογραφικά, αυτό κάνω κι εγώ πλέον και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη μέθοδος. Ο γιατρός σου τι σου λέει; είναι ικανοποιημένος με την ωορρηξία; μήπως αν του έλεγες να πάρεις χάπια Σερπαφάρ για να την ενισχύσετε; Μόνο όμως εφόσον ο γιατρός σου σου το επιτρέψει.

Αν δε δω αποτέλεσμα, δε μπορώ να πω αν είναι ο καλύτερος τρόπος... Πάντως ο γιατρός λέει ότι μέχρι τα 32 η παρακολούθηση και οι στοχευμένες επαφές έχουν τα ίδια ποσοστά επιτυχίας με τη σπερματέγχυση! Το ωοθυλάκιο στον υπέρηχο φαίνεται πεντακάθαρο (δηλαδή κατάμαυρο, χωρίς χιονάκια), ολοστρόγγυλο και το ενδομήτριο πολύ παχύ! Οι ορμονικές δείχνουν ότι κάνω πολύ καλή (τι να σημαίνει αυτό..) ωορρηξία! Γενικά, ο γιατρός είναι πολύ ικανοποιημένος με την εικόνα αυτή, αλλά και πάλι αποτέλεσμα γιοκ! Δε θέλει να μου δώσει φάρμακα, μόνο filicine παίρνω, γιατί πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί... Από τη δική μας οπτική γωνία, είναι απλά μαθηματικά. Δεδομένου ότι είμαστε υγιείς και έχουμε επαφή πριν, τη μέρα και μετά την ωορρηξία, ωάριο + σπερματοζωάριο = μωρό!! Γι' αυτό ψάνω την παράμετρο "υγιείς"...

Αν δε δω αποτέλεσμα, δε μπορώ να πω αν είναι ο καλύτερος τρόπος... Πάντως ο γιατρός λέει ότι μέχρι τα 32 η παρακολούθηση και οι στοχευμένες επαφές έχουν τα ίδια ποσοστά επιτυχίας με τη σπερματέγχυση! Το ωοθυλάκιο στον υπέρηχο φαίνεται πεντακάθαρο (δηλαδή κατάμαυρο, χωρίς χιονάκια), ολοστρόγγυλο και το ενδομήτριο πολύ παχύ! Οι ορμονικές δείχνουν ότι κάνω πολύ καλή (τι να σημαίνει αυτό..) ωορρηξία! Γενικά, ο γιατρός είναι πολύ ικανοποιημένος με την εικόνα αυτή, αλλά και πάλι αποτέλεσμα γιοκ! Δε θέλει να μου δώσει φάρμακα, μόνο filicine παίρνω, γιατί πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί... Από τη δική μας οπτική γωνία, είναι απλά μαθηματικά. Δεδομένου ότι είμαστε υγιείς και έχουμε επαφή πριν, τη μέρα και μετά την ωορρηξία, ωάριο + σπερματοζωάριο = μωρό!! Γι' αυτό ψάνω την παράμετρο "υγιείς"...

όλα ακούγονται πολύ εντάξει!!! μην ψάχνεις τίποτε προς το παρόν θα σου έλεγα... άσε να κυλήσουν (όσο κι ανα κούγεται κλισέ) πιο χαλαρά τα πράγματα για ένα διάστημα. Μετά κι αν δεν, ίσως να επαναλαμβάνατε κάποιες εξετάσεις πχ. σπερμοδιάγραμμα (τουλάχιστον μετά από 3 μήνες από το προηγούμενο). Και από τη δική μου την πλευρά έχω καταλάβει ότι τελικά μερικά πράγματα αφήνονται και στην Τύχη...Ούτε κι εμένα με πείθει ή έστω με ικανοποιεί ή με ηρεμεί αυτό το πόρισμα όμως έχει κι αυτό την δική του βαρύτητα στην όλη διαδικασία... άσε λίγο χρόνο...

event.png

hJBDp2.png

όλα ακούγονται πολύ εντάξει!!! μην ψάχνεις τίποτε προς το παρόν θα σου έλεγα... άσε να κυλήσουν (όσο κι ανα κούγεται κλισέ) πιο χαλαρά τα πράγματα για ένα διάστημα. Μετά κι αν δεν, ίσως να επαναλαμβάνατε κάποιες εξετάσεις πχ. σπερμοδιάγραμμα (τουλάχιστον μετά από 3 μήνες από το προηγούμενο). Και από τη δική μου την πλευρά έχω καταλάβει ότι τελικά μερικά πράγματα αφήνονται και στην Τύχη...Ούτε κι εμένα με πείθει ή έστω με ικανοποιεί ή με ηρεμεί αυτό το πόρισμα όμως έχει κι αυτό την δική του βαρύτητα στην όλη διαδικασία... άσε λίγο χρόνο...

Δεν έχεις άδικο... Αλλά, φαντάζομαι καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να μην το σκέφτεσαι, να μην το περιμένεις, να μην αγχώνεσαι... Εσείς προσπαθείτε καιρό;

Δεν έχεις άδικο... Αλλά, φαντάζομαι καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να μην το σκέφτεσαι, να μην το περιμένεις, να μην αγχώνεσαι... Εσείς προσπαθείτε καιρό;

αν καταλαβαίνω λέει! αυτή την στιγμή που σου γράφω στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου μετράω ημέρες και ώρες μέχρι να περάσουν άλλες 3 ημέρες για να δω τι έχει γίνει με την 2η προσπάθειά μας με παρακολούθηση ωορρηξίας, Σερπαφάρ και πρεγκνυλ. Ο δικός μου γιατρός μάλιστα μου είπε ότι αν δεν "πιάσει" αυτό το κόλπο αυτή τη φορά, την επόμενη θα χρησιμοποιήσω ενέσεις για πρόκληση. Οπότε μόνο αγωνία για να περιμένω τα αποτελέσματα....Από την άλλη λέω ό,τι έχει γίνει, έχει γίνει και ο,τι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει. Και θέλουν και λίγη ηρεμία αυτά τα πράγματα. Και να σου πω και κάτι; Θέλουν και λίγη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, εγώ εκεί εντοπίζω το πρόβλημά μου, ότι κάπου και μάλλον από την μεγάλη φόρα και επιθυμία μου για την εγκυμοσύνη (πίστευα ότι θα μείνω αμέσως και κοντεύω τον 1 χρόνο) και μετά τις απογοητεύσεις με τα αρνητικά, έχασα την πίστη μου ότι θα τα καταφέρω παρόλο που φυσικά και δεν το αποδέχομαι κάτι τέτοιο. Για αυτό λέω μήπως και το πιο χαλαρά έχει τη σημασία του.... είναι κι αυτό μία προτεινόμενη μέθοδος...!

event.png

hJBDp2.png

Διαφημίσεις

αν καταλαβαίνω λέει! αυτή την στιγμή που σου γράφω στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου μετράω ημέρες και ώρες μέχρι να περάσουν άλλες 3 ημέρες για να δω τι έχει γίνει με την 2η προσπάθειά μας με παρακολούθηση ωορρηξίας, Σερπαφάρ και πρεγκνυλ. Ο δικός μου γιατρός μάλιστα μου είπε ότι αν δεν "πιάσει" αυτό το κόλπο αυτή τη φορά, την επόμενη θα χρησιμοποιήσω ενέσεις για πρόκληση. Οπότε μόνο αγωνία για να περιμένω τα αποτελέσματα....Από την άλλη λέω ό,τι έχει γίνει, έχει γίνει και ο,τι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει. Και θέλουν και λίγη ηρεμία αυτά τα πράγματα. Και να σου πω και κάτι; Θέλουν και λίγη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, εγώ εκεί εντοπίζω το πρόβλημά μου, ότι κάπου και μάλλον από την μεγάλη φόρα και επιθυμία μου για την εγκυμοσύνη (πίστευα ότι θα μείνω αμέσως και κοντεύω τον 1 χρόνο) και μετά τις απογοητεύσεις με τα αρνητικά, έχασα την πίστη μου ότι θα τα καταφέρω παρόλο που φυσικά και δεν το αποδέχομαι κάτι τέτοιο. Για αυτό λέω μήπως και το πιο χαλαρά έχει τη σημασία του.... είναι κι αυτό μία προτεινόμενη μέθοδος...!

Εύχομαι να είναι η τελευταία προσπάθεια (για αυτό το μωρό...)!!!

Εμείς πάλι είμαστε σίγουροι ότι θα συμβεί, απλά δεν ξέρουμε πότε!

Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι δεν βρίσκω ένα γιατρό να με καθοδηγήσει από την αρχή μέχρι το τέλος σωστά!! Ο καθένας έχει τη δική του άποψη, τη δική του θεωρία, εκ διαμέτρου αντίθετη από τη θεωρία ενός άλλου γιατρού! "Μην αγχώνεστε και όλ θα γίνουν!" Είναι επιστημονική απάντηση αυτή;;; Τα ίδια μου λέει και η μαμά μου που είναι δασκάλα!!

Γεια σου Νεφέλη!Διάβαζα αυτά που λες περί υπογονιμότητας και θυμήθηκα ένα ποστ που είχα διαβάσει εδώ στο φόρουμ.Η κοπέλα έλεγε ότι ετοιμάζονταν με τον άντρα της να ξεκινήσουν τις προσπάθειες για μωράκι και μέσα σε όλες τις άλλες εξετάσεις έκανε και για χλαμύδια,τα οποία είναι ασυμπτωματικά και επηρεάζουν τη σύλληψη.Σύμφωνα πάντα με το γιατρό της...Δεν το είχα ξανακούσει κι ούτε το έχω διασταυρώσει,απλά το παραθέτω σαν άποψη!

Ujhhp3.png

NNSNp3.png

Εδώ και λίγους μήνες προσπαθούμε για μωράκι, αλλά δεν έχει συμβεί ακόμα το θαύμα… Οι δυο γιατροί που πήγαμε μας είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Στατιστικά, το 85% των ζευγαριών επιτυγχάνει σύλληψη μέσα στον πρώτο χρόνο των προσπαθειών. Από την αρχή λοιπόν ξεκινήσαμε με τις απαραίτητες εξετάσεις, για να αποκλείσουμε και να διορθώσουμε έγκαιρα τυχόν προβλήματα υπογονιμότητας. Υπάρχει βέβαια και ένα ποσοστό «ανεξήγητης υπογονιμότητας», το οποίο εγώ δεν αποδέχομαι. Η επιστήμη έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που θεωρώ αδύνατο να υπάρχει πρόβλημα και να μη μπορεί να εντοπιστεί… Ξεκινάω λοιπόν με τη δική μου ιστορία και περιμένω και τις δικές σας εμπειρίες…

2. Στο παρελθόν είχα ενδομητρίωση (μεγάλες κύστες και στις δυο ωοθήκες), έκανα λαπαροσκόπηση και από τότε δε με έχει ενοχλήσει ξανά.

3. Έχω κύκλο 25-30 ημέρες, όχι πολύ σταθερό δηλαδή, αλλά πάντα καταλαβαίνω την ωορρηξία από μικρά πονάκια στην αντίστοιχη ωοθήκη.

3. Κατά την παρακολούθηση της ωορρηξίας, οι υπέρηχοι δείχνουν ότι τα ωάριά μου ωριμάζουν φυσιολογικά και το ενδομήτριο έχει το κατάλληλο πάχος. Έκανα και εξέταση προγεστερόνης για να βεβαιωθούμε ότι όντως γίνεται ωορρηξία.

4. Το thin-prep (εξελιγμένο test ΠΑΠ) βγήκε πεντακάθαρο, παρόλο που υπήρχε υποψία για κονδυλώματα βαθμού CIN-1.

5. Οι ορμονολογικές μου εξετάσεις είναι πάρα πολύ καλές. Η FSH είναι 5,2 μέσα στα φυσιολογικά όρια, αλλά ο γιατρός θεωρεί ότι για να μείνω έγκυος καλό είναι να έχει τιμή 2,5.

6. Έκανα και σαλπιγγογραφία, στην οποία βρήκαμε μικρές συμφύσεις στη δεξιά σάλπιγγα, οι οποίες σύμφωνα με τον γιατρό δεν ενοχλούν σε τίποτα.

7. Ο άντρας μου έκανε ένα απλό σπερμοδιάγραμμα, σε μικροβιολογικό, όχι εξειδικευμένο στο σπέρμα. Οι γιατροί που το είδαν είπαν ότι είναι πάρα πολύ καλό!

9. Στις γόνιμες μέρες έχουμε επαφές μέρα παρά μέρα και πάντα πετυχαίνουμε επαφή την ημέρα της ωορρηξίας. Μετράω 14 μέρες από την τελευταία μέρα του κύκλου για να βρω τη μέρα της ωορρηξίας.

10. Ο άντρας μου πίνει 2 με 3 καφέδες και1 ποτό τη μέρα. Εγώ προσπαθώ να μείνω στους 2 καφέδες και αποφεύγω το ποτό, άντε να πιω 2 με 3 φορές τη βδομάδα μπύρα ή κρασί. Καπνίζουμε. Δεν ασκούμαστε. Έχουμε ένα σχετικό άγχος…

Συγγνώμη για το τεράστιο post, απλά ήθελα να δώσω όλες τις πληροφορίες. Πείτε μου σας παρακαλώ μήπως πρέπει να ψάξουμε κάτι επιπλέον, γιατί με το ρυθμό που θυμούνται οι γιατροί να μας στείλουν για εξετάσεις, δε βλέπω να τελειώνουμε ούτε σε 5 χρόνια…

καλημέρα!!

να περιμένεις ακόμη λίγο να περάσει το καλοκαίρι να κλείσει ο χρόνος και ελπίζω να σε προλάβει μια εγκυμοσύνη πριν τις επόμενες κινήσεις!!

διαβάζοντας το θέμα σου συνειδητοποίησα ότι εγώ αν και προσπαθούμε εδώ και 2 χρόνια δεν έχω κάνει αυτές τις εξετάσεις..κάναμε το σπερμοδιάγραμμα δεν βγήκε καλό και μας είπαν αυτό είναι το πρόβλημα..όμως μπορεί να υπάρχει και άλλο πρόβλημα που να μην το έχουμε βρει.

καλό θα ήταν να κάνουμε μια λίστα είτε σε αυτό το θέμα είτε σε άλλο για να συγκεντρώσουμε όλες τις εξετάσεις που καλό θα είναι να τις κάνουμε

έχω κάνει τα χλαμύδια..και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική εξέταση.

Αγία μου Άννα κάνεμε μάνα

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος να μας βοηθήσει όλες να γίνουμε μανούλες

Το έχω ακούσει κι εγώ για τα χλαμύδια! Μόλις τελειώσει το καλοκαίρι θα πάμε πάλι για σπερμοδιάγραμμα και θα κάνουμε και καλλιέργεια, για να είμαστε σίγουροι! Εξετάσεις για χλαμύδια πρέπει να κάνουμε και οι δυο; Πώς γίνεται; Θεραπεία ανώδυνη υπάρχει;

και θα επανέλθω στην ερώτηση που με βασανίζει: ΕΝΑΣ γιατρός δε βρέθηκε να μας πει να μην περιοριστούμε στο απλό σπερμοδιάγραμμα;;

Μερικά χρήσιμα links για τη διερεύνηση της υπογονιμότητας:

http://www.venusmed.gr/el/ypogonimotita

http://www.vita.gr/html/ent/450/ent.1450.asp

http://www.yourbaby.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=81&Itemid=19

Θα τα μελετήσω το απόγευμα και από αύριο πρέπει να φτιάξουμε τη λίστα κορίτσια!!

Διαφημίσεις

γεια σασ κοριτσια!!!προσπαθω κ εγω 5 μηνες με τον αντρα μου ,αλλα τιποτε ακομα...την προηγουμενη βδομαδα ειχα παει στον γιατρο μου να μου κανει ενα γενικο τσεκ απ γτ δεν ειχα κανει και μου ειπε πως δεν εχω τιποτα παθολογικο,μονο ηπιο συνδρομο πολυκυστικων που το γνωριζα....επισησ τον ρωτησα για καποιες εξετασεις αν χρειαζεται να κανω και μου ειπε μετα απο τον 1 χρονο προσπαθειων....ενω εχω ιστορικο και το ξερει θρομβοφιλιας,αναιμια και τσιμπιμενο ζαχαρο....αυτο που καταλαβα ειναι οτι οι γιατροι ενδιαφερονται μονο οταν καταλαβαινουν οτι εχεις λεφτα για εξωσωματικη,αλλιιως δεν ασχολουνται.εγω βεβαια θα κανω μονη μου καποιες εξετασεις που πιστευω πως πρεπει(θυροειδη,θρομβοφιλιας και γενικες αιματος).αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν γνωριζει καποια κοπελα αν κανουμε καθε μηνα οωρηξια...δηλαδη εγω εχω σταθερο κυκλο 30 ημερων.κανω καθε μηνα ωορηξια??

Καλησπερα Νεφελη!!

Καταρχην απο αυτα που γραφεις μου φαινεσαι αγχωμενη οσο δεν παει...

Γιατι εκανες τοσες εξετασεις χωρις να κλεισεις χρονο??

Οσο για το καπνισμα,το αλκοολ και ολα αυτα δεν ειμαστε οι μονοι που τα κανουμε,μην αγχωνεσαι,το θεμα ειναι οταν ερθει να σταματησουν ολα!!

Στο θεμα μας τωρα!!

Εμεις παμε για 6ο μηνα προσπαθειων και ειμαι 24 ετων και ο αντρας μου 30!!

Αυτο που λες περναει απο ολων μας το μυαλο,το αν δηλαδη μπορουμε να κανουμε μωρακι!!

Οπως λες και μονη σου ομως τα περισσοτερα ζευγαρια πιανουν μωρακι μεσα στο χρονο!!

Οι περισσοτεροι γιατροι συμβουλευουν να αρχισεις να το ψαχνεις λιγο παραπανω,οταν κλεισεις ενα χρονο προσπαθειων και αυτο γιατι λιγες ειναι οι περιπτωσεις ζευγαριων που το θελουν και τα καταφερνουν πολυ συντομα και νωριτερα!!

Εγω απο την πλευρα μου και συμφωνα με αυτα που μου ειπε ο δικος μου γιατρος εχω να σε συμβουλεψω(και οχι μονο εσενα,αλλα ολες μας),οτι ναι μεν καλο ειναι να κανεις καποιες εξετασεις για τα βασικα πριν αποφασισεις για μωρο(εγω δεν εχω κανει τιποτα περαν των ορμονολογικων,του κλασικου υπερηχου,γιατι ετσι μου ειπε ο γιατρος και τετσ παπ αλλα δεν εχει σχεση)κακο δεν κανει,αλλα να μην αρχισεις να το ψαχνεις πριν το χρονο με περαιτερω εξετασεις οπως σαλπιγγογραφιες,σπερμοδιαγραμματα και ολες τις αλλες εξετασεις(να μην τις γραφω τωρα)και ο λογος ειναι οτι ολη αυτη η διαδικασια εξετασεων δημιουργει τεραστιο αγχος στο ζευγαρι και το αγχος επισης συμφωνα με το γιατρο μου ειναι η καλυτερη μεθοδος αντισυλληψης!!!

Οσο για την ανεξηγητη υπογονιμοτητα ουτε εγω την πιστευω!!

Για μ'ενα ανεξηγητη υπογονιμοτητα=αγχος,δηλαδη αν ολα ειναι καλα και δεν δεν συλλαμβανεις για μενα το αγχος ευθυνεται και μονο αυτο!!!

Επισης δεν σημαινει πως οσες περισσοτερες εξετασεις κανεις,εχεις και πιο πολλες πιθανοτητες να συλλαβεις!!

Για μενα ισα ισα μπαινεις σε διαδικασια τρομερου αγχους!!

Οποτε ας περασει ο χρονος,που ελπιζω να μην προλαβουμε να τον κλεισουμε και νωριτερα να εχουμε τα νινακια μας στην κοιλιτσα μας και μετα κανουμε και τις απαραιτητες εξετασεις!!!

Εχω πολλα παραδειγματα γνωστων ζευγαριων μου (τα εχω αναφερει σε αλλα τοπικ) που κανοντας ενα καρο εξετασεις δεν επιαναν μωρο και μολις τις σταματησαν(επειδη ειχαν απογοητευτει),επιασαν το μωρακι τους:-D:grin::-D:grin:

Ευχομαι συντομα ολες μανουλες,περαστε ενα χαλαρο καλοκαιρακι χωρις γιατρους και που ξερετε,μπορει και να πιαστει το σπορακι:-D:grin::-D

Αλλωστε Νεφελακι και εσεις ειστε μικροι,μην αγχωνεσαι και κυριως ας μην αγχωνουμε τους αντρες μας!!

Φτανει ενας αγχωμενος σε ενα σπιτι!!!

8A4Lp3.png4LzPp3.png

Γεια σου Νεφέλη!Διάβαζα αυτά που λες περί υπογονιμότητας και θυμήθηκα ένα ποστ που είχα διαβάσει εδώ στο φόρουμ.Η κοπέλα έλεγε ότι ετοιμάζονταν με τον άντρα της να ξεκινήσουν τις προσπάθειες για μωράκι και μέσα σε όλες τις άλλες εξετάσεις έκανε και για χλαμύδια,τα οποία είναι ασυμπτωματικά και επηρεάζουν τη σύλληψη.Σύμφωνα πάντα με το γιατρό της...Δεν το είχα ξανακούσει κι ούτε το έχω διασταυρώσει,απλά το παραθέτω σαν άποψη![/QU

στη δικη μας περιπτωση κοριτσια εγινε το εξης:πριν την πρωτη εξωσωματικη και τα τρια σπερμοδιαγραμματα το συζυγου εδειχναν καθαρα απο χλαμιδια μυκοπλασμα και ουρεοπλασμα. οταν ομως πηραν το σπερμα του για την εξωσωματικη, αυτο ειχε μυκοπλασμα σε μεγαλο βαθμο. εγινε η μικρογονιμοποιηση αλλα τα εμβρυα που προεκυψαν δεν ηταν καλα με αποτελεσμα να αποτυχει η προσπαθεια. αρα μαλλον πρεπει να παιζουν πολυ σπουδαιο ρολο στην ολη φαση, γιατι και συλληψη να γινει φυσιολογικα μαλλον δεν προχωραει το εμβρυο.

Το έχω ακούσει κι εγώ για τα χλαμύδια! Μόλις τελειώσει το καλοκαίρι θα πάμε πάλι για σπερμοδιάγραμμα και θα κάνουμε και καλλιέργεια, για να είμαστε σίγουροι! Εξετάσεις για χλαμύδια πρέπει να κάνουμε και οι δυο; Πώς γίνεται; Θεραπεία ανώδυνη υπάρχει;

και θα επανέλθω στην ερώτηση που με βασανίζει: ΕΝΑΣ γιατρός δε βρέθηκε να μας πει να μην περιοριστούμε στο απλό σπερμοδιάγραμμα;;

από ότι ξέρω όταν δεν έχει ο ένας δεν έχει ούτε ο άλλος.

εγώ έκανα ανάλυση αίματος και βγήκε καθαρό..αν δεν έβγαινε θα έπρεπε να κάνω και μια πιο κολπική εξέταση στο γυναικολόγο.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις πληροφορίες γι αυτή την εξέταση??

γεια σασ κοριτσια!!!προσπαθω κ εγω 5 μηνες με τον αντρα μου ,αλλα τιποτε ακομα...την προηγουμενη βδομαδα ειχα παει στον γιατρο μου να μου κανει ενα γενικο τσεκ απ γτ δεν ειχα κανει και μου ειπε πως δεν εχω τιποτα παθολογικο,μονο ηπιο συνδρομο πολυκυστικων που το γνωριζα....επισησ τον ρωτησα για καποιες εξετασεις αν χρειαζεται να κανω και μου ειπε μετα απο τον 1 χρονο προσπαθειων....ενω εχω ιστορικο και το ξερει θρομβοφιλιας,αναιμια και τσιμπιμενο ζαχαρο....αυτο που καταλαβα ειναι οτι οι γιατροι ενδιαφερονται μονο οταν καταλαβαινουν οτι εχεις λεφτα για εξωσωματικη,αλλιιως δεν ασχολουνται.εγω βεβαια θα κανω μονη μου καποιες εξετασεις που πιστευω πως πρεπει(θυροειδη,θρομβοφιλιας και γενικες αιματος).αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν γνωριζει καποια κοπελα αν κανουμε καθε μηνα οωρηξια...δηλαδη εγω εχω σταθερο κυκλο 30 ημερων.κανω καθε μηνα ωορηξια??

Από αυτά που έχω ακούσει, ο σταθερός κύκλος δεν έχει καμία σχέση με το αν κάνεις ωορρηξία! Κάποιους μήνες μπορεί να μην κάνεις, αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό... Εγώ έκανα την 21η μέρα μια εξέταση αίματος για προγεστερόνη, η οποία ήταν αυξημένη, πράγμα που σημαίνει ότι ωορρηξία έγινε κανονικά τότε που την περιμέναμε!

Δήμητρα, εγώ δε θεωρώ τη διαδικασία των εξετάσεων καθόλου αγχωτική! Ίσα ίσα με καθησυχάζει να ξέρω ότι όλα δουλεύουν ρολόι!! Απλά έχω κουραστεί να αλλάζω γιατρούς και ο καθένας να θυμάται μια επιπλέον εξέταση!!! Θα προτιμούσα να χάσω 2 μήνες προσπαθειών και να τις κάνω όλες, παρά να προκύπτει συνέχεια κάτι καινούριο! Το ίδιο νιώθει και ο άντρας μου, ο οποίος σε πληροφορώ ότι είναι πολύ πιο αγχωμένος... Όσο για το άγχος, θα διαφωνήσω! Ξέρω ζευγάρια πολύ πιο αγχωμένα από μας που τα κατάφεραν! Κι εμείς δεν είμαστε τόσο αγχωμένοι, απλά προσπαθούμε να προλάβουμε τις καταστάσεις. Δε θέλουμε να περάσει ένας χρόνος προσπαθειών και μετά να αρχίσουμε να το ψάχνουμε. Είναι θέμα ψυχολογίας...

Tinkerbell και Zouzounaki, με πείσατε! Το έλεγα χθες στον άντρα μου και συμφώνησε να κάνει άλλο ένα σπερμοδιάγραμμα με μικροβιολογικό έλεγχο από Σεπτέμβρη. Θα κάνω κι εγώ μια εξέταση αίματος για να είμαστε σίγουροι!

Μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις πληροφορίες γι αυτή την εξέταση??

Στα πλαίσια ελέγχου του θυροειδή, με εξέταση αίματος. Τα όρια είναι 2 με 8, οπότε μια χαρά τιμή έχω! Τώρα τι τον κάνει να πιστεύει ότι πρέπει να είναι 2,5....; Είναι λέει η ορμόνη του άγχους, η γνωστή "καραμέλα"!! Μου ανέφερε πάντως και περίπτωση κοπέλας, άνω των 35, με τιμή 10+, που τα κατάφερε μια χαρά να μείνει έγκυος φυσιολογικά! Οπότε, εγώ τα ακούω όλα λίγο βερεσέ!!

μήπως θυμάσαι ποία μέρα του κύκλου πρέπει να τη κάνεις?ή δεν παίζει ρόλο?και πόσα ήταν..

ναι γλυκιά μου από Σεπτέμβρη και σου εύχομαι ολόψυχα να σε προλάβει το μπεμπε...

η άποψη μου είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες κοπέλες...

θα ήθελα και εγώ να το έψαχνα πιο νωρίς..όποτε πήγαινα στο γιατρό μου, μου έλεγε να περάσει ο χρόνος και μετά..για όλα τα θέματα υπάρχει λύση..να είσαι σίγουρη;););)

εσείς όμως κάνατε τις απαραίτητες εξετάσεις γι αυτό τώρα το καλοκαιράκι χαλαρώστε λίγο...

ο Θεός θα μας το στείλει σύντομα το μωράκι!!!

μήπως θυμάσαι ποία μέρα του κύκλου πρέπει να τη κάνεις?ή δεν παίζει ρόλο?και πόσα ήταν..

ναι γλυκιά μου από Σεπτέμβρη και σου εύχομαι ολόψυχα να σε προλάβει το μπεμπε...

η άποψη μου είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες κοπέλες...

θα ήθελα και εγώ να το έψαχνα πιο νωρίς..όποτε πήγαινα στο γιατρό μου, μου έλεγε να περάσει ο χρόνος και μετά..για όλα τα θέματα υπάρχει λύση..να είσαι σίγουρη

εσείς όμως κάνατε τις απαραίτητες εξετάσεις γι αυτό τώρα το καλοκαιράκι χαλαρώστε λίγο...

ο Θεός θα μας το στείλει σύντομα το μωράκι!!!

Κι εμένα ο γιατρός μου έλεγε να μην τις κάνω γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά εγώ επέμενα και πέρασε το δικό μου! :wink: Λύση υπάρχει για όλα τα προβλήματα, αρκεί να εντοπίσεις το πρόβλημα! Γι' αυτό έχω τρελαθεί με τις εξετάσεις! Από Σεπτέμβρη οι υπόλοιπες, αν χρειαστεί...

Την FSH την έκανα μαζί με άλλες ορμονικές, την 3η μέρα περιόδου. Πρέπει να την κάνεις στην αρχή του κύκλου! Για το κόστος της εξέτασης δεν ξέρω γιατί όλες τις εξετάσεις τις κάνω στη δουλειά και δεν πληρώνω κάτι.

Μακάρι να μας βρει όλες το τέλος του καλοκαιριού με ένα σποράκι στην κοιλιά...