Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥ?


bee

Recommended Posts

Ρε κορίτσια πείτε μου γνώμες γιατί θα σκάσω!

Ο μικρός μου αδερφός θα γίνει μπαμπάς και είμαι πολύ χαρούμενη!Με την κοπέλα του τα πηγαίναμε μία χαρά,όμως πριν λίγους μήνες της την είχα πει για ένα θέμα που το είχα αναρτήσει και εδώ,σχετικά με την κόρη μου ( http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2172512#post2172512 ) Είχε παρεξηγηθεί που της είπα να μην λέει τέτοια λόγια στο παιδί μου (δε νομίζω πως είχα άδικο) και από τότε είχε κάπως ξεκόψει.Όταν έμαθα τα νέα την πήρα τηλέφωνο για να της ευχηθώ αλλά και για να αποκαταστήσουμε την παρεξήγηση,έξω από τα δόντια πλέον.Φαντάστηκα ότι τώρα που θα γίνει μάνα θα με καταλάβει λίγο περισσότερο.Όλα καλά μέχρι που της είπα να της δώσουμε ό,τι χρειάζεται για το μωρό.Τρία τα δικά μου,ένα μικρό της αδερφής μου,δύο του κουνιάδου μου...από ρούχα,κούνιες και καρότσια έχουμε για άλλα τόσα.Εντωμεταξύ,η κοπέλα έχει καλή οικονομική κατάσταση από την οικογένειά της,αλλά τώρα είναι άνεργη και φαντάστηκα ότι θα χαιρόταν να πάρει τα πραγματάκια.Για όλους μας είναι δύσκολη η περίοδος.Μόνο που δε με έβρισε.Αν την πέρασα για καμιά ζητιάνα,ότι δε θα φοράει στο μωρό αποφόρια κλπ :shock: Στεναχωρήθηκα πολύ γιατί ήθελα μόνο να βοηθήσω εκείνη και τον αδερφό μου.Δεν ξέρω αν σε αυτές τις περιπτώσεις πρώτα μας ζητάνε τα πραγματάκια.Ήταν προσβλητικό που της το πρότεινα εγώ;

Δεν ήθελα να παρεξηγηθούμε πάλι,ειδικά τώρα που θα έρθει και το μωρό...

[/url]

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δεν ειδα το αλλο θεμα παρεξηγησεις, θα σου πω γι' αυτο το θεμα.

 

υπαρχουνκοπελες που θελουν ρουχα και γενικα πραγματα χρησιμοποιημενα. υπαρχουν κοπελες που δεν θελουν, ειδικα οταν προκειται για πρωτο παιδι. ισως θα ηταν καλυτερα να τοπεις διακριτικα στον αδερφο σου. εσυ το εκανες για καλο. καποια αλλη θα χαιροταν, η συγεκριμενη οχι.

 

εγω στο πρωτο ηθελα να τα παρω καινουργια και τα πηρα ολα. δεν ειχα βεβαια στο περβλαλλον μου ατομα να μου δωσουν αλλα και παλι νομιζω θα τα επαιρνα. πηρα και εγω και κυριως μου εφεραν δωρα. τωρα στο δευτερο ζητησα απο την ξαδερφη μου εγω να μου φερει καποια χειμωνιατικα που ηθελα για το μπεμπη. και εγω αλλαξα και ζητησα. τωρα γενναει του ξαδερφου μου και εχω καποια να δωσω αλλα δεν ξερω ουτε πως να το πω ουτε αν θελουν και φβαμαι την παρεξηγηση. εινια λεπτο θεμα ειδικα οταν προκειται για πρωτο παιδι. και εξαρταται και απο τη σχεση που εχεις. αν ηταν αδερφη σου θα ηταν αλλιως, τωρα εινια νυφη σου και ηταν και η παλια παρεξηγηση στη μεση.

 

.

εγω θα σου ελεγα να παρεις τηλ να μιλησεις μαζι της και να να της "ζητησεις συγγνωμη" για την παρεξηγηση. καταλαβαινεις πως το εννοω. να της πειες οτι δεν ηθελες να την προσβαλεις, οτι σκεφτηκες να βοηθησεις να μην ξοδευοαντια ενω υπαρχουν πολλα ρουχα δικα σου και οτι θα της εδειχνες αν της αρεσουν, οτι ειχες και με τα καρτελακια ρουχα, οτι ειχες καλες προθεσεις και οτι ηθελες να λυθει η παρεξηγηση οχι να δημιουργηθει αλλη. τωρα αμα λυθει το θεμα τι να πω. μακαρι. εξαρταται και εσυ τι θελεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!σίγουρα η κίνηση σου δεν ήταν καθόλου λάθος.είχα διαβάσει εδώ σε ένα θέμα διάφορες απόψεις για το αν θα πρέπει να προσφέρουμε εμείς τα πράγματα των μωρών μας η να περιμένουμε να μας τα ζητήσουν.είναι ανάλογος στο τι θέλει κάθε μάνα για το παιδί της.εγώ πχ με χαρά αποδεχομουν τα πράγματα που μας δίνανε για το μωρό γιατί είμαστε αρκετά δύσκολα οικονομικά.άλλη γνωστή μου ήθελε να τα αγοράσει...μην της δίνεις τόση σημασία αφού δεν τα θέλει επιλογή της,δωστα σε άλλο μωρό που θα τα έχει ανάγκη.απλά για να μην υπάρχουν τέτοιες παρεξηγήσεις θα μπορούσες να την ρωτήσεις με άλλο τρόπο η φέρνοντας το σιγά σιγά στη συζήτηση αν θα τα ήθελε.αλλά όπως και να είναι εσύ έκανες μια καλή κίνηση δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι επειδή αυτή το πήρε τόσο προσωπικά θα μπορούσε απλά να σου πει με όμορφο τρόπο ότι δεν τα θέλει αλλά....

aRjHp3.pngiD6Np3.png
Link to comment
Share on other sites

στο γιο μου δανειστηκα πολλα πραγματα ,καποια κρατησα δε λεω ,ομως πλειοψηφια τα γυρισα πισω η τα χαρισα αλλου κ εννοειται πηρα καινουρια.οταν ειδικα τα ρουχαλακια προερχονται απο μαμα με 2-3 παιδια ,οπως και να το κανουμε εχουν φθορα...εαν και αυτη τα εχει δανειστει απο αλλου....εχω κρατησει μονο ρουχακια που φορεθηκαν απο τον ανηψιο μου κ ειναι σαν καινουρια.κατα τη γνωμη μου οσες θελουμε να χαρισουμε πραγματακια και κυριως ρουχακια να τα χαριζουμε σε κατασταση που μπορουν να φορεθουν.στη περιπτωση σου εφοσον δεν εχεις καλες σχεσεις με την κοπελα ισως δεν θα επρεπε να το προτεινεις ειδικα γνωριζοντας πως η οικογενεια της τον εχει τον τροπο της και ειναι και το πρωτο μωρο-θα του τα παρουν ολα καινουρια.καλα θα κανετε να γνωριστειτε καλυτερα και να φτιαξετε τη σχεση σας.με το καλο το ανηψακι σας.

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα λίγο και το άλλο θέμα, η κοπέλα προφανώς έχει πρόβλημα...

αν είναι δυνατόν να παρεξηγηθεί...εγώ θα σου πρότεινα να μην ξαναπείς κουβέντα για πράγματα...να δεις που θα βάλει τον αδερφό σου να στα ζητήσει...

θα μπορούσε με ωραίο τρόπο να πει "ευχαριστώ πολύ, θα δω τι θα μαζέψω από δώρα και θα σου πω"...

κι αν είναι τώρα έτσι...φαντάζομαι πως θα είναι αργότερα...

δεν θα αφήνει να βλέπει κανένας το παιδί, να το αγγίζει κλπ...

"καμμία δεν εγέννησε..." υπάρχει μια παροιμία για αυτό...

αυτή ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά της προς το παιδί σου, όταν έλεγε τέτοιες κουβέντες?

είπαμε να αφήνουμε κουβέντες να πέφτουν κάτω για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις ...αλλά αυτό παραπάει...

μα να προσφέρεις βοήθεια και να σε βρίζουν?

θυμήθηκα την συννυφάδα μου, εξ'ου κι ο τόνος... συγχύστηκα...

κάτσε να δει πόσο στοιχίζουν όλα τα πράγματα που χρειάζονται για ένα παιδί...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καταλαβαίνω κ γω πως δεν το κανες απο κακία, αλλά κ συ στο πρώτο τηλεφώνημα για να ευχηθείς δεν θα έπρεπε να αναφέρεις κάτι τέτοιο. Κ μένα δεν θα μου άρεσε να μου πει κάποιος: συγχαρητήρια!!! Α ξέρεις έχω κ ρούχα απο μένα, την αδερφή μου κτλ να σου δώσω. Εγώ θα το λέγα από κοντά. Εγώ γενικά δεν δέχομαι ρούχα κ παιχνίδια γιατί ο άντρας μου θέλει να είναι όλα καινουρια. Παρόλα αυτά όταν μου δίνουν κάτι, λέω ευχαριστώ κ το δίνω σε άτομα που το χρειάζονται. Επίσης, όταν έχω κάτι σε καλή κατάσταση κ μόνο τότε , το προσφέρω κ όταν δώ ότι ο άλλος δεν το χρειάζεται απλά το δίνω κάπου αλλού.

 

Γενικά πάντως μην χαλιέσαι!!!

Link to comment
Share on other sites

Τι να πω βρε κορίτσια...

Η κοπέλα είναι από επαρχία,οι γονείς της είναι μεγάλοι σε ηλικία και με πολλά προβλήματα υγείας.Από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τον αδερφό μου και αποφάσισε να τον ακολουθήσει στην Αθήνα,όλοι εμείς την αντιμετωπίσαμε σαν αδερφή μας.Γίναμε φίλοι της,και ιδιαίτερα εγώ,μιας και είμαστε κοντά ηλικιακά.Είχαμε καλή σχέση,την είχα στηρίξει όταν είχε χάσει στο παρελθόν ένα μωράκι,ερχόταν συχνά στο σπίτι και μου έκανε παρέα όσο είχα τη μεγάλη λεχουδάκι.Θέλω να τονίσω ότι η προσφορά δεν ήταν μονόπλευρη,από τη δική μου πλευρά δηλαδή.Ούτε προσπαθώ να την βγάλω κακιά.Απλά θέλω να ακούσω και άλλες σκέψεις. Η σχέση μας ήταν καλή μέχρι που άρχισε να λέει βλακείες στο παιδί μου,όσο εγώ ήμουν έγκυος στα δίδυμα.Αντέδρασα,ευγενικά μεν,αλλά αντέδρασα.Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι γιατί τα παιδιά καταλαβαίνουν.

Με ειλικρινά ειρηνικές προθέσεις την πήρα και τώρα τηλέφωνο,συνεπαρμένη κι εγώ από τη χαρά μου για το μωράκι. Δεν της είπα ''συγχαρητήρια,έχουμε να σου δώσουμε ρούχα από τα δικά μας''.Στο τέλος της τηλεφωνικής συνομιλίας της τόνισα ότι είμαστε όλοι κοντά τους,σε ό,τι χρειαστούν,είτε σε βοήθεια είτε σε πραγματάκια.Δε νομίζω ότι αυτό ήταν προκλητικό ή ότι την απαξίωσα.Φυσικά δε μιλούσα για λεκιασμένα ή σκισμένα πράγματα,πώς είναι δυνατό να πρόσφερα κάτι τέτοιο στο ανήψι μου;;; Αναφερόμουν σε ρουχαλάκια μέχρι 6 μηνών,που όλα τα παιδάκια φόρεσαν πολύ λίγο.Τι φθορά μπορεί να έχει ένα φορμάκι που έχει φορεθεί βία 10 φορές από ένα παιδάκι 3 μηνών; :wink: Αναφερόμουν σε δύο άθικτες καλαθούνες του κουνιάδου μου,που δεν τις χρησιμοποίησαν καθόλου.Δεν της το διευκρίνησα βέβαια.Οτιδήποτε μεγαλύτερης ηλικίας,αν προλάβει να ζήσει από τα μικρά του κουνιάδου μου,από τον ανηψιό και την κόρη μου,θα περάσει στα δικά μου.Ε,μετά νομίζω πως θα έχει βγει νοκ άουτ :-) Αυτό που κατάλαβα είναι ότι τα κάνουμε όλα τόσο περίπλοκα και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Στεναχωρήθηκα πολύ,και για τον αδερφό μου που δεν είναι υψηλόμισθος αλλά και για την όλη αντιμετώπιση.Είναι κρίμα να διαγράφει ένας άνθρωπος όλη την υποστήριξη που δέχτηκε στο παρελθόν και να συνεχίζει μία παρεξήγηση που προκλήθηκε από δικό του λάθος.Πόσο μάλλον όταν όλα αυτά γίνονται ανάμεσα σε μέλη της ίδιας οικογένειας,λίγο πριν έρθει ένα μωράκι στον κόσμο.

[/url]

 

Link to comment
Share on other sites

κι αν είναι τώρα έτσι...φαντάζομαι πως θα είναι αργότερα...

δεν θα αφήνει να βλέπει κανένας το παιδί, να το αγγίζει κλπ...

Ας κάνει ό,τι νομίζει με το παιδάκι της.Δεν μπορώ και δεν θέλω να επέμβω.Αν ποτέ χρειαστούν τη βοήθειά μου η πόρτα μου είναι ανοιχτή.Θέλω να νιώθω καλά μέσα μου και κυρίως να έχουν επαφή τα παιδιά μου με το ξαδερφάκι τους

[/url]

 

Link to comment
Share on other sites

δεν διαβασα τι εγινε παλιοτερα. αλλα γενικα νομιζω οτι ηταν επηρεασμενη απο τα παλια, εινια και λιγο η εγκυμοσυνη και το αγχος και οι ορμονες και ολα. εινια και πρωτο παιδακι και υπαρχει μια μυθοποιηση γυρω απο αυτο. αρπαχτηκε.

 

να σου πω οτι και εγω οταν ειχα παρεξηγηθει με τα πεθερικα μου δεν ημουν ευνοικα διακειμενη απεναντι τους. το ιδιο και τωρα που εκνευριστηκα με κατι παλι.

 

αν θες να λυσεις την παρεξηγηση μπορεις να προσπαθησεις. αλλιως τι να πω. ισως να εξηγησεις στον αδερφο σου.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω παντως ανηκω στις "περιεργες μαμαδες" και δε μου πολυαρεσει να μου δινουν ρουχα..ειδικα στο πρωτο μου ηθελα να του τα παρω καινουρια.Εχω παρει ρουχα απο τη συνυφαδα μου αλλα συνηθως του τα φοραω μεσα στο σπιτι.Τα εχουν φορεσει 2 παιδακια πριν τον δικο μου...ε οσο καλα και ομορφα κι αν ειναι ρουχα που εχουν φορεθει απο 2 παιδακια δε τα λες και καινουρια...τεσπα δικια μου ιδιοτροπια αυτη.

Α επισης να πω οτι εξαρταται και ποιος στα δινει.πχ οσες φορες μου προτινε η συνηφαδα μου να μου δωσει υα επαιρνα και διαλεγα οτι ηθελα να κρατησω και ολα καλα...οταν ομως μου τα εφερνε η πεθερουλα μου με την οποια δεν ειμαστε και στα καλυτερα μας και η οποια σπανια θα βαλει το χερακι στην τσεπη να αγορασει κατι καινουριο στο παιδι μου παρα μου εφερνε μονοτα μεταχειρισμενα...ε γυριζε λιγακι το ματι μου η αληθεια ειναι.

Ισως δλδ και σε σας να ενοχληθηκε λογω της ολης παρεξηγησης.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Στον αδερφό μου το είπα.Η απάντηση ''Μην ασχολείσαι μωρέ'' (με την έννοια ''μην της δίνεις σημασία'').Αλλά δεν το βλέπω τόσο χαλαρά εγώ γιατί υπάρχει αυτή η άτιμη προίστορία.

Μπες να διαβάσεις μόνο το πρώτο ποστ και θα καταλάβεις

[/url]

 

Link to comment
Share on other sites

Ισως δλδ και σε σας να ενοχληθηκε λογω της ολης παρεξηγησης.

Μάλλον...Τι να πω!

Ήταν και κίνηση επανασύνδεσης.Για να ξέρει ότι έχει βοήθεια σε όλους τους τομείς.Αφού ξέρω ότι τη χρειάζονται.Δυστυχώς σε αυτή την εποχή που ζούμε και ελαφρώς μεταχειρισμένα ρούχα θα πάρουμε αν δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς αλλά και θα δώσουμε.

[/url]

 

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον...Τι να πω!

Ήταν και κίνηση επανασύνδεσης.Για να ξέρει ότι έχει βοήθεια σε όλους τους τομείς.Αφού ξέρω ότι τη χρειάζονται.Δυστυχώς σε αυτή την εποχή που ζούμε και ελαφρώς μεταχειρισμένα ρούχα θα πάρουμε αν δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς αλλά και θα δώσουμε.

 

Αυτο ομως ειναι κατι που αφορα εκεινη και τον αδερφο σου...εσυ εδειξες την καλη σου διαθεση να της δωσεις...φτανει ομως μεχρι εκει.Να μη ξαναναφερεις τπτ...αν χρειαζονται κατι θα στο ζητησουν.Να σου πω και την αποψη μου...δεν καταλαβαινω γιατι να πεις κατι στον αδερφο σου...ειναι γυναικα του...ετοιμαζονται να κανουν παιδακι....σημασια εχει να τα πηγαινουν καλα.Πες και σ'αυτον οτι υπαρχουν πραγματα αν θελουν...απο κει και περα να κατσεις να του λες οτι εγω της ειπα α\ετσι κι αυτη μου ειπε γιουβετσι και γιατι ενοχληθηκε μπλα μπλα μπλα ειναι σα να τον βαζεις στη μεση.

Link to comment
Share on other sites

και εγω συμφωνω με τη νικη. το θεμα ειναι εσυ τι θελεις πλεον. θελεις να λυσεις την παρεξηγηση; θελεις να το αφησεις ετσι και οτι γινει;

 

οταν ελεγα να μιλησεις στον αδερφο σου εννοουσα (για να μην παρεξηγηθω) να του πεις οτι αν θελουν κατι υλικο η πρακτικο η συμβουλευτικο οτι εισαι διαθεσιμη. οχι να τον βαλεις στη μεση.

 

ναι το διαβασα το προηγουμενο θεμα. απλα τα δεδομενα αλλαξαν και μαλλον φανηκε πλεον με το περασμα του χρονου οτι μαλλον ηταν χαζομαρα της περισσοτερο παρα δολος. τωρα ο γεγονε, γεγονε.

 

εγω πλεον αν χρειαστω κατι το παιρνω γιατι απομυθοποιησα πραγματα. αλλακαι παλι θα παρω απο εκει που δεν θα εχω "υποχρεωση" και εχω ανεση. απο την ξαδερφη μου οπως σου ειπα η απο την κουμπαρα μου. αλλα απο τη νυφη μου τη γυναικα του ξαδερφου μου δεν θα επαιρνα με τιποτα ακομα και αναγκη να ειχα.

Link to comment
Share on other sites

εσυ ειχες μια καλη προθεση, εκανες μια καλη κινηση για να τα βρειτε, αυτην στραβωσε και αρπαχτηκε και γινατε χειροτερα:?. εινια διαφορα οπτικης γωνιας εν προκειμενω και προηγουμενης παρεξηγησης.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν έχω διάθεση να τους βάλω να τσακωθούν,ούτε τον αδερφό μου στη μέση :wink: Δεν έχω κάποιο προσωπικό ώφελος να το κάνω.Στον αδερφό μου το ανέφερα γιατί δεν ήταν κρυφός ο διάλογός μας.Του είπα ό,τι ακριβώς ειπώθηκε για να είμαι ξεκάθαρη απέναντί του.Δεν θα επιμείνω για τα πράγματα,εννοείται.Της έκανα μία πολύ ευγενική πρόταση,την αρνήθηκε για δικούς της λόγους και δε σκοπεύω να γίνω φορτική.Άνοιξα το θέμα περισσότερο για να δω αν ήμουν κάπου λάθος εγώ...

[/url]

 

Link to comment
Share on other sites

οχι,ακριβως λαθος δεν ησουν. ηταν οι συνθηκες ακαταλληλες και ηταν φορτισμενη η σχεση σας. ισως επρεπε να περιμενεις να οριστικοποιηθουν οι σχεσεις ως προς τη βελτιωση τους και μετα κομψα να πεις οτι υπαρχουν διαθεσιμα πραγματα για να διαλεξει αν θελει.

Link to comment
Share on other sites

αυτην ξερεις τι μπορει να σκεφτηκε; "ειχε τοσο καιρο να με παρει και πηρε να πει δηθεν συγχαρητηρια και να αδειασει τη ντουλαπα απο ο,τι δεν χρειαζεται και να τα μαζεψω εγω". λαθος της αν οντως σκεφτηκε ετσι γιατι δεν καταφερε να δει την προαιρεση σου, η οποια ηταν εντελως διαφορετικη.

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο "λάθος" που έκανες (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) είναι που θεώρησες ότι η κοπέλα σκέφτεται σαν εσένα. Αφού προφανώς δεν είσαστε στο ίδιο μήκος κύματος είναι καλύτερα μελλοντικά να είσαι λίγο πιο συγκρατημένη μαζί της, δηλαδή πιο τυπική, ώστε να αποφεύγεις τέτοιου είδους παρεξηγήσεις.

Link to comment
Share on other sites

αυτην ξερεις τι μπορει να σκεφτηκε; "ειχε τοσο καιρο να με παρει και πηρε να πει δηθεν συγχαρητηρια και να αδειασει τη ντουλαπα απο ο,τι δεν χρειαζεται και να τα μαζεψω εγω". λαθος της αν οντως σκεφτηκε ετσι γιατι δεν καταφερε να δει την προαιρεση σου, η οποια ηταν εντελως διαφορετικη.

Δεν είχε καιρό να με ακούσει.Με είχε δει πρόσφατα στο πάρτυ γενεθλίων της μεγάλης και στη βάφτιση των διδύμων.Δε μου δόθηκε η ευκαιρία να της μιλήσω για ώρες γιατί έτρεχα και στα δύο γεγονότα αλλά κι εκείνη δεν πολυμίλαγε...Τεσπα,το αναφέρω επειδή είπες για το τηλέφωνο.Είχαμε πει τα τυπικά μόνο.Πιο άμεσα της μίλησα όταν την πήρα τηλέφωνο

[/url]

 

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο "λάθος" που έκανες (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) είναι που θεώρησες ότι η κοπέλα σκέφτεται σαν εσένα. Αφού προφανώς δεν είσαστε στο ίδιο μήκος κύματος είναι καλύτερα μελλοντικά να είσαι λίγο πιο συγκρατημένη μαζί της, δηλαδή πιο τυπική, ώστε να αποφεύγεις τέτοιου είδους παρεξηγήσεις.

Κι όμως,αυτή η κοπέλα κάποτε με παρακάλαγε να παίρνει τη μεγάλη στο σπίτι της και να την κρατάει,να την κοιμίζει εκεί κτλ.Κάποια στιγμή όμως αυτό έγινε υπερβολικό έως και τρελό,και εκεί της το ξέκοψα,δικαίως πιστεύω.Αλλά μετά από αυτή την αντίδραση θα φροντίσω να είμαι πιο συγκρατημένη.Για να μην την ξαναπροσβάλλω κατά παρόμοιο τρόπο :wink::-)

[/url]

 

Link to comment
Share on other sites

Ρε κορίτσια πείτε μου γνώμες γιατί θα σκάσω!

Ο μικρός μου αδερφός θα γίνει μπαμπάς και είμαι πολύ χαρούμενη!Με την κοπέλα του τα πηγαίναμε μία χαρά,όμως πριν λίγους μήνες της την είχα πει για ένα θέμα που το είχα αναρτήσει και εδώ,σχετικά με την κόρη μου ( http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2172512#post2172512 ) Είχε παρεξηγηθεί που της είπα να μην λέει τέτοια λόγια στο παιδί μου (δε νομίζω πως είχα άδικο) και από τότε είχε κάπως ξεκόψει.Όταν έμαθα τα νέα την πήρα τηλέφωνο για να της ευχηθώ αλλά και για να αποκαταστήσουμε την παρεξήγηση,έξω από τα δόντια πλέον.Φαντάστηκα ότι τώρα που θα γίνει μάνα θα με καταλάβει λίγο περισσότερο.Όλα καλά μέχρι που της είπα να της δώσουμε ό,τι χρειάζεται για το μωρό.Τρία τα δικά μου,ένα μικρό της αδερφής μου,δύο του κουνιάδου μου...από ρούχα,κούνιες και καρότσια έχουμε για άλλα τόσα.Εντωμεταξύ,η κοπέλα έχει καλή οικονομική κατάσταση από την οικογένειά της,αλλά τώρα είναι άνεργη και φαντάστηκα ότι θα χαιρόταν να πάρει τα πραγματάκια.Για όλους μας είναι δύσκολη η περίοδος.Μόνο που δε με έβρισε.Αν την πέρασα για καμιά ζητιάνα,ότι δε θα φοράει στο μωρό αποφόρια κλπ :shock: Στεναχωρήθηκα πολύ γιατί ήθελα μόνο να βοηθήσω εκείνη και τον αδερφό μου.Δεν ξέρω αν σε αυτές τις περιπτώσεις πρώτα μας ζητάνε τα πραγματάκια.Ήταν προσβλητικό που της το πρότεινα εγώ;

Δεν ήθελα να παρεξηγηθούμε πάλι,ειδικά τώρα που θα έρθει και το μωρό...

 

Εγώ δεν σε παρεξηγώ κι επειδή είμαστε φτωχοί, δώσ' τα σε μας, αν δεν τα θέλει!!!!!!!!!!!!!!

 

Τέλος πάντων, ...ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ! Μην ασχολείσαι, χάνεις πολύτιμο χρόνο απ' την ζωή σου για ΜΠΟΥΡΔΕΣ!

Link to comment
Share on other sites

για μενα δεν εκανες κανενα λαθος.ηταν πολυ ευγενικη η προταση σου κι εαν καποια μητερα δεν θελει πραγματα απο δευτερο χερι οφειλει να αρνηθει ευγενικα.εγω και εχω παρει και μου εχουν δωσει.σιγα μην επρεπε να της το πεις και με τροπο.απο οτι καταλαβαινω θες επαφες μαζι της και καλα κανεις γιατι γυναικα του αδελφου σου ειναι οποτε μην το ξανασυζητησεις.

an1cJQh-Sf-0000MzAwMTUxNGR8MzYyNTI5NTlhfA.gifline_line_typew7_beg_d_typew7_time_1260594000_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif
Link to comment
Share on other sites

Κοιτα,εμενα δε θα με πειραζε αν μου προτεινες κατι τετοιο,αμα δεν ηθελα να τα παρω θα αρνιομουν ευγενικα και θα εκτιμουσα κιολας την κινηση σου. Επειδη χτες συγκεκριμενα εδωσα καποια ρουχα του γιου μου που δεν του κανουν πια σε μια κοπελα που ξερω οτι τα χρειαζεται γιατι εχει ενα μικροτερο παιδακια και δεν ειναι σε καθολου καλη οικονομικη κατασταση, πριν το κανω,ρωτησα πρωτα τη θεια της που τη φιλοξενουσε και με την οποια εχω μεγαλυτερη οικειοτητα και μου ειπε αμεσως οτι φυσικα και να της τα δωσω. Ειπες οτι ναι μεν η κοπελα ειναι ανεργη,αλλα προερχεται απο ευκαταστατη οικογενεια...εγω προσωπικα οποτε δινω το κανω μονο σε ατομα που ξερω οτι εχουν αναγκη και δεν μπορουν να αγορασουν.Φυσικα και δεν επρεπε να παρεξηγηθει,αλλα να αρνηθει ευγενικα,αν ηθελε, απλα ειναι ενα θεμα που για ορισμενους θιγει τον εγωισμο τους και αμα δεν τους ξερεις καλα, καλυτερα να το κανεις με τροπο.

Link to comment
Share on other sites

μην ανησυχείς!καιρός φέρνει τα λάχανα...καιρός τα παραπούλια...

θα γεννήσει...και ίσως δει διαφορετικά κάποια πράγματα...καταλαβαίνω ότι στενοχωριέσαι αλλά λάβε υπόψη σου και τις ορμόνες της...μην την παίρνεις και πολύ στα σοβαρά...

καλό θα ήταν να μιλούσες με τον άδερφο σου, αν έβρισκες την ευκαιρία, πολύ διακριτικά και πάλι και μην πεις τίποτα εναντίον της κοπέλας.ελπίζω όλα να γίνουν όπως τα θες και να έχετε μια υγειή σχέση!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...