Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εξωσωματική με χαμηλή οιστραδιόλη. Πρέπει να συνεχίσω?

Recommended Posts

Καλημέρα!

Έχω ξεκινήσει την 1η εξωσωματική και δεν πηγαίνει καλά. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας γιατί πρέπει να αποφασίσω αν θα συνεχίσω.

Είμαι σε μακρύ πρωτόκολλο. (Daronda από την 21η, altermon, puregon).

Έχω 3 ωοθηλάκια που μεγαλώνουν φυσιολογικά όμως, Η οιστραδιόλη ήταν στο 80 πριν 3 μέρες. Μου αύξησε την puregon και πριν 1 ημέρα (χθες) η οιστραδιόλη ήταν στο 180. Δεν μου έκανε καμία αύξηση ή κάτι άλλο και μου είπε να προχωρήσω κανονικά. Δηλαδή σήμερα να κάνω την pregnyl και να πάω σε 2 ημέρες για την λήψη.

Απ' όσο ξέρω... με τόσο χαμηλή οιστραδιόλη δεν θα είναι καλά τα ωάρια, γιατί να προχωρήσω σε ωοληψία?

Αν προχωρήσω σε ωολήψία χάνω 2500? τα οποία θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για μία άλλη προσπάθεια με καλύτερες συνθήκες!!

έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ και δεν ξέρω τί να κάνω.

Θα με βοηθούσε πολύ να μου πουν τη γνώμη τους οι πιο έμπειρες/οι ή όποιος γνωρίζει το θέμα.

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Έχω ξεκινήσει την 1η εξωσωματική και δεν πηγαίνει καλά. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας γιατί πρέπει να αποφασίσω αν θα συνεχίσω.

Είμαι σε μακρύ πρωτόκολλο. (Daronda από την 21η, altermon, puregon).

Έχω 3 ωοθηλάκια που μεγαλώνουν φυσιολογικά όμως, Η οιστραδιόλη ήταν στο 80 πριν 3 μέρες. Μου αύξησε την puregon και πριν 1 ημέρα (χθες) η οιστραδιόλη ήταν στο 180. Δεν μου έκανε καμία αύξηση ή κάτι άλλο και μου είπε να προχωρήσω κανονικά. Δηλαδή σήμερα να κάνω την pregnyl και να πάω σε 2 ημέρες για την λήψη.

Απ' όσο ξέρω... με τόσο χαμηλή οιστραδιόλη δεν θα είναι καλά τα ωάρια, γιατί να προχωρήσω σε ωοληψία?

Αν προχωρήσω σε ωολήψία χάνω 2500? τα οποία θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για μία άλλη προσπάθεια με καλύτερες συνθήκες!!

έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ και δεν ξέρω τί να κάνω.

Θα με βοηθούσε πολύ να μου πουν τη γνώμη τους οι πιο έμπειρες/οι ή όποιος γνωρίζει το θέμα.

Ευχαριστώ!

Κοπελα μου επειδη ενω εχω κανει εξωσωματικη δεν ξερω καθολου ποσο θα επρεπε να ειναι η οιστραδιολη,σου ειπε ο γιατρος οτι δεν ειναι καλη η τιμη της?μηπως αυξανεται αναλογα και με τον αριθμο των ωαριων?εγω ειχα ξεφυγει με οιστραδιολη 4000 και ο γιατρος τρομαξε ..αλλα δεν ξερω καθολου ποιες ειναι οι ιδανικες τιμες.

1η IVF Φεβρουαριος 2012 αρνητικη

2η IVFΜαιος 2012 βιοχημικη κυηση

Νοεμβριος 2012 Φυσιολογικη συλληψη!!

G2GGp3.png

Η βοηθός του γιατρού μου είπε ότι είναι "λίγο χαμηλά".

Εγώ ήξερα ότι η οιστραδιόλη θα πρέπει να είναι 200 μονάδες ανά ωοθηλάκιο (δηλαδή τουλάχιστον 600 στην περίπτωσή μου).

Της το είπα και μου το επιβεβαίωσε. Παρ' όλα αυτά ο γιατρός της είπε "θα συνεχίσουμε με ό,τι έχουμε".

Η βοηθός του γιατρού μου είπε ότι είναι "λίγο χαμηλά".

Εγώ ήξερα ότι η οιστραδιόλη θα πρέπει να είναι 200 μονάδες ανά ωοθηλάκιο (δηλαδή τουλάχιστον 600 στην περίπτωσή μου).

Της το είπα και μου το επιβεβαίωσε. Παρ' όλα αυτά ο γιατρός της είπε "θα συνεχίσουμε με ό,τι έχουμε".

Πραγματικα δεν εχω καθολου αποψη..ελπιζω ο,τι αποφαση κ να παρεις να εναι για καλο.Βεβαια καλυτερα συζητα το με τον γιατρο σου ωστε να σου λυσει και τις αποριες.καλη επιτυχια!!!

1η IVF Φεβρουαριος 2012 αρνητικη

2η IVFΜαιος 2012 βιοχημικη κυηση

Νοεμβριος 2012 Φυσιολογικη συλληψη!!

G2GGp3.png

Ναντιν, καλησπέρα.. Πραγματικά είναι πολύ χαμηλό το νούμερο της οιστραδιόλης και σου το λέω από προσωπική εμπειρία. Πίεσε το γιατρό να σου πει την αλήθεια και να αναλάβει τις ευθύνες του ή ακόμα καλύτερα ρώτησε κι άλλον. Μόνο ως λεφτά μάς βλέπουν;

200-250 δίνει κάθε ωάριο. (σε μια από τις προσπάθειές μου, με 600 οιστρ. και 4 ωάρια, 1 ώριμο πήρα..)

έχεις δίκιο να αναρωτιέσαι και να δυσπιστείς. 1000%!!!

Διαφημίσεις

Απ' ό,τι γνωρίζω κι εγώ η τιμή είναι περίπου 200 ανά ωοθηλάκιο. Τη μέρα της ωοληψίας η οιστραδιόλη μου ήταν 1800, μου πήραν 8 ωάρια και γονιμοποιήθηκαν τα 7. Δεν ξέρω όμως με τι ρυθμούς πρέπει να αυξάνεται η οιστραδιόλη. Και η δική μου στην αρχή ήταν σχετικά χαμηλή και με τις μέρες εκτινάχθηκε στα ύψη.

nantine, γνωριζω πολυ καλά το θέμα και ειμαι ομοιοπαθουσα. Το σωστο ειναι αυτο που ειπαν τα κοριτσια, Την μερα της πρεγνυλ η οιστραδιολη π΄ρεπει να ειναι 200 με 250 (ιδανικο), ή έστω 180 (καλό αλλά όχι ιδανικό) ή έστω 150 (οριακο) ανα ωοθυλάκιο.

180 κοριτσι μου ειναι παρα μα παρα πολυ χαμηλή. Πρέπει να το συζητησεις με το γιατρο σου και να πατησεις ποδι. Τουλάχιστον αν γονιμοποιηθει κανενα να στο καταψυξει και να κανεις και άλλη προσπαθεια ωστε να μην πληρωσεις τα 2500.

Επειδη έκανα προσφατα ωοληψια, η οιστραδιολη μου τη μερα της πρεγνυλ ήταν 695 και ειχα 3 ωοθυλάκια σαν και σενα. Κατα την ωοληψια, βρεθηκαν μονο δυο και γονιμοποιηθηκαν κιολας. Επισης το ιδανικό μεγεθος ενος ωοθυλακιου τη μερα της πρεγνυλ ειναι 18-20 χιλ.. Γενικά όμως ένα ωριμο ωοθυλάκιο μπορει να ειναι και απ΄16-24 χιλ.

Πιο παλια ειχα κανει οιστραδιολη με Ε2 104, γονιμοποιηθηκε το έμβρυο αλλά ήταν χειριστο και φυσικά δεν έπιασε.

Μην απελπιζεσαι, υπαρχει λυση (αυτη που ανεφερα πιο πανω), συζητα με το γιατρο σου.

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας!

Την pregnyl την έκανα χθες το βράδυ (Κυριακή βράδυ!!) οπότε δεν μου μέτρησαν οιστραδιόλη πριν.

Εγώ πήγα σε ένα ιδιωτικό κέντρο και έκανα εξέταση (χρειάζονται 3 ημέρες για να δώσουν το αποτέλεσμα) έτσι ώστε να έχω όλα τα δεδομένα για το τί ακριβώς έγινε... για μελλοντική χρήση.

Πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση από το Σάββατο το πρωϊ μέχρι την Κυριακή το βράδυ να έχει ανέβει η οιστραδιόλη από 180 σε 500 που θα χρειαζόμουν οριακά?

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας!

Την pregnyl την έκανα χθες το βράδυ (Κυριακή βράδυ!!) οπότε δεν μου μέτρησαν οιστραδιόλη πριν.

Εγώ πήγα σε ένα ιδιωτικό κέντρο και έκανα εξέταση (χρειάζονται 3 ημέρες για να δώσουν το αποτέλεσμα) έτσι ώστε να έχω όλα τα δεδομένα για το τί ακριβώς έγινε... για μελλοντική χρήση.

Πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση από το Σάββατο το πρωϊ μέχρι την Κυριακή το βράδυ να έχει ανέβει η οιστραδιόλη από 180 σε 500 που θα χρειαζόμουν οριακά?

Εμένα πάντως μέσα σε 2 μέρες είχε ανέβει από τα 600 στα 1800...

• Like 1

Διαφημίσεις

• 3 years later...

καλησπέρα,

ειμαι στο μακρυ πρωτοκολλο και εγω. αρχισα 18/3 αλτερμον για 3 μερες παραλληλα με αρβεκαπ. η οιστραδιολη μου σημερα ειναι 114! ενω ειδαμε 5 μεγαλα ωαρια κ καποια μικροτερα.... τι σημαινει αυτο?

μου ειπαν να ξαναπαω σε 3 μερες για υπερηχο και εξεταση οιστραδιολης και προγεστερονης.

Αυτό σημαινει ότι ακομα τα ωαρια σου δεν είναι έτοιμα, θελεις ακομα καποιες μερες διέγερσης. Όταν θα ξαναπας για υπερηχο, σιγουρα θα είναι πιο μεγαλη

Αυτό σημαινει ότι ακομα τα ωαρια σου δεν είναι έτοιμα, θελεις ακομα καποιες μερες διέγερσης. Όταν θα ξαναπας για υπερηχο, σιγουρα θα είναι πιο μεγαλη

σ' ευχαριστω MarianS για την απάντηση :)

• 2 months later...

Καλησπέρα είμαι πολύ χάλια :cry: υποφέρω και μόνο στην ιδέα ότι δεν θα γίνω μάνα. Οιστραδιολη σήμερα δεύτερη μέτρηση 51,8

Πρώτος υπέρηχος 6 ωαρια δεν μου έχει ξανασυμβεί εγώ πάντα έκανα 20-30 και τώρα μόνο 6μεγαλη απογοητευση.

Το 2015 με ακριβως το ίδιο πρωτόκολλο είχα 20 τώρα τι έγινε

Πείτε μου σας έχει τύχη;

bsglp2.png[/url]

Καλησπέρα είμαι πολύ χάλια :cry: υποφέρω και μόνο στην ιδέα ότι δεν θα γίνω μάνα. Οιστραδιολη σήμερα δεύτερη μέτρηση 51,8

Πρώτος υπέρηχος 6 ωαρια δεν μου έχει ξανασυμβεί εγώ πάντα έκανα 20-30 και τώρα μόνο 6μεγαλη απογοητευση.

Πείτε μου σας έχει τύχη;

λογικα αντεδρασε διαφορετικα ο οργανισμος σου... ισως ομως ειναι νωρις κ φανουν κ αλλα...

τι πρωτοκολλο κανεις?

Διαφημίσεις

λογικα αντεδρασε διαφορετικα ο οργανισμος σου... ισως ομως ειναι νωρις κ φανουν κ αλλα...

τι πρωτοκολλο κανεις?

Arvekap - Altermon

Φάρμακα έχω για 6 μέρες πόσο θα προλάβουν να φανούν; τίποτα 300 μονάδες

bsglp2.png[/url]

Πείτε μου σας έχει τύχη;

Καληςπερα! Μην απογοητευεςαι καλε! Το αν θα κανεις 6 ή 20 μικρή σημαςια εχει, αυτο δεν σημαίνει οτι δεν θα γίνεις μάνα σε καμια περίπτωση! Το θέμα ειναι να ειναι ποιοτικά! Μονο αυτο μετράει!!!! Εγω που εκανα δυο δηλαδή τι θα έπρεπε να κανω;! Να τα βάψω μαύρα; Με αυτα τα δυο εχω το μωράκι στην κοιλιτσα μου! Μην αγχωνεσαι και μη στεναχωριέσαι! Κάθε κύκλος ειναι διαφορετικός! Να ειςαι ηρεμη και χαρουμενη να τα υποδεχτείς σε λιγο!!

xw9Lp2.png

R8erp3.png

• 3 weeks later...

Eγώ παλι έκανα οιστραδιόλη 4η και 6η μέρα κύκλου και μετά δεν ξαναέκανα!Αύριο βράδυ κάνω την pregnyl kai o γιατρός μου είπε σημερα δε χρειάζεται να ξανακάνω.

Περίεργο?

Από ότι καταλαβα ήταν από την πρώτη φορά υψηλη και αυξηθηκε τη δεύτερη φορά.

Τί να πω,λέω να εμπιστευτώ το γιατρό.

Ωοθυλάκια σημερα είδαμε αρκετά,όπως είπε ο γιατρός,εγώ μέτρησα 8.

Με 225 μονάδες για 8 μέρες.

Eγώ παλι έκανα οιστραδιόλη 4η και 6η μέρα κύκλου και μετά δεν ξαναέκανα!Αύριο βράδυ κάνω την pregnyl kai o γιατρός μου είπε σημερα δε χρειάζεται να ξανακάνω.

Περίεργο?

Μια χαρα ανταποκριση κοροτσι καλη ωοληψια και να γονιμοποιηθουν ολα.

Εμενα μου εκανε καθε φορα μαζι με τον υπερηχο.

Μην το σκεφτεσαι κατι ξερει ο γιατρος σου

Περίεργο?

καθολου περιεργο εγω μονο μια φορα εκανα οταν τα ωοθυλακια ειχαν φτασει στο ιδανικο μεγεθος!!!

καλη επιτυχια!!! :-D:-D:-D