Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν τρώει τη λαχανόσουπα!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα! Η μικρούλα μου είναι 6μιση μηνών. Κι ενώ γενικά είναι από τα μωρά "που τρώνε όλο το φαγάκι τους" ,δεν τρώει τη λαχανόσουπα!!!!!

Τι να κάνω;;;;;; Βάζω πατάτα -καρότο-κολοκύθι (λιγότερο) -1κ.γλ. λάδι- λίγες σταγόνες λεμόνι.Την έχω αφήσει νηστική και δεν της δίνω γάλα και κανά 2 φορές κουτσά στραβά την έφαγε.Σήμερα πάλι τίποτα! Σφράγιζε το στόμα της μετά την 1η κουταλιά!!!

Καμιά ιδέα;;;;

Διαφημίσεις

δεν εχεις ξεκινησει να της βαζεις κοτοπουλο η μοσχαρι?τα δικα μου την προτιμουσαν μαζι με κρεας.εξαρταται κ ποσο καιρο ξεκινησε να τρωει.ειναι καινουργια γευση κ μπορει να μην την ενθουσιαζει.σιγα σιγα θα τη μαθει.:cool:

NRNSp2.pngsMstp2.png

Κι ο μεγαλος μου αηδιαζε με τη χορτοσουπα!Οποτε εβαζα τα λαχανικα στο πιατο 2 κουταλακια ζουμακι και τα ελιωνα με το πιρουνι!Λεμονακι και λαδακι!Ειναι πολυ νοστιμοτερο και ευκολουτερο!ουτε μπλεντερ ουτε τπτ! και εγινε η μεταβαση στις μπουκιτσες πανευκολα!

Θεωρω οτι το παιδακι ειναι πολυ μικρο...σιγα σιγα θα το συνηθισει.Υπο αυτη την εννοια θεωρω και λαθος να αφηνεις το παιδι νηστικο ή να το πιεζεις με το ζορι να φαει κατι που δε θελει.Δωσε της χρονο...εστω και 1 κουταλιτσα τη μερα...σιγα σιγα θα συνηθισει.

Διαφημίσεις

Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις λίγο ρυζάλευρο -όχι βανίλια βέβαια-που κάνει τη σούπα πιο γευστική. Επίσης αν έχετε αρχίσει και κρέας, μπορείς να ρίχνεις και λίγο ζουμί από το κρέας τις μέρες που δίνεις μόνο χορτόσουπα.

γιατι ειναι πολυ νοστιμο!!!ο παιδιατρος μας ειχε πει να του δινω αν θελω απο την αρχη!Και τα δυο μου παιδακια τρελενοντουσαν!Αν κανει κακα κοκκινα μην τρομαξεις!

Θεωρω οτι το παιδακι ειναι πολυ μικρο...σιγα σιγα θα το συνηθισει.Υπο αυτη την εννοια θεωρω και λαθος να αφηνεις το παιδι νηστικο ή να το πιεζεις με το ζορι να φαει κατι που δε θελει.Δωσε της χρονο...εστω και 1 κουταλιτσα τη μερα...σιγα σιγα θα συνηθισει.

.Δε διαμαρτύρεται και ιδιαίτερα που αργεί να φάει, άσε που το βάρος της (και το ύψος της) είναι εκτός καμπύλης (προς τα πάνω), οπότε δε νομίζω ότι πειράζει ιδιαίτερα. Δε θα το άφηνα το καήμενο να κλαίει κι από την πείνα!!!!! Και η παιδίατρος αυτό μου πρότεινε: να την αφήνω να πεινάσει αρκετά! ΚΑι η αλήθεια έιναι ότι κανα 2 φορές έτσι έφαγε. Σήμερα δεν ξέρω τι έπαθε πάλι!!

Δηλαδή μου προτείνεις να τρώει όσο θέλει έστω και μια κουταλίτσα και να της δίνω μετά να τρώει το γάλα τη;;;; Μήπως έτσι όμως συνηθίσει και περιμένει το γάλα και δεν τη φάει ποτέ;;;;;;;

Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις λίγο ρυζάλευρο -όχι βανίλια βέβαια-που κάνει τη σούπα πιο γευστική. Επίσης αν έχετε αρχίσει και κρέας, μπορείς να ρίχνεις και λίγο ζουμί από το κρέας τις μέρες που δίνεις μόνο χορτόσουπα.

Το ρυζάλευρο είναι παχυντικό !και τα κιλά της δεν είναι για να τρώει ρυζάλευρο!!! ;)

Διαφημίσεις

.Δε διαμαρτύρεται και ιδιαίτερα που αργεί να φάει, άσε που το βάρος της (και το ύψος της) είναι εκτός καμπύλης (προς τα πάνω), οπότε δε νομίζω ότι πειράζει ιδιαίτερα. Δε θα το άφηνα το καήμενο να κλαίει κι από την πείνα!!!!! Και η παιδίατρος αυτό μου πρότεινε: να την αφήνω να πεινάσει αρκετά! ΚΑι η αλήθεια έιναι ότι κανα 2 φορές έτσι έφαγε. Σήμερα δεν ξέρω τι έπαθε πάλι!!

Δηλαδή μου προτείνεις να τρώει όσο θέλει έστω και μια κουταλίτσα και να της δίνω μετά να τρώει το γάλα τη;;;; Μήπως έτσι όμως συνηθίσει και περιμένει το γάλα και δεν τη φάει ποτέ;;;;;;;

Ποσο καιρο τρωτε στερεες τροφες?Τι αλλο τρωει μεσα στη μερα?κρεατακι τρωει γιατι εμεις να σου πω απόταν ξεκινησαμε κρεας σταματησα να του δινω χορτοσουπα...του εδινα 5 φορες την εβδομαδα μοσχαρι και 2 κοτοπουλο...μετα αποοδηγιες του παιδιατρου εννοειται.Επισης αν θυμαμαι καλα απο τον εβδομο και μετα μπορεις να βαλεις και ζυμαρικο μεσα και σιγα σιγα να προσθετεις κι αλλα...σελινο...αρακα...κρεμμυδακι...να αλλαζει η γευση.Εννοω οτι δεν ειναι κατι ου θα πρεπει αν σε αγχωνει γιατι ετσι κι αλλιως σε λιγο θα σταματησει να τρωει χορτοσουπα.

Να δωσεις ενα ενα λαχανικο μονο του εχεις δοκιμασει...πχ λιωσε σχετο καροτακι ή σχετη πατατουλα...σαν πουρε.

Να βαλεις ρυζαλευρο κι εγω διαφωνω...για τον ιδιο λογο που ανεφερες.

Γενικα αφου στα κιλα εισαστε καλα...μην αγχωνεσαι...εχεις περιθωριο να δοκιμασεις διαφορα μεχρι να βρεις τι του αρεσει.Δοκιμασε να το κανεις και πιο πηχτο ή πιο αραιο...εμενα τα αραια δεν τα ετρωγε.Παντως κι ο δικος μου αργησε να φαει κανονικα γευμα...και ακομα δλδ τρωει πολυ συγκεκριμενα πραγματα.

Και ναι εγω στη θεση σου του εδινα να φαει οσο ηθελε και αν δεν ετρωγε πολυ μετα του εδινα λιγο γαλατακι...ο δικος μου θηλαζε...απλα δε του το εδινα αμεσως το εδινα μετα απο καμια ωριτσα.Ο παιδιατρος σας τι λεει?

νομιζω οτι πρεπει να δεις ποιο υλικο δεν της αρεσει. ισως γινεται ξινη γιατι μπορει να της πεφτει πολυ το λεμονι. ισως θελει λιγο λαδακι ακομα, ισως δεν της αρεσει το κολοκυθι κτλ. δοκιμασε με μενα η δυο υλικα, κανε δοκιμες με τα υλικα.

εμενα στον πρωτο ο παιδιατρος απο την αρχη ειχε βαλει ζωμο απο κρεας και σε μια εβδομαδα κρεας μεσα, επισης ειχε βαλει 2-3 σπυρια αλατι(μετρημενα ομως αυτα τα 2-3 σπυρια αλατι) και λεμονι και τα λαχανικα οπως εσενα και επισης λιγο αστρακι η πεπονακι (τα ζυμαρικα). αλλα απο ζυαρικα μονο αυτα ειχε πει οχι κατι αλλο.

Καλησπέρα!

Κι εμείς είχαμε το ίδιο θέμα και νομίζω σε κάποια συζήτηση εδώ στο φόρουμ πήρα την ιδέα και χρησιμοποίησα γλυκοπατάτα αντί για πατάτα που δίνει νοστιμιά.

Σήμερα αφαίρεσα το κολοκύθι! Πάλι τα ίδια! Πλέον ούτε που ξανανοίγει το στόμα της μετά την πρώτη κουταλιά!!

Θα ρωτήσω και την παιδίατρό μου αύριο, για τη γλυκοπατάτα και για το ζωμό κρέατος!!!

Ευχαριστώ πολύ !

Οποιαδήποτε άλλη ιδέα ευπρόσδεκτη!

• 2 months later...

Ρε κορίτσια και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω, δεν τρώει με τίποτα την λαχανόσουπα. Να την πάω στην κρεατόσουπα ή πρέπει οπωσδήποτε να φάει λαχανικά για να ξέρω αν κάτι της προκαλεί αλεργία?

Είναι 7 μηνών, ούτε φρουτόκρεμα τρώει ιδιαίτερα ούτε ριζάλευρο. Αλλά με την σούπα μια κουταλιά με το ζόρι και την βγάζει κιόλας. Πόσο καιρό να προσπαθήσω? Να πάω στο κρέας κατευθείαν? Εσείς τι κάνατε?

Διαφημίσεις

Ρε κορίτσια και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω, δεν τρώει με τίποτα την λαχανόσουπα. Να την πάω στην κρεατόσουπα ή πρέπει οπωσδήποτε να φάει λαχανικά για να ξέρω αν κάτι της προκαλεί αλεργία?

Είναι 7 μηνών, ούτε φρουτόκρεμα τρώει ιδιαίτερα ούτε ριζάλευρο. Αλλά με την σούπα μια κουταλιά με το ζόρι και την βγάζει κιόλας. Πόσο καιρό να προσπαθήσω? Να πάω στο κρέας κατευθείαν? Εσείς τι κάνατε?

δεν ξέρω από αυτά, ακόμη, αλλά στο κρεατάκι δεν βάζουν λαχανικά?

Προσωπικά ούτε γω θα έτρωγα τη λαχανόσουπα μπλιαχ :-P:-P

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Η παιδίατρος μου είπε να ξεκινήσω με λαχανικά και μετά θα προσθέσω το κρέας. Τι γίνεται όμως αν δεν τρώει καθόλου τα λαχανικά?

μήπως με το κρεατάκι νοστιμίσει? Γιατί δε τη ρωτάς? Νομίζω είναι πολύ βασικό, αλλά άσε όλα βασικά τα βλέπω εγώ με το άγχος της πρωτομάνας :oops: Πάντως για πες και σε μας να γνωρίζουμε!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Δοκιμασε να κανεις συνδιασμους και αλλαξε και λιγο την υφη!Πιεσε τα με το πιρουνι να μην ειναι τελειως κρεμα!Αμα δοκιμασεις ουτε εσενα θα σου αρεσει αλεσμενο!Τα παιδια μου και τα δυο δεν εφαγαν ποτε αλεσμενα,αηδιαζαν!Με το πηρουνι οι γευσεις ειναι πιο ξεκαθαρες και το φαγητο ειναι πιο νοστιμο!Δοκιμασε να αφαιρεσεις καποιο λαχανικο μηπως βρεις ποιο δεν της αρεσει.Συνηθως αυτο ειναι το κολοκυθι.προσθεσε παντζαρι που νοστιμιζει πολυ!Και μια σταγονα λεμονακι!

Ούτε εμένα τα έτρωγαν, κι ο δεύτερος γιός μου δεν ήθελε τη σούπα λαχανικών αλλά ούτε η μπουμπού τώρα...Τους ξεκίνησα αμέσως κρέας. Έδωσα δλδ ένα περιθώριο μιας βδομάδας και ξεκίνησα αμέσως το κρέας κι έφαγαν. Στη μικρή κατάλαβα οτι την ενοχλούσε η πατάτα οπότε και δεν ξαναέλιωσα, μόνο την έβραζα την πατάτα μαζί με τα υπόλοιπα κι έπειτα δεν την έλιωνα. Τώρα τρώει πολύ καλύτερα! Βάλε και λίγο πιπεράκι...ειδικά αν θηλάζει το παιδί θα του φαίνεται άνοστο το φαγητό...Τα θηλάζοντα βρέφη δοκιμάζουν τα μπαχαρικά απ' το γάλα μας (γιατί περνάει η γεύση τους στο γάλα) και μετά δυσκολεύονται να φάνε...Θα την βρείς την άκρη...:)

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Aν λιώσω την πατάτα με το πιρούνι θα μπορέσει να την φάει? Είναι 7 μηνών. Επίσης το κρέας αναγκαστικά δεν πρέπει να το βάλω στο μπλέντερ?

Αν του αρεσει θα το φαει.Εμενα και τα 2 δεν εφαγαν ποτε αλεσμενα.Τα λαχανικα με τπ πηρουνι,τα φρουτα στον τριφτη και το κρεας με το μαχαιρι ψιλα ψιλα.

• 1 year later...

Δε χρειάζεται να πιέζεις τα παιδιά να φάνε αν δεν θέλουν. Αν θηλάζουν ειδικά, παίρνουν ό,τι χρειάζονται. Έτσι κι αλλιώς το γάλα της μάνας πρέπει να είναι η κύρια τροφή του μωρού μέχρι 9 μηνών. Της αδερφής μου ο γιος μέχρι 9 μηνών θήλαζε και δεν ήθελε να φάει τίποτε άλλο όπως και πολλά άλλα μωρά. Με την πίεση δε βγαίνει τίποτα.

• 5 years later...

Σήμερα ξεκίνησα λαχανόσουπα ,στη μικρή μου ( πατάτα κολοκύθι μελιτζάνα καρότο)που έτρωγε ήδη φρουτοκρεμα το πρωί. Πρόσθεσα στη λαχανόσουπα λίγο ελαιόλαδο ντομάτα και ρίγανη για να γίνει πιο νόστιμη. Έφαγε δύο κουταλιές. Η παιδίατρος μου πρότεινε να προσθέσω και λίγο αλάτι ( πολύ λίγο στη μύτη ίσα ίσα για να πάρει γεύση). Γνωρίζω ότι γενικά συστήνεται να μην εκθέτονται τα παιδιά σε αλάτι τον πρώτο χρόνο της ζωής. Δεν θεωρώ όμως και το τέλος του κόσμου αυτό που μου πρότεινε, είναι πιο παλιάς σχολής, απλώς θα ήθελα να το αποφύγω. Αύριο θα βάλω και άλλα μυρωδικά ( μαϊντανό και πάπρικα γλυκιά), πιστεύετε αρκούν για να το κάνουν πιο γευστικό χωρίς το αλάτι; Καμία άλλη ιδέα για μπαχαρικά;