Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ 42 ΗΜΕΡΩΝ ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (50ML ΣΤΗΝ ΚΑΤΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ. ΘΕΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ. ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ ΜΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΥ. ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΔΗΛ. ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΞΕΝΟ Η' ΜΑΧΑΙΡΙ?

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΛΑΤΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 2 Η' ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ 7 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ. Η' ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΠΙ (medithyrox 88mg) ΤΟΥ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΒΛΑΚΩΔΩΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ 30ML ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑ ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΩ 50 'H 60ML ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΠΑΛΙ ΛΙΓΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟς ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Διαφημίσεις

Να σου ζησει!

Απο την περιγραφή σου δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατι αντλεις... Το μωρο δε θηλαζει στο στήθος;

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Δεν αντλώ απλώς προσπαθω να καταλαβω περιπου τι παραγωγη εχω, γιατι οταν δοκιμασα τον αποκλειστικο στην αρχη το μωρο εχανε πολυ βαρος και τα παρατησα γρηγορα. Βέβαια μπορει να φταιει το χάπι που ανέφερα. Ή να είχα λιγο γάλα ή να επηρέαζε την ποιότητα. Τώρα παίρνω εδω και μια βδομαδα τις ταμπλέτες μαγιάς και βλέπω διαφορα στην παραγωγη, βέβαια με το θήλαστρο πάλι λίγο βγάζω αλλά εγω βλεπω οτι το μωρο μου χορταίνει και σιγα σιγα ελαττώνω το συμπλήρωμα. Καλά κάνω? ή πρεπει να το κοψω εντελώς και να την βαζω στο στήθος οποτε ζητάει? κι αν ζηταει καθε μια ώρα θα έχω γάλα? Δεν ξέρω ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να περάσω σε αποκλειστικο θηλασμό. Βοήθεια!!!! Please.

Πόσο συμπλήρωμα δίνεις συνολικά στο 24ωρο;

Έχεις διαβάσει το πρωτόκολλο του επαναγαλακτισμού;

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Δεν είναι ασφαλές να κόψουμε το συμπλήρωμα μαχαίρι, αν δεν παράγουμε τουλάχιστον το μισό γάλα από αυτό που χρειάζεται το μωρό.

Αν το μωρό κάθεται πρόθυμα στο στήθος και βρέχει άνετα τις πάνες, τότε ίσως μπορείς να προχωρήσεις και χωρίς αντλήσεις, μειώνοντας πολύ σταδιακά το συμπλήρωμα (30μλ) και παρατηρώντας βρεγμένες πάνες, σημάδια αφυδάτωσης κτλ. Αλλά ίσως θα έχεις πιο γρήγορα αποτελέσματα, αν ακολουθήσεις το πρωτόκολλο. Μια σύμβουλος θηλασμού θα μπορούσε να σου προσφέρει εξειδικευμένη βοήθεια, λόγω των ιδιαιτεροτήτων (προβλήματα στο θυροειδή επηρεάζουν τη γαλουχία αλλά με καλή ρύθμιση συνήθως ξεπερνιούνται).

Μπορείς να βοηθήσεις το μωρό να θηλάζει αποτελεσματικότερα δίνονται έμφαση στις κλασικές οδηγίες (να πιάνει μεγάλο μέρος από τη θηλαία άλω, να θηλάζει 10-12 φορές στο 24ωρο, εσύ μπορείς να κάνεις μαλάξεις, να εναλλάσεις συχνά τα στήθη κτλ)

Πάντως (για να πάρεις θάρρος), τα 50μλ για μια μητέρα που δεν αντλεί συστηματικά θεωρούνται ικανοποιητική ποσότητα. Για το φάρμακο που αναφέρεις, φαίνεται πως η δραστικη ουσία (levothyroxine) μπορεί να μειώσει το αντανακλαστικό έκκρισης, χωρίς να προκαλεί πρόβλημα παραγωγής.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Eπίσης να εχεις υπόψιν σου ότι η ποσότητα που αντλείς δεν ειναι ενδεικτική για την ποσότητα που παράγεις. Υπάρχουν μαμαδες που θηλασαν αποκλειστικά και δεν καταφεραν να βγάλουν ούτε σταγόνα με το θήλαστρο. Απλά το στήθος δεν ανταποκρίνεται!

Τα συμπληρώματα δε θα επρεπε να τα παίρνεις από μόνη σου, αλλά υπο καθοδήγηση ειδικού. Επιπλέον εχουν το μειονέκτημα ότι αλλοιώνουν τη γεύση του γάλακτος και είναι πολύ πιθανόν να μην αρέσει στο μωρό και να αρνηθεί να θηλάσει. Για να αυξήσεις την παραγωγή η πιο ασφαλής μεθοδος ειναι η αύξηση του ερεθίσματος: ειτε πιο πολλές αντλήσεις, είτε πιο πολλά λεπτά ενεργού θηλασμού.

Δεν δίνεις αρκετές πληροφορίες ως προς το ερέθισμα που λαμβάνει το στήθος σου. Πόσο συχνά αντλείς? Από τη γέννηση εβαζες το μωρό στο στήθος να θηλάσει ή έδινες αντλημενο με μπιμπερό? Γραψε τις ζυγίσεις του μωρού μεχρι σήμερα. Αν εχανε βαρος και δεν λερωνε πάνες, προφανώς και επρεπε να δωσεις συμπλήρωμα. Δεν πρεπει να ειναι ο αποκλειστικός θηλασμός ο πρωτεύον σκοπός μας, αλλά η υγεία του μωρού. :wink:

Οταν βρεις χρόνο διάβασε λίγο την ενότητα του θηλασμού, θα βρεις αρκετες πληροφορίες. Θα δεις πχ ότι το γάλα δεν συλλέγεται στους μαστούς και περιμένει το μωρό να φάει, αλλά παράγεται την ωρα που το μωρό θηλάζει. Επίσης η στεναχώρια δεν "κοβει" το γάλα ή την παραγωγή, αλλά ειναι πολύ πιθανό να μπλοκάρει το ανακλαστικό της έκκρισης γάλακτος.

Και πρόσεξε το θεμα του θυροειδή σου! Αρρύθμιστος θυροειδής αποτελεί πρόβλημα για τον θηλασμό!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ πολυ για όλες τις πληροφορίες. Τις ταμπλέτες μου τιε υπέδειξε η μαία μου και γενικώς παντου συμβουλεύομαι την παιδιατρο και την μαια για οτι κι αν κανω σχετικα με τη μωρουλα μου, απλώς ηθελα μια γνωμη ακόμα. Όσο για το θυροειδη την πατησα γιατι νομιζω δεν ηταν πολυ σωστες οι οδηγιες του γιατρου που μου ειπε να περιμενω 40 μερεες μετα τη γεννα για να κανω εξετασεις και να τα ξαναπουμε, εγω δεν ειχα ποτε προβλημα με τον θυροειδη μονο στην εγκυμοσυνη που μαλλον λυθηκε και γιαυτο ειχα θεμα που εξακολουθουσα να παιρνω το χαπι, τωρα περιμενω να γυρισει απο διακοπεσ και θα δουμε (για την ωρα μου ειπε και το εχω κοψει και ολα πανε πολυ καλα με τον θηλασμο).

Οσο περναει ο καιρος ο θηλασμος παει ολο και καλυτερα βλεπω οτι το μωρακι χορταινει δηλαδη κοιμαται ησυχα και λερωνει πανες βεβαια δινω ακομα συμπληρωμα το οποιο το ελαττωνω σιγα σιγα (εδινα 120 ml και τωρα δινω 60) και στους πρωινους θηλασμους δεν δινω καθολου γιατι θηλαζει και κοιμαται ησυχα. Το βάρος της αυτη τη στιγμη ειναι 5450 γρ. και ειναι 52 ημερων, το παρακολουθω και αυξανεται απλα οχι τοσο γρηγορα οπως με το ξενο γαλα.

Όσο για την γευση του λες ζουζουνελ ευτυχως δεν εχω κανενα προβλημα θελει να θηλαζει συνεχεια και το απολαμβανει, νομιζω οτι ειμαι σε καλο δρομο και ειμαι πολυ ευχαριστημενη που μπορω και θηλαζω το μωρακι μου τωρα.

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!

• 4 months later...
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ 42 ΗΜΕΡΩΝ ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (50ML ΣΤΗΝ ΚΑΤΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ. ΘΕΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ. ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ ΜΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΥ. ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΔΗΛ. ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΞΕΝΟ Η' ΜΑΧΑΙΡΙ?

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΛΑΤΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 2 Η' ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ 7 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ. Η' ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΠΙ (medithyrox 88mg) ΤΟΥ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΒΛΑΚΩΔΩΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ 30ML ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑ ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΩ 50 'H 60ML ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΠΑΛΙ ΛΙΓΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟς ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Το ξέρω ότι το θέμα είναι παλιό, αλλά ήθελα να θίξω το θέμα της διατροφής της λεχώνας.

Εσύ τρέφεσαι σωστά; Αν δεν τρως καλά, όση μαγιά και να καταναλώσεις, μην περιμένεις θαύματα. Η στεναχώρια πάντως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Εμένα μου κόπηκε το γάλα από στεναχώρια και παρόλο που έκανα αντλήσεις με θήλαστρο κάθε 3 ώρες, δεν είδα μεγάλη βελτίωση.