Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι κάνετε όταν άλλα παιδάκια χτυπάνε το δικό σας?


Recommended Posts

Γεια σας, η μπουμπού μου είναι 2 χρονών και είναι ένα πολύ καλό και ειρηνικό παιδάκι, τρελλένεται να παίζει με άλλα παιδιά συνομίλικα και μεγαλύτερα και ποτέ μα ποτέ δεν επιτίθεται σε άλλο παιδάκι. Το πρόβλημα μου είναι όταν της επιτίθενται τα άλλα και πάντα χωρίς λόγο, δεν ξέρω τι να κάνω και τι να πω στο παιδί μου που με ρωτάει με παράπονο γιατί την χτύπησαν. Λέω την βλακεία του τύπου "δεν ήθελε να σε χτυπήσει να σε χαιδέψει πήγε και το έκανε κατά λάθος" αλλά το θεωρώ βλακεία. Απο την άλλη δεν θέλω να την μάθω να ανταποδίδει και βέβαια το να αμηνθεί λεκτικά νομίζω ότι στην ηλικία της είναι λίγο δύσκολο. Εσείς τι κάνετε? Πως αντιδράτε? Στεναχωριέμαι πιο πολύ γιατί είναι πολύ κοινωνικό και ήρεμο παιδί και νομίζω ότι τελικά απογοητεύεται.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


γεια σου χρυσακι..κ εμενα η δικη μου τωρα ειναι 2,5ετων κ μια απο τα ιδια.πολυ πραο παιδακι αλλα απο μικρη οταν πηγαιναμε σε σπιτι με παιδακια η θα της παιρναν τα παιχνιδια η θα τη χτυπουσαν κ αυτη ερχοταν κ κουλουριαζοταν στην αγκαλια μου,με αποτελεσμα να πηγαινουμε επιλεκτικα επισκεψεις.απο τη στιγμη που μιλησε μου λεει παντα πως νιωθει κ τι θελει κ φυσικα την καταλαβαινω απολυτα απ τη στιγμη που οι αλλες μαμαδες το επιτρεπουν στα παιδια τους να φερονται ετσι εγω την παιρνω κ φευγουμε αν ειναι αδυνατο ομως πηγαινω κοντα της ταχα να δω πως παιζουν κ το ελεγχω.απο σεπτεμβρη εμεις παμε σχολειο κ ηταν το μονο μου αγχος,,αλλα μιλησα με τη δΑΣΚΑΛΑ κ μου πε θα συνηθισει να συνυπαρχει με αλλα παιδακια.ακομη πρεπει να μαθει να υπερασπιζεται τον εαυτο της μονη της.δε νομιζω να ναι κ σωστο να την εχω απο πισω συνεχεια.απ τη μια μαρεσει που ειναι ντροπαλη κ επιλεκτικη απ την αλλη ομως πρεπει να μαθει να υπερασπιζεται τον εαυτο της κ τωρα που το χει λιγο καταλαβει τι παιζει με καποια παιδακια δεν τους αφηνει περιθωρια παιρνει τα πραγματα της κ απομακρυνεται.της εχει φαει πολλες φορες κ πλεον ξερει πως να αντιδρασει.μην αγχονεσαι παντως σιγα σιγα θα τη δεις να το αντιμετωπιζει ενστικτωδως αρκει κ συ να την προστατευεις.μην επιδιωκεις να βρισκεστε συχνα με παιδακια που ξερεις οτι οντως ειναι πολυ ζωηρα!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, πολύ μου αρέσει η αντίδραση της δικιά σου που αγνοεί το παιδί που την χτύπησε και φεύγει δείχνει δυνατο χαρακτήρα, ελπίζω και η δικιά μου να ξεκινήσει σιγά σιγά να αντιδρά (ήρεμα πάντα)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, πολύ μου αρέσει η αντίδραση της δικιά σου που αγνοεί το παιδί που την χτύπησε και φεύγει δείχνει δυνατο χαρακτήρα, ελπίζω και η δικιά μου να ξεκινήσει σιγά σιγά να αντιδρά (ήρεμα πάντα)

εννοειται παντα με ηρεμια!να δεις μεγαλωνοντας δε θα χεις προβλημα.απ τη μια μερα στην αλλη θα δεις διαφορα..εγω ειχα προβλημα οταν πηγαιναμε σε μια ξαδερφη μου να πιουμε εμεις καφε κ να παιξουν τα παιδια η μικρη δεν ηθελε εκλαιγε κ δεν κατεβαινε απ το αυτοκινητο γιατι φοβοταν το μικρο.οποτε εγω δεν την πιεσα απλα οταν ηθελα πηγαινα μονη μου..τωρα δεν εχει πλεον προβλημα κ οταν βρισκομαστε ξερει να προστατευεται.να τη χαιρεσαι τη μπουμπουκα σου κ θυμησου,,αυτα ειναι πανεξυπνα κ ξερουν πως να αντιδρουν μονα τους.εμεις καμια φορα το παρατραβαμε κ οταν ανακατευομαστε τα φουντωνουμε!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

και εγω εχω προβληματιστει πολυ πανω στο θεμα αυτο. μου ετυχαν 2 περιστατικα, ευτυχως δεν τον χτυπησαν αλλα τον εσπρωξαν. ο δικοςμου να πω οτι αν και τσιλιβιθρας δεν μαζευεται και αντιδρα. την πρωτη φορα ημασταν στιςκουνιες και ενα παιδακι τον εσπρωξε ελαφρα. την πρωτηφορα απλα γυρισε και το κοιταξε. τη δευτερη ομως αρχισε να του λεει με εντονα ακαταλαβιστικα κατι και να κουναει πολυ αγριεμενος το κεφαλι του. εμεις δεν επεμβηκαμε, ημασταν διπλακαι παρακολουθουσαμε ετοιμι για επεμβαση. αλλα ηταν εκει οι γονεις του αλλου παιδιου που δεν ειπαν τιποτα, ουτε εκαναν παρατηρηση στο δικο τους.εγω μπορω να πωοτι εχω την ταση να τον απαομακρυνω χωρις να δινω εκταση αλλα δεν φευγει. και επισης δεν ξερω αν αυτο που κανω εινια σωστο. δηλαδη του λεω "ελα εδω. παμε στο αλλο παιχνιδι κτλ".

 

τη δευτερη φορα πηγαμε καπου να φαμε και ηταν εκει ενα αλλο παιδακι το οποιο μολις ειδε τα δικα μας ετρεξε χαρουμενο να παιξειμαζι τους. αλλα ηταν επιθετικο. μαλλον καλυτερα δεν ηξερε να παιζει με αλλα παιδακια και αρχισε να κουναει το ρηλαξ του μπεμπη δυνατα και να τραβαει τον μεγαλο και να τον σπρωχνει. οι γονεις του ηταν εκει και τον απομακρυναν με παρατηρηση κομψοτατη αλλα δεν τον αφηναν μονο του σε καμια περιπτωση. μπορω να πω οτι εγω φαινομουν η αδιαφορη μαμα μεταξυ εμου και της αλλης μαμας. τον δικομου τον εσπρωχνε και οδικοςμου τον απομακρυνε χωρις να τον χτυπαει και του ελεγε ασε με ασε με. τελος παντων, γυρναει σε καποια φαση με κοιταει και μου λεει "μαμα" περιμενοντας συμπαρασταση και να "μαλωσω"το αλλο παιδακι. εγω απλα ειπα στον δικο μου "ελα μωρο μου να καθισεις να φας". δεν του ειπα τι να κανει γιατι ειδα οτι αντεδρασε πολυ καλα.

 

αλλα εγω αντεδρασα καλα; ενιωσα πολυ ασχημα απεναντι στο δικο μου παιδι και οτι το αφησα να νιωθει οτι δεν το βοηθησα και δεν ξερω αν μπορει να νιωθει ασφαλεια μαζι μας αφου δεν τον "βοηθησαμε".

Link to comment
Share on other sites

Η δικια μου, είχε αρχικά τρομάξει με κανα 2 παιδάκια της ίδιας ηλικίας με αυτήν όταν ήταν περιπου 2 χρονών, και απο τότε μόλις εβλεπε άλλο παιδάκι της ίδιας ηλικίας, κρυβόταν στην αγκαλιά μου και δεν ήθελε ούτε να το κοιτάζει. Το ένα την έσπρωχνε και της επαιρνε τα παιχνίδια, ενώ το άλλο είχε την τάση να φωνάζει πολύ χωρις να έχει επιθετικές τάσεις όμως και αυτό μάλλον την τρόμαξε. Αρχικά δεν την πίεσα καθολου, την κρατούσα αγκαλιά μέχρι που άρχιζε να χαλαρώνει μόνη της και να προσπαθει να έρθει σε επαφή μόνη της. Εννοείτε πως αν το άλλο παιδί ειχε επιθετικές τάσεις δεν κατέβαινε απο την αγκαλιά μου. Ετυχε λοιπόν με μερικά παιδάκια νορμαλ, και ξεψάρωσε λίγο και δεν σκαρφαλώνει πάνω μου πια. Πρόσφατα έτυχε ενα παιδάκι που την έσπρωξε και επεσε κάτω, της είπα πως δεν τον ήθελε και ηταν κατα λάθος και το δέχτηκε. Μετά φυλαγόταν όμως. Η μαμά του αλλου παιδιού του εκανε παρατηρηση ευτυχώς. Εχει τύχει ομως να δω μαμαδες που ειναι αδιάφορες με τα παιδιά τους παρόλο που εχουν κακή συμπεριφορά. Εκεί κάνω εγώ όμορφα παρατήρηση στο παιδάκι, και αν δεν παιρνει χαμπάρι ουτε η μανα ουτε το παιδί, παίρνω το δικό μου και πάμε πιο πέρα. Πάντως συνηθιζουν νομίζω και μαθαίνουν με τον καιρό να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Sk6Gp3.png
Link to comment
Share on other sites

Του/της μαθαίνεις να ΑΜΥΝΕΤΑΙ!

Ούτε ΧΑΖΑ να τα κάνετε (και "καρπαζοεισπράκτορες"), ούτε "ΚΟΝΑΝ ο Βάρβαρος". Θα μάθετε στα παιδιά να ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ την σύγκρουση, να απέχουν. Όμως, ΑΝ γίνει και είναι αναπόφευκτη, να τους αλλάξουν τα φώτα!

 

Και μετά, εσείς θα το χειριστείτε ΣΩΣΤΑ με τους ενήλικες "και καλά... υπεύθυνους" των άλλων παιδιών.

 

Μην το "παίζετε" ...πολιτισμένοι και τέτοια, ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ σε πολιτισμένο κόσμο, σε ζούγλα ζούμε. Αν μεγαλώσει ως "αρνί" το παιδί σας, θα το κάνουν μια "χαμψιά", όταν μεγαλώσει.

Link to comment
Share on other sites

Χτες ο γιος μου δαγκωθηκε κυριολεκτικα απο ενα συνομηλικο του.Ευτυχως αμεσως μαλωσαν τον αλλον και ο πεθερος μου που ηταν μαζι και η θεια του αλλου παιδιου και το εβαλαν μεσα στο σπιτι.Η δαγκωνια του εχει κανει σημαδι,ειναι απιστευτο. Ηρθε μετα και μου το ειπε κλαιγοντας και τον παρηγορησα,σοκαριστηκε και ο ιδιος γιατι ειναι κατι που δεν το εχει ξαναδει,ευχομαι μονο μην το υιοθετησει και αυτος.

Για να απαντησω στο ερωτημα σου, οποτε δω παιδια να χτυπιουνται επεμβαινω ακομα και αν δεν ειναι ο γιος μου στην παρεα τους.Αμα χτυπηθει ο ιδιος ειναι αμεσως με το χερι προτεταμενο να ανταποδωσει,αλλα δεν τον αφηνω,αν και ορισμενες φορες δεν τον εχω προλαβει,αλλα παντα επεμβαινω.Τον παιρνω κοντα μου και του εξηγω οτι αυτο που του εκανε το αλλο παιδι δεν ειναι σωστο και οτι δεν πρεπει να το κανει και αυτος,γιατι θα χτυπησουν χειροτερα.Να πω βεβαια οτι μιλω και στο αλλο παιδι και ειλικρινα χεστηκα αν παραδιπλα καθεται η μανα του που συνηθως συνηθιζει αμεριμνα να πινει καφε και να κουβεντιαζει και μπορει να μην εχει παρει καν χαμπαρι τι εχει γινει...εφοσον ειναι αναισθητη μιλω εγω και στο αλλο παιδι και μεχρι τωρα δε εχει καμια τολμησει να μου τη βγει.

Να πω οτι και το δικο μου δεν ειναι¨"λουλουδι" και οποτε παρουσιασει επιθετικη συμπεριφορα τον μαζευω,του μιλω και αμα το ξανακανει τον παιρνω και φευγουμε...ειμαι αυστηρη μαζι του σε τετοια θεματα και εχω αναλογη απαιτηση και απο τις αλλες,δυστυχως ομως,τιποτα δεν ειναι αυτονοητο.Ειδικα οταν καποιο παιδακι ερθει σπιτι μας και νευριασει ο γιος μου αμα παρει το αλλο ενα παιχνιδι του ή το ποδηλατο του ,παντα του εξηγω οτι οπως πας εσυ σε αλλα σπιτια και παιζεις με τα παιχνιδια τους,ετσι και τα αλλα παιδια θα κανουν αμα ερχονται στο δικο μαςκαι του τονιζω οτι αμα δεν αφησει το παιδι να παιξει,εκεινο θα φυγει και θα μεινει σπιτι μονος του.

Ξεφυγα λιγο,αλλα πιστευω οτι ειναι σημαντικο να εξηγουμε αναλογα θεματα στο παιδι για να αποφευγονται οι εντονοι διαπληκτισμοι οσο αυτο μεγαλωνει.

Link to comment
Share on other sites

Eάν είσαι μπροστά, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα επέμβεις να το αποτρέψεις.

Όμως, οφείλεις να μάθεις στο παιδί να είναι μεν πράο και καλό, αλλά όχι και κόπανος/"καρπαζοεισπράκτωρας"! Στην σημερινή εποχή, έχει γίνει κόλαση εκεί έξω. Μαθαίνω απ' τον ανηψιό μου στο δημοτικό τί γίνεται - της κακομοίρας! Ζούγκλα. Ε, δεν θα αφήσω εγώ την κόρη μου να την κακομεταχειρίζονται, θα της μάθω να ανταποδίδει ΕΑΝ χρειαστεί.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καποια στιγμη θα χτειαστει να αμυνθει και πολυ συντομα. τα παιδια εινια ατσουμπαλα και "χτυπιουνται" και κατα λαθος. επισης οσο δεν μιλανε σηκωνουν το χερι τους αρκετα και τραβανε και μαλλια. μετα επικοινωνουν και λεκτικα οποτε δεν εχουν τοση μεγαλη αναγκη το ξυλο. ειναι μικρη η κορη σου ακομα. θα το καταλαβεις εν καιρω και πολυ συντομα οταν θα τις τρως και εσυ στο παιχνιδι.

Link to comment
Share on other sites

εμενα τωρα το θεμα ειναι αν επραξα σωστα απεναντι στο παιδι μου οταν μου ζητησε "βοηθεια" δηλαδη να μαλωσω το ξενο παιδι, και εγω δεν το εκανα γιατι απλα η αλλη μαμα ηταν παρουσα και συμμαζευε το παιδι της. δεν νομιζω να μπορουσα να κανω κατι αλλο. απλα τι επιπτωση ειχε αυτη μου η αντιδραση στο δικο μου το παιδι;

 

επρεπε να κανω κατι αλλο; να πω επισης οτι ειχα ηδη κανει "παρατηρηση" και στα δυο λεγοντας "αν θελετε να παιξετε μην χτυπιεστε, καθιστε εκει και παιξτε ομορφα". ηταν ενα πεζουλακι απο ενα μαγαζι και καθονταν. απλα το αλλο παιδακι δεν ηξερε να παιζει και ηταν επιθετικο. ο δικος μου ξερει να παιζει με τα αλλα παιδακια. μπορει να τραβηξει παιχνιδι η να μην αφησει παιχνιδι αλλα χερι δεν σηκωνει. το εχω τσεκαρει και με τον ξαδερφο του και με της κουμπαραςμου τη μικρη και με ενα αλλο κοριτσακι που επαιζαν απο 4 μηνων. (μου ειπαν ομως οτι σηκωνει χερι ελαφρως στον παιδικο για ενα συγκεκριμενο ποδηλατο το οποιο θεωρει δικο του:oops::?).

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας,

μπορείτε να δείτε επίσης κι εδώ:

 

Άου, με χτύπησε!

http://parents.org.gr/psych/a39

Αντιμετωπίζοντας περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς

http://parents.org.gr/psych/a456

 

Σε χτυπησαν; Χτυπα το και συ!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=116964

Πώς να τα μάθουμε ν'αμύνονται;;;

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24957

ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ?

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=38264

επίθεση από παιδάκι χωρίς λόγο

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=63316

Έφαγε ...ξύλο!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=96147

Τι θα κανατε?

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23438

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ/ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΤΛ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19884

 

Παρακαλούμε πριν την ανάρτηση νέου θέματος κάντε απαραιτήτως χρήση της αναζήτησης!Οδηγίες για το πως γίνεται η αναζήτηση δείτε εδώ: http://parents.org.gr/news/a309

Είναι πολύ σημαντικό να αναζητείτε πρώτα στα παλιά θέματα πρίν ανοίξετε καινούρια.

Ήδη αρκετοί γονείς πριν απο εσάς έχουν συγκεντρώσει πάρα πολλές πληροφορίες οι οποίες είναι έγκυρες, ειτε δημοσιεύτηκαν πριν απο 2 μήνες 6 μήνες ή 1 έτος.

Τα εγγεγραμμένα μέλη δεν γίνεται να απαντούν κάθε φορά εκ νέου σε θέματα τα οποία ήδη έχουν συζητηθεί, ενώ ο όγκος του φόρουμ θα γίνει δύσχρηστος εάν όλα τα μέλη ανοίγουν κάθε φορά για το ίδιο ερώτημα ένα νέο θέμα, ή το δημοσιεύουν σε λάθος ενότητα.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Aλλαζω λιγο το θεμα:πώς θα αντιδρουσατε στην παρακατω σκηνη:ο 4χρονος γιος σας παιζει καμποση ωρα με τα γειτονοπουλα του (2-4 ετη μεγαλυτερα του) τα οποια πλειστες φορες εχουν ερθει και παιζουν μαζι σπιτι σας. Ξαφνικα και ενω υποτιθεται οτι δεν ειστε μπροστα(παρακολουθεις πανω στο μπαλκονι,αυτα δε σε εχουν δει) κλεινονται μεσα στην αυλη του σπιτιου του ενος παιδιου και κλειδωνονται χωρις να αφηνουν το γιο σας να μπει...του μιλουν και απαξιωτικα ζητωντας του να φυγει και του κανουν και νοηματα...πώς αντιδρατε;Να πω οτι η ερωτηση δεν αφορα τα αλλα παιδια τα οποια εχουν καποια οικονομικα και οικογενειακα θεματα και δειχνουν ζηλια ως προς το παιδακι σας,αλλα πώς αντιμετωπιζετε το γεγονος οσον αφορα το δικο σας παιδι...παρεμβαινετε και ζητατε να παιζουν ολοι μαζι οπως γινεται εδω και καμποση ωρα ή αφηνετε το γιο σας να παραπονιεται που ειναι ολοι μεσα και αυτος εξω εξασκωντας τον στο πώς να αντιμετωπιζει τη ζηλοτυπια και την αναιτια απορριψη;;;Ειναι κατι που ετσι κι αλλιως θα αντιμετωπισει και στο σχολειο μακρια απο τη δικη σας προστασια...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αρχικα να πω κατι που βλεπω συχνα τον τελευταιο καιρο και το θεωρω... καπως!!!

Οταν αλλα παιδακια δεν παιζουν τα παιδακια μας, δεν σημαινει ντε και καλα οτι το ζηλευουν. Αρκετα ποστ μεσα στο φορουμ μιλουν για ζηλια. Καθε φορα τα ριχνουμε ολα στην ζηλια. Ας αφησουμε αυτο το συναισθημα στην ακρη και ας δουμε τι πραγματικα συμβαινει.

Ειναι φυσιολογικο τα παιδακια να τσακωνονται μεταξυ του και για να διαστημα μικρο να μην κανουν και παρεα. Ειναι φυσιολογικο να χωριζονται σε ομαδες και καποιος να μενει εκτος ομαδας. Ετσι γινεται ολα τα χρονια απο τοτε που ημουν και εγω η ιδια παιδι.

Οταν μιλαμε για ανωδυνες τετοιου ειδους καταστασεις νομιζω οτι δεν μπορουμε να επεμβουμε και πολυ. Απλα μιλαμε στο παιδι μας. Μου εχει τυχει με το δικο μου να μου κανει παραπονα και να του πω "ελα βρε, σιγα, αυριο παλι μαζι θα παιζετε!!!". Τωρα αν υπαρχει βια και εξευτελισμος ειναι αλλο θεμα και εκει πρεπει να προστατεψουμε το παιδι μας.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα να πω κατι που βλεπω συχνα τον τελευταιο καιρο και το θεωρω... καπως!!!

Οταν αλλα παιδακια δεν παιζουν τα παιδακια μας, δεν σημαινει ντε και καλα οτι το ζηλευουν. Αρκετα ποστ μεσα στο φορουμ μιλουν για ζηλια. Καθε φορα τα ριχνουμε ολα στην ζηλια. Ας αφησουμε αυτο το συναισθημα στην ακρη και ας δουμε τι πραγματικα συμβαινει.

Ειναι φυσιολογικο τα παιδακια να τσακωνονται μεταξυ του και για να διαστημα μικρο να μην κανουν και παρεα. Ειναι φυσιολογικο να χωριζονται σε ομαδες και καποιος να μενει εκτος ομαδας. Ετσι γινεται ολα τα χρονια απο τοτε που ημουν και εγω η ιδια παιδι.

Οταν μιλαμε για ανωδυνες τετοιου ειδους καταστασεις νομιζω οτι δεν μπορουμε να επεμβουμε και πολυ. Απλα μιλαμε στο παιδι μας. Μου εχει τυχει με το δικο μου να μου κανει παραπονα και να του πω "ελα βρε, σιγα, αυριο παλι μαζι θα παιζετε!!!". Τωρα αν υπαρχει βια και εξευτελισμος ειναι αλλο θεμα και εκει πρεπει να προστατεψουμε το παιδι μας.

 

 

Φυσικα και το οτι υπαρχει ζηλια δεν το συμπερανα απο αυτο το γεγονος,αλλα απο αλλες καταστασεις και κουβεντες που ειναι εκτος θεματος να αναφερω...απλα το ανεφερα εδω γιατι ισως για καποιον να παιξει ρολο στο πώς θα μου προτεινει να χειριστω την κατασταση...ισα ισα που για μενα οι καταστασεις που βιωνουν τα συγκεκριμενα παιδια δικαιολογουν πληρως τη ζηλια που αισθανονται οπως και τη συμπεριφορα τους.Αλλα ας μη βγω εκτος θεματος.

Link to comment
Share on other sites

Aλλαζω λιγο το θεμα:πώς θα αντιδρουσατε στην παρακατω σκηνη:ο 4χρονος γιος σας παιζει καμποση ωρα με τα γειτονοπουλα του (2-4 ετη μεγαλυτερα του) τα οποια πλειστες φορες εχουν ερθει και παιζουν μαζι σπιτι σας. Ξαφνικα και ενω υποτιθεται οτι δεν ειστε μπροστα(παρακολουθεις πανω στο μπαλκονι,αυτα δε σε εχουν δει) κλεινονται μεσα στην αυλη του σπιτιου του ενος παιδιου και κλειδωνονται χωρις να αφηνουν το γιο σας να μπει...του μιλουν και απαξιωτικα ζητωντας του να φυγει και του κανουν και νοηματα...πώς αντιδρατε;Να πω οτι η ερωτηση δεν αφορα τα αλλα παιδια τα οποια εχουν καποια οικονομικα και οικογενειακα θεματα και δειχνουν ζηλια ως προς το παιδακι σας,αλλα πώς αντιμετωπιζετε το γεγονος οσον αφορα το δικο σας παιδι...παρεμβαινετε και ζητατε να παιζουν ολοι μαζι οπως γινεται εδω και καμποση ωρα ή αφηνετε το γιο σας να παραπονιεται που ειναι ολοι μεσα και αυτος εξω εξασκωντας τον στο πώς να αντιμετωπιζει τη ζηλοτυπια και την αναιτια απορριψη;;;Ειναι κατι που ετσι κι αλλιως θα αντιμετωπισει και στο σχολειο μακρια απο τη δικη σας προστασια...

 

θα του πω δεν πειραζει αγορι μου υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια και θα του τις δειξω,,,επισης θα επεμβω ωστε να βοηθησω να καταλαβουν τα παιδια που κανουν κατι τετοιο οτι δεν ειναι ωραιο οτι μπορει ετσι να στενοχωρουν το αλλο παιδακι, οτι δεν θα τους αρεσε αν ηταν στη θεση αυτη,,,και στο γιο μου θα ελεγα τα ιδια καθως και το να βρει αλλους φιλους

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα να πω κατι που βλεπω συχνα τον τελευταιο καιρο και το θεωρω... καπως!!!

Οταν αλλα παιδακια δεν παιζουν τα παιδακια μας, δεν σημαινει ντε και καλα οτι το ζηλευουν. Αρκετα ποστ μεσα στο φορουμ μιλουν για ζηλια. Καθε φορα τα ριχνουμε ολα στην ζηλια. Ας αφησουμε αυτο το συναισθημα στην ακρη και ας δουμε τι πραγματικα συμβαινει.

Ειναι φυσιολογικο τα παιδακια να τσακωνονται μεταξυ του και για να διαστημα μικρο να μην κανουν και παρεα. Ειναι φυσιολογικο να χωριζονται σε ομαδες και καποιος να μενει εκτος ομαδας. Ετσι γινεται ολα τα χρονια απο τοτε που ημουν και εγω η ιδια παιδι.

Οταν μιλαμε για ανωδυνες τετοιου ειδους καταστασεις νομιζω οτι δεν μπορουμε να επεμβουμε και πολυ. Απλα μιλαμε στο παιδι μας. Μου εχει τυχει με το δικο μου να μου κανει παραπονα και να του πω "ελα βρε, σιγα, αυριο παλι μαζι θα παιζετε!!!". Τωρα αν υπαρχει βια και εξευτελισμος ειναι αλλο θεμα και εκει πρεπει να προστατεψουμε το παιδι μας.

 

Εκτός από το παραπάνω που συμφωνώ σε όλα να προσθέσω εντελώς φιλικά και μέσα από την εμπειρία μου ότι κάτι άλλο που επίσης παρατηρώ εδώ στο φόρουμ είναι ότι όλων τα παιδιά είναι κοινωνικά, χαμογελαστά εκείνα θέλουν να παίξουν με τα άλλα παιδιά, είναι φιλικά ενώ τα άλλα έχουν θέματα, είναι δύστροπα και οι μαμάδες τους πείνουν αμέριμνα καφέδες....

Πιστέψτε με θα εκλπαγείται αν ρωτήσετε το παιδί σας κάποια στιγμή " γιατί σε έσπρωξε ? " ή "γιατί δεν θέλει να παίξετε μαζί"....όχι πάντα αλλά αρκετά συχνά το δικό μας ΄σούπερ παιδάκι έκανε κάποια σκανταλίτσα που προκάλεσε το άλλο παιδάκι...

ethy προσωπικά δεν θα έδινα καμία έκταση στο θέμα γιατί παιδιά είναι και όντως θα τα ξαναβρούνε...φυσικά θα φρόντιζα να έχω θωρακίσει συναισθηματικά το παιδί μου ότι δεν γίνεται να μας παίζουν όλοι και πάντα...είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό...ακόμη και τα συγκεκριμένα παιδιά όσο καλά και να παίζουν με το δικό σου κάποια στιγμή μπορεί να τύχει να είναι με συνομίλικα τους μεγαλύτερα και να παίξουν κάποιο παιχνίδι πιο συναρπαστικό και ο δικός σου να μην μπορεί να παιξει...

υ.γ. ο σύζηγος από τέτοιο περιστατικό έχει σημάδι από 15 ράμματα στο πόδι...είχαν μπει όλα τα παιδιά σε μια πολυκατοικία δεν το παίζαν, δεν του άνοιγαν και εκείνος έσπασε τη τζαμαρία της εισόδου με το πόδι του για να μπει...ψυχολογικά ( προς το παρόν τουλάχιστον ) δεν έχει

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...