Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αχνή καφέ γραμμούλα από τον αφαλό ώς το πουλάκι.

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχουμε μια ζουζούνα 10 μηνών. Δεν θυμάμαι από πότε ακριβώς (εμείς δεν το είχαμε παρατηρήσει) αλλά ο παιδίατρος μας, περίπου στον 6ο-7ο μήνα είχε δεί μια πολύ λεπτή και αχνή καφέ γραμμούλα που ξεκίναγε από τον αφαλό και τελείωνε στην αρχή από το πιπί της.

Τότε δεν είχε δώσει σημασία, απλά μας είχε πει ότι θα το παρακολουθήσουμε στην συνέχεια. Μας είχε πει ότι μάλλον είναι κάτι ορμονικό και ότι μπορεί να οφείλεται σε αυξημένα οιστρογόνα.

Χθες, λοιπόν, κατά την επίσκεψη μας για γενικό έλεγχο, μας πρότεινε να απευθυνθούμε σε κάποιον παιδο-ενδοκρινολόγο και να κάνουμε κάποιες εξετάσεις. Ο ενδοκρινολόγος μας είπε να της κάνουμε έναν υπέρηχο μήτρας και οωθηκών, καθώς και εξέταση αίματος για μέτρηση της Ιστραδιόλης & FSHLH.

Γενικά η μικρή δείχνει κάτι παραπάνω από υγειής και όλα είναι φυσιολογικά για την ηλικία της (ύψος, βάρος, αντιδράσεις κτλ κτλ) και επειδή οι εξετάσεις θα γίνουν την άλλη εβδομάδα (μέχρι τότε θα μας φάει το αγχος), μήπως γνωρίζει κάποιος να μας ενημερώσει τι μπορεί να σημαίνει αυτή η πολύ λεπτή και αχνή καφέ γραμμούλα; Που μπορεί να οφείλονται τα αυξημένα οιστρογόνα και τι κινδυνο μπορεί να κρύβει κάτι τέτοιο;

Προσπαθώ να βρω πληροφόριες στο web αλλά όλες οι αναφορές γίνονται για ενήλικες γυναίκες.

Ευχαριστώ προκαταβολικά !

Διαφημίσεις

Καλημέρα, έχω και εγώ μια μπέμπα 5 μηνών και έχει αυτή την γραμμούλα εδώ και δύο μήνες, η παιδίατρος μας είπε οτι είναι από της ορμόνες της εγκυμοσύνης, αλλά δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Τι να πω, σε 4 μέρες πάμε για εμβόλιο και θα την ξανά ρωτήσω.

1tUfp2.png

UW5Pp3.png

το ιδιο κ η δικη μου η μπουμπου κ εμας η παιδιατρος ειπε οτι ειναι απο τις ορμονες της εγκυμοσυνης κ να μην ανυσηχουμε!!! τι να πω,θα την ξαναρωτησω γιατι ανυσηχησα λιγο τωρα!:confused::confused:

Xc60p3.png ghL0p3.png

Και η δικια ου το εχει αυτο.... κανα 3μηνο τωρα...:|

Δε μου ανεφερε κατι ο παιδιατρος,, θα ρωτησω την επομενη φορα,,

Και αν δειξουν οι εξετασεις οτι ειναι κατι ορμονικο τι κανουμε;; ακολουθει καποια θεραπεια;; :confused::confused::confused::confused::confused:

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Διαφημίσεις

Έχουμε κλείσει ραντεβού αυτήν την εβδομάδα για τις εξετάσεις. Θα δούμε αλλά κάτι μου λέει ότι ο δικός μας παιδίατρος είναι λίγο παραπάνω ψείρας. Δεν ξέρω πάλι, θα δούμε.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

• 2 weeks later...

Εμείς πήγαμε στην παιδίατρο την περασμένη εβδομάδα και την ξανά ρώτησα αν πρέπει να το ψάξουμε παραπάνω και μου είπε όχι, να μην ανησυχούμε, θα φύγει μόνο του.

1tUfp2.png

UW5Pp3.png

λοιπον πηγαμε παιδιατρο κ ρωτησα για την γραμμουλα αυτη κ μου ειπε οτι δεν ειναι ανησυχητικο..μονο εαν υπαρχει πολυ εντονη τριχοφυια τοτε το ψαχνουμε παραπανω!!!!

Xc60p3.png ghL0p3.png

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Δυστυχως δεν βλεπω πολλα κατατοπιστικα μηνυματα... εμενα εχουν και τα 2 ο μικρος μου ειναι σχεδον 3,5 και αχνοφενεται ακομα και η μικρη μου ειναι 14 μηνων και αχνοφενται το ιδιο. Στην αρχη στο πρωτο παιδι σκεφτηκα μηπως εχει να κανει επειδη ειχα βγαλει στην εγκυμοσυνη και εγω την καθετη καφε ομως γραμμη αλλα δεν δε νομιζω σε καμια περιπτωση να ισχυει.... ελπιζω να υπαρχει καποια κοπελα που να εχει ρωτησει τον γιατρο της για να δουμε τι ειπε. Καποιες κοπελες εγραψαν οτι δεν ειναι τιποτα αυτο πιστευω και εγω .... θα ηθελα ομως και αλλες γνωμες εστω εγκυκοπαιδικα για να ξερουμε τι ειναι αυτο και ποτε φευγει

Δυστυχως δεν βλεπω πολλα κατατοπιστικα μηνυματα... εμενα εχουν και τα 2 ο μικρος μου ειναι σχεδον 3,5 και αχνοφενεται ακομα και η μικρη μου ειναι 14 μηνων και αχνοφενται το ιδιο. Στην αρχη στο πρωτο παιδι σκεφτηκα μηπως εχει να κανει επειδη ειχα βγαλει στην εγκυμοσυνη και εγω την καθετη καφε ομως γραμμη αλλα δεν δε νομιζω σε καμια περιπτωση να ισχυει.... ελπιζω να υπαρχει καποια κοπελα που να εχει ρωτησει τον γιατρο της για να δουμε τι ειπε. Καποιες κοπελες εγραψαν οτι δεν ειναι τιποτα αυτο πιστευω και εγω .... θα ηθελα ομως και αλλες γνωμες εστω εγκυκοπαιδικα για να ξερουμε τι ειναι αυτο και ποτε φευγει

επειδη τρομαξα μ'αυτα που διαβασα ρωτησα την παιδιατρο μας η οποια ειπε οτι ειναι απο τις ορμονες δικες μας(της εγκυμοσυνης) δεν ειναι ανησυχητικο... οταν ρωτησα για εξετασεις ορμονολογικες που διαβασα καπου ειπε οτι ψαχνομαστε μονο οταν το μωρο εχει κ εντονη τριχοφυια...

Xc60p3.png ghL0p3.png