Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεύτερος γάμος και παιδί

Recommended Posts

Είμαι πατέρας μιάς μικρής, που σύντομα θα γίνει 4 ετών. Χωρίσαμε με την μητέρα της πριν ακόμα γεννηθεί.Με την μικρή έχουμε καταπληκτική σχέση και ανυπομονεί κάθε φορα να με δει(το ίδιο και εγώ φυσικά..). Με την πρώην μου συνεργαζόμαστε άψογα για το καλό της μικρής. Εδώ και δύο σχεδόν χρόνια μένω μαζί με την νέα μου σύντροφο, πριν λίγες μέρες παντρευτήκαμε. Η σύντροφός μου μπήκε στη ζωή της μικρής με πολύ αργά και συντονισμένα βήματα και έχουν μια πολύ καλή σχέση. Ο προβληματισμός μου είναι, πότε και με ποιό τρόπο να εξηγήσω στη μικρή μου για τον γάμο? Με την μητέρα της συμφωνήσαμε να μην της το αναφέρουμε αρχικά,γιατι σε αυτή την ηλικία, πιστεύω μόνο σύγχιση θα προκαλέσουμε στη μικρή.. Επειδή όμως έχει τρομερή αντίληψη για την ηλικία της, δεν θέλω να έρθω προ απροόπτου. Τί θα έπρεπε να κάνω?:-(

Διαφημίσεις

για τόσο σοβαρές αποφάσεις έπρεπε να συμβουλευτείτε παιδοψυχολόγο και όχι εμάς...εδώ....και βέβαια ΠΡΙΝ τον γάμο γιατί μπορεί να έπρεπε να είναι παρούσα...

χωρίς να είμαι ειδική, νομίζω ότι σε αυτή την ηλικία το παιδί δεν καταλαβαίνει την διαφορά μεταξύ γάμου, σχέσης, συμβίωσης κτλ...έχει γνωρίσει την νέα σύντροφο και έτσι είναι καταγεγραμμένο στο μυαλουδάκι του, τι θα καταλάβει διαφορετικό ένα παιδί 4 ετών αν του εξηγήσεις πως πλεόν είναι παντρεμένοι ο μπαμπας με την νέα του σύντροφο:confused:; Σε ένα παιδάκι μεγαλύτερο,6-7 χρονών θα έκανε διαφορά αλλά στα 4?

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αλλά κάποιοι μάλλον δεν κατάλαβαν τον προβληματισμό μου.. Δεν ζητάω συμβουλές για το τί έπρεπε να είχα κάνει, αλλά, για το πώς να χειριστώ το θέμα απο εδώ και μετά.. η απόφαση για την απουσία της μικρής ήταν κοινή.. δυστυχώς δε ζούμε ούτε σε αμερικάνικο σήριαλ, ούτε και σε κάποια χώρα του δυτικού κόσμου.. Κάποια θέματα τα αντιμετωπίζουμε ακόμα (εννοώ οι Ελληνάρες) όπως ακριβώς πριν απο κάποιες δεκαετίες..

Σαν πατέρας και άμεσα εμπλεκόμενος, νομίζω οτι έκρινα πολύ σωστά.

Φυσικά και ζήτησα τη γνώμη ειδικού για την συνέχεια, απλά ήθελα και κάποιες ακόμα γνώμες, γιατί πολλοί παιδοψυχολόγοι είναι μόνο της θεωρίας και καθόλου της πράξης..

Σας ευχαριστώ πολύ πάντως!

Διαφημίσεις

H φράση κλειδί είναι ότι με την πρώην σου συνεργαζόσαστε άψογα στα θέματα του παιδιού. Προσπάθησε αυτό να μην αλλάξει! Όσο για το γάμο, σιγά σιγά πείτε το σαν τετελεσμένο... δηλαδη νομίζω όχι ανακοίνωση " ξέρεις η τάδε κι εγώ παντρευτήκαμε" αλλά πιό πολύ σαν συζήτηση σαν ο γάμος να είχε γίνει πολύ παλιά και τώρα απλώς το αναφέρετε χωρίς προβληματισμό...

ssttaa

λογικα το παιδι θα θεωρει οτι ειστε ηδη παντρεμενοι γιατι ετσι το εχουν στο μυαλο τους.οταν οι μεγαλοι μενουν μαζι ειναι παντρεμενοι.στα δικα μας δεν αναφεραμε ποτε οτι θα παντρευτουμε.απλα οταν προεκυπτε καποια απορια αναφερομασταν ο ενας στον αλλον ως συζυγοι.δεν υπηρξε κανενα προβλημα ποτε.μην αγχωνεσαι γι αυτο.θα δεις οτι η αντιδραση της θα ειναι φυσιολογικη

NRNSp2.pngsMstp2.png