Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΑΝ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ?

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα.Θα ήθελα τα φώτα των μαμάδων που μπορούν λίγονα μου εξηγήσουν κάποια πράγματα.Εγώ μέχρι φέτος έστελνα τα παιδιά μου σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό

.Δυστυχώς με τον άντρα μου πλέον άνεργο αδυνατώ να πληρώνω 680€ μηνιαίως και έκανα αίτηση μέσω ΕΣΠΑ στον Δήμο Ν.Σμύρνης.Δηλώσαμε ως 1η επιλογή έναν δημοτικό παιδικό σταθμό και 2η και 3η επιλογή δύο ιδιωτικούς σταθμούς της περιοχής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1)Εάν μου πάρουν το παιδί στον δημοτικό σταθμό μέσω ΕΣΠΑ ,πληρώνω τροφεία?

2)Εάν το πάρουν σε κάποιον ιδιωτικό , το ποσό που αναγράφεται ως κόστος μετακίνησης , πληρώνεται μήνα-μήνα ή όλο μαζί?Επίσης τον Δεκέμβριο πληρώνουμε διπλό κόστος μετακίνησης?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

Διαφημίσεις

Αν και δεν είμαι πλήρως καταρτισμένη με το όλο θέμα, αυτό που έμαθα από άλλες μαμάδες είναι πως στον Δημοτικό παιδικό σταθμό ΔΕΝ πληρώνεις τροφεία αλλά και στον Ιδιωτικό δεν πληρώνεις τίποτα.

Για τους ιδιωτικούς άκου μια περίπτωση που μου είπαν σήμερα.

Ο ιδιωτικός σταθμός δέχτηκε τα 2 παιδάκια μιας οικογένειας που κανονικά δεν θα έπρεπε να πληρώσουν ούτε 1 ευρώ αφού οι αιτήσεις έγιναν μέσω ΕΣΠΑ. Όμως ο ιδιωτικός ζήτησε 1.000 ? για ένα χρόνο και για τα 2 παιδάκια με την δικαιολογία του .... θα τα προσέχουμε καλύτερα!!!!!

Αυτά!

Κορίτσια καλησπέρα.Θα ήθελα τα φώτα των μαμάδων που μπορούν λίγονα μου εξηγήσουν κάποια πράγματα.Εγώ μέχρι φέτος έστελνα τα παιδιά μου σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό

.Δυστυχώς με τον άντρα μου πλέον άνεργο αδυνατώ να πληρώνω 680? μηνιαίως και έκανα αίτηση μέσω ΕΣΠΑ στον Δήμο Ν.Σμύρνης.Δηλώσαμε ως 1η επιλογή έναν δημοτικό παιδικό σταθμό και 2η και 3η επιλογή δύο ιδιωτικούς σταθμούς της περιοχής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Οι απορίες μου είναι οι εξής:

2)Εάν το πάρουν σε κάποιον ιδιωτικό , το ποσό που αναγράφεται ως κόστος μετακίνησης , πληρώνεται μήνα-μήνα ή όλο μαζί?Επίσης τον Δεκέμβριο πληρώνουμε διπλό κόστος μετακίνησης?

Δεν ειμαι σιγουρη αλλα νομιζω σε επιδοτουν με (εως)3700 ευρω και πληρωνεις την διαφορα

Πολύ ωραία δικαιολογία!

Πάντως στην λίστα του EETAA , οι σταθμοί που διαθέτουν μετακίνηση την χρεώνουν με με κάποιο ποσό που κυμαίνεται από 500-1000€.

Πάντως με τόσες αιτήσεις που έχουν γίνει , δεν ευελπιστώ να πάρουν την μικρή μου.Θα είναι πολύ ευχάριστη έκπληξη εάν την πάρουν.Ευτυχώς που ο γιος μου τον Σεπτέμβριο πάει νήπιο,οπότε έχω να ανησυχώ μόνο για το τι θα κάνω με την κόρη μου!

Ευχαριστώ για την απάντηση.

.Δυστυχώς με τον άντρα μου πλέον άνεργο αδυνατώ να πληρώνω 680? μηνιαίως και έκανα αίτηση μέσω ΕΣΠΑ στον Δήμο Ν.Σμύρνης.Δηλώσαμε ως 1η επιλογή έναν δημοτικό παιδικό σταθμό και 2η και 3η επιλογή δύο ιδιωτικούς σταθμούς της περιοχής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Οι απορίες μου είναι οι εξής:

λοιπον επειδη λιγο σε μπερδεψε και η κοπελα πιο κατω γιατι αυτο που της ειπανε ητανε παρανομο απο το σταθμο και δεν επρεπε να πληρωσουν παραπανω τροφεια στο συγκεκριμενο σταθμο εκτος εαν ητανε για τη μετακινηση η οποια ομως περιλαμβανοτανε περσι στο προγραμμα οποτε παλι τους πηρανε τσαμπα λεφτα

στο εσπα οπου και να μπεις δημοσιο ή ιδιωτικο ΔΕ πληρωνεις τιποτα,,,μεχρι περσυ στους ιδιωτικους δε πληρωνες και μετακινηση φετος πεσανε λιγο τα ποσα της επιδοτησης ανα παιδακι και η μετακινηση επιβαρυνει τους γονεις,,,δηλαδη εαν θελεις στο ιδιωτικο που θα μπεις να πηγαινει με το σχολικο θα το πληρωσεις εσυ και δε καλυπτεται με το εσπα,,,φετος για πρωτη φορα στο ποσο που δινουνε ειναι και 100 ευρω για υλικα οποτε καθε εξτρα ζητηση απο τους παιδικους για κατι τετοιο χρηζει καταγγελιας,Επισης καποιοι σταθμοι γραφουνε οχι σιτηση που και αυτο επιβαρυνει τους γονεις αλλα αυτο ειναι εκτος αθηνων και δε ξερω πως δουλευει δηλαδη αν στελνουν ταπερακια ή εαν πληρωνουν οι γονεις κατι παραπανω,,,παντως οτι ζητανε οι σταθμοι καλο ειναι εαν μπεις να ενημερωνεσαι πρωτα για το αν πρεπει να το δωσεις ή οχι για να μη σας πιανουν κοροϊδα,,,ακου 1000 ευρω ενω πηρε για καθε παιδακι 3700 περσι ο σταθμος,,,,φαντασου σε ποσους αλλους γονεις θα το ειπε και ποσα τσαμπα λεφτα θα πηρε ,,,:evil::evil::evil:μερικοι ιδιοκτητες ειναι αδιορθωτοι

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Δεν ειμαι σιγουρη αλλα νομιζω σε επιδοτουν με (εως)3700 ευρω και πληρωνεις την διαφορα

οχι δε πληρωνεις τη διαφορα,,,,φετος ειναι 2900 για καθε παιδακι εκτος μετακινησης,,,απο τη στιγμη που δεχονται να δωσουν θεσεις στο προγραμμα οι σταθμοι δεν εχουν δικαιωμα να ζητησουν παραπανω λεφτα:wink:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Αν και δεν είμαι πλήρως καταρτισμένη με το όλο θέμα' date=' αυτό που έμαθα από άλλες μαμάδες είναι πως στον Δημοτικό παιδικό σταθμό ΔΕΝ πληρώνεις τροφεία αλλά και στον Ιδιωτικό δεν πληρώνεις τίποτα.

Για τους ιδιωτικούς άκου μια περίπτωση που μου είπαν σήμερα.

Ο ιδιωτικός σταθμός δέχτηκε τα 2 παιδάκια μιας οικογένειας που κανονικά δεν θα έπρεπε να πληρώσουν ούτε 1 ευρώ αφού οι αιτήσεις έγιναν μέσω ΕΣΠΑ. Όμως ο ιδιωτικός ζήτησε 1.000 ? για ένα χρόνο και για τα 2 παιδάκια με την δικαιολογία του .... θα τα προσέχουμε καλύτερα!!!!!

Αυτά![/quote']

αυτο πες τους οτι ητανε παρανομο που τους εκαναν,,,,,κανονικα επρεπε κατευθειαν καταγγελια ,,,,:evil::evil::evil::evil:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

ναι σορι απο οτι ειδα τα 3700 ειναι για τα βρεφη απο δυο μηνων,,,εμεις ανηκουμε στη κατηγορια με τα 2900,,,,

παει αναλογα τη κατηγορια που δηλωνεις το παιδι σου,,, (εμεις ειαμστε στη αλλη )

παντως δεν καλυπτουμε σα γονεις καμια διαφορα χρηματων σε κανενα παιδικο,,,,αυτο ειναι παρανομο,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

• 1 month later...

Άν δεν σε πάρουν στο ΕΣΠΑ νομίζω μπορείς να δεις τις τιμές στους ιδιωτικούς- προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα πέσουν μια και έχασαν πολλά παιδάκια από το ΕΣΠΑ.

Διαφορετικά, μια λύση είναι τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ή παιδότοποι. Εμένα ένα στην περιοχή μου, χρεώνει ή 5 ευρώ την ώρα (πρωι ή απόγευμα) και 150 αν θέλεις με το μήνα.

Εγώ δεν έχω αποφασίσει ακομα..

Έχετε παρόμοια εμπειρία? Έχετε ρωτήσει τιμές?

Διαφημίσεις